26 Şubat 2011 Cumartesi

Nihh-haan

Önceleri Niyyan diyen kızım şimdilerde bana Nihhhaan diyorr. Aynen yazdığım gibi 3 h varmış gibi telafuz ediyor ve h harflerinin arasında bir es veriyor. Öyle güzel çıkıyor ki o bal ağzından ismim. Söyledikçe söylesin istiyorum.

32 yıl önce yarın doğmuşum :) "Yağmurlu bir günde doğmuşum anamdan" tabiri var ya hakikaten de öyleymiş. Annem ben doğmadan kararlaştırmış ismimi. Ama öyle yağmur yağıyormuş ki, ikilemde kalmış. Yağmur mu olsun , Nilhan mı olsun diye? İyi ki de değiştirmemiş kararını.

İsmim çok nadir orjinal haliyle telafuz edilir. Nihan - Nihal - İlhan - Nilay - Nilo - Niloş ( dün kızım ilk defa bana böyle seslendi. bir de nasıl gülüyor görseniz :) ) - Nilom (bunu annem der ve benim içim yağları erir)

Bütün bu yanlış telafuz ya da kısaltmalara rağmen seviyorum ben ismimi. Yıllardır da hep Nil kaldı ismim. Nilhan hanım hakikaten zor oluyordu. Neyse alıştım Nil'e.

Ama şu Nihhhaan yok mu? Şimdiye kadar duyduklarım arasında en güzeli.

Bu arada çaktırmamaya çalışıyorlar ama ofiste gizliden hazırlık yapıyorlar. Doğumgünüm pazara denk geldiğinden bugünden kutlayacak iş arkadaşlarım. Akşama da bizim evde kutlama var. Pasta siparişi vermek için pastaneyi aradım. Bir de ne öğreneyim işyerim de aynı pastaneye sipariş vermiş. Adam Nilhan siz misiniz? O zaman kalsın mı siparişiniz dedi :) Yok yahuu biri işe, biri eve. Aklıma Gül geldi (taze anne) hani 3 gün 3 gece kutlamıştı ya doğumgününü :)

Ahan da çağırıyorlar :)
İlk pastamın mumlarını üfledim. Pastamı ve colamı alıp geldim. İşten çıkıp koşa koşa eve gidecem. Akşam için hazırlıklara başlayacağım.

Hadi işyeri tamam da, evde niye bugün kutluyorsunuz diye sorarsanız; eşimin fikri yarın dinleniriz dedi. Haksız da değil.

Not : Bugünden değiştiriyorum profilimdeki yaşımı :) Unuttum sanmayın . Herkese iyi haftasonları. Kalın sağlıcakla...

8 yorum:

  1. Doğum günün kutlu olsun Nlhan cığım...Nice yıllara..Şirin kızın da süper telaffuz ediyormuş adını...İnsanın kendi çocuğundan duyması çok keyli oluyor...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Hiç anne falan demesin hep Nihhhaan desin bana :)

    YanıtlaSil
  3. öcelikle doğum gününü kutlarım.ne güzel senin için birşeyler yapan arkadaşların var.kızının konuşması ne güzel darısı başıma diyorum.çünkü anne ,mama,gibi kelimelerin dışına daha çıkamadık.senin adına sevindim.
    güzel günler dilerim ailenle:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sezobigo (itiraf ediyorum nickine bayılıyorum): teşekkür ederim arkadaşım. Bence paşanın konuşması için acele etme derim. Zira benimkini artık susturamıyoruz :) İyi haftasonları arkadaşım. Selamlar

    YanıtlaSil
  5. doğum günün kutlu olsun. Nihan benim sevdiğim bir arkadaşımın ismi.

    YanıtlaSil
  6. Doğumgününüz kutlu olsun, nice güzel yaşlara sevdiklerinizle..

    YanıtlaSil
  7. En iyisini yapiyoruz bosverrr :) Ben herseferinde bu yil agzimi acmayacagim diyorum ama dayanmiyorum son bir hafta soylenmeye basliyorum :))

    Iyiki dogdun bu arda :)

    YanıtlaSil
  8. annelili: tşk ederim . Benimki 3 h ile dikkatini çekerim ama :)

    Hayatın süs payı: çok tşk ederim arkadaşım sevgiler

    Taze anne: Ben açmam normalde de. bu sene yemekli olsun dedim. çünkü çoook uzun zaman oldu anneleri yemeğe davet etmeyeli. doğumgünü bahane olur diye düşündüm.
    tşk Gülo

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...