4 Ağustos 2011 Perşembe

Bir Garip Post


Yazın rehavetinin üzerine , oruç da eklenince tadımdan yenmez oldum iyice.  Garip bir post olacak. Aslında sırf yazmış olmak, arayı çok açmamak için yazılmış bir post olacak hem de.

Efenim şöyle durumlar söz konusu:

Evlendiğimden beri oruç tutmayan ben , bu sene eşimle beraber tutmaya başladık yeniden. İlk iki gün çok zorlandım ama şimdilerde gayet iyi gidiyor. Her gün iftara ne yapsam acaba derdi var. Hoş su ve çorba yetiyor da artıyor benim için.
----------------------------------
Hele hele yıllarca anneme kırk naz niyaz eziyet eden ben, sahurda hiç zorlanmadan uyanıyorum. Ben bile kendime şaşıyorum. İşyerinde uyukluyorum o ayrı mesele.
-----------------------------------
İftardan sonra bende takat kalmıyor. Hele o mutfak nasıl savaş alanına dönüyor hala anlamış değilim. Önceleri tencere , tavayı elimde yıkardım şimdi tövbe elim varmıyor. Hepisini makineye depiyorum. Ütü falan hak getire. Ev işi mi o da ne? İftar, biraz dinlenmece, meyve faslı ve cumburlop yatak. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim. İnşallah kokmayız.
----------------------------------
Kızım hala bizim odada yatıyor. Sebebi sıcaklar. Bizim odada klima var, ona yer yatağı yapıyorum. Serin serin uyuyoruz.
----------------------------------
Üç yaşımıza yaklaşık 3,5 ay kala artık gece de altımızı bezlememeye karar verdik. Buna vesile kızımın bacak arasında meydana gelen pişikti. Hem ramazan dolayısıyla sahurda zaten uyanacaktım. Yatmadan çişe tutarsam bir de sahura uyandığımda yaptırırsam bu işi de çözeriz diye düşünmüştüm. Yanılmışım. İlk günler iyiydik. Daha sonra araya koyduğum 4 saat fazla geldi. Uyandığımda yapmış oluyordu. Dün gece 22:30 da yaptık en son saati de 01:00 e kurdum. Uyandığımda yine her yer sırılsıklamdı. Hayır işin kötüsü odada klima çalışıyor ve Ece ıslak.  Yok mudur bu işin bir formülü a dostlar??

49 yorum:

  1. Nilhan öncelikle Allah kabul etsin,tutmaya başlayınca Allah bir şekilde yardım ediyor ben nasıl geçiyor anlamıyorum bile. Dünya kadar yemek yapsanda yediğin içtiğin su ve çorba gerisi olduğu gibi kalıyor en iyisi çok yapmamak insan aç olunca yiyecek gibi gelsede yiyemiyor.

    Çiş olayına keşke bir formülüm olsada söylebilsem:(

    YanıtlaSil
  2. Bu ara herkes garip sanırım ama müjde vereyim sana 3 ay süre verdim işyerimle konuştum kışın evde olacağım ayrılıyorum artık.

    Çiş olayını gece ve gündüz aynı anda bırakmıştık ida ile bizde sorun kaçırması değil aşırı tutması oldu hep ve hala da öyle saatlerce duruyor.

    YanıtlaSil
  3. Allah kabul etsin bu sıcaklarda iyi cesaret seninki...

    Eceye gelince acabamı diyorum ama bu acabamı sana söyleyip evhamlandırmıycam.

    İkinizide kocaman öptüm:))

    YanıtlaSil
  4. Ben'de çok yorgun hissediyorum kendimi,uykusuz kalıyorum ondandır diyorum kendimce,ne olacak sonum bilmiyorum...:(
    Ece,ekim ayında 3 olacak ve yaz başında bezden çıkardık,gece bezlemeye devam ettim,1 ay sonra gece bezlemeyi de bıraktık,şimdilik vukuat yok :)

    YanıtlaSil
  5. Bence vazgeçme. Biliyorum çok zor oluyor gece sık sık uyanmak ama bir kere açtıktan sonra bıdıkların kafası karışmasın diye geri dönmemek gerek. İnanması zor ama sonunda alışıyorlar. Çok zorlanırsan külot şeklindeki bezlerden giydirebilirsin. Sana kolaylıklar diliyorum. Bu arada Allah kabul etsin...:)

    YanıtlaSil
  6. Ayla: Cümlemizin orucu kabul olsun inşallah Aylam. Kızım bile çorba ile doyuyor. hafif şeylerle geçiştirmeye çalışıyoruz. zaten pek vaktim de yok iftar hazırlamak için. 18:00 de işyerinden çıkıp Ece yi almaya gidiyoruz. Allah ne verirse artık. Şükürler olsun bugünümüze.
    Çiş olayı bitirdi beni. Bugün anneme yolladım çarşafları pikeleri balkonda yer yok ki asacak. bundan daha sık kalkmalıyım sanırım.

