15 Ağustos 2011 Pazartesi

İki kısa anekdot - Haftasonu

Arabayı yıkıyoruz anneannenin bahçesinde. Hortum Ece nin elinde. Baba fırça ile köpük yapmış arabayı fırçalıyor derken ece'nin sorusu geldi:

_ Arabanın gözü yanmıyor mu?

-----------------------

Aynı günün akşamı hala ile amcamız bize uğradılar. Konuşma hala ile Ece arasında geçmektedir.

Hala: Ece senin de kardeşin olsun mu?
Ece: Hayır. Ben kardeş istemiyorum.
Hala: Ama niye? Arkadaş olursunuz.
Ece: Ama annem benim arkadaşım olsun.

Kuzum benim ya. Canım kızım seninle çok güzel iki arkadaş olacağız.

------------------------

Bu haftasonumuz iyi mi desem kötü mü desem bilemedim. Bir garipti. Cuma akşamı Ece anneannesinde yatmak istemişti. Yat dedim, biz arabaya binerken de bizim için ağladı. Neyse bindik geliyoruz ama arabada salya sümük ağlıyor; geri dönün, beni bırakın, ben anneannemde yatacam diye. Ben de söz verdim c.tesi beraber yatarız diye.

C.tesi geldi çattı. Ben ev işlerini hallettim, çamaşır sepetimi de aldığım gibi anneme gittim. (canım annem , akşamdan sabaha sepet pırıl pırıldı) Sedat gece balığa çıkacaktı. Neyse iyi hoştu derken geldik yatma vaktine. Ve Ece başlar: "EVE GİDELİİİM" diye ağlamaya. Dakikalarca. Işığı açar, babasına gitmek ister hatta ve hatta gidelim sen beni babamın yanına bırak babam bana balık tutmayı öğretsin, sen git bile dedi. Artık sinir katsayılarım tavan yapıyordu. Neyseki şöyle ikna ettim. Baba tekneyle buraya gelecek. Deniz var ya, uyumayalım ama babayı bekleyelim. Öyle sızdı.

Ama ben uyuyamadım. gece kalktım çişe tuttum kudurdu ama iki defa altına saldı. Sabahın köründe uyandı. İlk işim bir ağrı kesici yutmak oldu. Boynum desen çok fena. Kahvaltıyı zar zor yaptık ve denize gittik. Su harikaydı.

Deniz ve duştan sonra bir çocuk sızar di mi. Bizimki cin kesildi. Zaten tüm gece uyumamışım, öğlen uyumak istedim benimkinde bir enerji bir çene, beynim zonkladı. Yemeği yedik mi zıkkımlandık mı belli değil, arabaya bindiğimiz gibi Ece hanımın çok sevdiği evine döndük. Yolda sızdı. eşek. Bana kalsa uyutmazdım. saat 18:00 de zorla uyandırdım. Parka gidelim diyince uyandı. Bu arada öğle uykusunda da iki defa saldı çişini. (ıslaklıktan falan rahatsız olmuyor benim kızım)
Park-banyo-yemek falan derken benim pilim iyice bitti. Geldik akşama. Bez bağlayacam dedim artık, canıma tak etti. Allahım nasıl feryat nasıl figan bez istemiyorum diye. Kafayı yiyecem ya. İlla yanımızda yatacak, bezsiz yatacak, eşek gibi çıkarttım. . Neyse babasının yanında daldı ben de yerine koydum,gece bir defa çişe tuttum ve kazasız atlattık geceyi.

Sabah ilk soru: Bugün ne günü? okul günü dediğim anda tepinmeye başlıyor.Neyseki Yıldız öğretmenimizin tatili bitmiş. Benimki içten içe sevindi ama belli etmedi. Önce kaçtı falan ama sonra elimi bırakıp bana veda bile etmeden Yıldızın elini tuttu.

İşte böyle geçti bir hafta sonu bir baş ve boyun ağrısıyla. Boyun ağrısı devam bu arada .

