18 Mayıs 2012 Cuma

Silmeyecekmişim

Mimlenmişim. Mim olmasa gelip yazı yazacağım da yok zaten. Amak-ı Hayal mimlemiş beni.

Neymiş efendim hiç silmeden bir post yazacakmışım.

Geçen hafta beş post yazan ben bu hafta tıkandım, yazacak konu bulamıyorum. Oysa şampiyon olduk. Muhteşem kutlamalara katıldık. Kızım bile yerinde durmadan zıpladı. Yer sarı gök kırmızı.

Sonra anneler gününü kutladık. Kızımdan çok güzel bir saksı çiçeği, annemden terlik, görümcemden şık bir bluz ve kayınvalidemden harika bir porselen takım. Anneler günü ganimetleri. Ama porselenin fotoğrafını çekip paylaşmalıyım. Mükemmel. yıllanmış. yıllar yıllar önce almanya'dan getirmiş. Çeyizimde bile vermemişti. Ama bu anneler gününde " sen bizim için çok değerlisin " deyip hediye etti. Nasıl gururlandım , nasıl mutlu oldum anlatamam.

Efenim, şimdide kreş müdiresinde sıra. Neymiş Ece'yi Agte testine tabii tutalım mı? o ne ki dedik. neymiş başarılı olursa önümüzdeki dönem 6 yaşa yollayacağım dedi. yaw bir durun gele benim kızım daha 42 aylık. Eylülde 46 aylık olacak. ne altı yaşı ne testi. ilerde iyi ki dinlemişmişim diyecekmişim gülser hanımı. yok öyle şey. yeni yasa yetmiyor gibi daha dört yaşında bile olmayan kızımı seneye altı yaşa yollayamam ben. inşallah yanılmıyorumdur arkadaşlar. yanlış bir karar vermek istemiyorum ama o daha çok küçük. bu arada ilk defa duyuyorum AGTE testini.


ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ (AGTE)
0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilebilmesi amacıyla uygulanan bir envanterdir. Çocuk ruh sağlığı alanında çalışan Psikologlar tarafından uygulanmaktadır.
Çocukların, 0-3 aydan başlayarak, 48-72 ay dilimine kadar aylık periyotlarla; dil gelişimi, zihinsel becerileri, küçük-kas gelişimi, büyük-kas gelişimi, sosyal gelişimi ve öz bakım becerileri tek tek incelenip gözlenerek puanlanır. Bu değerlendirme eğer mümkün ise anne-baba ve çocuğun bir arada olduğu bir ortamda yapılır.
Uygulayıcı tarafından anne-babaya yöneltilen soruların yanı sıra çocuk da aynı zamanda gözlem altına alınmaktadır. Adım adım çocuğun sahip olduğu her beceri değerlendirmeye alınmaktadır.
Örneğin; çocuğun her iki elini kullanarak bardak kullanabilmesinden; adresini bilme becerisine kadar, daha önce sözü edilen Dil – Bilişsel, Küçük Kas, Büyük Kas, Sosyal – Öz Bakım beceri alanlarındaki gelişiminin, takvim yaşına uygun olup olmadığı puanlanmakta ve değerlendirme raporu halinde Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı’na verilmektedir.

sRENEYE zatenkreşimizi değiştirmeyi düşünüyoruz. bu arada koptyalama yapınca rengi değiştiremedim iyi mi? 
agte testini istemeyince de adam çiz gibi başka bir test varmış onu yapavcaklarmış. ne yaparlarsa yapsınlar benim kızım sizi sevmiyor. var mı ötesi ?

bu aralar okuduğum kitap elimden düşmüyor. bitmesine az kaldı. biter bitmez paylaşırım. Ramiz Dayı sağolsun.
kızımla pek iyiyiz bu aralar şeytanın kulağına kurşun. 
arada elim silme tuşuna kaydı ne yalan söyleyeyim ama silmeden bir post yazmak da baya zormuş. bu mimin ahkkından kim gelir buyursun meydana. post neye benzedi bilmiyorum, yarın tatil olsun diye dua ediyorum. düğüne az kaldı ( kaynımın) ben hala yarım dünya. mucize bekliyorum sanlki. spora başlayalı daha iki hafta olmadı bende tık yok. bi dünya alışveriş vbizi bekler.
post allak bullak olmadan en iyisi ben noktalayayım. anlamadığınız yeri sorabilirsiniz. 

