24 Ekim 2012 Çarşamba

Bayram Arefesi

Şu anda aşağıdan tıraş olan çocuğun sesi geliyor. Ama öyle böyle değil. Abartısız yarım saat kıyameti kopardı. Yalnız güzel olan şey anne-babasının hiç tepki vermemesiydi. Ben olsam asla kayıtsız kalamazdım. Kendimi biliyorum. Kırpılmış koyun gibi çıkarırdım çocuğu berberden. Ne hali varsa görsün. Varsın tıraş olmasın.

Evet maalesef bugün çalışanlardanım. Burdan patronuma saygılarımı ve en kalbi duygularımı gönderiyorum. Az önce yarım maaş ikramiye dağıttılar diye ona olan duygularımdan vazgeçecek değilim.


Ev temizlik bekler, alışveriş bekler, çamaşırlar toplanmak bekler, ütü bekler.Bekleyen bekleyene. Cumartesi de saat 17:00 ye kadar çalışınca hiç bir işimi halledemedim. Pazar tüm gün kayınvalidemlerde köfte kursundaydım. Çok ama çok yoruldum. Çünkü bunun gibi 5 tepsi köfte yaptık.

Bu işi kıvırdım sayılır. Hatta öyle ki, kocacığım: "yapıp yeni işyeri açacak olan arkadaşına gönder satsın" dedi. O derece. Duy da inanma!

Vel hasıl-ı kelam, koca evde yan gelmiş yatıyor, ben çalışıyorum. Adaletin bu mu dünya?

Yarın bayram. Ece koyun keselim diyor. Çocukta korkudan eser yok. Yazık değil mi anneciğim diyorum, onun bunu söylemesi gerekirken. Hem kim kesecek ki? Ben keserim diyor cani ruhlu kızım. Geçen sabah kreşte hayvanları koruma haftasını kutlayan çocuk, akşam eve giderken korkutarak kedileri zıplatıyor. Biz nerede yanlış yaptık bilmiyorum.
Dilerim her gününüz bayram tadında geçsin.

Hayırlı bayramlar.






27 yorum:

  1. Nilhancım
    bende bugün malesef çalışıyorum. Senin evde bekleyen aynı şeyler benide bekliyor. N'apalım sağlık olsun :)
    İyi bayramlar canım..

    YanıtlaSil
  2. Ama haksızlık bu ya. Az önce öğrendim ki, patron hiç uğramayacak bile ofise.
    Bugün evde mesai yapacağız desene :D

    Size de hayırlı bayramlar canım.

    YanıtlaSil
  3. İyi bayramlar canım :)

    YanıtlaSil
  4. Canım iyi bayramlar kocaman öpüyorum sizi
    Ben hala işteyim:) o saydığın işlerin hepsi bekliyor:((
    Saçlarım bembeyaz pufff vakit yok:)

    YanıtlaSil
  5. Ülkü: İyi bayramlar Ülkü'cüğüm


    Ebru: Saçları es geçtim. yetişmeyecek çünkü. Kocam balığa gidiyormuş. İyi bayramlar canım. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. kolay gelsin,
    gerçekten de adaletsiz dünya bu dünya:)
    mutlu bayramalar!

    YanıtlaSil
  7. kolay gelsin Nilhan'cım..Köfteler harika görünüyor..Ece konusuna takılma eminim biraz daha büyüdüğünde bu sözlerden eser kalmayacak daha çok küçük o

    YanıtlaSil
  8. nilhan hiç güleceğim yoktu şuan bunu yazarken bile sırıtıyorum bu çocuk kime benzemiş:)))))))))))))))))koyun keselim ha :))
    ne köftesi o öyle içli köfteye benziyor ama niye fırında acele cevap stop:)
    hayırlı bayramlar canım benim

    YanıtlaSil
  9. Nilhancım ellerine sağlık canım, Birgül gibi ben de merak ettim köfteyi, içli köfteye benziyor bayramdan sonra tarif edersin olmaz mı? (görende her tarifi uygulayan marifetli kadın sanacak beni)
    Patronuna saygılar efenim biraz daha insaflı olaymış ya neyse beterin beteri var bunu bilesin:(
    İyi bayramlar canım:)

    YanıtlaSil
  10. Kofteler cok istah acici gozukuyor..tarif lutfen :))

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık, bayılırım içli köfteye :)) iyi bayramlar size de...

    YanıtlaSil
  12. CEPAYNASI: :) teşekkürler. Size de :D

    Ayla: Zor değişir bence, karıncalara, örümceklere acımasızca davranıyor.


    sezobigo: Bigom köfteleri kızartmak yerine yağlanmış tepsiye dizip fırınladık. Hem daha hafif oldu hem de aynı lezzette.
    cevabım geç kaldı kusura bakma ltf.

    YanıtlaSil
  13. Fadiş: canım köfteyi kayınvalidem hazırladı ben sadece oymaya çalıştım.benden marifetli olduğun kesin.


    Rozerinin annesi: Sizlere de Aytencim.muck


    New York'tan: Sizlere de Şeymacığım.

    YanıtlaSil
  14. Elif: tarifin ölçüsü yok ki maalesef. Kayınvalidem herşeyi göz kararı koydu. bulguru ıslattı, hamuruna tavuk eti kullandı. un, irmik, reyhan, tuz, salça, kimyon koydu. yani ölçü maalesef yok. ben yapınca ölçülü yaparım inşallah.


    annekaleminden: sevmeyen var mıdır acaba ?

