8 Şubat 2011 Salı

Haftasonu neler yaptık?

Bu cumartesi kızımı babaannesine yolladım. Nuno hala dedim mi akan sular duruyor zaten Ece için. Hoplamışlar , zıplamışlar, resim yapmışlar ve saat daha 12 olmadan bizim bıdığın uykusu gelmiş. Saat 13:30 da çıktım direkt kayınvalidemlere gittim Ece'yi almaya ama bizim bıdık hala uykuda hatta saat 15:00 e kadar uyudu. O uyanana kadar ben bir daha çıktım Ece'nin cırt cırtları bozulan kreş ayakkabısı için bir yenisini alıp geldim. Uyandıktan sonra prenses eve gitmek istemedi. saat 17:00 ye kadar takıldık kayınvalidemlerde.

Eve geldiğimizde bir süpriz Ece'yi bekliyordu. Geçen haftasonu kitapyurdundan verdiğim siparişlerim gelmişti. Onu bir sonraki postta yazacağım. Ece çok mutlu oldu hem de çok.

Sıra geldi yemek faslına. Eee napmalı napmalı derken, yalancı iskenderle geçiştirdik cumartesi akşamını. Bayat pidem vardı. Eşim hemen doğradı. Onları yağda çevirdikten sonra borcama aldım. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kavrulmuş kıyma.Sarmısak ve yoğurdun girdiği hiç birşeye hayır diyemiyoruz eşimle. Kızım da bize çekmiş anlaşılan.
Bu da yemek için sabızsızlanan fındık faresi :)


Neyse yemek faslını kurtardık. Herzaman çok çalışkan olan ben (külliyen yalan) o akşam tembellik yapmak istedim. Hiçbir işe elimi sürmedim ( herzaman ki gibi) Kızım oltalarını düzenleyen babasına rahat vermiyordu. Ben de napsak napsak derken aklıma boncuk dizmece geldi. Bir zamanlar pek bir heves etmiştim takı işine. Sonuç hüsran. Ve takı için aldığım iri boncuklar vardı. Onları çıkardım. Babamızın kalın misinasından da rica ettik biraz. Ve Ece neredeyse 1 saate yakın boncuklarla oyalandı.



Bundan da sıkılınca başladık oynamaya :) bendeniz kapı gıcırtısına oynayan biriyimdir. Kızım bana çeker mi bilmem ama çok seviyor müzik eşliğinde hoplayıp zıplamayı. İşte karşınızdaaaa; kıvrak danslarıylaaa evimizin sultanıııı rakkase Eceeeee:)





Bu arada bu güzel hırkamızı Nuno halamız ördü.
Akşamın ilerleyen saatlerinde babamız Ece den önce sızdı. Hatta son günlerin espirisi saat 21:30 da çıkan İbo amcamızın babamız için çıktığı :) Ece hanım da uykuya yenik düşünce Allaaaaaaahh.. Hemen dolabın köşesinde zulada duran çekirdek çıkarılır ve çitletilerek Kavak Yelleri izlenir.Ohh sefam olsun.

Pazar sabahı kızım güne yine erken başladı. Neyse ekürisi hazır bekliyordu zaten. Baba ile mutfağa geçtiler. Ama hanımefendinin çenesinden yatak keyfi yapmak ne mümkün? Babamız bu haftasonu da bize kahvaltı hazırladı. Kızım sadece haşlanmış yumurta ve bir kaç dilim salatalıktan başka bişey yemedi. Yine başladık kitap okumaya. Acaba bu kitap sevdası ilerde de devam eder mi çok merak ediyoruz..

Öğlene doğru anneanneyle bahçeye yolladım Elif Ece'yi. Hava güzeldi. Ben de eşimin istediği yemeği yapmaya mutfağa daldım. Ya yeter ki yemeğin adı konsun gerisi kesinlikle çok kolay. Eşim nohutlu bulgur pilavı istedi ilk defa -ki kendisi bulgurdan asla hazetmeyen biridir. Hemen soğan kavurdum. Tavuğun içini doldurdum. Bir güzel haşladıktan sonra da suyuna pilav yaptım. yoğurtlu havuç salatası da yaptım.Kızımın isteği üzerine yoğurtlu çorba da yaptım. Yoktu benden keyiflisi. Her ikisin de isteklerini yerine getirmenin inanılmaz mutluluğu.

Annemler Ece yi getirdiler, hep beraber yemek yedik. Ece hanım uyku sinyalleri verince onu uyutmak adına yanına uzandım ve gerisini hatırlamıyorum :) Hepimiz maaile sızmışız.

Akşam avm yapalım dedim ama keşke demeseydim.Eşim oflayıp poflamaya başladı. Ece hanım oyuncak da oyuncak diye tutturunca alışveriş hevesim kursağımda kaldı. Eee bir de Ece hanım kum boyamaya dalıp da altına kaçırınca değmeyin keyfime ... Bir da koca ve kızla alışverişe çıkmak mı????

6 yorum:

  1. Hayırrrr onları evde bırak sen git alışverişe bence, böylece burnundan gelmemiş olur:)))

    YanıtlaSil
  2. ben öncelikle o kokoşun ojelerini yeriimmm ondan sonrada o yalancı iskenderi yerimm...

    YanıtlaSil
  3. güzel bir hafta kıvıran dünya güzeline bayıldım çok tatlı ojeleri ondan da tatlı şu yalancı iskenderi en kısa zamanda denemeliyim harika gözüküyor
    her hafta sonunuz böyle şeker tadında geçsin dileklerimle sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ballı lokmam: tövbe ettim zaten. Suç bende. Neyse kızım eğlendi ya onunla teselli ediyorum kendimi.

    Nilay: Halası sürmüş. Çok pratik Nilay senin işin olmaz ki böyle yemeklerle. Sen zoru seversin, uğraşmayı seversin.

    Mine: Çok teşekkürler Mine. Ojelerle yatıp ojelerle kalkıyoruz. Pek yalancı bir iskender bu yahu:) Sevgiler arkadaşım

    YanıtlaSil
  5. Kırmızı ojelerini sevsinler ,hanımefendinin...Çok şirin maşallah

    YanıtlaSil
  6. İçimizdeki karnaval: asetonumu bitirdi. sildirip yenilerini sürdürmekten :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...