31 Ocak 2011 Pazartesi

Haftasonu neler yaptık?

Cumartesi kuzum anneannesine gitti. Normalde bir hafta anneanne, bir hafta da babaanneye yolluyordum. Ama kayınvalidemler hala cenazenin yorgunluğunu atamadılar.

Karne hediyesi olarak anneannesi Ece yi yine alışmeekezine (Ece öyle diyor) götürmüş. Hamburger ısmarlamış ama benim miniğim pek sevmemiş. Hoş ben de sevmem zaten. Patatesi mayoneze batırıp yemiş (aynı annesi :) )
Yine bir uçan balon almış, yine atlı karınca ile trene binmiş. Uykusu gelince de kendi demiş anneannesine eve gidelim diye. Gelir gelmez de uyumuş.

Ben de kızıma karne hediyesi olarak kitapyurdundan bir sürü kitap siparişi verdim. Gelmesini dört gözle bekliyorum çünkü evdeki kitaplarımız artık yetmez oldu bize. Sonra da Meraklı Minik dergisine abone oldum. Bu ayki sayımızın haşatı çıktı :)

Hava yağmurlu olmasına rağmen çarşıya çıktım. Eşimle buluştuk Ece ye bir kaç şey aldım. Artık battaniyesi küçük geliyormuş , Kreş için yeni polar bir battaniye diktirdim. Babamız bana jest yaptı bir çizme ve çanta aldı. Ayy çok hoşuma gitti vallahi. Market yaptık ve eve geldik. Gelmez olaydık. Bekar evi , öğrenci evi benim evimin yanında daha şerefli kalır. Abartmıyorum. Offf sevmiyorum sevmiyorum sevmiyorum ev işi yapmayı. Eşim balkonu yıkadı. Ben poşetleri yerleştirdim. Ortalığı topladım. Mutfağa bir girdim mi çıkabilene helal olsun zaten. Makineye çamaşır attım. Eşim balkonda kuruyanları topladı. Banyo temizliği , halıları süpürmeyi daha bitirmemiştim ki annemler geldi. Kuzum da geldi. Eşimin istediği helvadan yaptım. Oturduk coştuk. Hatta Ece hepimizi dansa kaldırdı. Bu aralar "Rengarenk " şarkısına takmış. Komutlar da ardı ardına geliyor : "dede sen söyleme bilmiyorsun, alkışlayın, anneanne sen de söyleme, çok komik, anne hadi , baba kalk dansa, sen de dede...." inanın hiç susmadı. Şimdi bir de yen moda gidenin arkasından ağlama.

Pazar günü hava yağmurlu, kapalı. Eşim bize süpriz yapmış kahvaltı hazırlamış. Çok sevindirik oldum. Eskiden çok hazırlardı da bu aralar baya ara verdi. Ara verince de hazırladığı kahvaltıların değerini anladım :)Kahvaltıdan sonra kızım bulaşıkları bile makineye dizmeme müsaade etmeden oyuna başladık. Boyut yayıncılığın bize hediye gönderdiği Anaokulu dergisinin etkinliklerini yaptık.










Kızım balık akvaryuma dediğim zaman yukarı doğru çizdiği çizgiyi aşağı yöneltip akvaryumla buluşturdu balığı.

Henüz çizgi ile birleştirme konusunda iyi sayılmayız. Ama fark bulmada, parça birleştirmede şimdilik iyi gidiyoruz. Kuaföre gitmeye niyetliydim.Hatta beraber gidecektik kızımla kuaföre. Ama maalesef olmadı. Öğle uykusuna uyutup öyle gittim. Kendimi şımarttım, saçlarımı kestirip , boyattım, aylar sonra manikür, yüzümü gözümü açan işlemlerden geçtim :)


eve geldim ki kuzum uyanmış ve acıkmış. Hemen yemek yedik. Kuzum bıcı bıcı yaptı. Çamaşır faslı hiç bitmiyor bu arada. Yıkaması dert, kurutması ayrı dert. Şimdi salonun ortasında çadır ve sehpamızla birlikte çamaşırlığımıza da yer verdik. Aksesuarlarımızı yeni dekorumuzu bir seviyorum ki sormayın. Bendeki bu tembellikle benim evim ıslah olmaz ....

