22 Şubat 2013 Cuma

Bitti

Yirmiiki gün aradan sonra merhaba. Eşim bile bloğumu sıkıcı buluyor artık. Konu var da ben yazmıyorum sanki.

Bu süre zarfında olanlardan aklımda kalan bir kaç şey var sadece.

Ece ölümü sorguluyor. Ölmek istemediğini söylüyor. Sadece yaşlı insanların öldüğünü sanıyor. Anne siz beni korursunuz değil mi? Ölüm gelince ben arkanıza saklanırım, ölmek istemiyorum diyor. Ve boğazımıza kocaman bir yumru oturuyor.  Çocuklar ölmez ki anneciğim diyemiyorum. Babamız korkmasın diye ölümün kötü birşey olmadığını söylüyor ama pek başarılı olduğu söylenemez. Sadece konuyu değiştirebiliyoruz.

Forumda bir arkadaşımız vardı.
Geçen sene en son şöyle yazmıştı.
Melek haber verdi...O kadar duygulandım kı anlatamam...Bız bayram tatılı ıcın gıdıp geldık aılemın yanına.(Bulgaristan) BUtun ıyı dıleklerınız ıcın hepınıze tek tek tesekkur ederım.Gunesım daha ıyı dıyebılecegım durumda,ama cok gerıledı.Kızlar foruma gırmıyorum artık,gıremıyorum,cunku dayanamıyorum.Gunesle bırlıkte ve az aralıkla dogan bır suru cocugu gormeye dayanamıyorum.Bız kı o zamanlar hangı bezı kullansak,hangı mama daha saglıklı,yemıyor ıcmıyor derdıne dusmusken sımdı benım kızıma hayat mucadelesı vermem cok acı gelıyor.Kalbım dayanmıyor...O kadar cok sey yasadımve yasamaya devam edıyorum kı hangını bırını anlatayım bılmıyorum.En sondan baslayayım.Salı gunu kızımın tekrar EEG cekımı vardı.Maalesef sonuc kotu :(Anne yuregım nasıl kaldırıyor bunları dıye ben bıle cok merak edıyorum.Uyurken nobet gecırıyor yıne.Uyanık halı duzgun.Sımdı de drun aramasını beklıyorum.Arasın da ne yapmam gerektıgını soylesın...O kadar yorgunum kı bazen uyuyup bı daha uyanmayasım var.Ama bebegım...Gunesım...Yuruyemıyor,konusamıyor,ellerını bıle kullanamıyor.Oturamıyor.Olsun bır gulumsemesı de yetıyor su an.Umutla ılerlemeye calısıyorum,ama cok zor...
Babası ılgısız.1 yılı askın ayrıyım.tek basıma mucadele edıyorum.Aılem destek olmaya calısıyorlar,ama buyuk pay bana kalıyor.Ne olur bızım ıcın dua edın.Yurumesını de gectım.Emekledıgını gorsem allahtan baska bırsey ıstemem...
Daha fazla yazamayacagım.Hepınıze tekrar cok cok tesekkur ederım.

Güneş kuzusu melek oldu. Yazarken bile nefes alışım değişiyor. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. O baba sıfatındaki kişiyi de allaha havale ediyorum.

Hayat devam ediyor. Acısıyla, tatlısıyla, süpriziyle. Dün ofise  pastaneden gelen çöreklerden benim şansıma şöyle bir süpriz çıktı. Yutmadığım ya da damağımı yarmadığım, dişimi kırmadığım için şanslıydım.  Geri iade ettim kendilerine raptiyelerini.

 Bana özür için aşağıdaki kurabiyeleri yollamışlar. Neyse akşama misafirim vardı düşeş oldu. Memleketimin hatrı sayılır pastanelerindendir kendisi.

 Bunlar da Ali ile Ayşe. Ece çizdi ben de düzeltmeye çalıştım.


Kuzey'i izlemeye devam. Bir de Karadayı var.
İşimden nefret etmeye devam.
Koşturmacaya devam.
Kısaca hayatımda hiçbir değişiklik yok şimdilik.


Herkese iyi haftasonları.


Not: Yoktum ya yirmiiki gündür. Ama bir sorun hele niye? :)

Hayatımda ilk defa e-kitap okudum. Son zamanları kasıp kavuran seriden bahsediyorum. İlk kitabı aldım yuh, çüş, oha nidalarıyla bitirdim. İkinci ile üçüncüye para vermem dedim ama dayanamadım internetten okudum. Gözlerim kızardı ama yine de vazgeçemedim. Kitabı tavsiye eder miyim? Hayır. Yazar kesin balık burcu. Nasıl bir hayalgücüdür öyle? Çünkü böyle bir baş kahraman ancak kitaplarda olabilir. Kitabın kadın kahramanını okuyup da kıskanmayanın alnını karışlarım. Kitap çok türk filmi tarzında bişeydi, mutlu sonla bitti. Sadece kadınlara hitap eden bir seriydi. Bitti ve buradayım.

