2 Nisan 2011 Cumartesi

Galiba kötü anneyim :(

Dün akşam babamız arkadaşıyla dışarı çıkacaktı. Kızımla evde yalnız olacaktık. Önce birkaç gündür yaptığımız gibi topumuzu alıp aşağı indik. Sonra eve çıkıp yemek yiyelim acıktım dedi. Çıktık sadece ayran içti. Üstelemedim. Bulaşığı bile yıkamadım. Boya yapmak istiyorum dedi. Peki dedim. Sulu boyasını verdim. Ben de bugün için çantasını hazırlıyorum. Yanıma geldi içine su doldurduğum kap boş.
-Kızım suyu naptın?
-Döktüüm.
-Nereye?
-Lavaboyaa.(ohh)
-Aferin annecim.
Birdaha dolduracakmış. İyi peki . Ben yine odasına döndüm . 2 dk geçmeden geldi suyu yeniden dolduracakmış. Niye falan deyip yanından çıktım ve su sesiyle yeniden döndüm. Elindeki sulu boyanın suluğunu yatağa boşalttı. Nilhandım  şeytan oldum. Annecim niye döktün? Off falan bu sefer çok sevdiği çorabı ıslandı diye zırtıllıyor. Tabi ben sıralıyorum. Niye döktün?, baban nasıl örtünecek akşam? (örtünmesinmiş) derken Ece:
-Sen leş bişeysin, sen bir eşeksin, seni sevmiyorum puu diye birbirinden güzel cümleler sıralıyor bana. Artık hiçbir sorusuna cevap vermedim. Zar zor üzerini değiştirdim. Ve diyalogu kestim. Benimle konuşmaya çalıştıkça , ona kırıldığımı küstüğümü ve konuşmayacağımı söyledim. Ağlamaya başladı. Onunla konuşmam için benden özür dilemesi gerektiğini kaç defa söyledim hatırlamıyorum. Ama Ece ağladıkça ağlıyor ve özür dilemeyi reddediyor.Bana sarılmaya çalışıyor, yitiyorum. Öpmek istiyor, kucağımda oturmak istiyor izin vermiyorum. Omuzumda yatacağını söylüyor ama ben ısrarla onun hizasına inip benden özür dilemezse bunları yapmasına izin vermeyeceğimi söylüyorum.

Bir yandan da akan gözyaşarını siliyorum. Ama ben göz yaşlarımı içime akıtıyorum. Bir tarafım yeter Nilhan ağlatma şu kızı daha fazla dedikçe diğer tarafım özür dilemeyi öğrenmeli diyor. Ağladığı için onu duymadığımı söyledim. Biraz susup ilgimi TV ye çekmeye çalıştı ama ben ısrarla seninle konuşuyorum bana bakar mısın? sana küsüm seninle konuşmuyorum ve özür dileyene kadar da konuşmayacağım deyince ağlama sesi birkaç volüm yükseldi.

En son tekrarlarım neticesinde bana ne dedi beğenirsiniz ? "Sen dile" Ben kendimden özür dileyecekmişim. Bunu bana o bücür söyledi ben şok.Beni üzen kendim değil sensin, bana bunu bunu diyerek beni üzdün diye yineledim. Bu sırada kucağıma tırmanmaya çalışmalar, sarılmak istemeler devam. Hem de ağlayarak. En sonunda " özüüeeaa diyeaaaee" gibi bişeyler duydum. Anlamadım deyince aynı şekilde iki anlamsız kelimeyi tekrar edip "diledim ya" dedi. Onbeş yirmi dakika sonra benden bu şekilde özür diledi kızım.

Bu ne gurur bu ne inat? Aldım kucağıma, sımsıkı sarıldım. Hemen başını omzuma dayadı. Onu çok çok sevdiğimi söyledim.
Babamız evde olsaydı ilk dakikadan havlu atardım biliyorum.
Bir yerde yanlış yaptım ama nerede bilmiyorum :(

28 yorum:

  1. ben kötü bir anne olduğunu düşünmüyorum canım zaten bunu hep diyorum bebekleri ziyaretlerde sevmek en güzeli harica bakmak büyütmek çok zor büyüten anne bilir..her dakika ilgi alaka göstermek çok zor bilmiyorum çocuğum olsa sevgisi ağır basıp her dakika dayanabilirmiyim ona yada erkenden pes edip usanırmıyım!