35 yorum:

  1. herşey gayet net anlaşıldı Nilhancım :))
    kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. anladık merak etme sen.bende 5 yaşındaki oğlum için yaptırdım o testi malum seneye bire başlayacak .Allahtan çoğu altı yaştan daha olgun çıktı oğlum içim rahatladı yani seneye birinci sınıf maratonu bizi bekler .Anneler günü hediyelerini güzeeeeel günlerde kullan

    YanıtlaSil
  3. :))

    Kayınvalidenin porselenlerini bende merak ettim doğrusu. Güle güle kullan. Bu vesile ile ilgili anneler günün kutlu olsun.

    Kızın için eniyi fikri veren sen olursun. o yüzden yorum yapmak istemesmde şunu yazmadan gecemiycem. 6 yaş için 6 olmak gerek. Bence..

    YanıtlaSil
  4. ahahhaa :))
    konu ciddi biliyorum ama yazının sonu çok güldürdü beni :) hakkaten zor iş yapmışsın belli :)
    çok hızlı düşünüyorsun ama bunun farkına vardım. bendede olur böyle bazen...
    test konusunda sana katılıyorum sonuna kadar. her ne olursa olsun çocuk yaşında yaşatılmalı...
    öptüm çok..

    YanıtlaSil
  5. Alemsin Nilhanım :) Parmak kaldırıp soruyorum :) Ece'yi 6 yaş grubuna göndermek için mi yapıyorlar bu testi ben onu anlamadım? Ece cücük kadar kalmaz mı onların arasında? Ne olur ki gelişimi yaşıtlarından daha hızlıysa, alt tarafı oyun oynayıp üç beş kelime yabancı kelime öğrenmiyor mu bunlar okulda? hem ne malum ezilmeyeceği büyüklerin yanında?

    Benim şahsi fikrim - çok muhtemeldir ki senden etkilenmiş olabilirim- bu okulun pek de iyi olmadığı yönünde, bence bunlar siz kaydınızı yenilemediniz diye göz boyamaya çalışıyorlar, böyle alengirli test isimleri kullanarak etkilemek istiyorlar, bu testleri doğru şekilde yapıp, değerlendirebilecek kapasite var mı bakalım onlarda? Amaaan neyse, porselenleri merak ettim en çok ben, bayılırım öyle eski porselenlere, güle güle kullan herbirini, ganimetler iyiymiş yani ;)

    YanıtlaSil
  6. bende anne olmak istiyorum tamamen duygusal bu isteğim :P bir sürü gününüz var ve bir sürü hediye geliyor, ohh ne güzel

    YanıtlaSil
  7. Bence de doğru karar. Hiç gerek yok iki yıl önden gidip de ne olacak. Maksat mutluluksa yolu burdan mı geçer. İyi yapmışsın destekliyorum.
    Çalakalem yazı güzel olmuş bence, zihnine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Mim denince benim dilim tutuluyor elim tutuluyor.

    YanıtlaSil
  9. Nilhan hediyelerini mutlulukla kullan.Eray'a da yaptılar birkça tane ama önden başlatmak için değil çocukların ne durumda olduklarını görmek için.Ne gerek var ki erken başlatmaya.Haa bir de Allah nazarlardan saklasın bir ömür boyu ana-kız muhabbetiniz bozulmasın

    YanıtlaSil
  10. delirtiyor bu konu beni bide testimi varmış aman sağolsonlar valla ben cezasını ödeyip 79 aylık göndereceğim 66 ayda ne işi var çocuğun okulda yaaaaaaaaaa.....

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmuş post keyifle okudum:))Test filan yaptırmıyoruz bizde seneye anaokuluna devam ben tanıyorum kızımı okula başlayamaz.Bence sende en doğru kararı veriyorsun.

