9 Mayıs 2011 Pazartesi

Anneler Günüymüş:(

Evet aynen yukarıda da ifade ettiğim gibi mutsuzum. Hem de dibine kadar. Ayıp olmasa başka kelime bile kullanabilirim ruh halimi ifade etmek için. Neden mi?

Bendeniz temizlik ayağına kızımı Cuma akşamından anneme yolladım. C.tesi zaten beraber gezmeye gideceklerdi. Cuma akşamından biraz bişeyler yapmaya başladım. Önce Anneler Günü için yaptığım ahşapları vernikledim. Mutfak dolabını gece 01:00 e kadar yapabildiğim kadar temizledim. Ama çok ilerleyemedim.

C.tesi öğlen işyerinden çıkar çıkmaz alelacele çarşıdan bir – iki şey alıp eve koştum. Kaldığım yerden devam ettim. Akşam bitti mutfak denen illet. Haa camı perdesi duruyor hala. Sonra kuzumun odasına geçtim. Çekmecelerini dolabını düzelttim. Yazlık kışlıklarını hallettim. Gece 01:00 e yaklaşıyordu. Yatarken de dua ediyorum. “Allahım nolur erken kalkayım. “ Başımı yastığa koyuyorum ama aklımda yapacak kırk şey. Her yerim dayak yemiş gibi ağrıyor.

Pazar günü dumur bir şekilde 08:00 de uyandım. Önce “eyvah geç kaldım” dedim. Sonra hangi gündeyiz hatırlamaya çalıştım. Ece nerde falan derken kendime geldim. İstediğim saatten geç uyanmıştım. Kahvaltı falan hak getire. Önce bir ayılma kahvesi ardından yatak odasına dalış. Hemen perdesini söküp makineye attım. Dolaplara çekmecelere daldım. Camını sileyim dedim perde yıkanana kadar. Bir daha kuş yuvasına acımak mı? Tövbeler olsun. Kokudan bayılacaktım resmen. Çamaşır suyu bile bastırmadı o iğrenç kokuyu. Kaç dakikada silersiniz iki göz camı? 1 saat uğraştım ama küfürlerin biri bin para ve  de benim istediğim gibi temizlenmedi . Hala demirlerde kuş pisliği var. ( Hatta bu sabah pencereyi açtığımda yenilerinin de eklendiğini gördüm)

Yatak odası bitti. Eşim söylene söylene perdesini taktı. Akşam gördük ki halkalar karışmış

Neyse banyo dolabına daldım. Orayı da hallettim ama tam teşekküllü temizlenmedi banyo. Bu arada çamaşır sepeti taştıkça taşıyor. Ayakkabılığı eşim halletti sağolsun.

Kaç poşet çöp çıkmış olabilir? 1-2-3 .. bilemediniz. 10 poşet pislik ayıkladım evden. Resmen çöp evde yaşıyormuşuz. Balkonu yıkadım. Bulaşık makinesini boşalttım. İşim bitecek, duşumu alacam, kızıma kavuşacam, vicdanımı rahatlatacam.

Temizlik uğruna kızımsız iki gün geçirdim. Niye? temizlik yapınca ruhum huzur bulacak ya. Öyle bir zihniyetle büyütülmüşüz ki… İşlerin bitmediğine mi yanayım,  yorgunluğuma mı? Kızımın bizimle geçireceği vakitten çaldığıma mı?

İşte bütün bunların cevabını eşime gelen telefonla aldık. Geçen aylarda size bahsettiğim bir arkadaşım vardı. Hastaneye ziyaretine gitmiştik. İllet hastalık yüzünden tedavi görüyordu. Son günlerde evdeydi. Doktorlar ümitlerini kesmişlerdi  ve biz dün o kötü haberi aldık. Hacer tam da Anneler Gününde Azra’sını annesiz bıraktı, aramızdan ayrıldı. Evet ya, Anneler Gününde bir yavru annesiz kaldı. Bu nasıl bir şeydir? Bu yavrucuk bundan sonra Anneler Gününde ne yapacak? Neler hissedecek? Bir daha annesini göremeyecek olması nasıl bir şeydir. Allahım sabır ver, isyan etmek istemiyorum. Biliyorum ne ölen ilk anne, ne annesiz kalan ilk kuzu..

Ben sırf .oktan bir  temizlik uğruna kızımdan ayrı kaldım 2 gün. Onunla geçireceğimiz vakitten çaldım. Bunun vicdan muhasebesini yaparken, Azra yı düşünmek beni tamamen alaşağı etti. Azra bir daha annesinin kokusunu duyamayacak, onunla koyun koyuna yatamayacak, “Anne” dediğinde sesini kimse duymayacak….. Off

Yemişim Anneler Gününü de , temizliği de…

23 yorum:

  1. :((( Çok üzüldüm. Rabbim rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  2. Mekanı cennet olur inşallah, başınız saolsun.İnan kötü oldum çok kötü:(

    YanıtlaSil
  3. çok üzüldüm..çok ..Allah mekanını cennet eylesin.
    bende temizliğe sarıp KAan'a ayıracağım zamandan çalarım. sonra tabii vicdan muhasebesi yap dur:(((

    YanıtlaSil
  4. Sayfana girip girip çıktım ne diyeceğimi bilmiyorum çok üzüldüm canım:(
    Hayat çok kısa ve biz pervasızca harcıyoruz günleri:(