    YanıtlaSil
  15. Geç oldu ama iyi bayramlar .
    Minik Ece ye sevgiler ;-)

    YanıtlaSil
  16. Nilhann acaba Ece kasap mı olacak ?
    :)
    şaka yaptım :)
    Alem kızın var , zamanla değişir canım.Kendinde suç bulma pamuk gibi annesin ...
    Geçmiş bayramın kutlu olsun canım

    YanıtlaSil
  17. nilhan yanlış yapmıyoruz biz, çocukların hayal dünyası o kadar geniş ki, bizim gösterdiğimiz doğrularla sınırlamak mümkün olmuyor..merak daha çok onları farklı deneyimlere iten, cnailik değil ki..bir de biz ne kadar engellemeye çalışsak da, kurban kesmek bir yerlerden mutlaka ilgi alanlarına giriyor malesef :( ben d eo kavramdan uzak tutmak için çok çabaladım..ilginç olan aile büyüklerine bile bu çabanınanlamsız gelmesi..

    YanıtlaSil
  18. kokusu geldi sanki... öperim...

    YanıtlaSil
  19. Nilhanım kusura bakma, sonradan takip ediyorum postları hep.
    Bi kere köfteler şahane görünüyor, detaylı tarifi mail olarak bekliyorum, beyim çok sever, ee ne de olsa erkeğin kalbine giden yol boğazdan geçer :P
    Ece'me gelince, kafamda canlandırdım okurken ve çok güldüm haline :) yahu çocuk ben et yiyemem, kesmeyin hayvanları dese daha mı iyi? benim yeğenim ağzına et koymuyordu bu yüzden, anne babasına katilsiniz diye bağırmışlığı var :) Böylesi iyi güzelim, duyarlı ve hassas olup da ne olucak, üzülecek kırılacak. Akrep dişisi hem o, böylesi yakışır ona ;)

    YanıtlaSil
  20. şepşeker: :) teşekkürler. hoşgeldiniz


    Düşlerimden inciler: Kasap benim korkulu rüyamdır İlknurum. Et kokusuna asla tahammül edemem. Hatta annem bana gıcıklık olsun diye "seni kasaba vereceğim"derdi :)

    nil: İyi de daha bir gün önce hayvanları koruyalım haftasını kutlayan kızın bunları söylemesi anormal değil mi? bu sadece kurban için geçerli değil. kedileri korkutuyor, karıncaları, salyangozları eziyor. Psikopat oldu başıma ya :D Büyükler konusuna girme. Annem teyzemlerin kurban kesimine Ece yi de götürdü :D

    YanıtlaSil
  21. Aysun: gel beklerim Aysunum. muck

    Esra: Hiç önemli değil be Esram.Köfteleri öğrendim ama dediğim gibi ölçü yok. Hatta senin dediğin gibi hep göz kararı yapar kayınvalidem. Bir ara evde ben deneyeceğim. O zaman ölçüleriyle yazar sana yollarım tarifi olur mu canım?
    Yazdıkların mantıklı. Öyle olmasını da istemem. Hatta annemler kuzu besleyip kurbana kesmeyi planlıyorlarmış. Sakın dedim. Sanırım ben kızımdan daha tırsağım. O akrep ben balık. ne kadar zıt değil mi :D Öptüm canım.

    YanıtlaSil
  22. Bayramının bayram öncesinden daha güzel geçtiğine inanmak istiyorum. Hem çalışmak hem de anne olmak hayatı çok hızlı yaşamak demek. O kadar çok şey kaçırıyor ki insan. Ben de anneliğimi çalışarak yaşadım. Belki de en büyük pişmanlığımdır bu. Hele eşim ayaklarını uzatıp TV de mahalle maçlarını bile seyrederken, ben gecenin 12 sinde ütü yapmak zorunda kaldığım anlarda yaşadığım isyanı hiç unutamam. Mesai saatlerinin dışında çocuklarımla ilgilenmek yerine deliler gibi ev işi yapıyordum. Çok yoruluyordum ama yine de hiç kimse hayatından memnun değildi. Biliyor musun, 19 sene sonra boşandık biz. Hay Allah... Neler anlatıyorum ben. Birden bire geçmişe götürdün beni. Pişmanlıklarım su yüzüne çıktı. Bir çok kadının hayatını benim gibi yaşadığını düşününce isyanım daha da büyüyor. Ben derim ki, hayatı es geçme. Bencil ol.

    YanıtlaSil
  23. GEÇMİŞ BAYRAMINIZI KUTLUYORUM :) BAYILDIM BLOĞUNUZA BENDE BLOGUMA BEKLERIM TAKIBINDEYIM:)
    http://zuutrendss.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  24. merhaba resmi görünce inanmıyorum üniversite arkadaşım dedim ama alttakileri okuyunca anladım ki değil:)iskenderunu iyi bilirim(eşim itibarı ile)...o yapmış olduğun içli köftelerin de hastasıyım..sevindim tanıştığımıza

    YanıtlaSil
  25. Çok güldüm Ece' ye... Ablam o yaşlarda iken bayram günü koyunun etini koyduklarında önüne "gözleri var onun yenmez" diye ağlamış bütün gün.
    Bu arada içli köfte olayını bize de öğret, bir video filan yok mu bebeeem?

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...