27 yorum:

  1. Geçmiş olsun Nilhan benim boynum ağrıdığında ancak ikinci günün sonunda biraz düzelir:( Ve malesef çocuklar deniz ve banyodan sonra sızmaz tecrübe ile sabit:)

    Çocukları anlamak çok zor kalmak isterim der kalmaz, kalmayacağım der kalmak ister keşke onlarında bir kullanma kılavuzu olsa arkadaşım keşkee

    YanıtlaSil
  2. geçimiş olsun
    çocuklarda malesef zaman zaman oluyor böyle huzursuzluklar bizede idare etmek düşüyor

    YanıtlaSil
  3. Ahh annelik böyle bişiy işte,tatil dinlemez baş -boyun ağrısı dinlemez koştur Allah koştur..çok geçmiş olsun hafta içi dinlenebilirsin inşlh..:)

    YanıtlaSil
  4. Canım ya, doğru söylüyor çocuk arabanın gözü yanmıyormu?
    :))

    YanıtlaSil
  5. ayyy bu çiş problemi beni fena baydı artık.Bizim evde de her gece söğüt suluyoruz,bacadan aştı ağaçlar :(

    YanıtlaSil
  6. Bu bücürler gerçekten çok alemler. bizim oğlan da önce birşeyi yapmamak için, yapmıyor diye kızınca da bu sefer yapmak için ağlıyor. inan oynatmaya az kalıyor!!! çok geçmiş olsun Nilhan'ım. kas gevşetici dene...

    YanıtlaSil
  7. Kitaplarla ilgili yazılarınıza bayıldım... Harika tespitleriniz var. Kitap blogumuzda yazar olmak ister misiniz?

    Kitapkolik.Net

    YanıtlaSil
  8. Ayy okurken yoruldum... Senin nezdinde tüm anneleri tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
  9. yaa nilhan bu tutturmaları beni değilde eşimi fıtık etti (bu ARADA fıtık gerçekten oldu :))
    beni de bazen çıldırtıyor tuturmaları dede dede diye dolanıyor oraya gidiyoruz boynumda asılı duruyor:)dede de bize uzaktan bakıyor ne oluyor diye
    böyle böyle büyüyecekler ama bizde yaşlanıp takatten düşeceğiz:))
    kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  10. Ne macera yaşatmış senin kız :) Hem istemiş hem vazgeçmiş.Nasıl çıldırdığını tahmin edebiliyorum...
    Geçmiş olsun bu arada canım , hemen geçer umarım..
    Çiş kaka mevzusu artık benim delirmeme neden oluyopr.Saldım çayıra vallahi...Hala kendime gelemedim bugünkü hengameden sonra...
    Yanımıza aldık yazmışsın ya eyvah gece üstlerine bırakacakd edim , neyseki kazasız atlatmışsınız...
    Off bu çiş mevzusu offf

    YanıtlaSil
  11. Kres okadar alistirdiki kendisini hafta sonlari bazen bana cok uzun gelmeye basladi :) Kotu anneyim :) Arabanin gozlerine bayildim, dalin goz yakmaz deseydin. Tirnaklara gelince, bu ojeleri markette kesfettim, fircasi cok ince, sablonda var icinde ama sablonu cok dandik buldum. kullanisli degildi bende uydurmasyon 3 cizgi attim. hos oldu. Yeni yeni seyler deniyecegim sag tarafa yapmak kolayda sola zor oluyor ayak parmaklari ise en rahati.

    YanıtlaSil
  12. bu ara salgın sanırım, boyun ağrısı!
    eşim de de aynı hastalıktan şikayetçi:)
    geçmiş olsun.
    bu çiş salmaları, protesto olmasın?

    YanıtlaSil
  13. Ah yerim ben onu yaa, bücür varlığını kanıtlıyor kendisine ve size. Tam o zamanları sanırım, zor ama nasılsa geçecek zamanlar. Bu arada Allah sana sabır versin, ne diyeyim:)

    YanıtlaSil
  14. Ayla: Bugün daha iyiyim çok şükür Aylacım.İnan ki kanımı sömürdü sanki Ece deniz sonrası. zaten gece uyumamışım denizle iyice mayıştım ama kızım susmak bilmedi. Aslında inatlaşıp uyutmayacaktım ogün onu ama uyusun diye gözünün içine bakarken buldum yine kendimi :)

    Elif-kayra: çok teşekkürler.yalnız bu kadar uygunsuz zamanlamaları nasıl ayarlıyorlar hala çözebilmiş değilim.

    anne kraliçe: işyerinde kesinlikle dinleniyorum ben. dünkü ağrı kesici işe yaradı çok şükür.

    YanıtlaSil
  15. annelili: hiç beklemediğim yerden geldi soru Yasemin :)

    yaruze: Gönül ısrarla bağlatmıyor bezini. artık uyku girmiyor gözüme. ha yaptı ha yapacak diye diye ...

