2 Temmuz 2015 Perşembe

Kahvaltıda ne yiyim anne?

Her sabah işe gelirim, maksimum yarım saat sonra telefon çalar. Ve telefondaki ses:
-Anneee.
-Efendim annecim.
-Kahvaltıda ne yiyim? ne yiyebilirim?kahvaltı yapmasam olur mu? şundan yesem olur mu? ( bu sorular uzar)
-Annecim kahvaltıda ne yenir? Peynir zeytin domates salatalık yumurta....
-Off anne ya! Başka ne yiyebilirim?
-Tost.
-I ııh.
-Ekmek arası.
-Benim ekmek arası sevmediğimi bilmiyor musun?
-Menemen.
-Başka?
-Peynirli yumurta.
-Çıks.
-Haşlamış yumurta.
-Aslaaa!
-Karpuz, peynir, galeta.
-Amma midesizsin anne.

Kızım dün , bir gün önceden kalan makarnayı yemiş kahvaltıda. Ondan önceki gün de çorba ile yapmış kahvaltısını. Kreşe giderken ne rahatmışız yahu. Olan zavallı evdeki ablamıza oluyor. Kadını bıktırıyor. Onun derdi şarküteri. Bizim eve çok nadir girer. Girince de ondan başkası yenmez. Keza patates kızartması için de aynı şey geçerli. Şayet sofrada varsa, sadece o. Klasik kahvaltı da kızıma uymuyor işte. Ağız tadımız da uyuşmaz zilliyle.  Mesela ben yumurtayı direkt tavaya kırmak isterim, o çırpılmış sever. Yani hem sevmez, hem de seveni soğutur. Bazen kahvaltı gevrekleriyle geçiştirir.

Allah aşkına sizin evde de durumlar böyle mi? Kızım kahvaltı öğününü de diğer öğünler gibi değişecek sanıyor galiba - ki 7 yaşında artık kendisi, öğrenmiş olması lazım.

Ufaklık da ablasının yolundan geliyor galiba. Haftasonları hiç bişey yediremiyorum. Biz çalışınca kahvaltıya hasret kalıyoruz. Bizim bücürük de kahvaltı yemesin de ne yerse yesin. Bazen akşamları evde kahvaltı yemek isteriz. Kızımın suratı hemen düşer.

Şaştım kaldım vallahi.

Varsa değişik fikirleriniz açığım a dostlar.

Ve herkeşe günaydınlar.

12 yorum:

  1. ramazan dolayısıyla şöööyyleeee bi serpme kahvaltıya hasret kaldım valla :)
    Ela'da yemiyor.. Kahvaltıda Ece gibi galeta, ekmek bilmem ne.. patates kızartması varsa affetmez.. Ben hamileyken haftasonları hep kızartma yedim ondan mı acep :D yok yok babaya çekmiş ağız tadı :D
    Ece yine de yiyomuş ya sıkma canını açlıktan ölmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açlıktan ölmeyeceğini biliyorum Kerimecim. Ama ben bu soruya cevap bulmaya çalışmaktan yoruldum. Kızım kahvaltının bundan ibaret olduğunu kabullensin artık. Şimdi yaz gelince seçenek de azaldı. tatlı şeyleri de sevmeyince kahvaltıdan iyice soğudu.

      Sil
  2. Bizde bu sorunlar yok, birazcık baskıcı anne modelinden olduğumdan galiba annem yemiyor diye haber verdiğinde Duru bitecek onlar dediğimde bitiyor. Zira benim kızada kalsa patates (fırında yapıyorum genelde), salam ve sucuk olacak. Ama bu sorunu yaşasam haftalık kahvaltı listesi yapar, bir gün ödül günü koyar o günde neyi seviyorsa onu yapardım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında liste olayı mantıklıymış. Hem o da ne yiyeceğini bileceğinden hergün kafamın etini yemez. Hay aklınla bin yaşa.

      Sil
  3. kızımda normal kahvaltılıkları yemiyor, krep olacak ya da patates kızartması ya da meyve arada sırada yumurta yiyor :)
    bizde de durumlar pek farklı değil :)

    YanıtlaSil
  4. Postunuzu dün okudum ama yazamamistim! Bende maalesef yeme icme konusunda cok titizim, birde acaba fazlami oluyorum diye hic tereddütüm yok niyeyse,cünkü cocuklarin yeme sitilini anne,baba büyütüyorsa baba belirliyor u savunanlardanim.Bu benim sahsi düsüncem,cok düsündüm,test ettim ve de gerdekten bu böyle diye ,imdi cok örnek vermeden kisa kessem iyi olacak galiba.

