6 Ocak 2011 Perşembe

Vallahi de billahi de bıktım :(

Ya benim kızım da öyle bir tutku var ki,  beni çileden çıkarıyor:( Kızımın saçlarıma olan tutkusu. Yani her fırsatta eli saçımda. Aslında saçların geneline acayip bir ilgisi var. Uzun saç gördüğünde illa dokunmak ister.  Hatta uyuma moduna girdiğini kendi saçlarıyla oynamaya başladığı anda anlarsınız. Dakikalarca o işaret parmaklarını buklelerine geçirir, geçirir, geçirir... O yüzden saçı hep cadı gibidir cimcimenin. Kendi saçıyla olan tutkusuna karışmıyorum da, benim saçlarımdan ne istiyor??



"Anne taşııı" dediği anda kucağıma almışsam eller direkt saçlarıma dalıyor. Koltukta oturup bişi izliyorsam hemen arkama geçmeye çalışır, tokalar çıkarılır ve "anne saçını örecem" deyip saçlarıma dalar. Onu giydirirken yüzüme düşen saçları kaldırır, omzuma düşenleri çeker, tokalıysa toka yine çıkarılır ve saçlar özgür bırakılır. Yahu ayakkabısını giydirirken bile omzumu tutacağına saçlarımdan destek alır. Gece uyanmışsa o saçlarımı avucuna almadan uykuya dalmak nedir bilmez. Ya itiraf ediyorum hep hayal etmişimdir eşimin saçlarımla oynamasını. Ama kızım ilallah ettirdi.

Zaten eskisi gibi saç lüksüm kalmadı. Uzun saçı o kadar sevmeme rağmen en son omuz hizasında kestirdim saçlarımı. Keşke kestirmeseydim şimdi çekse de istediği yere gelmiyor saçlarım o yüzden boynumun aldığı şekli siz düşünün :) Tamam " anne saçların çok güzel olmuş", "anne saçların mis gibi kokuyor" dediği anda eriyip bitiyorum ama saçlarımı kazıtmaktan da korkmuyor değilim vallahi de billahi de ...

12 yorum:

  1. ben 39 yaşındayım hala yapıyorum...kızımın hiperaktif olduğunu öğrendiğim doktor bana bu hareketimle birlikte yaptığım bir çok hareketimin hiperaktifliğin belirtisini olduğunu söylemişti çok şaşırmıştım çünkü 37 yaşında hiperaktif olduğumu öğrenmiştim..

    YanıtlaSil
  2. Saçla oynaması mı hiperaktivite belirtisi?

    YanıtlaSil
  3. evet internetten araştırırsan görürsün....kaç yaşında..

    YanıtlaSil
  4. ay bende saçımla oyanamasını hiç sevmem. nil benim ardada sürekli ellerimi yoklar hastalık gibi gelip gidip elini ver dio ve kendi ellerini avuçlarımda gezdiriyor. aslında bu bir bağımlılık belirtisiymiş. heleki uykusu gelince hep ellerimle oynayarak uyuyor.

    YanıtlaSil
  5. Benim kızımda çenemi okşar sürekli. Sivilce falan varsa ısrarla parmaklarını orada gezdirir. Ben de çok rahatsız oluyorum...

    YanıtlaSil
  6. Süper ince parlak çorap: kızım daha 2 yaşında ve ben daha dün ilk defa kızımın tırmandığını gördüm. yani yürümekten bile aciz bir cadı kendisi. çok şaşırdım

    Nilay: Nilay severdim artık tiksiniyorum.

    Annelili: Canımı acıtıyor çoğu zaman çekiştirmekten. zaten 10 tel saçım var :)

    YanıtlaSil
  7. Bu kız anlaşılan kuaför olacak :)) Benim kızımda saçlarıyla çok oynuyor tokada taktırmıyor. Sanırım benim kız boş kaldığı zamanlarda saçlarına saldırıyor.

    YanıtlaSil
  8. Hiperaktivite tanısı konması için çok erken bir dönemdeyiz aslında ben de Melisanın hiperaktif olduğunu düşünüp pedagogla görüştüm bu tanının konabilmesi için 3 yaşını geçmiş olmaları gerekiyormuş.Ama içini rahatlatmak için bir uzmana danışabilirsin yine de.Aslında kız çocuklarının bir çoğunda var saç takıntısı benimkiler ikisi de saçıma toka takmayı severler uyurken Melisa mutlaka kendi saçlarını sever:)ben seversem bırakır Berrakta aynıdır özeniyorlar sanırım bir de dans ederken onları sallamaya acayip bayılıyorlar:)

    YanıtlaSil
  9. anneciğisi acaba bu kadar saçlara dokunarak bir mesaj mı vermeye çalışıyor farkında olmadan.ne bileyim bana daha çok sarıl.yuada babam daha çok bizimle olsun.yada seni özlüyorum yada daha farklı bi meaj.henüz senin cimcime aşamasına gelmediğimiz için çok da bilmiş bi yorum yapmak istemiyorm esasen ama ben de merak ediyorum şimdi kızının bu davranışının altında yatan nedeni.inşallah minik bir takıntıdır ve kısa süre sonra geçer.
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bakımlı bir bayan olacak belli ki ne güzel ama o büyüyene kadar annesine kolay gelsin : )

    YanıtlaSil
  11. olsun uzulme ya erkek olup boyle bir ozelligi olsaydi :)

    YanıtlaSil
  12. Birileri anlatsın : küçükken ben de hep kuaför olmak istemiştim.

    İkiz annesi: Ya nedense kızımın hiperaktif olduğunu düşünecek hiç bir haşarılığına rastlamadım henüz. gerçekten şaşırdım.

    mintinin mutfağı: kızım artık talep ediyor:) anne sar beni, anne sev beni, anne hep ye beni :) tşk&sevgiler

    mine: inanmayacaksın ama bugün ruj sürdü her ne kadar karşı olsam da. kreşte alıştı maalesef ruj ve ojelere :)

    Taze anne: haha doğru yaa:) dün akşam da yaşadık aynı faslı.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...