    Tibetimin annesi: Gerek kalmadı Sibelim. dün fenaydı akşama doğru kendime geldim biraz. Ece ye paradox bazen işe yarıyor bazen rüşvet bile sorunu çözmüyor :)

    YanıtlaSil
  16. Mahmut Adin: Üzgünüm ama kendimi yazmak hususunda çok profesyönel görmüyorum maalesef. Çok teşekkürler

    Cafe nohut: Ahh bekarlık ahhh. Eşim ikinciyi istememekte haklı sanırım. :)

    sezobigo: yok ciddi ciddi tüketiyorlar ömrümüzü de sabrımızı da. ben de kol bel boyun hepsi pert oldu. ayrıca şu dibimden ayrılmaması hususuna girmek bile istemiyorum. sinirlerim zıplıyor

    YanıtlaSil
  17. İçimizdeki karnaval: Benim artık geri dönüşüm de yok İlknur. Kesintisiz uykulara veda. Kesinlikle bez istemiyor. Kışın bol bol yorgan yıkarım artık. oh ne ala ne ala :(

    Taze anne: Ben de kötü anneyim Gül. yeri geliyor akşamdan akşama gördüğüm halde hemen uyusun istiyorum. Aklıma gelmedi dalin cevabı :)

    Şahsenben beğendim tırnaklarını. benim tırnaklarıma oje dayanmıyor. sudan çıkmıyor ki ellerim .

    YanıtlaSil
  18. hypo: erkek olsa yanıma şişe koyacağım da kız çocuğu olunca olmuyor işte. bizim dışarı çıkmamız bile beni tedirgin eder. ya çişi gelirse diye :)
    ben çok ters ve tek pozisyonda yatınca güne boyun ağrısıyla başladım maalesef.

    Aslısın: Geçecek di mi :) ya aslında belki sevinmem lazım bezi istemediği için ama hakikaten çok yoruldum inadından, wc operasyonlarından, balkona çarşaf sermekten oturacak alan kalmamasından... Sabır bakalım

    YanıtlaSil
  19. Ben senin camasirlari annene goturme olayinda kaldim, ne guzel :)

    Bugun bizde cis kazasi yasadik ilk defa oluyor ama suc benden, erken uyudugu icin hic aklima gelmedi tuvalete goturmek.

    YanıtlaSil
  20. Nihancım; çocuk milleti zaten zordur ama sanırım kız çocukları, bünyede doğuştan var olan 'kapris' dolayısıyla bir pıt daha zor oluyorlar:)) Allah ona ömürler, sana kolaylıklar versin tatlım..Ben 21 yaşına getirdim oğlumu, derdi bitti mi, tabii ki hayır..Anne-babalık, emekli olunamayan tek meslektir maalesef:))

    YanıtlaSil
  21. Çok geçmiş olsun. Nedir bu çocukların anne rahatsızken iyice azıp kudurma hali yahu:)

    YanıtlaSil
  22. Nilllllll bunlar hep 2 yaş sendromuuuu. Diretmeler, inatlar, ağlamalar... Ne yapacağız, ne zaman geçecek??????

    YanıtlaSil
  23. New Yorktan: Annemin bahçesi geniş ve bir sürü çamaşır ipi gerili. ve güneş. hemen kuruyor.Sağolsun sürekli getir der. Ben de dün uykuya yenildim ve sabah yine çarşaf sepeti boyladı :(

    Lezzetli somunlar: Kapris . ne güzel dediniz. Benim sınırlarımı zorluyor ece'nin inadı. Biz evlendik hala anne-babamızın üstünden yükümüz inmedi ki. dediğiniz gibi hiç bitmeyecek çocuk dertleri.:)

    rüzgarlıgünlerve geceler: İnan bilmiyorum Görkem. nasıl bir hissiyatları var? nasıl seziyorlar durumu anlamış değilim.

    ballı lokmam: Manolya hiç bitmeyecek . daha üçü yolda-dördü-beşi...

    YanıtlaSil
  24. canım ya geçmiş olsun, Allah kolaylık versin bunlar ilerisi için çok güzel anılar ama gel de yaşayanlara sor tabii : )

    YanıtlaSil
  25. teşekkür ederim minecim. geçti çok şükür.

    YanıtlaSil
  26. Ece işte, cimcime. Hayatta kardeş istemez benim cimcimem. Ama çok akıllı ve zeki bir kuzu. Sadece annesine yapıyor ne yapıyorsa.

    YanıtlaSil
  27. rosenessim: Kesinlikle doğru diyorsun annem bile diyor. seni görünce kuduruyor diye.bütün gün özlemesine görmediğine yoruyorum ben de. Ama kardeş konusunda kararlı. tek olmakta ısrarcı benim cadım . biliyorum babası dolduruyor :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...