    YanıtlaSil
  12. Kayınvaliden güzel bir jest yapmış, bravo ona, tembelliği bırak şunları şipşakla, millet taaa alamanya lardan getirmiş, üşenmemiş cık cık cık :)
    Agte testini ben de yeni duydum, aklım karıştı yine ama sana naçizane tavsiyem, mümkünse yaşıtlarıyla okusun, ben de erken başlamıştım, inan çocuk için büyük sorumluluk ve zor.
    Silmeden de her şey gayet anlaşılır olmuş, agte ne ki ya?

    YanıtlaSil
  13. Aynur: Sağol küçük hala. hepimize kolaylıklar. bu aralar baya boşladım buraları


    nilerk: bize o testi kreş için yapacaklarmış. bu sene 4 yaş grubunda, seneye sınıf atlatacaklarmış. hiç işim olmaz. tşk ederim


    Adanın annesi: en kısa zamanda paylaşacağım inşallah. çok tşk ederim. hem fikir olmamıza sevindim.

    YanıtlaSil
  14. maşallah bu anneler günü hediyelerini sen silip süpürmüşün.şundan şu bundan bu ooooh kebap:)

    YanıtlaSil
  15. oytunla hayat: tşk şebnemcim. konu ciddi ama beni ciddiye alan yok ki :D
    destek olduğun için çok sağol. pişman olmak korkutuyor beni. öperim cnm


    Esra: Evet Esram. sınıfındaki arkadaşlar seneye 6 yaş a gideceklermiş de ece yi ayırmak istemiyormuş. yahu dedim ne diyorsunuz? Ece 3,5 yaşında daha, ne 6 yaş grubu?ama dediğin çok doğru. bunlar kokuyu aldı, bizim ilgimizi dağıtmaya çalışıyorlar.
    okulun psikoloğu yapacakmış.peeh

    porselenler hala arabanın bagajında desem :(


    Dürr-i Yekta: Bir sürü günümüz var ama benim haberim yok Yekta :D şaka bir yana inşallah en kısa zamanda sen de bu muhteşem duyguyu tadarsın

    YanıtlaSil
  16. Cebimdeki renkler: oh bee? 5 saat ingilizce göreceklermiş de, 1 saat almanca varmış da, kalsın dedim. onlar kreşi değiştireceğimizi bilmiyorlar:) çaktırma . inşallah burayı okumuyorlardır :D


    Nehir ida: ama senin yazıların konuşuyor ve Ebru :D


    Ayla: Esra demiş ya bence o sebepten Aylacım. bir de ücretsizmiş. yani atlamamız lazımmış gibi. neyse.
    amin Aylam. sizin de ana - oğul aşkınız.

    YanıtlaSil
  17. ballı lokmam: bu test kreş için manolya . al benden de o kadar.


    sevilay: çok tşk ederim. ben de bulsam anaokulu yollayacam da. araştırmak için zamana ihtiyacım var. bir de korkuyorum. mahalledeki anaokuluna yollarsam seneye, ilkokula başlatırlar kızımı diye:(


    Sevdiye: biz de babayla hemfikiriz Sedom. tek isteğimiz mutlu olsun. 0-6 yaş arası yapılan bir test. basit 120 sorudan mı ne oluşuyor. ama çözümlemesini psikolog yapıyr.

    fotolar pek yakında. beni izlemeye devam edin :D sanki sizin gibi foto çekebilirmişim gibi ...

    YanıtlaSil
  18. serpil: severler beni sağolsunlar :D

    YanıtlaSil
  19. bende bilmiyordum sayenizde öğrendim teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  20. yazmışsın ya gecen hafta bol yazdım bu hafta yazamadım ahhaanda dedim bana diyecek nazzarın değdi diye :)valla kem gözle bakıp söylemedim :)
    allahım okul konusunda hiçç bilgim yok daha eylül de ilk defa vermeyi düşünüyorum hele şu 4+4+4 ne dir ne değildir valla anlamadım:(
    sen en büyük hediyeyyi kayınvalidenden duyduğun sözle katmerlemişsin arkadaşım allah bozmasın ağzınızın tadını ve fotooooooooooooo bende görmek isterim.