    YanıtlaSil
  2. siyah süt: Yani ben bir de akşamdan akşama kızımla vakit geçiriyorum ve bu kadar zorlanıyorum. ya tüm gün bakan anneler. asıl zoru onlar başarıyor bence

    YanıtlaSil
  3. Ben bütün gün ve babamizin isten dolayi gece gec saatlerde gelmesi sebebiyle cocuguyla bagimli hemde cok bagimli bir iliskisi olan bir anneyim.Anlattigin seyler yabanci degil.Ve asla ve asla kötü anne degilsin.Yada hepimiz kötü anneyiz demeliyim o zaman.Biz de yasiyoruz böyle seyler.Bütün gün bir cocukla olmak cok zor is.Hele ki biz en iyisini yapma cabasi veririken bazen kendimizi kaybettigimiz zamanlar olabiliyor.Sormussun ya yanlis yaptim ama nerede bilmiyorum diye.Bu konuda cok kararliyim ben küsme kelimesini kullanmamakta.Bazen babaannesi yapiyor.Sen beni sevmiyorsun ben gidip bilmem kimi sevecegim.Küstüm sana.Bu cocuga manevi bir cezadir demisti ögretmenimiz.Ögretiyormus gibi gelmesin.Lisede cocuk ruh sagligi hocamiz böyle anlatmisti.Onu aktariyorum.
    Bence sende bunun vicdan azabi icindesin,o duyguyla yazmissin sanki.Kendini kötü hissediyorun belli.Ama olur böyle seyler.Küsmek yerine kizginim biraz uzak kalalim diyebilirsin.Eminim bu kadar canin yanmaz.zor biliyorum bazen kendine hakim olmak.Unut bunu.Olmamis gibi düsün.Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlısınız yaa:):) Çocuk özür dilemeyi öğrenmeli diye düşünüyorum..Ama bu birazda içinden gelmeli..Yani bu zamanla öğreneceği bir durum..Mesela aile içerisinde bir şey olduğunda biribirine özür dileyen bireyler görürse o da uygular..Yani bu ezberle öğretilmez..Mesela benim kızım 11 yaşında ve ben şimdiye kadar özür dilerim dediğini hiç duymadım.Bu aslında büyük bir eksiklikmi yoksa o öyle birimi bilemedim..Aslında çok duygusal bir çocuk ve içine atar bilirim...Neyse işte ..Zamanla sanırım herşey..

    YanıtlaSil
  5. yazan anne: evet çok haklısın küstüm kelimesini hiç kullanmamalıydım. öğretiyormuş gibi olsun. amaç burda paylaşmak birbirimizden öğrenmek değil mi zaten. ondan uzaklaşmayı düşündüm ama ece bunu yapamaz. yani git odana ağla desem ya da ben odamı değiştirsem hiç işime yaramazdı. ece ile evde sürekli dipdibeyiz.

    hayatın süs payı: ezber değil ama sarfettiği kötü sözlerin iyi birşey olmadığını karşısındakini kırdığını öğretmeye çalışmaktı amacım :(

    YanıtlaSil
  6. Hatalı olduğum zamanlarda 1 hafta valideyle inatlaşıp sonra özür dilerdim. Ama artık o haksız olduğunda bile beni özür dilemeye zorluyo. Belkide serbest bırakmalısın. Kendi tecrübe etmeli...

    YanıtlaSil
  7. nilim benim ya.bütün gün bakan annelerden biri olarak cevap vereyim ben de.bugünlerde aynı pişmanlığı yaşıyorum sık sık.çoğu anneden çok daha az hayır dememe rağmen oğlum artık suyunu çıkarıyor anlayışımın.dün bir anda büfenin yanındaki sandalyeye çıktı iki tane süs vazosunu eline aldı ve yanına yetişene kadar elinde iki vazoyla düştü.hiçbirşey olmadı ama neler olabilirdi.bir anda salonun o bölgesinin haline baktım.kendine zarar vermesin diye sandalyeler üstüste konmuş.cam bardakların olduğu dolabı açmasın diye büfe yamuk yumuk ittirilmiş.birden delirdim ben de.oyun oynatmak için 40 takla atıyorum tek derdi büfenin tepesine çıkmak.2 gündür gözü başka birşey görmeden o bölgeye ulaşma çalışmaları yapıyor.ben de bağıra çağıra geri getiriyorum.kavga gürültü gırla bütün gün :)hepimizin hikayeleri dışarıdan bakınca komik,yanlış vs belki de ama biz de insanız.elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken bocalıyoruz.kendimize vakit ayıramadığımız için sinirlerimiz harap oluyor.bir türlü deşarj olamıyoruz.bu kadar yazdın çözüm önerin var mı dersen YOK :)))