Kaçtım bebek :)

37 yorum:

  1. hiçbir şey diyesim gelmiyor....Mekanı cennet olsun...Allah annesine sabır,güç versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Gerçekten dayanılması çok zor bir sınav.

      Sil
  2. :)
    Günler böyle böyle geçiyor işte Nilhan' cım.
    Ece ile ölüm üzerine ne şekilde konuşulmalı bilmiyorum çok erken henüz ve nereden takıldı bu konuya acaba diye de düşünüyorum bir yandan. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, düşüncesi bile kötünün kötüsü...
    Raptiyeyi de çok şükür farketmişsin diyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerim sen üretiyorsun, benim elimden zaman akıp gidiyor ve elde var sıfır.

      Evlat acısı hakikaten tarifi imkansız. ve baba evladını bu durumdayken terkedip gitti.Allahından bulsun.

      raptiye cidden beni şok etti. yani Allah yüzüme baktı. Sağol cnm

      Sil
  3. ne denilebilir ki :(
    Rabbim sabır versin annesine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Aynur'cuğum. İnsanın boğazına bir yumru oturuyor.:(

      Sil
  4. amin canım, okurken için sızladı, acıdı :( Allah sabır versin... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben derin derin nefes almak ihtiyacı duyuyorum.
      Rabbim evlatlarımızı korusun acılarını yaşatmasın

      Sil
  5. offfffffffffffff okudum dağıldım yazının sonunu pek idrak edemedim .melek olmuşşşşşşş:(

    YanıtlaSil
  6. dayanamadım yine yazıyorum.allah o kadına çok çok ama çok seveceği ve onun sevgisinden çok daha fazla sevgisini vereceği bir adam çıkarsın karşına ve çok güzel sağlıklı çocukları olsun tüm kalbimle diiliyorum allah yolunu açık etsin .keşke takip imakını bulabilsem o kişiyi keşke allahın adaleti yerini bulsa dediklerimi başımna gelsede mutluluktan geriyi hiççççççççççç düşünmese .off içim acıdı nilhan durduramıyorum kendimi allah sabır versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bigom benim fb um yok. Nejla artık foruma da giremiyordu son zamanlarda. Arkadaşlar fb tan öğrenmişler küçük Güneş'in melek olduğunu. Forumda fotoğrafları var. nejla bursada yaşıyo aslında ama bulgaristan göçmeni.Kızını Bulgarista'a defnedecek. Ben fotoğraflarına bakamıyorum.
      Erkekler aciz yaratıklar, en ufak sorunda kaçmayı yeğliyorlar.

      Sil
  7. özledik yahu
    o raptiye ne öyle ya,allah korumuş
    ali ile ayşe çok şeker olmuş
    bir de hangi kitabı okudun adını göremedim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özledim Bahar'cığım.raptiyenin dişime gelme açısından da şanslıydım. yani ne bilim damağımı yarabilirdim, dişimi kırabilirim en kötüsü yutabilirdim. allah korudu.

      kitap elli ton canım. duymuşsundur.

      Sil
  8. melek Güneş'e rahmet annesine sabır diliyorum :( çok üzücü bir durum...

    sanada çok gecmiş olsun.. Allah korumusss

    YanıtlaSil
  9. Kitabın tüm serisini okumuş ama tavsiye etmiyor:))
    Güldürdün beni bebek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohutum kitabın hiç bir edebi yönü yok. sadece seni içine çeken bir kasırga gibi düşün. elinden bırakamıyorsun.

      :)

      Sil
  10. büyükler neyse de çocuklar içimi kanatıyor benim.. dila doğduktan sonra sanki daha da çok... haberlerde, gazate de, facete... hergün bir sürü bebeğin acı çektiği anlatılıyor.. bazen hastalıkla bazen cani anne babalarla.. ağlamaktan başka bir şey gelmiyor elden.. rahmet dilemekten, sabır dilemekten başka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sıralı ölüm versin. Masum kuzuların bu dünyadan göç etmesi hakikaten dayanması çok zor bir acı

      Sil
  11. e-kitap okuma deneyiminizdende bir ara bahsetseniz denemeyi hiç düşünmedim çünkü kitap olsun dergi olsun gazete olsun sayfalarına dokunup, kağıt kokusunu teneffüs edip okumaktan yanayım ama değişik bir şey olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk defa okudum. Netten pdf şeklinde indirdim pc yi. kötü yanı ben pc mi yanımda taşıyamıyorum. evde pc kullanmıyorum. ertesi güne kadar beklemek zorunda kalıyorum. ben de kitabı kitap gibi okumayı yeğlerim.