    Nehir İda: üç aylık bir izin mi, hepten evinin kadını mı olacaksın Ebrum. Vallahi hangisi olursa olsun süper haber. Darısı başıma.
    Gündüz bayadır bırakmışız da gece olayını hala çözemedik Ebru :(

    YanıtlaSil
  7. Ballı lokmam: Sağol Manolyacım. Kabul eder inşallah.
    Hoppala asıl söylememekle içime kurt düşürdün. NEdir bu acaba?

    Sedo Kız: Benim Ece de kasım da 3 olacak. Biz geçen seneden beridir bezsiziz gündüzleri. Ramazanla cesaret ettim gece bezlememeye. bakalım daha kaç gece çişli çarşaf toplayacam altından :)

    YanıtlaSil
  8. Elif ada: vazgeçmeye niyetim yok. ama 2,5 saat bile kızım için fazlaymış. çok şaşırdım. sıvı tüketimine dikkat etmem gerekiyor sanırım. ayrıca saati daha erkene kurmalıyım -ki benim gibi uykucu biri için çok zoooorr :(

    YanıtlaSil
  9. Benim de yeğenim için aynı problem söz konusu bizde hala çözüm bulamadık. İnşallah kısa zamanda halledersiniz. Ben de öğretmen olmanın verdiği avantajla tatildeyim, yatıyorum akşama kadar. Okulda olsam gerçekten zorlanabilirdim bu zamanlarda oruç tutarken. Allah kabul etsin inşallah oruçlarımızı. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. uzun aradan sonra bende bu sene başladım oruca. alıştık gibim :)
    hem iftar hem sahur adamı yoruyor. hoş karpuz da yetiyor aslında :D

    YanıtlaSil
  11. aynı durumlar bizim evde de mevcut oruç tutmak değilde sonrası benim için çok fena geçiyor fazlada yemiyorum ama üstümde dağlar kadar yorgunluk oluyor ezginlikte cabası
    benim oğlanda bizim yanımızda aynı sebeplerden ötürü uyuyor :)

    YanıtlaSil
  12. Allah kabul etsin.
    Ben Defneyi gece bıraktırırken tembihledim. Gece çişi gelirse beni uynadır ben hemen gelirim diye. Lazımlığıda yanına getirip yaptırıyorum. Birde gece üşüyorsa ondan dolsyı da çişini kaçırabilir. Bizde soğuk havalarda arada kaçırıyoruz.

    YanıtlaSil
  13. Mutfak faresi: Amiin. Evde bana zaman geçmezmiş gibi geliyor. İş falan da yapamam oruçluyken. Uyuklamak dışında işyerinde olmak fena değil sanırım.

    Bahar: kesinlikle ben çorbadan sonra tıkanıyorum. kaç lt su içtiğimi hesaplayamıyorum bile.

    Şerife: vallahi şerife canım ne zaman isterse o zaman topluyorum mutfağı. napiim içim boşalıyor sanki. elim kolum kalkmıyor.

    YanıtlaSil
  14. Defne NAz: eyvah üşüdüğü hiç aklıma gelmemişti. sonuçta klimalı oda. haklısın. bugün biraz daha dikkat edecem giydiğine. tşk.

    YanıtlaSil
  15. Rabbim yardımcı oluyor bile,havalar biraz da olsa serinleyiverdi bile.
    alıştırmaya gelince kaçaklar oluyor bir müddet ama sonu tatlıya bağlanıyor elbet.büyüyünce ama asla kabul etmiyorlar o başka.

    YanıtlaSil
  16. allah kabul etsin orucunuzu,geçen sene zorlanmamıştım allah kolaylık verdi.Bu sene tutmuyorum malum:)Bizde gece çiş olayını kendiliğinden atlattık.Bir hafta sürekli kuru kalkınca bende bezkemedim o gün bugündür devam ediyoruz.Allah kolaylık versin inş.

    YanıtlaSil
  17. Bizimkinin sorunu fazla tutmak. sabah uyandığında bile zorla götürüyorum tuvalete. Islaklık onu zamanla rahatsız edecektir diye düşünüyorum, bence vazgeçme... Allah kabul etsin, takdir ettim seni. ben cesaret edemiyorum tutmaya...