    YanıtlaSil
  8. bende olsam aynı şeyi yapardım çünkü öğrenilmesi gereken bir davranış olduğunu düşünüyorum.seminerden öğrendim ve de yazan anneye katıldığım yer küsmen olabilir çünkü daha küçük ve 5-6 yaşına kadar çocuklar denileni gerçek sanıyormuş.mesela senin annen olmucam.öldürcem gibi cümller kata konuşulmamalıymış.seminerde bir bayanın eşi hala annesinin ölüp yerine cici anne geleceği korkusunu içinden atamamış.annesi böyle yapma ölürüm cicianne gelir gb cümleler kullandığundan.
    kızma kendine kötü anne değilsin hem kaç anne sümüklüböçeğe kızı için tahammül eder ki:)

    YanıtlaSil
  9. Canım kendini kötü anne olarak nitelendirme lütfen çünkü çok iyi bir annesin.
    Hepimiz dönem dönem aynı şeyleri yaşıyoruz sabır o kadar zor ki:(

    YanıtlaSil
  10. Hayır canım hiç kötü anne değilsin. Babalar hemen cıvıtıyor çocukların dengesini bozuyorlar. Her ne kadar özür dilemek taraftarı değilsemde kararlı olman çok güzel. Özürün anlamını çok iyi anlatmak lazım çocuklara. Çünkü aynı şeyleri tekrarlayıp peşinden özür dilemek delirtiyor beni...

    YanıtlaSil
  11. hepimiz kötü anneleriz o zaman...herkesin evinde yazdıklarınla benzer zamanlar yaşanıyodur eminim...en azından bizim evdede yaşanıyo maalesef:(

    YanıtlaSil
  12. Olayı ve yorumlarınzı okumak çok güzel. İnsan kendini yalnız hissetmiyor.

    YanıtlaSil
  13. Olayı ve yorumlarınzı okumak çok güzel. İnsan kendini yalnız hissetmiyor.

    YanıtlaSil
  14. Olayı ve yorumlarınzı okumak çok güzel. İnsan kendini yalnız hissetmiyor.

    YanıtlaSil
  15. Olayı ve yorumlarınzı okumak çok güzel. İnsan kendini yalnız hissetmiyor.

    YanıtlaSil
  16. Olayı ve yorumlarınzı okumak çok güzel. İnsan kendini yalnız hissetmiyor.

    YanıtlaSil
  17. yok canım bi yerde yanlış yaptığın falan yok. neler düşünmüşsün. :) biçoğumuzun çocuğu buna benzer şeyler yaşatıyolar bize. rahat ol.. bu da bir süreç. geçecek bu günler..

    YanıtlaSil
  18. Sıkma canını,yapman gerekeni yapmışsın bence.Benim kızımda seninki gibi aynı,tşk etmek zor geliyor bazen.Kötü anne olmak için 40 fırın ekmek yemen lazım üzülme:)

    YanıtlaSil
  19. davranışının arkasında durman kötülük değil tabiki.Kararlı olduğun için istese de istemese de bayrakları indirmek zorunda kaldı...Özür dilemenin tam anlamını kavrayamıyorlar.yağız benden özür diliyor hemde uzatmadan ama babasından asla dilemiyor.Ne yaptıysak dilemedi.Adamcağaza yapmadığını bırakmıyor.Sonrada inatla "hayır " diyor...Büyüdüğünde anlamını öğrendiğinde yapar inşallah...
    Üzülme arkadaşım hatalar yapa yapa doğruları bulacağız.her ne kadar kitabi bilgileri bilsekde teori ve pratik bambaşka...Her anne iyidir bence onları yücelten sabırları ve sonsuz sevgileridir...Doğduğu günden beri nelerden fedakarlık yaptığını düşündüğünde rahatlarsın mutlaka...

