6 Ocak 2017 Cuma

İzlemiştim

Karamel
Ağzımda çok güzel bir tat bıraktı. Bu Nadine Labaki'nin izlediğim ikinci filmi. Ben alt yazılı izledim. Arapçada espiriler bir başka güzel oluyor çünkü. Filmde bir kuaför dükkanı ve beş kadının birbirinden farklı hayatlarını izliyorsunuz.  Layal evli bir adama aşıktır. Nesrinin evlilik korkusu vardır. Jamal yaşlılığı reddediyordur. Rose ablasıyla ilgilendiği için evde kalmış kız kurusudur. Rima da erkeksi tavırlarıyla diğerlerinden farklıdır. Sıcacık bir film.

Sen Sen Değilsin
ALS hastası Kate ve yardımcısı üniversite öğrencisi, sorumsuz Bec. İki farklı kadının birbirine bağlanması. Can Dostum filmine benziyor. Bir dram filmi.

Mucize

Bir dram filmi daha. Harika bir kadro ve klasik bir Mahsun Kırmızıgül filmi. Film hem güldürüyor, hem ağlatıyor. Hayatın acı gerçeklerini şak diye yüzünüze çarpıyor. Mert Turak'ın oyunculuğuna şapka çıkartılır.


Kıyamet Günü

Gerçek bir hayat hikayesi. Tatile giden bir ailenin tsunami felaketiyle karşılaşması ve korku dolu yaşam mücadelesi. Filmi izlerken küçük çocuklar yerine kendi kızlarımı koyarken buldum kendimi. Aman Allahım ne korkunç. 2004 yılında yaşanan tsunamiyi araştırdım. Aileyi araştırdım. İzlerken yüreğiniz sıkışabilir ama asla vakit kaybı olmayan bir film. Pişman olmazsınız.

İyi seyirler.

23 yorum:

  1. Mucize muhteşem bir filmdi!

    YanıtlaSil
  2. Epeydir film izlemedim, iyi oldu bu notlar :)

    YanıtlaSil
  3. Küçük mucizelerin sahibi olmak herkese nesip olmaz.
    herkesde kıymetini bilmez görmez.
    gören gözleriniz dert görmesin,'Kıyamet günü'izledim aynı şekilde etkilemiştim.Yaşadığım Kocaeli depreminde ki günlerimdeki dertlenmelerimden utandım.,ki çok şükür ailem ve evim sapasağlamdı.
    Buradan yola çıkarak asıl söylemek istediğim "Ece'yi rahat bırakın,ne istediğini değilde istemediklerine odaklanın.
    Küçük bir mücize gibi hayatınıza doğan bu güzellkten şikayet etmeyi bırakın,birlikte zaman geçirin ama sürekli bak senin için neler yapıyorum niye böylesin diye söylenmeyin.Böyle olmak zorunda çünkü,çocuklarımıza önce istemeden vermeyi,kararınca ama özellikle manevi değerli şeyleri,sonra o kendiliğinden iyileşir ve size pozitif döner.
    Sabır diliyorum,ikiz kız çocuğu büyütmüş ve hiç şikayet etmemiş bir anaokulu öğretmeni olarak haddimi aştımsa afola.
    Onların dünya ya gelmesi biz den çok onların hayatını yaşamak demek,üzgünüm ama
    bu böyle...
    Klasik ama çok doğru olduğuna inandığım,davranış şekli ona zaman ayırın ancak kaliteli olsun,yaşadığınız her zamanın size nasıl iiyi geldiğni hissedin,ve ona da hissettirin ama abartmadan doğal olun içinizden ne geliyorsa ona onu dürüstçe söyleyin,uygun anlayabileceği dilde.Ve onun sizin ilerde en iyi arkadaşınız olacağını unutmayın...
    Bu sadece sizin elinizde,ne baba ne akraba ne öğretmen ne de kardeş siz öncelikle o boşluğu doldurmak için onun hayatında olmak zorundasınız...
    Eminim birlikte güzel şeyler yapıyorsunuzdur,ama eksik olan neyse siz bulup telafi edecek ve güzel kızınızla mutlu mesut yaşayacaksınız hayat çok kısa ve zaman çabuk geçiyor lütfen çocuklarınızın zamanından çalıp haketmeyen insanlara vermeyin.
    Dilerim haddimi aşmamış size yardımcı olabilmişimdir.
    Mesela çok iyi izleyici ve anlatımcısınız,haftada bir gün kızınızla birlikte uzanıp keyf ederken ona uygun bir filim seyredip onun duygularını anlamaya çalıabilirsiniz.
    Mısırları onunla patlatıp kardeşinin,yengesinin,çocuklarının dedikodusunu yapabilir,ona hakvermekle olaya yaklaşabilirsiniz...SUSTUM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nankörlük ediyorum çok fazla sitemkarım. Yazdıklarınızı okuyunca kendimden, yaptıklarımdan,söylediklerimden utandım. Söylediğiniz herşey o kadar doğru ki, anneliği layığıyla yerine getirememek ise vicdan azabı. İlerde arkadaş olacağımızı unutmuşum nedense. Temelleri sağlam atmalıyız.
      Üşenmeden yazdığınız için çok teşekkür ederim. Sizi burda görmek çok güzel. Hoşgeldiniz.

      Sil
  4. Hımm, dörtte ikisini izlemişim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Şebo gibi izlenmeyen filmleri bulamıyorum :)

      Sil
    2. Heheheeeee :))) Güldürdün beni Nilhan...
      Bak benim izlemediğim filmleri bulmuşsun :)) Sadece mucizeyi izledim içlerinde...
      Şu karamel aklımı çaldı yalnız ;)

      Sil
    3. Şebom klasik bir Arap filmi. Beğenmemen olası.

      Sil
  5. Selam arkadaşım;

    Karamel filmini en kısa zamanda izleyeceğim.Mucize gerçekten mucize gibiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam canım,

      Umarım beğenirsin Karamel'i. Sakin bir film.

      Sil
    2. bakalım izlediğimde fikrimi paylaşırım canım :)

      Sil
    3. Nadine Labaki çok güzel. Umarım sıkılmazsın

      Sil
  6. Bazılarını izledim.İzlemediklerimi not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam benim film kritiklerim izlettirmek için pek yeterli olmuyor sanırım :)

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Ben de. Hele kız istemeye giden annelerine isteklerini belirtmeleri.

      Sil
  8. ayyyy karamel eveet labakiiii bi taneeee :) ay film sor ben sana hep söleriim. meselaa, sıradışı ilişki izlesenee, yönetmen tornatore, oyuncu jeremy irons :)

    YanıtlaSil
  9. Fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum ama dramlara dayanamıyorum Room vardı izleyemedim ben salya sümük. Blog arkadaşlarıma uğruyorum neler tavsiye etmişler diye.Ama Karamal'i merak ettim öncelik vericem canım teşekkürler(:

    YanıtlaSil
  10. Karameli az önce izledim canım hemen yorumumu yapayım. Değişik bir gidişat var film de. Karakterlerin korkularını ve isteklerini çok sakinlikle anlatmış ama sanki yarım kalmış devamı gelecekmiş gibi ikisi falan var mı acaba?Beni en çok etkileyen karakter ise Rose oldu... O makyajını silişine öyle üzüldüm ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Room gerçekten fena bir filmdi.
      Karamel dediğin gibi sakin bir film. HErkese hitap etmeyebilir. Ben Arapça olarak izlediğim için belki çok beğendim.
      Ama Rose'un gerçekten ablası uğruna hayatını feda edişi, arzularını, duygularını ertelemesi gerçekten acıydı. Maalesef devamı yok.

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...