11 Aralık 2014 Perşembe

Nedir bizim yatağın sırrı?

İşin doğrusu ne biliyorum ama yapamıyorum.

Ela zaten beşiğinde ve bizim odada. Ama Ece de bizim odada, hatta babasının yerinde yatıyor.
Yazın bizim buralarda klimasız yatılmaz. Klima bizim odada. Ece yi aramıza alarak yattık bütün yaz, yatmak sayılırsa. Deli gibi yatıyor. En son babamız gecenin bir yarısı kalkıp salona geçiyor, sıcakta yatıyor.

Şimdi kış geldi. Derdimiz soğuk. Ece üstünü açıyor. Babası kıyamıyor. ( Ben kıyıyorum ya) Yazın yanımızda yatmaya alışan Ece, odasında yatmaya ikna olmuyor. Ağlıyor, yanımda yatmak için kırk takla atıyor. Odasında yatsa bile, uykuya dalana kadar beni yanında istiyor. Sonra gecenin bir yarısı yine yanımıza geliyor, örtünün üstüne yatıyor, hava soğuk, baba üç kişi yatamadığı için gece yine yatak değiştiriyor. Uykusu bölünüyor, sabahın köründe uyanıyor, asabi oluyor. Bulduğu çözüm ; Ece'nin yanımda , kendisinin Ece nin yatağında yatması. Benim için hava hoş.

Anne babanın ayrı yatmasının çocuk için  hiç de iyi bir rol model olmadığını biliyorum. Ama eşime de yazık, kızıma da yazık, bana da yazık.

Neden bu sıpalar anne babalarının yatağında bu kadar rahat yatıyorlar? Beşiğinde sürekli mızırdanan küçük sıpa bile, emzirdikten sonra bizim yatakta mışıl mışıl yatıyor. Seneye o da ablasının peşinden gelir bizim yatağa.
Yatağımız 3 sene önceydi sanırım, çöktü. Bildiğiniz eşim yatarken ve ben yatağa girmeye hazırlanıyorken, eşimin yatakta dönmesiyle hoop baş kısmından içine göçtü. Eşim neye uğradığını şaşırdı. Gözlerini açtığında ayakları kafasına gelmişti. Uzun süre yer yatağı olarak kullandık. Baya bir süre sonra sağlam para verip yeni yatak aldık. Hatta ölçüleri de büyüttük. Şimdi pişmanım çünkü yatak tekstilinde zorluk çekiyorum. Ama iki cüceden sonra 20 cm büyüttüğümüz yatakta bile bana düşen o fazladan 20 cm. Yan yatmaktan uyuşmuş olarak uyanıyprum her seferinde.
Kendi odasına sızlanarak yatmaya giden büyük sıpa. Şimdi bizim odada yattığı için haydi uykuya deyince ikiletmiyor. Sanırım sonunda yanına gideceğimi bildiğinden.
Çözüm?

Sabah bu kareden 10- 15 dk sonra, Ela'yı emzirirken Ece bana seslendi "anne gel". Gelemeyeceğimi Ela yı emzirdiğimi söyledim. Koşarak yanıma geldi elinde dişi. Kendi kendine dişini çekmiş , hiç de anası kılıklı olmayan kızım, cesur kızım.
İşte son halimiz. Dördüncü dişimiz de düştü. Birini anneannenin çatısına atmıştık. Diğer üç diş hala evde. Hoş kızlarımın düşen göbekleri bile hala evde. Evde kalacak benim kızlar anlaşıldı :P

21 yorum:

  1. Ece'nin dişleri çok tatlı olmuş yahu yerimmmmm.. yatakta yatma konusuna gelince bizim Ela'da babaanne ve dedenin yatağında yatıyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşurken çok komik oluyor Ece :D Bazı harfler peltek çıkıyor haha

      Sil
  2. Keramet yatakta değil Nilhan'cım sizin kokunuzda. Siz salonda yatmak isteyip o yatağı onlara bırakmak isteseniz bile kabul etmezler ,sizin kokunuzu takip ederler. Nereden mi biliyorum bu modelin aynısından var bizim evde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında çok yanlış biliyorum ama engelleyemiyorum. Yanımda yatmasına rağmen bütün gece üstünü örtmekle geçiyor. Odasında yatsa, gece çoğu zaman sızıyorum, kalkmaya üşeniyorum.
      Bilemedim gitti.

