21 Mart 2011 Pazartesi

Üzerimden buldozer geçmiş gibi

Aynen başlıktaki gibiyim. Başım ağrıyor, omzum boynum dayak yemiş gibiyim. Belim neyse ki düne nazaran daha iyi. Haftasonu ne mi yaptık?

Cumartesi sabah güya erken kalktım işe gitmeden ne yapsam kardır düşüncesiyle bir iki iş yaparım diye ama kızım da erken uyanınca elimi hiç bir işe süremedim maalesef.
Kızım anneanneye, ben işe . Kitap okuyarak çalıştım. Nefret ediyorum c.tesileri işe gelmekten. Allah için geliyoruz. Yani iki gün tatil olsak var ya, eminim bu kadar gergin olmam. Yemeğimi yaparım, evim tiril tiril olur. Alışveriş için koşturmam, kızımla daha bol vakit geçiririm ve bu koşturmaca olmasa ne ben sinirlenecem, ne eşime yansıtacam

Neyse öğlen eşimle çarşıda buluştuk. Kuzum annemde olduğu için içim rahat.Önce yemek yedik. Sonra çok hoş bir yerde çay içtik. Küçük bir mekan. Sonra birkaç alışveriş yaptık. Hatta az kalsın birini dövecektim. Kalabalık bir mağazada zar zor bişeyler bulmuşum. Kasaya gitmişim . Karttı şifreydi uğraşmamak için nakit ödeyeceğim. Neymiş para yırtıkmış başka param yokmuymuş( yırtık çok az, eksik değil) dedim nesi var paranın? Neymiş banka almıyormuş. Bir bakış attım ki , kalsın almıyorum dedim ve çıktım. Eşim de paramız cebimizde kaldığı için mutlu :)

Daha sonra eşim bana çok hoşuma giden bir güneş gözlüğü aldı. Acayip mutlu oldum. Yapacağım hediye için birkaç malzeme de aldım. Saat 16:00 gibi eve geldik. Bir yorgunluk kahvesi içtikten sonra ben yine başladım üstten üstten ev temizlemeye. Sadece görünen yerler. ( Elektrikli süpürgemden nefret ediyorum. Bu ikinci ve yine temizlemiyor )
Saat 18:00 gibi gittim anneme. Yemek yapmıştı yedik. Sonra çay içtik. Ecoşun uyku saatine doğru da eve döndük. Kızım yolda uyudu. Eşim daha eve gelmemişti. Balığa gidecekti kuzeniyle. Ben de aldım malzemelerimi önüme başladım kendi çapımda birşeyler yapmaya. Saat 01:00 gibi yattım.

Pazar hava yine yağmurluydu. Pek keyifli olmayan bir kahvaltının ardından Ece sulu boya yapmak istedi. Tatil konusu açıldı. Ben bu sene Datça'ya gitmek istiyorum dedim. Bakalım yaza kadar Allahtan bir mani olmazsa, fikrimiz değişmezse , tatilleri denk getirebilirsek Datça'yı görmek kısmet olacak mı?


Nuno halamız aradı. Öğleden sonra mall e gidelim dedi , olur dedim. Ece uyudu uyandı ve haydi bismillah çıktık yola. Allahım o ne kalabalık, o ne sıcak. Girer girmez boğulur gibi oldum. Bir hediye ve babamıza bir ayakkabı almamız lazım. Çıkana kadar ben de ne kol kaldı, ne bel ne baş. Bütün organlarım zonkluyordu. Neyimeyse benim alışveriş.

Eve geldik, Ece hanımı yıkadık. Banyoya girmesi bir dert , çıkması bin dert. Bir ton bulaşık beni bekliyordu. Ama artık ayak tabanlarımdan ateş çıkıyordu. Ece hanımın istekleri ardı ardına sıralanıyor, uyumamakta ısrar ediyordu.

Saat 22:30 dan sonrasını hatırlamıyorum. Sızmışım resmen. Çok yoruldum. Yani şu alışveriş hakikaten kabus gibiydi. Bir daha Ece ile tövbe.

