26 Ocak 2017 Perşembe

Challenge #9. ve #10. gün

Göç etmek zorunda kalsan yaşamak için seçeceğin ülke.

Ülke değiştirmeme gerek olduğunu düşünmüyordum, son zamanlara kadar. Memleketimi severim, cennet gibi bir yerde yaşıyorum tek şikayetimiz yazın aşırı sıcaklar. Buna rağmen hep Ege'de yaşamak istemişimdir. Yine bir kasabada, denize yakın bir yerde ya da İzmir'de.
Ama artık ülkem çocuklarım için yaşanmayacak duruma geldi. Onlar için göç etmek isterdim. Ben çocukluğumdan beri Singapur hayaliyle yanıp tutuşurum. O zamanlar Barış Manço'nun Dünya Turu diye bir programı vardı. Orada izlemiştim ve temizliğine hayran kalmıştım. Singapur'da yaşanır mı, standartları , olanakları nelerdir bilmiyorum ama, Avrupa'da  yeşili çok olan bir ülkeye de göç etmek isterdim mesela ; halamızın yaşadığı Linz olabilir. Sonra Deli Anne'nin paylaştığı muhteşem fotoları görünce İskoçya.  En son olarak çocuklarımın adam gibi eğitim alabileceği, eğitim sisteminin örnek gösterildiği Finlandiya'da karar kılıyorum.

Asla unutmak istemediğin anın.

Kızlarımın doğum anlarını, onların gelişlerini beklerken ki anlarımı, onlarla ilk buluşmamızı hiç unutmayacağım sanırım.
Ece'yi doğurmak için doğum öncesinde yapılan hazırlıkları, açılan damar yollarını, çok susadığımı ve çorabımı çıkarmak istemeyişimi hep hatırlayacağım. Ece'yi ilk defa doğum perdesinin üzerinden bana el sallarken görmüştüm. Doktorumuzun böyle bir şey yapmasını hiç beklemiyordum. Tepemden bana bakan Ece ve doktorun seslendirmesi " merhaba, ben geldim annee ". Tek damla yaş süzüldü gözümden.

Ela'da daha tedirgindim. İşlemler daha uzun sürdü. Yan tarafa bakmamı istediklerinde görmüştüm Ela'yı. Ona çirkin deyişimi ama odada ilk gördüğümde ise söylediğimin aksine pembe, güzel mi güzel minik yavrumu görünce içimde kelebeklerin uçtuğunu hiç unutmayacağım.

Fotoğraflarını paylaşmak isterdim ama telefonun galerisini geçenlerde aktardım.

6 yorum:

  1. Ülkem için ben de endişe duyuyorum ama dilerim güzel günler bizi bekliyordur :)

    YanıtlaSil
  2. Kendi ülkemizde bize rahat, huzur bırakmadılar ve haritadan yer beğendirmek zorunda kaldılar ya...Allah layıklarını versin..:(((
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ettiklerini bulsunlar inşallah.
      Sevgiler Müjde abla.

      Sil
  3. Ben şimdi Ege'de, deniz kenarında bir kasabada yaşıyorum. Cennet bildiğin, aynen yurdumun pek çok nadide köşesi gibi. Ama ülkenin şimdiki hali bu. İçim hala huzursuz çocukların yaşayacakları ülkeyi hayal edince. Umarım son çıkıştan çark eder ve düzelir genel gidişat. Yoksa bizi bilmem ama çocuklar kendilerine ülkelerden ülke beğenmek zorunda kalacaklar korkarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşen'ciğim (umarım adını yanlış zikretmiyorumdur eğer öyleyse özür dilerim.)

      İnan eşimle tek amacımız çocukların yurtdışına gitmeleri için gerekli imkanları sağlamak. Belki kızlarım bizim gibi düşünmeyecek , tam tersine hiç gitmek istemeyeceklerdir. O zaman saygı duyarım.

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...