6 Haziran 2017 Salı

Size tembel olduğumu söylemiş miydim?

Bloğumu değiştirmek istiyorum. Evet ama yapamıyorum. Kesin sorun bendedir. Şimdi benim amacım blog adresini değiştirmek. Bloğu illa taşımam gerekiyor mu?
Bloğu taşırsam izleyiciler , takip ettiklerim ve bloğumun sağında yer alan herşey sıfırlanacak mı? Yani yeniden düzenlemem gerekecek mi? Bu benim gibi tembel biri için çok meşakkatli bir iş. 
Şu içe dışa aktar olayını beceremedim gitti. En sonunda eskisi gibi kalacak gibi görünüyor. Neyse.

Haftasonu gelsin istemiyorum artık. Gerçekten sürekli evde bir yerleri düzeltmeye çalışmaktan , kafamdakileri gerçekleştirmek istemek ve yapamamaktan bıktım. Konmari yöntemi diye bir şey duydum. Dün ilk defa Ece nin çekmecelerinde denedim ve gerçekten çekmecelerde baya yerin açıldığını gördüm. Sıra Ela ile eşimin çekmecelerinde. Yani üst üste dizmektense böyle sıralamak çok mantıklı geldi. Hem alttan bir şeyi almak isterken üsttekiler de bozulmuyor.

Evde sadece akşamları vakit geçirmek çok can sıkıcı. Zaman yetmiyor kardeşim. Uykuculuk var serde. Tavuk gibi saat 10 da yattığım zaman kendime uyuz oluyorum.  Digi yi de dondurduk. Şu anda evde tv yayını da yok. Ohh

Dolapları düzeltirken bir sürü şeyi ayıkladım. Kafamda bir sürü geri dönüşüm projeleri. Penyelerden ip yapmak istiyorum ama o kadar penyeyi kesip ip yapmak ve örmek işi kaç sene sürer kestiremiyorum. ( Malum yılan hikayesine dönen bir battaniye olayım var benim) Bir de penye ipler nasıl birleştiriliyor. Kilim gibi bir şey örmek istersem ipler nasıl birbirine ekleniyor?

Annemler bir köpek aldılar. Çok güzel bir golden. adını Şila koymuşlar. Ela ve Ece korkuyor. Hatta Ece daha çok. 

Okulun kapanmasına 3 gün kaldı ve sınıf mevcudu baya azaldığı için Ece okula gitmiyor. Dolayısıyla yaz sezonu açılmış bulunmakta. Artık hergün dede gelip yazlığa götürecek. Ve bakalım bu yaz sürecinde Şila'ya kim alışacak kim depara kalkacak?

Haftasonu eve gelince dolapta bir sürü salatalık olduğunu gören eşim turşu yap dedi. Bizim Ela günün her saati, her şeyin yanına turşu yiyebilir. İg de sütlaç ile turşu yediği bir video bile var. Salatalık ve küçük elma turşusu yaptım. Bununla birlikte ilk defa kabak turşusu da kurdum. Bakalım nasıl olacaklar. Bir de çilek mevsimi bitmeden reçel kaynatmak istiyorum.

Ela'nın doğumgünü yaklaşıyor ve ben hala kılımı bile kıpırdatmıyorum. Klasik cumartesi kutlaması olacak yine, haftanın hangi gününe denk gelirse gelsin. İftar sonrası olacağı için midir nedir, çok fazla bişey yapasım yok. Pastasını Hello Kitty li istiyormuş sıpam. 

Buyrun size ondan bundan şundan karmakarışık bir yazı. Postuma burda son verirkene Ela'dan bir anekdotla noktayı koyuyorum.

Geçen hafta bir park gezmesi esnasında Ela benim ofisin ordan geçerken bana el sallamak istemiş. Yengesi mesaj attı " cama çık Ela el sallayacak" neyse çıktım, sallaştık. Akşam eve gittiğimde;
- Anne niye izin vermedin ama ben senin fisine gelecektim.
- Nereye gelecektin kızım?
- Fisine :)

Sevgiyle kalın.



26 yorum:

  1. Merhaba, blogger ayarlar bölümünden blog ismini değiştirebilirsiniz. Bu sayede bloğunuzdaki hiçbir şeyi taşımanıza gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama yine birmucizemvarr.blogspot adresinden ulaşılacak bloğuma doğru mudur?

      Sil
    2. Blog adresinizi değiştirdiğinizde bu adres üzerinden bloğunuza ulaşamazsınız. Yeni adres adıyla blog sayfanıza ulaşabilirsiniz.

      Sil
    3. Blog adresinizi değiştirdiğinizde izleyiciler ve blog üzerindeki hiçbir şey değişmez ama adres değiştiği için birmucizevarr.blogspot.com adresinden blog sayfanıza ulaşamazsınız.

      Sil
  2. Blogger Ayarlar bölümüne tıklayınca en üstteki Temel bölümünden Blog Adresi kısmındaki Düzenle'ye tıklayarak blog adresinizin ismini değiştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen böyle yaptım ve bloğum anında silindi. Ödüm koptu. Ama sonra nasıl olduysa bloğumun yeni adı ve yeni adresi karşımdaydı ve hiç bir şeyi taşımadan. Teşekkürler.