    YanıtlaSil
  18. Allah kabul etsin canım orucunuzu
    açkenn neler yapsam diye düşünüp duruyoruz ama iftarda dediğin gibi su ve çorba ile yetiniyoruz
    18 yıldır mutfaktayim ama ramazanda blogları alt üst ediyorum ne yapsam ne etsem diye sonunda yine kendi bildiğimi okuyorum orası ayrı:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Bu havalardan herhalde bende o kadar kötüyüm ki canım evde hiiiç iş yapmak istemiyor kolumu kaldıracak halim yok. Üstüne uyuyamıyorum da.. saçma sapan oldum çıktım.
    Haa bu arada çiş konusunda;çocuğu olmayan ve yaklaşık ilkokul 5'e kadar yatağını ıslatan birinden tavsiye almak istemezsin herhalde:)

    YanıtlaSil
  20. ALLAH kabul etsin canım hemen hemen herkesde var bu durum bende aşağı yukarı senin gibiyim valla çiş olayına gelince çok sıvı tükkettiği ve karpuzu çok yediği zamanlarda gece bağlıyorum onun dışında bağlamıyorum gecede kalkmıyorum sabaha kadar tutuyor benim bıdık inşallah seninde düzene girer bizim gibi olurda hep beraber rahat edersiniz

    YanıtlaSil
  21. Allah kabul etsin arkadaşım :)))
    ben ilk günden fire verdim.Migren eşliğind e geçen gün , beyaz bayrak sallattırdı bana :((
    Yazın sıcak günelri geçince minik prenses odasına döner galiba :)
    Ne güzel gece bile bez çıkarmaya başlamışsınız...Biiz ne pişikler ne yaralar yaşadık inatla pes etmedi benim inatçı keçi...Nuh diyor da peygamber demiyor...
    Çok sevindim bezden kurtulmanızaa :))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  22. Neval: ilk iki günden sonra çok rahat geçiyor şükürler olsun. kaçaklar can sıkıcı ama elden ne gelir? kışa kadar alışmamız lazım.

    Sevilay: Amin canım. ben de bu kadar kolay alışacağımı sanmıyordum açıkçası. Rabbim sabır veriyor. benim kızım hiç bezi kuru kalkmadı. ama bağlamaya devam ettikçe yaparmış dediler. Sağol canım. inşallah kolayca atlatırız.

    Tibetimin annesi: Ece hiç tutamıyor. Oyundan vazgeçmemek adına altına bile kaçırdığı oluyor. ıslaklığı yatarken hissettiğini bile sanmıyorum Sibel. Hiç uyanmıyor ki. Beş senedir ben de cesaret edemiyordum bu sene rabbim ha gayret dedi:)

    YanıtlaSil
  23. muko: ben genelde değişik çorbalar yapmaya çalışıyorum çünkü gerçekten sıcaklara elimizi vurmuyoruz. hergün sofraya koy kaldır üzülüyor insan. bilmukabele

    cafenohut: ben gece kaç defa kalkıyorum bilsen. geri de dalamıyorum. sabah sürünerek çıkıyorum yataktan.

    Haha bende de var sanki öyle anılar :)

    YanıtlaSil
  24. necla: benim kızım beni zorlayacak gibime geliyor. sırf bu yüzden süt içmeyi bıraktık. ama hiç bişey farketmedi. artık süt de içmiyor. bardakla içmeyi reddediyor. hakkımızda hayırlısı. Sağol arkadaşım

    içimizdeki karnaval: başım ağrısa ben de hiç tereddüt etmeden bozarım çünkü asla dayanamam. İnşallah döner İlknur. odasını o kadar erken ayırmama rağmen hastalıktı, özlemdi derken iyice yerleşti bizim odaya. Ben hala kurtulduk diyemiyorum ama kızım kuzenine hediye edecekmiş bezlerini sanki altını ıslatan o değilmiş gibi :)

    YanıtlaSil
  25. CANIM ALLAH KABULETSİN:))))))))))))

    KIZIN YATSIN SIZLE OHH NE GUZEL..ZATEN BUYUYUNCE YATMAYACAK..ISTEMEYECEK..TADINI CIKART BOSVERRRRR

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Nihan,
    ne güzel ismin...
    pişik sorunu bu aralar bizdede gündemde lakin ne bezsizliğe alışacak gibi ne de ben bezsiz onu yatıracak giibiyim,şimdilik sebamed pişik kremi ve tuvalet sonrası yarım duşlarla geçiştiriyoruz.
    Alıştırma külotları varya,onların içeriisine bz koymayı deneyebilirsin,böylelikle sızdırmada olmaz,pişikte.
    Sıkıntılarının keyfiyete dönmesi dileğiyle
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Sabırla geçecek.Bez bağlamayın derim ben,sonuçta alışıyorlar.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  28. Nilhancığım, yatmadan bir iki saat önce sıvı birşeyler vermesen çok sorun olur mu? Biz bu konuyu çok rahat aşmıştık o yüzden çok tavsiye de bulunamıyorum ama pişik için en iyisi sebamedin pişik kremi. sevgiler