    Benim tek derdim saglikli seyler yensin,mesela üc seneye yakindir artik ne salam ne sucuk öyle paketvari seyleri aldirmiyorum,sucugu zaten yillardir esim yapiyor fakat cogu zaman aci geldigi icin az tüketilip arada yine istiyorlardi,simdi tamamen kesildi cok sükür. Benimde büyük kizim eger evde yalniz kalsaydi kesin oda beni arayip sorardi,herseyi yiyebilen ama bir türlü ne yiyecegini bilmeyen biri de O ! Cok komik geliyor bana "kizim sunu ye bunu ye !" demek,insan ne istedigini bilmezmi!

    Ilk zamanlar esime ne pisirecegimi sordugumda " bana öyle zor sorular sorma!" derdi! Anladimki Zeynep`te ona cekmis! he he Sizede kolayliklar dilerim...

    YanıtlaSil
  5. Zor işler :)
    Lara dönem dönem krep, kimi zaman omlet kimi zaman sadece biber domates peynir takılıyor. Bize de şarküteri pek girmez. SıkılıyorIar standart yemeklerden

    YanıtlaSil
  6. olmaz mı canım , kahvaltı hazırlıyorum annecım deyınce ben cevap makarna yıyecegım hahahhaha :)

    YanıtlaSil
  7. Duru hiç sosis, sucuk salam yemedi şimdilik okulda da yemez inşallah.Biz de eve almıyoruz hani görmesin falan diye.Aldığımız da da kötü koktuğundan falan dem vuruyorum.

    Kahvaltı önerilerim:

    Pankek yiyebilir seviyorsa.Duru en çok labne peyniri sürerek seviyor sadece Sütaş marka alıyorum o katkısız çünkü.

    Bal kaymak tam buğday ekmeği üzerine.Pankekle de yiyebilir.Tahin pekmez de bir seçenek.

    Sosis tadı veren kahvaltılık baharatlar var.Yumurta üzerine ondan bolca ekleyebilirsiniz.

    Ben de yumurta sevmem ama bol tereyağlı ve bol peynirli fena olmuyor.Kızım da peynir yemiyor mesela ona bol tereyağlı yumurtaya katarak yediriyorum-omlet şeklinde-

    Tek lokmalık bıldırcın yumurtaları hayat kurtarıyor.Bir tek onu yese ve yanında azcık süt içse bile ben onu başarılı bir kahvaltı sayarım.Ivır zıvır yiyeceğine hiç yemesinciyim ben.

    Ben de listeciyim.Öğlen akşam yemeklerinin haftalık listeliyorum bazı günler kahvaltıları da listeliyorum.Bakıcı da ne yapacağını düşünmekle uğraşmıyor ve çeşitliliği garantilemiş oluyorum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bizim küçükte sorun yok çok şükür ama oğlum 7 yaşında kahvaltı ve diğer öğünler yemek yemek sorun başlı başına. Ama abur cubur olsun da ne olursa olsun.
    Her anne gibi bende yararlı besinler yemesi taraftarıyım tabiki de.
    Pankeki tahin pekmezle tüketebilir. Çilek reçeliyle sütaşın süzme peynirini seviyor kreple yiyebilir. Patates kızarmasını zeytinyağıyla yapıyorum. Sucuğu da Torku sucuk kullanıyorum %100 dana fabrikasını bildiğim bir marka olduğu için tercih ediyorum. Domates rendeleyip biraz zeytinyağı ve tuzla ekmek banıp yiyebilir. Yumurta zaten ağzına almıyor büyük olan. Karışık tost yiyor bizimkine bazen eserlerse. Hamur işinden el açması tarzındaki yiyecekleri daha çok tercih ediyor bizimkiler. Allah'tan kilo problemleri yok :))
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  9. Bir gün krep, bir gün omlet, bir gün yumurtalı ekmek, kaşarlı sandviç, ekmek üzerine kaşar koyup fırında, kuymak, tost,börek,poğaça... Her sabah kahvaltıda bir ekşın var bizde:) Sadece yumurta ve kaşar peyniri yediklerinden. Tabi şarküteri ürünleri her zaman kabulümüz.

    YanıtlaSil
  10. Bu sevmedigim bir konu, ben yumurtayi cesitli hallere sokarak kavga etmeyi tercih ediyorum

    Inatci anne

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...