13 Ekim 2016 Perşembe

Tehlike çanları çalıyor

Açık açık söyleyeyim, ben haber izleyen çok gazete okuyan biri değilim. Çünkü okudukça nefes alamayanlardanım. Handan'ın blogunda okuyana kadar Proje Okul safsatasından haberim yoktu.  Okuyunca resmen ürperdim. Noluyoruz allah aşkına? Nedir bu İmam Hatip sevdası? Varolanlar yetmiyor mu? Herkes imam hatiplere gitmek için  sıraya mı girmiş. Karşı kesime olan bu saygısızlık bu dayatmanın açıklaması nedir? Cumhuriyet birilerine neden bu kadar batıyor? Nasıl bir kuyruk acısıdır?Nasıl bir nefrettir bu? Başka açıklaması var mı? Din gerçekten de ticareti yapılabilen en kolay şeymiş. Yani sizin isteklerinizi karşılayan başka ülkeler var gidin orada yaşayın. Ve şu bir gerçek en mutlu dinciler Avrupa'da yaşayanlar. Neden acaba? Neden gelip ülkelerinde Türkiye'de yaşamıyorlar?

Daha geçenlerde eşimin yolladığı bu videoyu izlerken Rahmetli Uğur Mumcu yıllar öncesinden görmüştü geleceği.  https://www.youtube.com/watch?v=EiKHVjh_dHI

Durumun vehameti apaçık ortada. 
http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/yilmaz-ozdil/proje-okul-1442199/

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/614342/Proje_okullar.html

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/613777/_Proje_okullari_benim_devlet_okulumdur__istedigimi_yaparim__gidin_ozel_okula..._.html


Benim kızım da devlet okuluna gidiyor. Özel okullara binlerce lira teşvik veren devlet, kendi okullarında çalışan hizmetlilerin bile parasını ödemiyor. Devlet okulu olmasına rağmen biz de bağış veriyoruz. Yarın birgün benim de okulumu projelerine katmayacakları ne malum? Alet etmeyin okullarımızı, öğretmenlerimizi projelerinize. 

Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!


Mustafa Kemal Atatürk

Bundan daha güzel açıklanamazdı .Boşuna yazılmadı bu hitabe. 

Cumhuriyet, okullarını kaybediyor, tehlikenin farkında mısınız?


Bu yazıyı dün yazmıştım. Kontrol etmeden yayınlıyorum. Umarım çorbada az da olsa tuzum bulunmuştur.

10 yorum:

  1. Bir MEB çalışanı olarak Nihan, kapatılan tüm özel olullar imam hatip oldu.. Biz bile öfkeliyiz bu duruma.. Şube müdürleri Bakanlığa yazmak lazım ama ne yazmalıyız? c.bş. heryeri imam hatibe çeviriyor falan. Hayır imam hatibe gidenler çok mu dindar?
    Proje okuularını bende bilmiyordum Handan abla sayesiyle öğrendim.

    YanıtlaSil
  2. Saygı duyarım herkesin dinine inancına hatta hayat tarzına şu var ki bu haber payı Blogları genel olarak da insanlarıkategorize etmemize sebep oluyor yani tadımız daha ne kadar kalmalı.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sevgi, herşeyi din ve karşıtı moduna sokup insanları ayırmalarına, abuk işleri din kisvesine sokup cılkını çıkartmalarına çok kızıyorum. Veliler bütün partilere haber verdi, bakın bu eğitim işi,bizim çocuklarımız öğretmensiz, belirsiz bir ortamda diye, kimse umursamadı.

      Ortada anayasa aykırı bir uygulama var, anayasa mahkemesi bitene kadar en azından işlemlerin durdurulması gerekiyor, bütün dediğimiz bu şu anda.

      Proje okulu baştan aşağı saçma bir şey, başarılı öğrencilerin yazabildiği on kadar okul var sadece liseye geçerken, o on liseye dokunmak yerine aşağıda kalan liseleri yükseltmek gerekmez mi,akıl var mantık var.

      İşte böyle arkadaşım. Benim oğlum bir aydır doğru düzgün ders görmüyor. Ülkenin en başarılı öğrencilerinden biri, seneye üniversite sınavına girecek ve dersleri boş. Okulundaki yetmiş öğretmen gidiyor. Gel de üzülme.

      Sil
    2. Elbette..yazdıklarında haklısın yani insan emeği de düşünüyor haksızlığı da orası tamam da aklım almıyor yani bu düzenlemeleri yapan bu değişiklikleri düşünenler neyi baz alarak böyle kararlar veriyor yani ne yapıyorlar.?
      Bir bildikleri var mı yoksa yok mu?

      Sil
    3. Bir bilseydim. Soruyoruz cevap veren yok ne yazık ki :(

      Sil
  3. ülkemizi terk edip başka ülkeye yerleşmeyi düşünüyorum valla artık. avustralya olabilir. refah huzurlu ülke :)

    YanıtlaSil
  4. Atatürk'ümüz bu günleri ta o zamandan görmüş, bizi uyarmış, Gençliğe Hitabe tam bir uyarı sistemi aslında. Alarm. Ama herkes o kadar sindirildi ki:( orduları dağıtılmış kısmına kadar geldiler...:( cuhuriyete saldırı var 15 yıldır....akp - Fetö ve bir de pkk hep birlikte ülkeyi mahvediyorlar daha ne kadar dayanacağız bilemiyorum...:(

    YanıtlaSil
  5. ahh,bazen diyorum ki iyi ki çocuğum yok,böyle zamanda,bizim ülkemizde okulu dert olmasa yaşamı dert ana babaya.

    YanıtlaSil
  6. başka bir ülkede yaşamayı ben de hiç bu kadar ciddi düşünmemiştim. ortadoğu bataklığı deyiminin gerçek anlamını maalesef yaşayarak öğreniyoruz.

    YanıtlaSil
  7. İnsanlar artık konuşmaktan korkar oldu. Herşey kısıtlanıyor. Ne olacak böyle bilemiyorum. Artık orta sınıf aileler bile çocukları bu okullara gitmek zorunda kalmasın diye özel okullara gönderiyor çocuklarını. Ama durumu olmayanlar mecburen mi gidecek ne olacak bilemiyorum artık.


    Bu arada takipteyim. Sizleri de beklerim.

    http://berilcimcime.blogspot.com/

    http://makyajbox.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...