28 Kasım 2017 Salı

Bu aralar

Bu aralar, gergin geçiyor. Evde, iş yerinde sürekli bir gerilim var. İş yerinde bir finans müdürümüz var ki, düşman başına. İnsan patrondan korkmayıp böylesi insanla çalışmaktan korkar mı? Ayaklarım geri geri gitmeye başladı tekrar. Nasıl egodur, nasıl bir zavallılıktır. Bütün gün ofiste onun sesi. Herkese, herşeye bağırabilir. Bloğum da deşifre olursa, ayvayı yediğimin kanıtıdır. Artık evden yazarım.

Ev deseniz Elif Ece'nin tripleri yetiyor. Kızım inanılmaz ergen havalarında. Evlat olsa sevilmez kıvamına doğru hızla ilerliyor. Herşeye mi muhalefet olunur, herşeye mi cevap verilir, herşeyden mi nefret edilir.... bu liste uzar gider. Daha bu sabah montu yüzünden kavga ettik. Beğenmiyormuş efendim montunu. Geçen sene aldık, ve emin olun daha iki defa giyilmedi. Neymiş rahat değilmiş, ağırmış. Ah benim şapşik kızım, geçen sene alırken aklın nerdeydi? Montunu beğenmiyorsan böyle git dedim, gerçekten de üstündeki incecik sweatle gitti. Ya sabır.

Dün akşam dolaplarını düzeltiyorum sıpaların. Bana gelmiş ukala bir şekilde diyor ki, kitaplığımı sen düzeltiyorsun madem, flütümü bul. İşte flüt burda masanın üstünde dedim ( yani gözünün önünde), neden burda ki dedi. Ve bunun gibi daha nicesi. Ergenlik gümbür gümbür geliyor ve ben bununla nasıl başedeceğimi bilemiyorum.

Ela deseniz sadece gazla çalışıyor cimcime. Hırka giymek istemez, yemek beğenmez, eline ne gelirse gelsin affetmez (fırlatır), dakikalarca inleyebilir, evde hep onun istediği olduğundan abla onu pek sever ( yalnız yakalasa hayatta affetmez)..vs ( Biliyorum sürekli Ela'nın istediğinin olması, ağlayarak istediğini yaptırması doğru değil, ama öyle yüksek sesle bağırıp ağlıyor ki, yakında oy birliğiyle bizi apartmandan kovarlarsa şaşırmam. Ayrıca sesi tahammül edilecek gibi değil. Çoğu zaman ilgisini dağıtabiliyoruz ama her zaman başarılı olamıyoruz. Sanırım tahammülsüzüz.)

Bu ay maaşlar yetmedi, eksi hesaba geçtik. Bu da beni geriyor.

Ayrıca dedem de kötü. Zaten yatalaktı. Annemle teyzem bakıyor kendisine. Ama son günlerde hiç bir şey yemiyor ve içmiyor. Annemler İzmir'e gideceklerdi, kardeşimin yanına, iptal ettiler.

Akşamları uykum erken gelmeye başladı, oysa kızlar uyuduktan sonra sessizliğin tadını çıkarmak istiyorum ve buna da geriliyorum.

Galiba bu aralar pek bir gerilesim var.




Soldan say Ceren, Dila, Nil, Ela, Elifim ve Yeşim


Not: Fotoğrafların konuyla alakası yoktur. Haftasonu kutladığımız doğumgünü partilerinden anı olarak kalması için eklenmiştir. Gündüz gördüğünüz 4,5 prensesle arkadaş partisi ve akabinde akşam da aile ile ayrı bir kutlama yapılmıştır. Annenin ayaklarına karasular inmiştir. Ama  kızının mutluluğu görülmeye değerdir.

16 yorum:

  1. Ooooy kolay gelsin Nil'ciğim, çocuk büyütmek zor tabii, sabır, sevgi bolbol diliyorum çünkü bir anda insanın sabrı taşabiliyor:( iş yerindeki müdür uyuzmuş, bence kompleksli yani aşağılık kompleksi olan biri, aklınca ne kadar bağırıp, çağırırsam o kadar korkuturum insanları diyor. Korkutan korkuyordur aslında. Sizlerin üzerindeki otoritesini kaybetmekten ödü kopuyor o yüzden korkusunu sizleri korkutmaya çalışarak bastırıyor. Ondan korkarsanız yaptığının doğru olduğuna inanıp daha da ezer sizi, tam tersini yapın. Müdür de olsa, bağırıp çağırmaya hakkı olmadığını yüzüne söyleyin, bir iş yerinde kimsenin kimseye bağırmaya çağırmaya hakkı yok, hatalı olduğunu anlasın. Anlaması için birinin ona söylemesi lazım.