      Sil
    2. Ben de bir ara blog sayfanıza girmek istedim ama bloğa ulaşamayınca bayağı korktum. Yanlış bir şeye sebebiyet verdiğimi düşündüm. Neyse ki korktuğum gerçekleşmemiş.
      İşinize yaradıysa inanın çok sevindim. Yeni blog adresinizi güle güle kullanın...
      Saygılarımla.

      Sil
    3. Çok teşekkürler. Gerçekten pratikmiş.

      Sil
  3. Blog ismi değişebiliyor ama adres değişemiyor, bir zaman ben de çok araştırdım...
    Tembellik konusunda çok beniyoruz sanırım ;-)) Konmari ne zamandır aklımda hani onu bile denemiyorum, bu arada sıkışıklıktan da gıcığım;-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha ben gibi birinin daha olması hoşuma gitti :)

      Sil
  4. Bir iki haftaya alışır belki hemencik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ela alışır da, Ece den yana pek umutlu değilim.

      Sil
  5. Adres kısmını değiştireceksen evet herşeyi taşıman ve ayarlaman lazım diye biliyorum kıt bilgimle.
    Belki de kısa bir yolu vardır...

    Çekmece yerleştirme yönteminde ben de bu sene dik yerleştirmeye geçtim ve inanılmaz rahat ettim Nilhan... Bozulmuyor çekmece düzeni kesinlikle.... Ufak ufak ben de düzen tutturmaya çalışıyorum işte...

    O geridönüşüm fikirleri bende de var ama icraata geçmek lazım nasıl yapacaksak artık :))) Bu arada penye ipleri ben dikiyorum, hiç belli olmuyor aklında bulunsun ;)

    Turşularının sonuçlarını bekliyor ve seni kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptım Şebom. Tuna beyin dediği gibi adres düzenle kısmından, hiç bir şeyi taşımadan bloğumun adresini değiştirdim. Amacım da oydu zaten.
      Penye ipleri dikmek, süper fikir. Bakalım ne zaman icraate geçeceğim.
      Turşuları inan ben de bekliyorum. Umarım hayal kırıklığına uğramam.
      Öperim canm

      Sil
  6. AAA Tuna Beyin fikri süpermiş, direk adres değişiyo :) Ama istemediğin takipçilerin varsa onlar seni takip etmeye devam edebilir mi acaba...
    Bu arada bir gün fisine çaya gelcem haberin olsun :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AY Nilhan' cım süper olmuş her şey eskisi gibi :)))) Hayırlı olsun arkadaşım :)

      Sil
    2. Beklerim canım muhakkak uğra fisime.
      İstemediğin takipçilerine haber vermezsen, kimse yeni bloğunun adresini öğrenemez ki. Mesela ben bildiremediğim, bloğum da aniden silindiği için sizlere yorum yazdım yeni adresimi.

      Sil
    3. Teşekkürler canım. Gerçekten önce çok korktum. Ama oldu.

      Sil
  7. Kız, her seferinde aa yeni bir arkadaş gelmiş diyorum:))))izleyici listende kendimi gördüm yani takip ettiğim bloglardansın:)kabak turşusu mu? Hiç duymadım, kolay gelsin, şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde ablacım demiştim ya geçici bir isimdi o.
      Kabak da salatalıkgillerden diye düşündüm. Bakalım sonuç ne olacak?

      Sil
  8. O zaman gel bir kahve içelim tembellik konusunda :D Hayat işte bende şu sıralar evin içinde oturmaktan boğuldum diyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de evde vakit geçirememekten şikayetçiyim. Haftasonları yetmiyor yapılacak olan işleri bitirmeye. İşler de sündükçe sünüyor.
      Koy kahveyi geliyorum. Bir ona üşenmem :)

      Sil
  9. Uzunn bir yorum yazdım ama ...pıırt gitti anlamadım.
    Fisine uğrayıp çay içmeli,o tatlı kızı eve gelip sevmeli,Nil ile birlikte turşu yerken penyeleri değerlendirecek fikirler üretmeli,
    Kendimize haksızlık etmeyelim lütfen ne tembeller var bunu da unutmamalı.
    Bir söz vardır biz gibileri ben öyle derim "Akmasak da gürleriz,bir günde de,dolu gibi yağarız."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fisime gelirsen alışkanlık yapar. Bak kızlara ellerinden gelse çıkmazlar fisimden :) Çay ne demek karşılıklı kahve içip fal bakacaz :)
      Off ne kadar çok ihtiyacım var böyle beyin fırtınasına bir bilsen.
      Elim çok ağır MErihçiğim. Yani yapacak şey çok, yapacak yürek yok :)

      Sil
  10. Ahh tembellik mii :) o bende de var.Merak ettigim arkadaşa okuma listesinden ulasmaya bile erinip kendi yazmasini bekliyorum 😁

    Yaaa tuna beyin fikrini suan benimde bildigimi hatirladim. Ama niye o an aklima gelmedi bilmem.Hos gelse de bisey misy olur diye demezdim belkide 😁

    Bide hala takipteymisim bende özellikle takip etmeye geliyodum.Haha 😁 hayrli olsun kiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yöntem baya pratikmiş gerçekten. Ama yazıların altındaki "bunlar da ilginizi çeker" kısmındaki diğer konulara tıkladığında açılmıyor artık sanırım.
      Bu şekilde takipçiler menü falan da değişmedi. tam benim gibi bir tembele göreymiş yani :)

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...