27 Ocak 2017 Cuma

Tatilde ne mi yapıyoruz?

20 Ocak itibariyle tatile girdi canım kızım. Dolayısıyla beni aldı bir gerginlik. Çünkü tatil demek sıkınılan günler demek. Hemen planlar yapmalı. Kızımın ilk planı işyerime gelmek. Anne patron orda mı? Anne bugün işyerine gelim mi?

Tatile girmeden zor bela karar vererek seçtiğim iki puzzle siparişi vermiştim. İlk önce puzzle a başladık 500 parçalık olanla. Ben kızımdan daha heyecanlıydım ama evdeki minik cüce bir rahat vermiyordu ki. Biz puzzle yaparak kafa dağıtmayı beklerken parçası kaybolacak diye gerildik resmen. 1 saat sonra halımızı toplayıp kaldırdık. Artık sesim yükselmeye başlamıştı çünkü.

Pazartesi ve salı günü öğleden sonraları işyerime geldi. Ödevlerinin birazını da burada yaptı.

Çarşamba akşamı örgü öğretmeye karar verdim kendisine. Bu blog sayesinde heveslendim. Önceden aldığım örgü şişlerini çıkardım ve başladım anlatmaya. Benden öğretmen olmazmış onu anladım. Çarşamba akşam başladığımız örgümüzü ertesi gün ben işteyken bozmuş. Perşembe akşamı yeniden başladık. Sonuç gayet güzel şimdilik. Ben de kızım kadardım annem bana örgü öğrettiğinde. Açılın örgü dünyası Elif Ece geliyor :)
İki sıra sonra aradan ilmek kaçtıysa da yakaladık bir yerden :) İki şişle örmeyi, tığla örmekten daha çok sevdi. 



Sonra takip ettiğim bloglardaki  tatil faaliyetlerini okuyunca gözüme şu çarptı. Tuzdan seramik hamuru. Hemen not ettik yapılacaklar arasına. Benim tarifim 1 bardak tuz - 2 bardak un - 1 bardak su. Hemen yoğruluyor ama çocuklar hamuru şekillendirirken elleri beyaz beyaz oldu. Ece çok sevdi bu faaliyeti. Akşam geç olmuştu fırınlayamadım. Kendi kendine kurur diye umarak bir kenara bıraktım. Sonra boyama aşamasına geçecez.


Bugün cuma, yengesi avm ye götürecekmiş. Bugünü de kurtardık ;)

Evet yarından itibaren izinliyim 8 gün. Asıl eğlence şimdi başlıyor. Kendi çapımda bir liste yaptım kızlar için. Onu da tatil dönüşünde paylaşmaya çalışırım. Çünkü ben telefondan pek bloğa girip post yazamıyorum. Çelıncın kalan sorularını şimdiden hazırladım. Evden direkt yollayabileyim diye.

Hepinize iyi tatiller.
Sağlıcakla kalın.

17 yorum:

  1. Plan yapmayınca tatil gerçekten can sıkıcı bir hal alabiliyor. Bundan sonraki günler için iyi eğlenceler o halde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında biz çocukken tek planımız uzakta olan teyzeme gidip kalmaktı, o da bazen. Ama zamane çocuklarını oyalamazsan içlerine şeytan kaçıyor, sana sarıyor.
      Teşekkürler Naz.

      Sil
  2. O hamurla ben bile oynamak istedim :)

    YanıtlaSil
  3. O süper işler yapmışsınız. Örgüyü öğretmen çok iyi olmuş :)
    Ben de bu yaşlarda öğrenmiştim sanırım, hala keyifle örerim ara ara.
    Mükemmel bir terapi...

    İyi tatiller sana da canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar akşamdan akşama yaptıklarımız. Haftaya 24 saat beraber. Allah yardımcım olsun.

      Sağol beybi. ♥

      Sil
  4. süperdir çocuklarla faaliyet yapmak
    ne kadar şanslılar ilgili bir anneye sahipler
    iyi tatiller sana
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında amacım oyalanmalarını sağlamak. Her faaliyeti beraber yapmıyoruz ama bir şekilde gelip beni buluyor cimcimeler.

      Teşekkürler sevgiler.

      Sil
  5. 500 parçalık yapboz ooo kolay gelsin, örgü, hamurlar ah hiç Allah o tür yetenekler vermemiş sadece bakıp iç çekiyorum keşke elimden gelse diye...ama yok:)))düğme dikebildiğime şükrediyorum:)))eline sağlık canım çok tatlısınız...

    YanıtlaSil
  6. Sizin sanat eseri çizimleriniz var Müjde abla. Allah da bize o yeteneği vermemiş.

    YanıtlaSil
  7. Tatil benim de gözümü korkutur ama dışarıya çıkartmak veya hava müsaitse doğada vakit geçirmek de hem çok uzun sürer hem de çok eğlenceli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarı çıkartmak işin kolay kısmı gerçekten. Diğer türlü evde 24 saat birbirlerine ya da bana sarıyorlar. Havalar ılımak üzere az kaldı. Daha çok dışarı çıkılır artık.

      Sil
  8. Şimdiye kadar çok güzel geçmiş bence, izinde neler neler yapılır kim bilir :)

    YanıtlaSil
  9. Allah Allah ben buraya yorum yazmıştım, nereye kayboldu o yorum. Çabuk mu çıkıyorum ne oluyorsa son zamanlarda yorumlarım uçmaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybolmamış Handanım. İzinde de güzel geçti şükür. Kızlar gezmeye ben kızlara doydum. Şimdi işe geldim dinlenmeye :)

      Sil
  10. Küçük bir blogger daha yetişiyor.Ben çocuklara açacağım bence güzelliğine bir blog aç annesi hobi iyidir ya,insan hobisi olunca arkadaşa ihtiyaç duymuyor,yeni bir çok arkadaş ediniyor ve gereksi şeyleri düşünmüyor.Paylaşmak ve paylaşılanları okumakta cabası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında güzel fikir. Ama biraz daha büyüyünce. Henüz pek bilgisayar kullanmıyoruz çünkü.

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...