14 Nisan 2011 Perşembe

Facebook

Benim facebook üyeliğim yok. Kızımın kreş sayfasını eşimin üyeliğinden takip ediyorum. Orda yayınlanan fotoğrafları bloğumuzda kolay paylaşabiliyorum.





Bezelyeleri ayıklarken arada hüpleten Ece. Kızım bana çekmiş ben de bayılırım taze bezelyeyi hüpletmeye , yani kendimi durdurmasam 1 kg bezelyeyi rahatlıkla yerim. Annem biz küçükken "çok yeme başınız döner" derdi, gerçeklik payını bilmiyorum, belki de amacı bezelyeleri kurtarmaktı :)




Gelelim asıl soruya. Bazen çok güzel videolar paylaşılıyor kreş sayfalarında. Ve doğal olarak o videoları kızıma anı olsun diye bloğumuzda da paylaşmak istiyorum (hoş blogların geleceği bile muamma iken)ama nasıl? Var mıdır yolu yordamı? Eğer program falan gerekiyorsa sanırım beceremem çünkü bir kolaj programını bile beceremeyen ben video olayını elime yüzüme bulaştırırım kesin :(

25 yorum:

  1. yeni yazı sayfasının üstünde fotoğraf yükle butonunun hemen yanında video yükle butonu olması lazım. ben oradan yüklüyorum ama bilgisayarında varsa ancak yükleyebilirsin, facebook sayfasından yükleme yapamazsın. ikinci bir alternatifte youtube ya da dailymotion gibi sitelere yükleyip, oradan embed butonuyla kendi bloğuna yapıştırabilirsin, otomatik açılır. aslında böylesi daha iyi yükleme kapasiteni doldurmamış olursun. videolar ciddi yer yiyorlar...

    YanıtlaSil
  2. Tibetin annesi: Maalesef Sibel video bilgisayarımda kayıtlı değil. Ve o dediğin sayfalarda da paylaşılmamış. Sanırım fotoğraflarla yetinmek zorunda kalacağım. Teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. Malesef ben tam bir teknoloji özürlüyüm keşke bilsem de yardım edebilsem sana,çok güzel anı olurdu blogda.Fotoğraflar da çok güzell çok

    YanıtlaSil
  4. Bende bezelye bahçesine dalar ceplerime doldururdum küçükken :)))hala daha ayıklarken yerim:)
    video yükleme var sanırım kayıt yaptığımız sayfada.

    YanıtlaSil
  5. Yerim ben onun minik bezelye ayıklayan parmaklarını:)))

    YanıtlaSil
  6. Bizimki pişmişini bile yemiyor Ece'ye bak sen!!!Maşallah fıstığa;)))

    YanıtlaSil
  7. ooo taze bezelye bende bayılırım Kaan'da bayılır..afiyet olsun...arkadaşlar anlatmış nasıl yapılacağını sanırım...sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. baş döndürüyomu bilmeme ama annemde çiğ yeme kurt yapar derdi.doğruki kurt kaynıyo içimde:)

    YanıtlaSil
  9. aa ece yiyooooo:) afiyet olsun kuzuya... bu arada benimde sorunum bu, merakla bekliyorum, yöntem gösteren olacakmı bakalım :=)

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel bütün kuzular oturmuş bezelye ayılkıyor:)Ece de arada yiyor:)Afiyet olsun tatlı miniğe

    YanıtlaSil
  11. Ayla: bir özürlü de benim canım . yalnız değilsin

    yeşim: bezelyeyi dalından koparıp yemek gibisi var mıdır. şeker gibi. annem bahçeye ekmişti geçen gittim talan ettim.

    ikiz annesi: bir de hani yeşil biber kırarız ya öyle kırıyor bezelyeyi ve bayılıyor çıkan sese :)

    sihirli günce: zoruna gitmesin ama ben de pişmişini pek sevmem. kızımda yemiyor

    dilek: çoğu kişi bezelye çiğ yenir mi diyor?

    serpil : haha allah iyiliğini versin e mi :)

    isoon: sanırım sorum cevapsız. zor gibi görünüyor

    YanıtlaSil
  12. Çok tatlı maşallah, nasıl güzel bezelye ayıklarmı kuzucuk öyle :)

    YanıtlaSil
  13. Canım resim eklediğin butonun yanında video ekle var onu tıklatıp istersen kendi bilgisayarından istersen youtube dan istersen google dan linki yapıştırarak yapabilirsin.

    ecenin minik parmaklarının uçlarından öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Ben İskenderun'luyuuummmmm...

    Konuyla doğrudan bağantısı yok, gördüm de geldim, dayanamadım kiiii :)


    Allah bağışlasın, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Maşallah kuzuma çok tatlı.Taze bezelye gerçekten güzel oluyor.Ben çok yemiyorum ama ayıklarken bir iki tane atarım :) Bu arada kreşte neden bezelye ayıklatmışlar acaba merak ettim?