    YanıtlaSil
  29. marifet ellerimizde: kabul eder inşallah arkadaşım.
    pedagogların demesine göre de kendine güven duyan bir birey yetiştirmek istiyorsanız ayrı yatırmalıymışız. ne alakaysa. şaştım kaldım vallahi.

    fosi: teşekkür ederim. ben de ismimi çok severim. canım annem koymuş. pişik sorununu atlattık çok şükür.kızım tekrar bez bağlatmak istemiyor. ben de başlamışken geri adım atmak istemiyorum. hakkımızda hayırlısı. allahtan şu alezler var. yoksa nice olurdu halimiz. sevgiler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  30. Pembe kekik: Alışmasını dört gözle bekliyorum. çok teşekkürler. Sevgiler

    bilge ve annesi: kışın belki bu kadar çok sıvı tüketmez ama yazın engel olamıyorum maalesef :( pişik sorunumuzu atlattık çok şükür. daha küçük diye kendimi avutuyorum. belki uzun sürecek ama eni sonu alışacaz inş. tşk arkadaşım.

    YanıtlaSil
  31. Nihan'cım her çocuğun tuvalet eğitimine hazır olması süresi farklı oluyor. Senin ki hele kendi istemiyormuş bezlenmeyi. Ne güzel o hazır belli. Ben 3 ay uğraştım. Begüm de istemiyordu ama geceleri sürekli yatağa yapıyordu. Olsun dedim. Bezlemedim. Sonunda 1 haftadır iyiyiz. Artık yatağa yapmıyor. Elbette bazen kaçıracak, çocuk onlar daha. Ben yatmadan yaptırıyorum tuvaletini. Gece 3 gibi, bir de 5,6- gibi kaldırıyorum. Şimdilik sorun yok. Zaten ben pek uyumayan bir insan olduğum için bana koymuyor anlayacağın.

    YanıtlaSil
  32. annekarınca: açıkçası dün pes edecektim. çünkü iki defa yatağa yaptı. ve inanki yaptırıp yatırdıktan 1,5 saat sonra hemde. ama kızım ısrarla bez istemiyor. artık kesintisiz uyku bize haram desene arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  33. Allah kabul etsin canım.Eminim mükafatını göreceksin..
    Ece içinse sana tavsiyem yatmadan hemen önce götürdün ya,uyuduktan 1 saat sonra kalk.Biliyorum çok zor ama.Zaten Ece senden erken yatıyordur.Belki de uyumuyorsun o saatte..
    Çünkü çocuklar büyük çoğunlukla bir saatin sonunda yapıyorlar bu işi..Bir de dört gibi kaldırırsan belki düzene girer..Kolaylıklar diliyorum arkadaşım:)))

    YanıtlaSil
  34. Sihirli günce: Allah razı olsun arkadaşım. Biz Ece ile beraber yatıyoruz. Çok nadir bizden önce uyur. Ama dün dediğin gibi kurdum saati. yaptırıp yatırdım ve 1,5 saat sonrasında wc ye oturttuğumda gıkı çıkmadı yaptı uslu uslu çişini. bundan sonra hep öyle yapacağım. tşk canım. inşallah kışa girmeden çözecez.

    YanıtlaSil
  35. biraz sabır arkadaşım, biraz sabır.
    her şey istediğin gibi olacak.
    yani ıslatma konusunda.)

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Nilhan,
    Öncelikle Allah kabul etsin ve kolaylıklar versin. Rüzgar gündüz bezini attığında, bir süre daha geceleri bez bağlamak niyetindeydim. Çünkü açıkçası, çoğu çalışan anne gibi işten yorgun argın gelip sabahları da kargalar kahvaltısını etmeden kalktığımdan bir de gece uyanıp oğlanı çişe götürmek hiç hoşuma gitmemişti :) Fakat Rüzgar enteresan bir çalımla, Ece gibi, geceleri bezi reddetti. Mothercare'den alıştırma külotları aldım çok güzel. Bir süre biraz altına kaçırsa da onlarla idare etti ama bir gün hışırdamasından şüphelenip "anne, bu da bez, istemiyorum" diyerek onu da giymez oldu. Ben de altına alez alıp gece kaldırmama kuralıma devam ettim. Bazı gün oldu, sırılsıklam uyandı, bazı gün hiç yapmadı. Ben yine de kaldırmadım çişe. Yatarken kontrol ediyor, ıslaksa altına havlu koyup yollanıyordum yatağıma. Haince gelebilir fakat sanırım ıslaklıktan rahatsız olması onda tutma refleksi uyanmasını sağladı. Yalnız klimalı odada ıslak kalması iyi değil tabii, özellikle de kız çocuğu için...