    Sevgiler arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah desem Müjde abla. İnanın ne Ceo ne de Patron odasından çıkıp da neler oluyor burda, sen de biraz sakin ol demiyor. Biz onu hasta olarak kabul ediyoruz. Hatta koca bir zavallı.

      Sil
  2. kızımda da bazen asabi haller var şimdiki çocukların var her şeye bir cevabı :)
    dedene geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ki aşırı tepkili Bahar. Ciddi ciddi hap falan kullanmayı düşünüyorum.
      Dedem :(

      Sil
  3. Ah böyle dönemler oluyor işte, her şey üstümüze üstümüze geliyor, her şey kötü gidiyor. Ama neyse ki dönem bu, geçecek ve biz yine iyikilerle başlayıp bitireceğiz günümüzü :) ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihan ben ergenlik denen illeti sağlıklı bir şekilde atlatabileceğimi düşünmüyorum. En çok da kızımın benden uzaklaşmasından korkuyorum.

      Sil
  4. Öncelikle o finans müdürünün karşısına geçip haddini bildirmelisiniz. Mobbing yapmak yasaktır ve cezası büyüktür, o size bağırdığında sizin de ona bağırma hakkınız doğar ve tüm iş mahkemeleri çalışandan yana tavır sergiler. Yani korkmayın, haddini bildirin, yapması başlangıçta zor olacak ama yaptıktan sonra hissedeceğiniz ‘ oh beee’ duygusu her şeye değer. Biliyorum çünkü ben de yaptım zamanında, hem de pek çok kez. Küçük hanıma gelince, valla kıyafete mıyafete kapris yaptığında en doğru şey sizin yaptığınız, elde olan bu, ister giy,ister giyme. Bir süre sonra kırılıyor inatları. En küçük hanıma gelince, ağlamak şsteyen fidip odasında istediği kadar ağlayabilir. Kesinlikle ortak alanda ağlamasına izin vermeyin. Ortak yaşam alanı hepinizin, o yüzden kurallar olmalı ama odasında istediği fibi ağlasın. İnanın bu da bir süre sonra kesin olarak işe yarıyır. Bir de 10 a kadar sayma yöntemi var ki, ben hala 19 yaşındaki oasaklı kızıma uygularım. Ona kadar sayarım, dediğimi yapmazsan ceza alırsın. Cezalar, telefonun yasaklanması, internetin yasaklanması, arkadaşa gidilme yasağı vs. Bu zor süreçte size istediklerini yaptırabildiklerini keşfettikleri anda işiniz bitiyor o yüzden sağlam durmaya çalışın. Kolay gelsin 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası garip bir ofis. Özel sektörden de öte. Yani böylesi ne görülmüştür, ne duyulmuştur. Patron bile yollayamıyorsa emin olun vardır bir sebebi.
      Çocuklarla itiş kakış devam ediyoruz bakalım nerde patlak verecek? Ya vitamin almalıyım ya da antidepresan. Çünkü akşama evde enerjisi bitmiş bir Nil buluyorum hep.

      Sil
  5. Bilgiç de benim yaşam enerjimi çekiyor zaman zaman. Hiçbirşeye halim kalmıyor.

    Derin bir nefes ve bol dua ile kendime gelmeye çalışıyorum.

    Doğumgünü çok güzel gözüküyor. Tekrardan nice mutlu yıllara. Senin de anne olma günün kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan o hal kalmaması normal midir? Akşama içim boşalmış gibi oluyorum.
      Vallahi ne nefes ne dua, direkt ses tellerimi aldırmayı düşünüyorum.

      Sırada Ela hanımın doğumgünü var. HErgün yaklaştı mı diye soruyor :)

      Sil
  6. Olumluyu bulmak daha önemli.Bence mutlaka vardır olumlu şeyler.Lütfen onları da bize bi yazar mısın?Hem sana da iyi gelir diye düşünüyorum.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nankörlük ediyorum biliyorum, sürekli bardağın boş tarafını görerek.
      Deneyeceğim hocam çok teşekkürler.

      Sil
  7. ayyyy fotoları görünce gerginliğini unuttum bileee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de şu yorumların bana herşeyi unutturuyor :)

      Sil
  8. Bizim yirmi yıl önceki hallerimiz:) Şimdi bizimkiler büyüdü ama yine aklımız onlarda. Dedenize geçmiş olsun. Yaşlılık kötü, hele birine muhtaç isen daha da kötü. Bu evladın bile olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim kimseyi düşürüp başkalarına muhtaç etmesin.

      Bizimkiler de büyüyecek, ama dertleri bitmeyecek sanırım :)

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...