      Sil
  3. valla bizdeki modellerde aynıydı ama esimle ikimiz iyice uykusuz işe gitmeye baslayınca kavga bagrıs 2 haftalık aglama zırlamalardan sonra herkesi yatagına ayrı odalara yatırdık üşür diye vicdan yaptık gittim zorla tulum giydirdim evet sabah 6 da ufak olan yine yanımıza geliyor ama o saate kadar rahat uyudugum icin halime sukreder halledeyim :) evet anne baba kokusu onemli ama uykusuzlukta herkesi mahvediyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de umudum bu yaz. çünkü artık Ela da Ecenin odasına taşınacak. Ece eğer ranzanın ikinci katında yatarsa inemeyecek.
      Babamız çok erken uyanıyor zaten. bir de gece yatak değiştirmek adamı iyice agresifleştirdi.

      Sil
  4. bu görüntünün aynısı bizde de var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desenize anne babanın yatağında yatmayan çocuk yok gibi :)

      Sil
  5. Vay vay vay. Kendi dişini nasıl çekmiş kuzucuk? Helal olsun :)
    Yatak meselesi zor bacım ama başka çare de yok gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan Ülkerim ben de şaşkınım. Ama nasıl mutlu görsen. Hiç acımamış. Babası çok acıtmışmış.
      Görsen, küçücük odada kocaman yatak ama bize yer yok :)

      Sil
  6. haha durum aynı bizde de :)sezo salonda mert yaz kendi yatağındaydı ama gece hep kaçıyordu hatta bir gece sürünerek geldiğini gördüm çünkü hep yakalıyordum ,o gün çok üzüldüm ve görmezden geldim:)
    bizde yatağı değiştirdik ve battal boyu aldım çok matah bişey gibi :)
    yalnız o dişi nasıl çekmiş arkadaş bende çekemem hatta mert i bile düşünemiyorum kaç gün yas tutar allah bilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O battal boy yatağa çarşaf, örtü bulabiliyon mu Bigom? Ece geçen sene gelir baş ucumdaki sandalyeye oturur başını da yastığıma koyardı. Babası kaç defa gördü kıyamadı.
      İnan ben de çekemem. Zaten tırsağım. Benimki cesurca birşey yaptığı için acayip havalarda :)

      Sil
  7. ahhh bizimkilerde hala bizim yatakta :)

    YanıtlaSil
  8. Benim cocuklar gecen kisa kadar babalari olmayinca benimle yatiyorlardi. Bir yatakta dort kisi :)))))) bu yil esma ve ahmed benimleler :)))))) 11 yasindaki ve 8 yasindaki oglum nihayet kendi odalarindalar :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluğun resmi geldi birden gözlerimin önüne :)
      Aboo 8 mi , 11 mi? oy oy desene daha bir kaç yıl bu manzara hep olacak :)

      Sil
  9. Ya varya ayni sorunu yasiyoruz bizde.ben kizimla yatiyorum.kizimin yataginda esim yatiyor.yazin klima simdide ustu aciliyo diye kiyamiyoz ve oda asla kendi yataginda yatmiyor.bende gobek bagini atmadim halen biliyomusun.hani bebelik ani defteri varya her ay kaydettigimiz.hamileyken aldigimiz onun icinde duruyo gobek bagi :) artik senun gibi disleride saklarim :) nolucak halimiz...Allah saglik versin kuzularimiza....inanki sabahlari iki buklum uyaniyom bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dişlerini kuyumcuda altın kaplatıp kolye ucu yaptıranlar var :)
      İlk duyduğumda yok artık demiştim.

      Sil
  10. kendi odasında yatmaya başlaması bizde de sorunlu olmuştu :)
    dişler dökülüyor teker teker, daha sağlıklıları çıksın inşallah :)

    YanıtlaSil
  11. merak etme evde kalmazlar senin prensesler. Benim göbek bağımı annem saklamış, şimdi benim evde :))) Oğluşunkiyle yanyana duruyorlar. Ama bak evde kalmadım ;)
    İki prensesimi de kocaman öpüyorum, tabiki seni de :))

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...