12 Aralık 2012 Çarşamba

Sabah sabah

"Sayın Velimiz,

12.12.2012 Çarşamba günü kurumumuzda yapılacak fotoğraf çekimi için öğrencilerimizin kılık kıyafet ve saç bakımlarına özen gösterilerek gönderilmeleri önemle rica olunur.

Pamuk Okul Öncesi Eğitim Merkezi"

Dün akşam çantasında bulduğum bu notla başladı herşey. Ne giydirsem acaba diye düşünürken, pembe elbisesini (Ece'nin tabiriyle gelinliğini) giymek istediğini söyledi. Bana da uyardı. Adını koymak en azından sabah yaşanacak olan izdihamı ortadan kaldıracaktı bana göre. Yani ben öyle sanmıştım , ta ki bu sabah yaşananlara şahit olana kadar.

Önce gri çorabı değil çiçekli çorabını giymek istediğini söyledi. Az önce çamaşırları serdiğimi ve kurumadığını söyledim. O zaman pembe çorabını giymek istediğini söyledi. Tamam dedim.

Daha sonra, elbisesinin altına beyaz badi giymek istemediğini söyledi. Yakasından bişey görünmesini istemiyormuş. Üşürsün falan dedim ama dinletemedim. Tamam dedim.

Sonra bolerosunu giymek istemediğini söyledi. Fotoğraf çekilirken çıkarırsın dedim, tamam dedi.

Sonra saçlarını yaparken kelebek tokasının bir dişi kırıldı " tüh kırıldı" dedim , demez olaydım. Olay çıktı, ille de o tokayı çıkarmamı istedi. Bir süre geçiştirdim. Daha sonra aynada topuzlardan sarkan lüleleri görünce bunları istemediğini söyledi. Siyah tokayla tuttururum dedim. Hayır sen topuz yapmayı bilmiyorsun deyip zırtıllamaya başladı.Allahtan yedeği vardı kırılan tokanın, onunla değiştirdik, sarkan lüleleri de topladık. Ha bir de topuzlar pinokyo burnu gibi olmayacakmış. Bir saat onunla uğraştım. Tamam dedim.

Sonra ben giyinmeye başladım.Saat 8'e beş var. Bu arada elbisesinin çiçeğinden sarkan ipi gördü keselim dedi. Tamam dedim.

Sonra bolerosu çözüldü, bağladım. Düğümü dik olmuşmuş, onun için zırtılladı. Fiyonklarını yatay yap dedi. Tamam dedim.

Hangi ayakkabısını giymek istediğini sordum. Çiçekli babetini istedi. Tamam dedim.

Çıkarken bunlar ayaklarımı acıtıyor çizmelerimi giymek istiyorum dedi. Çizmeler yağmur çizmeleri, ayaklarını ısıtmaz, yünlüleri giydireyim dedim. Ağladı. Çizmelerini uzattım, ne yapacağını bilemedi, ne giyiyor, ne ayağındakileri soyuyor. Böyle saçma salak bir durum. Tabi benim sesler apartmanı inletiyor.Modern ebeveynlikmiş. Yok şekerim beceremiyorum işte.

Ağlaya bağıra çağıra indik merdvenleri, bindik arabaya. Benimki salya sümük ille de çizmelerini istiyor. Arabayı çalıştırmıştım. Eşek gibi geri söndürdüm. Yukarı çıktım. Çizmelerini aldım, kapıyı kilitledim, koşarak indim, kapısını açtım ve içeri fırlattım.Değiştirdi ayakkabıları.

Bu arada 7 dk var mesaimin başlamasına ve ben daha evin önündeyim. Çantama el attım, işyerini arayıp geç kalacağımı söylemek için. Ne oldu dersiniz ? Fermuarı sıkıştı. Açılan aradan zar zor elimi sokup telefonu buldum. İki kişiyi aramak için yaklaşık 3 dk kaybettim ama kimse açmadı. Salladım küfürü, bastım gaza.