(P.S fotoğraf makinemi evde unuttuğum için maalesef fotoğraf ekleyemeyemedim ve bu yüzden mimimi de cevaplayamıyorum. )

24 yorum:

  1. Canım öncelikle geçmiş olsun hem yorgunluk hem de bahar havası dövülmüşten beter ediyor bizi.
    Çok yoğun geçirmişsiniz hafta sonunu gözlüğünü güle güle kullan canım benim.
    Çocuklarla alışverişe gitmeyi ben savaşa gitmeyle aynı kefeye koyuyorum bırakacağım kimse de olmayınca hep benimle beraber olmak zorundalar ben her seferinde gazi:))
    İnşallah istediğin yere tatile gidebilirsin canım:)

    YanıtlaSil
  2. ay ne güzel eşinle beraber yemekler çocuğu bırakmalar ve hala mutlu olmamalar sna burdan kınama gönderiyorum:)(ne demekse)

    ne yapacaksın merak ettim yani neye kara verdin mutlaka resimle bakalım ne kadar beceriklisin:)

    YanıtlaSil
  3. Yoğun ve dolu dolu bir haftasonu olmuş,keşke cumartesileri tatil olsa:(

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun..Havalardan herhalde benimde elim kalkmıyor bu günlerde..Çalışan anne olmak çok zor.Allah kolaylık versin canım..

    YanıtlaSil
  5. ben de dün bir başağrısıyla uyandım ki... senin dolu dolu geçmiş ama bu yorgunlukların bir sebebi de havalar galiba...

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun, yorma kendini. Bizim cimcimelerle dışarı çıkmak zaten yoruyor birde ev işi falan boşverrr Nil:))) Ne yapıyosun onu merak ettim ama???

    YanıtlaSil
  7. İkiz annem: aynen öyle Aylin. savaşa gidiyoruz resmen. şimdi bir ağrı kesici aldım Aylin. yoksa akşama çok fena olacam. İnşallah gidebiliriz çok sağol canım.

    Sezobigo: Ya aslında haklısın ama o güzelim çarşıdan sonra şöyle yan gelip yatsam ya 1 saat. ohh tadından yenmezdim o zaman. ama gel daha soluklanmadan temizliğe giriş iğrenç
    tamam söz resimleyecem. beceriklilikten söz edene bak. senin ahtapota benzeyen pastandan iyi iş çıkaracağıma eminim :)muck

    Ayla: keşke. keşkeeeee.

    Sihirli günce. Eşime kurtar beni bu hayattan diyorum :) ağrı kesici iyi geldi sağol cnm

    Tibetin annesi: hayırdır dökülüyoruz. sana da geçmiş olsun Sibel. hani bahar demek yenilenmek enerji dolmak demekti :)

    Ballı lokmam: Sağol Manolya. Paylaşacam canım. ama hediye alacağım arkadaş blogumu ziyaret ediyor olabilir. ondan mayısa kadar açıklayamayacam maalesef :)

    YanıtlaSil
  8. gerçekten cumartesileri çalışmasak inanılmaz güzel olacak. Bendede var aynı sıkıntı :(
    Bu arada elektrik süpürgen için nacizane bir tavsiyem olacak. Hava filtresinin orası çok çabuk doluyor ve ondan sonra ilk aldığımız performans yakalanamıyor. Ben benimkinin filtresini (benimkinde süpürge torbasını koyduğum yerin dibinde) temizliyorum ayda bir cillop gibi oluyor. denesene güzelim

    YanıtlaSil
  9. Sanırım hafta içi tamam da, bir kadına en çok koyan c.tesi çalışmak oluyor.. yarım gün ya da tam gün farketmiyor.. Ama gersi güzel geçmiş be arkadaşım.. :)

    YanıtlaSil
  10. Oytunla hayat: Canım sen şu temizleme işini biraz daha ayrıntılı anlatır mısın? yoksa iki süpürgeyi de birden fırlatacam balkondan.

    Deli annem: aslında dün avm ye gidene kadar herşey normaldi. ama ecenin huysuzluğu , yürümek istememesi söz dinlememesi herşeyin tuzu biberi oldu .

    YanıtlaSil
  11. Çalışmıyorum ama koşuşturmacadan anam ağladı biz kadınlar her şeyidengelemek isterken yıpranıyoruz ama erkeklerin bunu anlaması zor 2 hafta da bir gün temizlik ve ütü yapacak birini bulsan evde olmadığınız için evinde dağılmaz bu temizlik ihalesi sana kalmaz o kadar çok ihtyacı olan varki....ben 2 hafta da bir ütü temizlik alıyorum iyi oluyor...eşin karşıysa bile kendin iki haftada günde 5 lira kenara koyarak bile yapabilirsin eşime "bak ayrıca senden para istemiyorum diyorum biriktiriyorum :P" diyorum...

