12 Ağustos 2016 Cuma

Havva'nın Üç Kızı - Elif Şafak

Okurken elimden zor bıraktığım, sonunu merak ettiğim için eve götürdüğüm bir kitap. Benim nedense yazarıyla yıldızım bir türlü barışmıyor. Herkes Aşk kitabını çok severken, nedense bana tam tersini hissettirmişti. Şimdi de bu okuduğum kitapla ilgili herkes hayal kırıklığına uğrarken, ben beğendiğimi söylemek istiyorum. Sanırım beklentimi çok yüksek tutmadım.

Kitabın arka kapağındaki yazıyı okuyunca direkt okuma isteği duydum.

İnanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuk...
Ben ne annem gibi dindarım, ne babam gibi kâinatın, beş duyumla kavradığım şeylerden ibaret olduğuna kaniyim. Öyleyse ben neredeyim? Ne mutlak dindarlığa, ne de mutlak akılcılığa dahil olmak isteyenler için bir başka yaklaşım, yeni bir varoluş şekli yok mu acaba? Bir üçüncü yol mesela? Kim bilir?
Şirin, Mona ve Peri… Günahkâr, İnanan ve Şaşkın. Münkir, Mümin ve Mütereddit… Böylesine farklı üç genç kadın nasıl bir araya gelebilir? Arkadaş olabilirler mi sahi? Hatta kız kardeş? 

Tanrı, bilim, kimlik, aidiyet, Doğu-Batı tartışmalarının tam ortasında hiç kimselere benzemeyen, karizmatik bir adam, sarsıcı bir skandal ve sıra dışı bir aşk...  yarım kalan... seneler sonra yeniden canlanan...

Elif Şafak büyüleyici dili ve sağlam olay örgüsüyle inanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuğa çıkarıyor bizleri. 
Havva’nın Üç Kızı Türkiye ile Avrupa, dün ve bugün arasında gidip gelen güncel bir hikâye anlatıyor. 

Yüzyılımızın en çok tartışılacak konularından birini kışkırtıcı kahramanlar aracılığıyla ele alan, temposu hiç düşmeyen, kolay kolay unutamayacağınız bir roman."

Kitaptaki geçişler çok güzel ve yerindeydi. Skandal ve sıradışı bir aşk konusuna katılmıyorum. Kitap hakkında çok şey yazmak istemiyorum. Kendimi Peri'ye yakın hissettim. Mütereddit.

Ben beğendim. Okursanız sizin de beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Ofisteki internet sorunu hala çözülemedi. Telekomdan gelenler, telefoncudan gelenler, bilgi işlemciler herkes seferber oldu.

Herkese iyi hafta sonları.

22 yorum:

  1. çok merak ederek aldım en kısa zamanda okuyacağım bakalım bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal kırıklığına uğrayan çok Gülşah.

      Sil
  2. Kitaba çok sık rast geliyorum ama Elif Şafak'a olan önyargımdan olsa gerek, almak istemiyorum hiç.

    Beğenmene sevindim canım
    Sevgilerimle ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ben de :) Bu kadına karşı beklentimi düşük tutunca kitap güzel geldi. Ama beğenmeyen çoğunlukta. Sevgiler.

      Sil
  3. Bir blog yazarı arkadaş da tavsiye etmişti.Ben de merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap güzel. İçinde güzel tartışmalar var.

      Sil
  4. Elif Şafak kitaplarında bana itici gelen bir şeyler var. Tasavvuf içerikli Aşk kitabında evlenince Şems'le birlikte olamayan Kimya Hatun'u hasta etmiş, Araf'ta eşcinsellik var, Pinhan yine dervişli tekkeli bir kitap ama eşcinsellik var, Baba ve Piç'te aile içi tacizle çocuk sahibi olma... Bilemiyorum, kalemi üslubu güzel ama sevemedim kitaplarını. Bunu da sosyal medyada çok görüyorum ama kararsız kaldım. Sevgiler canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Yağmur un kitabından sonra Aşk bana çok yavan gelmişti nedense. İçinde Tanrı tartışılıyor, neden Allah değil o da bir tartışma konusu ama sanırım olay Oxford da geçtiği için. Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  5. Ah kitap okumak iki minikle bana ne kadar da uzak.masallah sana canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşyerim müsait olduğundan okuyabiliyorum Minticim.

      Sil
  6. Hımmm, Aşk'ı ben de sevmemiştim, öyle derin merin gelmediydi. O zaman buna bir bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh be yalnız değilmişim. İçinde günümüz konusu inanç var. Beğenebilirsin Handancığım.

      Sil
  7. kitabı aldım ama hala başlayamadım :( elif şafak kitaplarında ben her başladığımda önceleri sıkılıyorum zorlanıyorum ama okuyorum ve kitap bitiyor.. bittiğinde ise sanki tadı damağımda kalmış gibi hissediyorum...
    başlayacağım bugün yarın.. bakalım neler olacak :)

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Şafak ın okuduğum 2. kitabı olduğu için pek yorum yapamayacağım. Ama bu kitabında insanın aklındakilerden çokça şey var. Sevgiler ♥

      Sil
  8. Elif Şafak'ı sevmeyen tayfadanım. 301'den sonra asla yakın duramadım. Bir de soyadını "Shafak" olarak yazma tavrını anlamlandıramadım. Edebiyat üzerine çalışıyorsun, yazarsın ama dilini katlediyorsun. Anlaşılır şey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası benim gibi sevmeyenlerin olmasına şaşırdım. İnsan çünkü kendinde bir gariplik arıyor, herkes bu kadar severken. No comment :)

      Sil
  9. Ben henüz almadım ama merak ediyorum, sanırım okumadığım bir kitabı kalmadı Elif Şafak' ın, okuyanların yorumları benim çevremde gayet olumlu ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim ya, ilginç seven tam seviyor, sevmeyen ön yargısını yenemiyor. Ama ben bu kitabını sevdim.

      Sil
  10. Hiç Elif Şafak okumadım, siyasi nedenlerden ötürü sevmem kendisini ama kitabı merak ettim, siyasi duygularımı bir tarafa bırakıp okuyabilirim öyle güzel anlatmışsın ki...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveni de sevmeyeni de çok. Ah şu siyaset :)

      Sil
  11. yazının altında "öykü" diyorsa kurgu, gerçek değil :)

    YanıtlaSil
  12. Yazarlarından ötürü kitaplara ön yargılı yaklaşmak doğru değil belki ama birtakım nedenlerden ötürü hiç Orhan Pamuk ve Elif Şafak kitabı almadım, okumadım. Belki bir gün birinden ödünç alır, okurum bilemiyorum :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...