18 Ocak 2011 Salı

Biz şimdiden başladık ödev fasıllarına

Daha iki yaşında başladıysa bizim ödev fasıllarımız vay benim halime. Şu basit ödev için bile en az bir saate ihtiyaç var. Ee bir de haftasonu olunca kırk tane iş içinden buna vakit ayırmak bi hayli zor oldu benim için.

Ödev renkli oyun hamurlarından ödev kağıdımızdaki şekilleri yapmak ve şekilleri oyun hamurunun renklerine boyamak. Ee elimizde o kadar çok renkli oyun hamuru yok ki! Ece hanım onun için yaptığım bütün oyun hamurlarını babasına pizza (karışık pizza sanırım) yapıyorum ayağına birbirinine karıştırınca elimizde sadece pembe renk kaldı. İş başa düştü. Her bir renk hamur için :

1 kahve fincanı un
Yarım kahve fincanı tuz
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 fincana yakın su ( azar azar kattım)
Renklendirmek için parmak boya kullandım bu sefer ama hiç memnun kalmadım. çok çabuk kurudular.
Şimdiye kadar hep gıda boyasıyla yapıyordum. Ama elimde o kadar çok renk seçeneği yoktu pişman oldum parmak boya kullandığıma. Yazık oldu zamanıma, emeğime. Ama işimizi gördü.

Biraz fırınladık şekillerimizi.
Ve gayet başarılı bir şekilde boyadık ödevimizdeki şekilleri. Ece için önceden boyamak içine nokta koymaktan ibaretti. Şimdi çok geliştirdi boyamasını.


Ve dün kreşe koşarak gitti çünkü yaptığı şekilleri öğretmenine göstermek için sabırsızlanıyordu.

2 yorum:

  1. Doz artıyor sınıf büyüdükçe:) ama bazen çok zevkli. Ödeviniz pek sevimli olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Geçen patronun oğlu geldi 4. sınıfa gidiyor. Ödevi görünce hönkledim. Ben ilkokuldan sonra zor yardım ederim kızıma. Bizim zamanımızda ne kolaymış okumak.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...