6 Mayıs 2016 Cuma

Bulamaç, bulamaç nereye kadar?

Eluşkam tamı tamına 23 aylık oldu. Tam bir sıpa kadar işte. Gelecek ay doğumgününü kutlayacaz.16 tane dişi var. Derdini anlatabiliyor. Çok muzur. İstediklerini , istemediklerini çok rahat söyleyebiliyor. Fırça kayıyor. Yani artık kreşe başlasak gözüm arkada kalmaz.

Gel gelelim bizim sorunumuz kahvaltı. Yani benim sorunum. Bakıcımız kahvaltısını hala bulamaç halinde veriyor. Ecem hiç yemedi bulamaç. Haftasonları bizbizeyken ben bulamaç vermiyorum Ela'ya. Ama bakıcımızın bahanesi de bulamaç yapınca herşeyi yiyor. Cicibebe, bal, süt, haşlanmış yumurta, peynir bunların hepsini ezip kaşık kaşık yediriyor. Sizce doğru mu yapıyor? Yani ben haftasonları tabağına, kızarmış yumurta, domates, yeşil zeytin koyuyorum. Ve çok güzel yiyor. ( çok çok güzel değil ama yiyor işte)  Ben artık normal kahvaltı yedirmesini istedim. Artık peynir yemiyor, süt içmiyor. Haşlanmış yumurta hak getire. Kızarmış yumurta bazen bir kaç lokma. Balın da yüzüne bakmıyor.

Yani herşeyi yedirebildiği için bulamaç yedirmeye devam etmeli mi? Yoksa yeter artık , kocaman olmuş, önüne kuzu koysan yer, ne bulamacı mı?

Bu arada ayın 4'ünde üçüzlerimizin doğumgününü kutladık. Hayatımda gördüğüm en muzur kardeşler. Ömrünüz uzun, sağlıklı, mutlu, başarılı olsun inşallah. Sizi seviyorum.

Yarın okulumuzun anneler günü kahvaltısı var. Sabah oraya katılacağız. Öğleden sonra iki arkadaşla bizde buluşup hem kaynatacağız, hem kısıra gömeceğiz.

Pazar günü malum, anne ziyaretleri.

Anneler günümüz kutlu olsun.

Mutlu haftasonları.

17 yorum:

  1. üçüzler mi? yok yahu dalton kardeşler gibiler. şaka bi yana mutlu yıllar.
    Eluşka ballı lokummm maşallah sana yeriiim... Valla Ela'lar kahvaltı sevmez aplam :D ne desem bilemedim bende.
    Yarin için afiyet olsun anneler gününüz kutlu olsun öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. İlk hamileliğimde üzülmüştüm ikizim olmadı diye. Sonra da Allah yüzüme baktı dedim. Kayınvalidem ne kadar zorlandığını sürekli anlatır. Elalar dayak yicek az kaldı :)
      Senin de kutlu olsun cnm muck.

      Sil
  2. bence bulamaç kahvaltı yapmamalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi ya? Benim kızım da ne midesizmiş. Yiyordu o bulamacı.

      Sil
  3. Kahvaltıdan yana kullanıyorum cevabımı. Mutlaka yiyecektir bir gün. Peynir bizde de sorundu. En kötü ihtimalle peynirli omletle yediriyordum.

    Anneler günün kutlu olsun şimdiden :) Mucxxxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peyniri poğaçada falan yiyor sıpa. Kahvaltı kazandı zaten. Büyüyünce anlayacaklar kahvaltının kıymetini.

      Öperim cnm. Senin de .

      Sil
  4. Kendim sevmediğim yemediğim hiçbir seyi çocuğuma yedirmem. Hem biskuvi hem yumurta cok iğrenç değil mi yaaa... Ben güzel temiz bir kahvaltı diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben de aynı mantıkla düşünüyordum. Ama bakıcımız herşeyi yiyor diye ısrarla bulamaç veriyordu. Kendi çocuklarını hep öyle büyütmüşmüş.

      Sil
  5. Kendim sevmediğim yemediğim hiçbir seyi çocuğuma yedirmem. Hem biskuvi hem yumurta cok iğrenç değil mi yaaa... Ben güzel temiz bir kahvaltı diyorum

    YanıtlaSil
  6. Ben kizima asla bulamac yedirmedim.ben yememki cocuguma niye yedireyim.hem haftasonlari azda olsa yiyormus zaten.hafta icide azda olsa yer.eninde sonunda yer.bulamac sanki isin kolayi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim büyük kızım da hep reddetti. Kesinlikle doğru diyorsun. Kolaya kaçmayı tercih ediyor.

      Sil
  7. Hahaha ben ilkokula gidene kadar Bilgiç'e bütün sebze yemeklerini bulamaç yedirdim. Tiksindiği için sebze yemiyordu ama bulamaç olunca yutuyordu lüp lüp. Pırasa, semizotu, ıspanak hepsini çekip verdim. Katı yiyecek yediği için (Et ve türevleri :) bir sorun olacağını düşünmedim. İlkokuldan itibaren o da yemek olarak yemeye başladı. Tatlarına da alışıktı zaten.

    Kahvaltı olarak hiç kahvaltılık sevmediler. Onu omletle hallettik. Bol taze kaşar ( Beyaz peynirden daha fazla kalsiyumu var bu arada) yumurta, çok az sucuk salam (malum cazip bir şey lazım içine) biraz süt ve un. Kahvaltıdan isteyeceğin her şey var içinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün sucuklu yumurta yaptım. Sıpa köfte niyetine sucukları yedi kalktı. Biraz büyüsün kreşe gidince o da başlar yemeye. Benim Ece hiç bebek olmadı sanki. Ne verdiysem koca adam gibi yedi. Hala da bamyaya bayılır.
      Ama sarı fırtına şansını zorluyor biraz.

      Sil
  8. eluşkayı ısırıp yesene benim içiiin deee :)

    YanıtlaSil
  9. canımm iki kızını da yerim...
    Gerçekten hemcins olmaları büyük avantaj...Hem çoook daha iyi anlaşırlar ilerde hem de kıyafet oyuncak herşey aynı olduğndan kutuplaşma az olacaktır diye düşünüyorum...büyük oğlum zaten inanılmaz ılımlı ve paylaşımcı...Bakalı miniği de o şekilde yetiştirebilirsem Allahın izniyle iyi olacak gibi...Aralarında yaş farkı olmalarına rağmen şuanda bile birlikte geçirdikleri zamanlara bayılıyorm.Sarılmalarına...sırnaşmalarına...
    Büyüdükçe daha iyi olacak inşallah...Senin de eminim kızların aynı uyum içindelerdir...
    öpüyorm ikisini de...
    teşekkür ediyorum canım arkadaşım...sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Minticim.
      Benim büyük de aynen dediğin gibi. Ama ufaklık fena. Ablasının çekeceği var sarı fırtınadan. Ama kesinlikle hemcins olmaları büyük şans onlar için.
      Öpüyorum canım.

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...