31 Ocak 2011 Pazartesi

Bu aralar???

Ece çok güzel konuşuyor. Ara sıra babası " s " harflerini peltek söylediği için dalga geçse de, gerçekten derdini çok güzel anlatıyor. İstediği zaman -misin, -mısın eklerini çok güzel kullanıyor.Hatta kreşe erken başlaması gerektiğinde, konuşmayı bildiği için bazı tedirginliklerim ortadan kalkmıştı.

Ece bu aralar bir kelimeye takmış durumda "PİS" ...

Eğer istediğini yapmamışsam, vermemişsem hemen " Pis anne" diyor. Sonra ben ona surat asıyorum. Konuşmuyorum. Ve o niçin olduğunu bildiğinden, "konuş anne benimle" diyor. Ben de "Hayır, üzüldüm. Hani pis demeyecektin" diyorum. O da " özür dilerim sana pis dediğim için" diyor. Ama bundan vazgeçmiyor  ve olayı abartıp ;" pis anne, eşek, sen yaramaz bişeysin" deyip coşuyor. Babamız da uyarıyor ama nafile. Kızım öyle denmez. kimseye denmez." Tamam anne kimseye demeyecem, Ayten öğretmene de demeyecem, Yıldız öğretmene de..." . Yani yalnız bize de demiyor.

Ve şimdi kızımın yaptığı uyanıklık nedir sizce? "Pi" ya da "Ppp" seslerini çıkarıp aklınca pis demiyor ama pis yerine bunları kullanıyor. Ve bu sefer " özür dilerim anne sana pi dediğim için" deyip sırıtıyor çok bilmiş cimcime :) Ağlasam mı , gülsem mi ...

6 yorum:

  1. bunlar bizi sulu dereye susuz götürüp susuz getirirler vallahi :))
    Uyanık cimcimeyi kocaman öptüm :)

    YanıtlaSil
  2. maşallah arkadaşım ya.konuşması çok çok iyiy.resmen cümle kuruyor cimcime.aferin ona kocaman.zamanla yanlış bişey söylediğini o da anlar anneciğisi.:))

    YanıtlaSil
  3. Oytunla Hayat: Yahu bize yapmasınlar bari :)

    Mintinin mutfağı: Evet gerçekten konuşması çok iyi. Ama peltek S leri ile dalga geçiyorlar teyzesi ya:)Düzelir di mi ???

    YanıtlaSil
  4. Moda muhabiri: :) ya şimdi yeni sıralama şöyle Sibel: "pis anne bi de eşek bi de yaramaz bi de" duruyor yeni kelime bulsa onu da ekleyecek sıpa :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...