    YanıtlaSil
  20. öyle şeyler yapıyorlarki insanı delirtiyorlar...kendini kötü hissetme. bence kreşin pedegoguyla konuşmalısın..

    YanıtlaSil
  21. Özaman da dedim. Şimdi de diyorum. Haklısın ve ben de olsam öyle yapardım. Lütfen üzülme. Bak bununla ilgili bir yazı hazırlıyorum. Sen benim TKÇ ye ettiklerimi bilsen ohooo :)

    YanıtlaSil
  22. kötü anne değilsin bazen kötü şeyler yapan çocuklarımız var o kadar:)
    İda da özür dilemekte çok zorlanıyor istemediğinden de değil ha kedi gibi pervane oluyor ama utanıyor inan bana utanıyor kızarıyor bozarıyor normalleşince konuştuğumuzda ama söylemeden anlamalı büyükler geldeim ya yanına diyor:) anladığımızı ama yine duyarsak daha iyi olacağını söyleyince zar zor diliyor:)

    YanıtlaSil
  23. Kötü bir anne değilsin bu bıcırıklar çok akıllılar evin patronu olmak istiyorlar ama bazı şeyleri öğrenmeleri gerekir yaptıkların doğru kendini sakın üzme. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Bence sen aksine çok iyi bir annesin canım.Çok üzülsen de onun gelişmesi için gerekli olan şeyleri yapmaktan taviz vermiyorsun.Aynısını yegenım yapıyor annesıne bazen ve aynı tepkıler alıyor ablam.Bence ikinizin davranışları da çok normal.Mutlu haftalar canım.

    YanıtlaSil
  25. cingöz akıllı olunca zor oluyor tabii kendini suçlama bence

    YanıtlaSil
  26. Kesinlikle değilsinnnn:( Sadece inatlıkta sınır tanımayan bücürlerimiz ailelerin ara sıra sabırlarını yokluyor o kadar.

    YanıtlaSil
  27. akatriel: evet bugün daha iyi anlıyorum, zorlamamam gerekiyormuş . tşk

    dynamis: canım benim. onlar kafalarına göre takılıyor. ben de böyle zamanlarda ilgisini dağıtmaya güldürmeye çalışıyorum.başarıyor muyum hayır. unuttu sanıyorum ama iki kıytırık gülüşmeden sonra inat etmeye devam. kaldığımız noktadan hemde. kendimize vakit ayırmak mı o da ne? aynaya bakmaya çekiniyorum be meltemim.

    sezobigo: :) sümüklüböceğe bağlamana bayıldım. amacım mükemmel olmak değil zaten de, varsa kendime sabır falan yükleyeceğim satın alacağım bir yer önerir misin? muck

    ikiz annesi: ki sen iki bücürükle duble sabır. :)

    ballı lokmam: manolya yanlış yaptım farkındayım. bundan sonra böyle tavır göstermeyecem sanırım.

    dilek: offf. yahu yok mu bunların kullanma kılavuzu satan bir yer? ne yapacağımı şaşırdım

    Aslı: yalnız olmadığıma sevindim en azından. tşk

    gülcan: ilerde etkisinin kalmasından korkuyorum. şu üç yaş öncesini hatırlamazlar umarım

    YanıtlaSil
  28. yaruze: nedir bu gurur ya. burunları düşse eğilip almayacak bu cadılar??

    içimizdeki karnaval: sağol ilknurum. şimdi işine gelmediği anlarda " seni sevmiyorum , babamı da sevmiyorum diyerek" dağlıyor ciğerimizi :(

    süper ince parlak çorap: en kısa zamanda görüşeceğim arkadaşım. sağol

    nilüfer: yok be nilüm. duyan da öcü sanacak seni.

    nehir ida: ah idam ah kahramanım. incilerinin döküleceği deyimini şimdiden biliyor mu bu veletler yaa:)

    çeşnici handan: sağol arkadaşım. evin patronu olmak, ne doğru bir benzetme :)

    sevtap: bu davranışta yalnız değilim anlaşılan. ama bundan sonra bu kadar ısrar etmeyeceğim. sadece özür dilerse beni mutlu edeceğini söyleyip anlamasını sağlayacağım. yaptığımdan gerçekten pişmanım

    mine: gerçekten çok fenalar mine. tek sözle bizi tuş ediyorlar resmen:)

    ayla: bende de sabır gani gani ya.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...