    YanıtlaSil
  21. sampiyonluk hepimize hayirli olsun, super!...
    Ne cok hediye almissin:) son 5-6 gundur hic senden daha fazla alanini duymamistim. rekortmensin Nilhan'cim:) masallah...
    okul icin hayirli olsun. en iyi karari yavrusu icin; yine anne-baba verir.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. ohhh sizede pek kazançlı olmuş bu anneler günü:)) 4 yaşındaki çocuğun işine okuda yahu???

    YanıtlaSil
  23. ohhh sizede pek kazançlı olmuş bu anneler günü:)) 4 yaşındaki çocuğun işine okuda yahu???

    YanıtlaSil
  24. Gayet güzel bir post olmuş bence. Bende çocuğuma test yaptırmama tarftarıyım. Daha onlar çocuk bırakın yaşasınlar çocuklukluklarını değil mi?.Hadi zeki çıktı diyelim. Biz çocuğumuza eskisi gibi davranabilecek miyiz. Ya ondan beklenti içine girersek. Ya da o insanlar bir beklenti içine girerse. Bence en güzeli herşeyi zamana bırakmak.

    YanıtlaSil
  25. bence sok o sınava.
    geleceği görürsünüz.
    annesi akkılı, kız da akkılldıır:)

    YanıtlaSil
  26. he bi 4 yaşındaki çocukları sınava tabi tutmadıkları kaldı.. allahım ya.. düşün şu çocukların yakasından artık ya düşün..oyyy şiştim..
    nilhanım hediyelerini güle güle kullan canım.. kıymetini bil.. valla hiç hediye alamayanlarda var misal ben.. :((

    YanıtlaSil
  27. Aaa benim kayınvalidem bana hediye almadııı. Bak bozuldum şimdi:))

    YanıtlaSil
  28. Bal yanağın hikayesi: rica ederim. ben kızım sayesinde ne çok şey öğrendim bir bilseniz :D


    sezobigo: yok daha neler. ama hakikaten tıkandım. eşim bile "bloğun çok sıkıcı" dedi. sen düşün. ben bu 4+4+4 sayesinde matematiği öğrendim. her gün ay hesabı yapmaktan. sanki değişecekmiş gibi kızımın yaşı :D
    dün makineye dizdim yıkanır yıkanmaz çekeceğim söz :D


    Seyhan: sağolsunlar beni hep şımartırlar hediyelerle. hele görümcelerim. hiç ummadığım anda bir hediye alıp gelirler. tek gelin de değilim ama sanırım aramızdaki ilişki kızkardeşten farksız.

    YanıtlaSil
  29. Duru Ecrin'in annesi: okul değil arkadaşım. Kreş testleri bunlar. ondan deliriyorum ya.


    defne naz: ağzına sağlık ne güzel yazmışsın. ben dahi doğurmadığıma eminim de, kızımın kreşini sevmediği de ayan beyan ortada.


    hypo: aslında bir yanım sok bakalım ne çıkacak diyor ama 160 tane soru mu ne? öğretmenlerine sorup analiz edebilirler testi aslında.
    teşekkürler efenim.

    YanıtlaSil
  30. sevgi: ya devlet yetmiyormuş gibi kreşler de çocukları bezdirme peşinde. teşekkürler sevgicim. en güzel hediyelerimiz çocuklarımız aslında :D


    Görkem: Oy oy. benim de annem bana not yazmadı dermişim :D

    YanıtlaSil
  31. eskisi gibi mim yazamıyorum ben Nilhanım yaaa :(((

    YanıtlaSil
  32. Anneler günün kutlu olsun.Çocuğunun geleceğiyle ilgili kararı verirken haklı olarak hata payı olmasın istiyorsun.Sizler gibi araştırmacı genç anneler doğruyu bulur diye düşünüyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  33. Valla fena olmamış yazı.Hediyelerini güle güle kullan,valla benim kayınvalideden de çıkmadı ;)

    YanıtlaSil
  34. konu cok cııdı..off neler gelecek basımıza okul ıle ılgılı :(( post yap yap ck keyıflı okumak:)) ama bazen hakkaten ınsan tıkanıyor veya benım gıbı cok yoğun oluyorsunuz

    YanıtlaSil
  35. Anneler günü en çok sana yaramış :)
    Uzun zaman sonra ziyaret edebildim sayfanı yeni hali çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...