Arabadan inerken bir fotoğraf çekeyim dedim, "ne çekiyorsun montla falan , ne görünecek ki?" dedi. Haklıydı ama ben çekerken de yan yan bakış atmayı ihmal etmedi.

Kreşe girdiğimde Ajda Pekkan gibi gergindim.Alın sizin olsun dedim. Burcu öğretmenini görünce ağzı kulaklarında fiyonk oldu sıpanın. Beni de öptü öyle yolladı işe. İşe geç kalmıştım bir kere. Arabaya bindiğimde tekrar aradım. Ufak çaplı bir kriz geçirdiğimizi , dolayısıyla geç kalacağımı söyledim.

Dönüşte bir önceki sokakta cenaze çadırı vardı. Eşek gibi yolu uzatmak zorunda kaldım.

Kreşin evimize uzaklığı araba ile 3-5 dk. Güzergahımızda sadece bir trafik lambası var. Takılırsak 1 dk ekstra. Dönüş de keza.
İşyerinin orada park sorunu var. Akşam da evin önünde olduğu için, dönüşte arabayı tekrar evin önüne park ediyorum. İşyeriyle ev arası yürüyerek 5 dk. Bu kadar yakın mesafelere sahip olmamıza rağmen , ben yine de hergün işe geç kalmayı başarıyorum.



Suratsız sıpa

yan bakış

Sittin sene düşünsem, hiç sıkışacağını ummadığım çantam

İşyerinde zor düzelttim.
Şimdi bir adaçayı içip sakinleşmem lazım. Bugün Kuzey günü.
Sakin bir gün geçirmenizi dilerim.

20 yorum:

  1. Rahatla Nilhan'cım.Germe kendini böyle.Ben fotoğraf çekiminde koydum kıyafetleri çantaya oklulda öğretmenleri süsleyip püslediler.Yoksa bu küçük hanımlarla başa çıkılmıyor.Keyifli gün diliorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ben de öyle yapsaydım. Notta özenli gönderin deyince, bindik bir alamete, gittik kıyamete. Birdahakine öyle yapacağım kesinlikle. Teşekkürler Jalecim.

      Sil
  2. Modern ebebeynlik mi o ne yeniyormu:)) Canım biz modern ebebeyn oldukça onlarda modern mızmız oluyorlar. Yok sen sıkma canını gayet sabırlısın valla. Ama Ececiğin poslarına bayıldım. Hele topuzlarım pinokya burnuna benzemesin demişya öldüm o cümleye Maşallah ne çok şey biliyor bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sittin sene kalsam, topuzları pinokyo burnuna benzetmek aklıma gelmezdi.

      Sil
  3. Of hep böyle olur zaten evde de herşeyin üst üste bitmesi gibi bir aksilik oldu mu herşey üst üste gelir.

    Çocuk huysuzluk yapar,nazıyla oynarsın,yolda başına bişey gelir zaman kaybedersin toparlamaya çalıştığın her an daha da batarsın ve bazen küfür etmek işe yarar (tövbe tövbe ) ama yani insanın çığlık atası geliyor birde işe gel gereksiz kişilerin suratını çek püffff Nihan gel seninle çığlık atabileceğimiz bir yere gidelim avazımız çıktığı kadar bağırırız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün akşamdan kalmayız zaten.
      İyice küfürbaz oldum çıktım.Zaten o işe gelip beş kuruş etmeyen insanlarla muhatap olmak koyuyor ya insana.
      ben kızımı kreşe bırakıp dönerken radyoyu açıyorum son ses, bağıra çığıra şarkı söyleyerek geliyorum.

