24 Ocak 2011 Pazartesi

Haftasonu

Bu haftasonu en çok Ece'nin işine yaradı. Zira c.tesi günü süprizlere boğuldu kuzum. Bugün sabah anneme yolladım Ece'yi. Annem kızımı avm ye götürmüş. Oyuncak trene ve atlı karıncaya bindirmiş. Uçan balon almış. Pizza yemişler. Kızım hiç üzmemiş anneannesini . Hatta yürümüş ki kızım yürümekten pek hazetmez. Bana telefonda anlata anlata bitiremedi. Ben de işyerinden çıkar çıkmaz kızımın annemde olmasının verdiği rahatlıkla ev işlerine giriştim hiç sevmesem de :(  Üstten üstten napılırsa işte. Vazgeçilmezimiz yoğurtlu çorba ve Serpil in tarifini verdiği sıkma köfteleri yaptım ama eşim efendiler 7,65 lik mermilere benzetti köftelerimi. Ama hakikaten çok sert oldular. Ben de şaşırdım. Neyse yendi bitti. Sonra atladığım gibi kızımı almaya gittim. Uyuyordu. Makinem keşke yanımda olsaydı. Uçan balon altında uyuyan bir prenses gördüm. Balonu koluna bağlamış baloncu ablası. O da öyle uyumuş :)

Eve gittik. Babası kızıma süpriz hazırlamış. Ve işte karşınızda Bikte ve Bekküy :)



Ece çok mutlu oldu ama daha süprizler bitmedi ki!! Veee işte kızımın çok çok sevindiği ikinci süprizi:



Bütün haftasonu bu çadırın içindeydik. Şimdi salonumuzun ortasında bu çadır var. Yaşasııııın :) Babası kızının mutluluğunu görünce keşke daha önce alsaydım dedi.

Yemek faslı, Ece yi bıcı bıcı faslı derken ev ahalisi uyku moduna geçtikten sonra şeytan mı dürttü nedir? Kalktım saat 23:30 kuru dolma doldurdum. O bitti basit sütlü bir tatlı yaptım. Ama bir de sessiz olmaya çalışıyorum. Tatlı bitti birkaç parça ütü yaptım. Bütün bunlar pazar gününe iş bırakmamak için.Saat 02:00 de yatağa girdim.

Pazar günü saat 06:00 da kuşların cıyaklamasına uyandım önce. Allahım kafesi aşağı fırlatasım geldi balkondan. Neyse ki parmaklık var. Örtülerini açtım sustular. Eşim evde yok erken kalktı mezarlığa gittiler. Aradan bir saat geçmeden kızım uyandı. Saat 9 gibi hadi markete gidelim diyorum yok neymiş kahvaltı vakti. Ya tamam kızım bazı şeyler alacam kahvaltıya hayır efendim önce kahvaltı yapacakmış. Oysa çok heveslenmiştim Umut Sepetinin Kahvaltı Köyü'ne ama olmadı haftaya artık. Öğlene doğru babamız geldi ama o gelene kadar da çadırdan çıkmadık. Çay kahve ikramları, ayıcığı uyutmalar falan... Sonra dayımızın mevlüdüne gittik. Ece yi anneme bırakmak gibi bir şansım yoktu maalesef çünkü annem de mevlüde katılacaktı. Ece yi de götürdüm. Mutfaktan dinlemek zorunda kaldık ama olsun orda olmak istedim ben herşeye rağmen. Ölüm hak ama acı. Kim olursa olsun, yaşı kaç olursa olsun. Bu dayısının yeri eşimde çok farklıydı. Ondan bir tespih ve çakmak getirmiş hatıra :( Mekanın cennet olsun Edip dayı.

Sonra eve dönerken kuzum arabada uyudu. Ben de çamaşır topla, katla, yerleştir , banyo yap derken akşamı ettim. Kayınvalidemler aradı akşama yemeğe bize gelin dediler. Zeki amcamız gelmiş Almanya'dan . Ece önce mesafeli yaklaştı ama sonradan ısındı amcasına. Yine de number one mız Nuno halamız.

İşte böyle geldi geçti bir haftasonu daha ...

12 yorum:

  1. Ne güzel bir haftasonu geçirmiş. Kuşlar harika fikir. Bizdemi alsak ne...

    YanıtlaSil
  2. Çadır olayı muhteşem rahatlık...Oğlum bütün oyuncaklarını içine saklıyor , birde giriyor içine ohh gel keyfim gel...Kendilerine ait olması belkide hoşuna gidiyordur...Kuşların rengi süper ama allah sabır versin.Ben hayatta alamam kuş,konuşmak isterler arada uçmak isterler ki, köpekten korkmam ama ne hikmetse kuşlardan korkarım.Kondular mı üzerime çığlık çığlığa kaçarım...Umarım uzun süre kalıcı olur sizin kuşlar...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. ANNELİLİ: niyetimiz cennet papağanıydı aslında. eğer temizliğinden üşenmem derseniz çok hoşuna gitti bizim cimcimenin.

    İÇİMİZDEKİ KARNAVAL: kesinlikle aynı fikirdeyim. :)ben elleyemem ama kızım cici yapıyor:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Benimkiler de bayılıyor çadır olayına:) Kuşlar çok güzelmiş renkleri harika benim de evlenmeden önce vardı ama temizliği hep problem olmuştur inşallah zor olmaz sana:)
    Çok güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz neşeniz bol olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. İkiz Annesi: Şimdilik babamız ilgileniyor temizliğiyle ama ben biliyorum ihalenin eni sonu bana kalacağını :) Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. bu tatlı kuzuyu mutlu etmekten güzeli var mı ne güzel geçmiş haftasonu mutluluklar...

    YanıtlaSil
  7. Ece , super bir haftasonu gecirmis. Suprizler de super..Bakalim ilkevcil hayvaniyla nasil anlasacak prenses?

    YanıtlaSil
  8. Mine: Gerçekten onun mutluluğundan başka birşey mutlu edemez oldu artık bizleri teşekkürler.

    S.Z : şimdilik pek ilgilenmiyor gibi. Ama babası kafesten çıkarınca okşamaya bayılıyor :)

    YanıtlaSil
  9. KIZ ÇOCUKLARI PEK TATLI YA.

    YanıtlaSil
  10. Neval: Rabbim gönlüme göre verdi şükürler olsun. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. Başınız sağolsun. Yeni okuyabildim ben. Ölümü en mantıklı halimiz bile kolay kabullenmiyor.
    Bu çadırdan bizde de vardı herşeyi orada yapardı:)
    İyi eğlenceler olsun çadırında.

    YanıtlaSil
  12. Tşk Ebru. Eşim hala etkisinde onu böyle görmek beni de üzüyor. Çadırımıza ilgi hala devam etmekte. ve hala salonumuzun ortasında :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...