    YanıtlaSil
  16. Aman bre, SErpil gene güldürdü beni.. bak ne yazacağımı da unuttum:)

    YanıtlaSil
  17. Bezelyeciiii Ece!
    Ya Montessoricilere sasiriyorum , o kadar hareketli cocuklari nasil boyle oturtup bezelye ayiklatiyorlar akilli akilli. Fasizmin hukmettigi zamanlarda dogan bir felfese oldugundan olmasin !!! Saka bir yana gezdigim bir Montessori egitimi veren okulda " cocuklariniz fazla sessiz degil mi " deyince cevabini almistim " cocuklarin, biri ne yaparsa digeri de onu yapar "

    YanıtlaSil
  18. sevilay: ya çok lezzetli taze bezelye. kızım da ben de karşı koyamıyoruz :)

    özinin hobileri: ayıklamak bahane, hüpletmek şahane :)

    nehir ida: canım video kreşin face inde kayıtlı. ayrıca gerek kalmadı bilgilere bu sabah öğrendim ki, kreşin facebook hesabı hacklenmiş :( allahtan fotoları kaydetmişim.

    medanşeri: çok tşk ediyorum bilgiler için. ama üyelikleri hacklenmiş. eğer tekrar hesap açık eklerlerse deneyeceğim. sevgiler

    sazan: hoşgeldin hemşehrim. sık sık beklerim. hemen blogunu ziyaret edeceğim. teşekkür ederim

    sevtap: neden olacak aşçı yemeği yetiştirememiştir kuzulardan yardım istemiştir :) böylelikle kreşte çocuklara ne gibi işler yaptırdıklarını da öğrenmiş bulunmaktayım :)

    deli anne: hiç şaşırmadım. serpil bu. insanda akıl mı bırakır :)

    modamuhabirim: daha önce de pizza, mücver, kurabiye neler neler yaptılar. sibel ben o sessizliği hiç göremedim bizim kreşte . allah bilir kreşi de çocuklara temizletiryorlardır bu montessoriciler :)

    YanıtlaSil
  19. Ben çocugu severim ama yalnız bir tanesini böyle çokça oldukları zaman yoruyorlar doğrusu :)

    YanıtlaSil
  20. oyyy yerim ben onlari nede güzel ayikliyorlar :)) MasAllah hepsine! sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  21. cmos: bu kreş öğretmenlerinde nasıl bir sabır anlayabilmiş değilim. yani biz anneyiz kendi yavrumuza bazen yetmiyor sabrımız :)

    hasretli lezzetler: yemeklerin için bezelye gerektiğinde haber ver teyzesi yollarım ben sana ece yi :)

    YanıtlaSil
  22. şimcikk videoyu nasıl yükliyceksin anlatayım şiker.. hani demişler ya önceki yorumlarda; " bilgisayarında kayılı olan bi videoyu yazı yazdığın yerden yükleyebilirsin" diye. resim ekleme yerinin yanında video ekle seçeneği var...
    ama diyosun ki facebook ta paylaşmışlar, bilgisayarımda değil. o zaman napıyosun? bloguna koymak istediğin videoyu sonuna kadar izliyosun ilk iş olarak. sen izlerken bilgisayarın onu "Temporary Internet Files" klasörünün içine kaydediyor. zaten internette ne yaparsan ne açarsan aç hepsi o klasöre kaydoluyor. aslında eklemek istediğin videolar bilgisayarında yani :) biraz karışık bi işlem ama bi kez yaparsan anlarsın. bi sonraki yorumda anlatıcam.

    YanıtlaSil
  23. 1.adım: videoyu sonuna kadar izle

    2.adım: bi explorer sayfası aç. üstte menülerde araçlar olacak. araçlara tıkla açılan menüde en altta internet seçenekleri var. internet seçeneklerine tıkla, bi pencere açılacak en üstte giriş sayfası yazıyo altında "gözatma geçmişi" o gözatma geçmişininhemen atında iki buton var SİL ve AYARLAR. ayarlara tıkla bi pencere açılacak ordan da DOSYALARI GÖRÜNTÜLE butonuna tıkla. seni direk "Temporary Internet Files" klasörüne götürecek. bi sürü dosya göreceksin orda. çok fazla olacak muhtemelen. tüm dosyaları boyutuna göre sırala. en büyük boyutluların içinden o yüklemek istediğin videoyu bul. yalnız bu klasörün içindeyken tıklayarak açamazsın. masaüstüne kopyala öyle bak. videonu bul.

    3.adım: videoyu buldun, eğer videonun uzantısı avi ya da mpeg falansa problem yok direk atarsın bloga. ama mp4 ya da daha farklı uzantıları olabilir. o zaman da video çevirici kullanıp uzantısını değiştirirsin. o ne dersen.? benim kullandığım programın adı "Any video converter" internetten indirebilirsin.

    anlatımı çok uzun ama yapması çok kolay emin ol. inşallah yapabilirsin.. yapamazsan da yine yardımcı olurum.. haber et yeter.. :)

    YanıtlaSil
  24. gülcan çok tşk ederim ilginden dolayı. mailini görünce yapıp yapamadığımı anlayacaksın arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  25. ok :) cevap attım şimdi sana...

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...