      Sil
    2. Heh oda iyi fikir deşarj oluyorsundur :)))

      Sil
  4. Pek güzel görünüyor surat iki karış olmasına rağmen. Kışın bile vazgeçmiyor anlaşılan pembeden :)
    Nilhanım gergin başlamışsın güne, dilerim sakinler ve gevşersin gün içinde. Biliyorsun benim ev de yürüyerek 7-8 dakika işe ve ben haftanin en az iki üç günü geç kalıyorum yine de!
    Kuzey günü diil mi, fragmanı izlemedim bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renklerimizin yazı kışı yok ki Esram. Gri elbisesini giymeye ikna edene kadar alnımın damarı çatlıyor. koyu renk sevmezmiş hanımefendi.
      Esram CEO ile de konuştum, ofiste küçük çocuğu olan tek ben varım anne. yani 5-10 dk ya müsamaha edilmeli dedim. Ama sürekli uyarı almak insanı çileden çıkarınca, canavara dönüşüyorum maalesef.Patronla 1 dk arayla girdik işyerine.
      Akşam Kuzey bana iyi gelecek.

      Sil
  5. Nilhancım yarın da gülcelerin çekimi var,aynı durum bizde de olunca atladım hemen:)aksiliklerle dolu olsa da güzel olmuş küçük hanım,hep böyle durumlarda hiç umulmadık sıkıntılar baş gösterir,neyse daha büyük sıkıntılar olmasın,fotoğrafları sonra paylaşırız artık blogda.Bizimkini babası bırakıyor ben okulda oluyorum yanında yarın toka,tarak götürsün de ablalar hazırlasınlar diyeyim.Öpüyorum çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yeniyıl vesilesiyle sanırım bu çekimler. bakalım türkçesi kaç TL?
      bizimkini geçen hafta babası bıraktı, beni istedi. Dün babası işe başladı, babasını istedi. Böyle dengesizler, dengemizi de altüst ettiler :D
      İnşallah sorunsuz atlatırsınız çekimlerinizi. benim aklıma gelseydi kesinlikle çantasına koyardım.
      Öperim.

      Sil
  6. Düşünsene Nilhan kıyafet serbest olsa ilkokulda hergün bu senaryoyu yaşayacağını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuş Bile Ayla. Arkadaşın kızı artık sivil gidiyormuş okula. Vay başımıza gelenler.

      Sil
  7. :))) eveet ne kadar bağırsak çağırsak da eşşek gibi dönüp yapıyoruz dimi istediklerini :) Ben böyle durumlarda kıyafetini poşete koyup saç baş dağınık götürüyodum ama olmuyo artık büyüdükçe manyıyolar. Pijamayla asla çıkmıyor illa külotlu çorap giyecek :S vee evet ben de hergün işe geç geliyoruuum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki hayatta saçı dağınık bir şekilde çıkmaz evden. çoğu zaman haydi kızım geç kaldım öğretmenin tarar diyorum, nuh der peygamber demez.
      Şimdilik bazı günler eşorfmana ses çıkarmıyor, ama ilerleyen günlerde bizi ne bekliyor bilemiyorum. İşyerimi sevmiyorum ya, belki kızım kovulmama vesile olur diye avutuyorum çoğu zaman kendimi.

      Sil
  8. ahaha sanki benden bahsetmişsin.. nasıl deliriyorum ben de böyle olmadık şeyleri tutturduklarında. modern ebeveynlik de neymiş. bizim eve hiç uğramadı o mübarek :))

    kız milletinin giyim derdi de başlı başına bi olay :) allah başka aksilikler yaşatmasın da bu kadarla kalsın diyelim. :)

    YanıtlaSil
  9. Modern ebeveynlik benim de kalemim değil canım. neredeyse her sabah bizim apartmanı inletiyorum ben de :(((

    YanıtlaSil
  10. Baya bir macera olmuş sabah sabah.Ece beni bitirdi ,off biraz büyümüşlüğünü düşünemedim :))) Kolay gelsin Nilhanım ,kız annesi olmakda zormuş :)

    YanıtlaSil
  11. Dayağın cennetten çıktığı anlar bunlar diye söylemiyorum boşuna :) Ama çok tatlı bu kıız, dövülmez ki :)

    YanıtlaSil
  12. Suratsızmış peh. Bu hali bile güzel.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...