19 yorum:

  1. saçları ne güzel olmuş annesii, lüle lüle..Kızlara çok yakışıyor.Kartlarıda çok eğlenceli bu arada

    YanıtlaSil
  2. Dün banyodan sonra görseydiniz. kıvırcık saçı sevmememe rağmen kızıma çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ece'nin kalem tutusuna gercekten bayiliyorum. Basarili bir ogrenci olacak gibi. Anneannesinin hediye almasina gerek yok ki Ece'ye . Nurten Teyze Ece icin basli basina armagan zaten. Saclarin cok hos olmus, gule gule kullan arkadasim.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel olmuş saçların canım güle güle kullan.Aynen ben desenin gibi 10 ay sonra ilk defa perşembe kuafördeydim saçımı kestirdim kaşımı düzene sokturdum eh bir 10 ay sonra ancak giderim:))
    Bu arada yeni cicilerini güle güle kullan eşine ayrıca maşallah diyeyim Allah bozmasın.
    Fıstığın kıvırcık saçlarına bittim aynı Berrağımın saçları gibi kızlarda çok güzel duruyor lüle lüle:)

    YanıtlaSil
  5. Anaokulu dergisini bende pek seviyorum. Ev işleri konusunda hem fikiriz,
    Saçlarını güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  6. bende sizin bu ana kız faliyetlerinize kaliteli geçirdiğiniz vakitlere bayılıyorum...

    YanıtlaSil
  7. Bayılıyorum bu tombişe ben:))) ayrıca faaliyetlerinizide kıskandım biraz, bizde daha yok böyle şeyler erkenmi acaba?

    YanıtlaSil
  8. Moda Muhabiri: bu yorumunu anneme iletmem lazım :)Sağol canım. Artık bir kaç ay kuaförün yanından bile geçmem :)

    İkiz Annesi: ben çok dua etmiştim düz saçlı olması için. çünkü benim saçlarım ne düz ne kıvırcık. şöyle yıka çık saçlara bayılıyorum da :)

    Annelili: teşekkür ederim. Ev işleri çok nankör be ya. Burdan yap şurdan dağılsın kirlensin . öff ya arkadaşım:)

    Nilay: Yapılacak işler beni beklerken yarım saati pek geçmiyor bu vakitler Nilay. Çünkü tam anlamıyla kendimi Ece ye veremiyorum.

    Ballı lokmam: Hakikaten tombiş ya. İnşallah bana çekmez bu konuda. Ayrıca faaliyetler için erken değil bence. NAz çok güzel konuşuyor ve 2 yaşında artık. Onun hoşlanacağı şeyler bulabilirsin. Meraklı minik dergisini tavsiye edebilirim. her sayfası bize hitap etmese de yapıştırmalar, eşleştirme kartları bir süre ilgilerini çekiyor miniklerin.

    YanıtlaSil
  9. Desteğin ve iyi dileklerin için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  10. Nehir İda: Her zaman arkadaşım. Biran önce iyileşmen dileklerimle

    YanıtlaSil
  11. dopdolu bir yazı.. oku oku doyamadım valla.. herşeylerimiz benzeşince insanokudukça okuyor.. birincisi saçlar pek güzel olmuş:) bakımlı olunca hayat daha gzel sanki.. ikincisi eşini çok takdir ettim.. üçüncüsü çamaşırdan ben de nefret ettim bu sene özellikle taktım.. işlerden de.. dördüncüsü o dergiyi çok sevdim.. beşincisi öperim:)

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşım Defne kim? ben bilemedim:(

    YanıtlaSil
  13. Ne tatlı bir blog, biraz önce keşfettim ama buralardayım artık :)

    YanıtlaSil
  14. Deli Anne Defne Joy Foster. Deli anne her zaman beklerim. senin gibi yazamasam da arada çıkıyor işte böyle şeyler.tşk arkadaşım muck

    Yerden uzak: Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

    YanıtlaSil
  15. insan kendini şımartmalı bazen değilmi ?

    YanıtlaSil
  16. çok yakışmış güle güle kullan

    YanıtlaSil
  17. biraz daha kısaltmaya ne dersin saçlarını

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...