      Sil
  12. Allah sabır versin çok zor :( Bende okumayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  13. çocuklar...
    yitirilmesi,
    hele böyle acıyla,
    terkedilişlerle...
    nur içinde yatsın,
    sabır diliyorum anacığına!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HEle benim kızımın ölüme taktığı bu aralar bu haberi almak gerçekten çok acı.
      Amin

      Sil
  14. Uf.. Anlar var ya asıl yaşadığımız. Acı ve kahkahayı birlikte yaşarız bazen. Al işte. Okuyunca yüreğim kaskatı oldu. Hemen sonra da elimdeki değerleri bir bir sayıp kendimi mutlu etme savaşına girdim.
    SSK hastanesinde eczacıydım. Odamın duvarına "Sevmiyorsan uzaklaş. Uzaklaşamıyorsan sevilecek hale getir" yazmıştım. İşini sevmelisin. Onu sevilecek hale getirmelisin. Bu senin elinde. Bu dünyada en iyi işin bile birçok kötü yanı vardır. İşi iyi yapan da , kötü yapan da biziz. Eğer işini seversen hayatın kolaylaşır inan. Düşünsene, günün en güzel saatleri orada geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateş düştüğü yeri yakıyor. bizler acıyı belki birkaç gün yaşayıp unutacağız günlük hayatımıza döneceğiz ama ya yaşayanlar?

      iş konusunda kesinlikle haklısınız. ben mutsuzluğu kendim yaratıyor işimin artılarını göremiyorum. belki şimdiki gibi bir iş bir daha bulamayacağım. zaman bize ne sunacak kimbilir?

      Sil
  15. Kalbim sıkıştı. Allah kimseyi böyle sınamasın. Kimseyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın hayatındaki en değerli varlığı kaybetmesi :(

      Sil
  16. Çok üzüldüm:(
    Bu yaşlarda neden hepsi sorgularlar ki ölümü.Nasıl anlatacağını bilemiyor insan.Biraz daha büyüyünce daha rahat anlıyorlar da şimdi zor..Kitabı merak ettim bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün anne foruma girmiş duygularını yazmış. Ne denilebilir ki? sınavların en zoru.

      Kitap okusan da okumasan da bişeyin değişmeyeceği bir kitap :)

      Sil
  17. çok üzüldüm çok..Allah o anneye kat be kat sabır versin..
    Ölümü sorguladıklarında yokolma gibi bir kavram kullanılmamalıymışş..o artık uyuyacak ve eskisi gibi bizim aramızda olamıyacak farklı şekilde bizi izleyecek gökyüzünde yıldız oldu melek oldu..biz onu göremiyoruz ama o bizi bulutların arasından izliyor gibi..ama Ece ölümü sanırım somut bir varlık olarak hayal ediyor canavar gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Babası açıklamaya çalıştı ama insan evladına ölümü konduramıyor ki.
      Allah Neclaya sabır versin.
      Açıklamalarını aklımda tutacağım. tşk

      Sil
  18. Necla'nın son yorumu:
    Canım arkadaslarım,allahım hepınızden razı olsun.Benım bebegım melek oldu,cennetın en guzelkosesınde olduguna butun kalbımle ınanıyorum.Insallah yuce rabbım sızın meleklerınıze saglık sıhhat versın.Benım Gunesım bu dunyada hep acı ılaclar ıctı,sureklı ıgneler tedavı zorluklarına katlandı.Yuruyemedı ikonusamadı.Ama ınanıyorum kı cennetın en guzel bahcelerınde kosuyor,kahkahalar atıyor,yuruyor.Ve benı beklıyor.Rabbım bır gun kavusturacak ınsallah
    Dayanılması guc dunyadakı butun sozcuklerı toplasan acımı tarıf edecek soz yok.Ama Rabbı oyle bır sabır verıyor kı...Ben bıle akıl mantık erdıremıyoru olanlara.
    Cok tesekkur ederım arkadaslar...Dualarınızı kuzumdan esırgemeyın.Benım ıcın de peygamber sabrı dıleyın.Allahım annelerın dualarını gerı cevırmez ınsallah...

    YanıtlaSil
  19. eşine söyle ben blogunu hiçte sıkıcı bulmuyorum.ayrıca mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  20. Tüm çocukalr ayni Nilhancığım :(
    Bizim evimizde de durum aynı , yaşlanmak istemeyen ,yaşlanınca öleceğine inanan bir bıcırık ile yaşıyoruz...

    Güneş'in mekanı cennet olur inşallah...

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...