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun canım..tamda benim çalışıp çalışmama arasında kaldığım bir dönemde yazını okuyorum ve yorumun içinde teşekür ederim..keşke zamnaında memur olsaydım da cts-pazar iznim olurdu diyorum şimdi..ama can sıkıcı şeylerin arasında şanslı olduğun durumlarda var..annenin yakın olması-eşinle geçirdiin güzel zaman..geçicidir umarım sıkıntılar..sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Süper ince parlak çorap: eşim asla karşı değil. hatta ona kalsa her hafta alır. yapma boşver der. ama ben her hafta değil de ayda 1-2 almaya çalışıyorum.

    annesinin mimoşu. bu ülkede memur değilsen, ve kurumsal bir özel sektörde çalışmıyorsan kadının işi çok zor. seni pes ettirmek vazgeçirmek değil amacım. ama eğer getirisi gerçekten iyiyse hiç düşünme derim. annem en büyük şansım. sevgiler arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. zorlama o zamn bebeğim haftada bir al ozaman...:)

    YanıtlaSil
  15. zorlama o zamn bebeğim haftada bir al ozaman...:)

    YanıtlaSil
  16. çalışan kadınlara hafta sonu da yorgunluk anacım.
    yaptığın ciciyi merak ettim fotolarsın artık bir ara.

    YanıtlaSil
  17. nil çok geçmiş olsun canım ya.beni de çalışırken en çok c.tesi günleri sıkardı.o zamanlar deniz yoktu ona rağmen zor gelirdi.ama inan evde oturup hiçbirşey yapamamak,üretememek de çok zor.neyse maceralı bir haftasonu olmuş ama en azından c.tesi eşinle başbaşa vakit geçirmişsiniz ne güzel :) datça işini bilahare konuşcazzz .)

    YanıtlaSil
  18. Seni o kadar iyianlıyorum ki.
    Cumartesi bedenen en çok yorulduğum gün ve pazar temizlik vs derken 2 gün üst üste sonra pazartesi sürünerek işe geliyorum.
    Offf çok istiyorum evde olmayı çalışmamayı

    YanıtlaSil
  19. calismayan biri olarak bu yazdiklarin bana cok zor geldi.Ne diyim Allah güc ve sabir versin.

    YanıtlaSil
  20. İnşallah cumartesi mesaileriniz kalkar da sende rahatlarsın , belki bir mucize de orada olur...Keşke fotoğraflarda olsaydı , görüntülerle pekiştirirdik...Tatil günü alış verişe gidince buldozer az kalıyor sanki dünya üstüne oturmuş gibi oluyor arkadaşım :))))

    YanıtlaSil
  21. Süper ince parlak çorap: zorlamıyorum hemen yarın çağırıyorum ;)

    Neval: hala tam olarak adapte olamadım hediyeme neval. arayış içerisindeyim. umarım güzel bişey çıkar ortaya

    dynamis: inşallah bu yaz görüşecez be meltem. çok isterim. datçayı istememde payın büyük. bugün daha iyiyim canım. tşk ederim

    nehir ida: ebruuu noldu bize ya. herkes çalışmak ister biz evimizin kadını olmanın hayallerini kuruyoruz:)

    yazan anne: sağol arkadaşım. bütün hafta haftasonunu bekliyorsun. ama o da yeterli olmuyor.

    içimizdeki karnaval: çok zor bir mucize be ilknur. bir daha tövbe zaten :) fotoları en kısa zamanda eklerim cnm.

    YanıtlaSil
  22. Yorulduk ondan be canım .

    YanıtlaSil
  23. Seni o kadar iyi anlıyorumki. Cumarteside akşama kadar çalışıyorum biliyorsun. Sana geçen pazarı anlatayım. Zülalin veli toplantısı vardı. Saat 11 de okulda oldum. 1'e kadar sürdü. Ordan çık koştur koştur voleybola. Ordan geldik zülali banyoya sokma telaşı. Ve biraz iş güç. Al işte akşam oldu :s kendime bişi yapabildimmi hayır :( yoruldum bende.

    YanıtlaSil
  24. Nehi ida: isteklerimiz birbirine çok benziyor, ev , ev hanımlığı ..vs

    asahhara: nolacak bizim bu halimiz. yorulduk ama durmak yok. tam gaz devam :(

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...