    YanıtlaSil
  5. ahh ahhh allah rahmet eylesin arkadaşına çok üzüldüm en çokda geride kalan yavruya:((
    evet dediğin gibi öyle dalıyoruz bazen kendimizden geçiyoruz işleiri yaparken sonrası vicdan azabı:(((
    sende ne kadar iş yapmışsın be canım be için rahat etmiyor bliyorumama işkence etmişsin kendine hele o işleri biz yaparken bir tül asarken söylenen kocaya ne demeli(bir modelide bende mevcut))

    ne diyeyim ki sana için rahatlatmak için galiba hiçbir şey şuanki durumundan seni çıkarmıcak.
    kolaylıklar diliyorum kendine bu kadar yüklenme

    bu arada o kuş meselesi sorunu bendede mevcut.hele sıcakda kokusundan temizlemekten vazgeçmişliğim var :(((

    YanıtlaSil
  6. :((( çok çaresiz hissediyorum kendimi böyle oldukça... mekanı cennet olsun. Azrayı seven kucaklar hiç eksik olmasın olmasın yanından.

    YanıtlaSil
  7. Yaparken farketmediğimiz sonra anladığımız şeyler, Allah rahmet eylesin arkadaşına, kalanlara da sabır versin ne diyeyim. Benim annem 65 yaşında erkenden annesini kaybetmiş hala yanar, hala ağlar...

    YanıtlaSil
  8. Dün bende aynı şeyleri düşünüyordum ben gülüp sevinirken annemin yanında oğlumun yanında annesini kaybedenler evladını yitirinler ne yapıyordur diye Azraya çok üzüldüm :( keşke böyle olmasaymış

    YanıtlaSil
  9. başınız sağolsun çok üzücü bir yavrunun annesiz kalması
    annesinin annesiyle eminim çok güzel geçirmiştir günlerini takma kafana ...

    YanıtlaSil
  10. Geldim gittim defalarca ne yazsam dedim rahmet dilemekten başka birşey gelmez elimden..mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  11. :(o güne denk gelmesi acıya dahada acı katmış.azra hep hüzünlenecek o gün kat be kat.umarım onu mutlu edecek bir babası vardır.ne kadar annenin yerini tutamasada

    YanıtlaSil
  12. canım allah rahmet eylesın mekanını cennet eylesın gerı de kalanlarada rabbım sabır versın..evet temızlık veya baska seyler yuzunden zamanı kacırıyoruz sevdıklerımıze tam manasıyla egılemıyoruz.bende temızlık manyagıyım ama ıste asamıcaz sanırım ..o kus muhabbetı bendede var balkonum maf oluo ve yıkamakda yasak gerısını sen dusun yaa... oyle yemek artıklarını falan koymama ragmen.artıkları dısarı cımlere koyuyorum asla ıcım el vermez cope atmaya..off neyse zamanı ıyı degerlendırmek sevdıklerımızı es gecmemek dılegı ıle..

    YanıtlaSil
  13. Mevlam taksiratını affetsin. dediğin gibi önceliklerimize biraz dikkat etmemiz lazım.

    YanıtlaSil
  14. Sabah okudum.Yorum yazamadim.Bütün gün aklimdaydi Azra.
    mekani cennet olsun.Melekler korusun Kücük kuzuyu:(

    YanıtlaSil
  15. Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun çok zor.Allah kimseyi annesiz bırakmasın.Çok üzüldüm :(

    YanıtlaSil
  16. :(((( ne desem bilemedim, çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. Allah sevenlerine sabır versin....

    YanıtlaSil
  17. allah rahmet eylesin. çok etkilendim. Allah yardımcısı olsun minik Azra'nın. annesiz bir hayat nasıl olur düşünemiyorum bile. :(

    senin işler de hep terso gitmiş. canına yazık yahu takma kafana. yapabildiğin kadar iş yap. fazlası için kendini harap ettiğine değmez. ev işleri nankördür.

    YanıtlaSil
  18. allah rahmet eylesin. çok etkilendim. Allah yardımcısı olsun minik Azra'nın. annesiz bir hayat nasıl olur düşünemiyorum bile. :(

    senin işler de hep terso gitmiş. canına yazık yahu takma kafana. yapabildiğin kadar iş yap. fazlası için kendini harap ettiğine değmez. ev işleri nankördür.

    YanıtlaSil
  19. Naptın be Nilhan'ım.. perişan ettin beni bu yazıyla.. :(

    Azra'yı melekler avutur inşaallahhh!

    YanıtlaSil
  20. hepinize çok çok teşekkür ederim. sağolun varolun. rabbim dualarınızı kabul etsin. ne bizi yavrulamızsız, ne onları bizsiz bırakmasın inşallah.

    Ve güzel kuzum Azra, bahtın güzel olsun meleğim.

    YanıtlaSil
  21. annesiz olmaz olamaz o yavru.yaktı içimi bu yazdıkların.ittir et temizliği sarıl yavruna.BOŞVEER YAAA

    YanıtlaSil
  22. Nasıl üzüldüm anlatamam :((
    Allah rahmet eylesin:(
    İnan söyleyecek söz bulamıyorum çok zor bir durum:(
    Tatlım biliyorum zamanın kısıtlı ama temizlik için bile olsa evden gönderme bence.
    Ben hep onlarla yapıyorum evi dip temel temizleyeceğim zaman iki değil üç günde bitiriyorum ama yanımda oluyorlar.Bence sen de öyle yap ayrı kalma kuzundan:((

    YanıtlaSil
  23. kelimelerin bittiği yer ölüm. sitare ettim gitti. temizlik falan işim olmaz bundan sonra

    aylin bundan sonra yok yollamak falan. yapmama izin vermese de hep yanımda olacak kuzu.

    "bitek annem olsun bana bişey olmaz" ne kadar doğru di mi :(

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...