    YanıtlaSil
  37. Güzel bir post olmuş bence içinden gelenleri dökmüşsün oh iyide olmuş evini dert etme nasıl olsa bayrama az kaldı bi bayram temizliği oh hepsi misler gibi olur oruçlarınıda Allah kabul etsin canım bu arada kızına dikkat et yer yatağı yaptığını söylüyorsun ama klima yani soğuk hava yerede daha çok hissedilir aman dikkat !!!!
    Biraz ablalık yapayım dedim :)) e ne de olsa ilerde kaynana olcaz alırma yapalım :)))

    YanıtlaSil
  38. hypo: inşallah çok üzerine gitmiyorumdur. ters tepecek diye ödüm kopuyor.

    rüzgarlıgünler ve geceler: biz gündüz bezini geçen seneden beri bıraktık. gece için cesaretsizliğimden bu seneye kaldık. ıslaklığa müsaade edemiyorum klimadan dolayı maalesef. ama ilginçtir dün gece yatmadan önce yaptı. gece iki defa uyandırdım ve anne çişim yok dedi. sabaha kadar da yapmadı. Allahtan alezler var. Eğer klima olmasaydı emin ol senin yöntemi uygulardım :D

    Yıldız: Evi geçtiğimiz cumartesi toparladım biraz. üstten üstten :)Koltuk minderlerinden yapıyorum yatağını.Ablam yok seve seve nasihatini dikkate alırım.

    YanıtlaSil
  39. Nilhancığım,acaba o klima sebep oluyor olabilir mi kaçırmasına?Hani üşümekle çiş işleri doğru orantılı ya.Belki gece sen farkına varmıyorsundur da ona fazla geliyordur soğuk.
    özlem

    YanıtlaSil
  40. Özlemcim artık uzun pijama ve yarım kollu giydiriyorum yatırırken. dün gece hiç yapmadı. klima da şu rutubet modu mu ne? damla modunda çalışıyor en düşük fan ve 25-26 derecede. kısa sürelerle duruyor. Klimasız yatılacak zamanlar gelse pencere açsak Ece odasına alışsa falan .ohoooo alışacak ne kadar çok şey varmış :)

    YanıtlaSil
  41. allah kabul etysin sıcaklarda zor olmalı gerçekten

    YanıtlaSil
  42. çok zor çalışırken bu işler ...eğer bezi çıkarmak istiyorsa gece koymaman doğal ama tutaamıyorsa zor kızım 4 e yaklaştı geceleri o uyuyunca bezliyorum gündüz uykusunda yapmıyor. ama gece yapıyor ..sıkmıyorum kendimide gereksiz zora sokmamak için bezliyorum nasılsa muhakkak bir gün gece yapmıyacak çok uzun sürmez çünkü büyük kızımzda bunu yaptım bir sorun olmadı..

    YanıtlaSil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  45. bir de söylemeyi unuttum nilhancım gece klimalı oda birde ıslaklık onu sistit yapabilir.bu tehlikeli ilk ateşi çıkmadan seyredebilir.karnı ağrırır iştahı kesilir kokulu idrar yapar akıntısı olur ve en son ateşi çıkkar dikkat et..

    YanıtlaSil
  46. Bal böcükleri: Amin Serpil. Eder inşallah

    Süper İnce Parlak Çorap: Şu iki gündür iyi gidiyoruz. Daha bir alıştı gibi. Bezi kesinlikle istemiyor. Islak bırakmıyorum hemen değiştiriyorum. ama 3 gecedir şeytanın kulağına kurşun hiç kazasız atlattık.

    YanıtlaSil
  47. nilhancim Allah kolaylik versin canim..
    ben birsey diyemicem cünki daha malesef tecrübem yok... ama insallah kiza zamanda tecrübe edinirim bende :)

    YanıtlaSil
  48. ay canim ne zamandir giremiyordum, oruc cok zor burada yapanlar icin daha da zor aksam 9 bucukta aciyorlar, allah yardimcilari olsun. ufakligi cook optum.

    YanıtlaSil
  49. Nilhan'ım,
    kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş diyeceğim çiş konusunda:)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...