14 Mart 2011 Pazartesi

Kısa kısa haftasonu, bol bol foto :)

Efeniiim, bir haftasonu daha geride kaldı. Koşturmacasıyla, telaşıyla, işiyle gücüyle, gezmesiyle geldik yine işe.

C.tesi işe gelmeden ufaktan birkaç iş yapayım dedim. Çünkü haftasonu iş yapmaktan nefret ederim (sanki normal zamanda çok severim ya) . Ama gelin görün ki daha üzerinden 48 saat geçmemesine rağmen ne balkon yıkanmışa ne de banyo ovulmuşa benzemiyor. İşte bu nankörlüktür beni bu işlerden soğutan.

Neyse c.tesi kızım halasındaydı. Keşke cepten foto aktarabilsem.
( canım Nilüferim yolladı bana bu fotoyu, cepten foto aktaramıyorum dediği için. Halası çekmiş bana cepten yollamıştı )
Halasıyla çok eğlenmiş kuzum. Öğleden sonra da anneannemizi görmeye gittik çok şükür 15 gün sonra. (kendimden utandım, nefret ettim ) Çok şükür daha iyiydi. Bir insanın ne annesi, ne evladı hastalanmamalı. Kolu kanadı kırılıyor. Akşam 18:00 i geçmesine rağmen kızımla yürüyerek ( ilk defa ) çarşıya çıktık. Yapacağım hediye için malzeme aldım. Kızım beni yormadı, üzmedi çok şükür.

Babamız kızımıza bir süpriz hazırlamış. Ece görünce çok mutlu oldu :)
İsimlerini anne balık ve baba balık koydu. Oysa benim aklımda birkaç ay önce okuduğum Temizlikçi kitabının psikopat karakterinin balıklarının adı vardı : Yehova ve Turşu :) İçinde olan süs yosunu kızım balıklarının daha rahat etmesi amacıyla bizzat elini daldırıp kendi çıkardı :)

C.tesileri biraz geç yatmasına müsaade ediyorum. Maksat belli. Pazar günü biraz da olsa geç uyansın.

Hafta arası saat 08:00 e doğru zorla uyanan kızım , pazar günü yaptı yapacağını ve saat 07:00 bile olmadan ayaktaydı :) Yine ters köşeye yatırdı beni cadı.
Sabah yatak odasının perdesini açtım ki ne göreyim ? Evimizin yeni misafirleri.
Haftalar önce penceremize yuva yapan güvercinin yumurtaları kırılmış ve iki tane yavru güvercinimiz olmuştu.
Ki ben 2 yıl önce kuş biti olduğumuzdan beri kuş yuvalarına karşı acayip tepkiliyim. Pencerenin hali içler acısı. Ne cd ler ne poşetler asmışım ama sonuç fotoda göründüğü gibi. Şimdilik pencereyi açmıyorum diye yuvayı bozma girişiminde bulunmadım. Ama kuşlar uçar uçmaz hemen el atacağım. Bizi görünce anne kuş uçtu ve kızım da onun arkasından bakıp "gel korkma" dedi .
Neyse kahvaltımızı balkonda yaptık , hava çok güzeldi. Ve haftalar sonra kızıma verdiğim sözü tutup onu parka götürdüm.  Kokoş kızım saçının toplanmasını istemedi.

Ben de saçlarının bu halini çok sevdiğim için toplamak da ısrar etmedim.
Kızımın takıntıları maalesef devam ediyor.
 Bir yandan kumla oynarken , diğer yandan peçeteyle ellerini siliyor. Bazen bunu abartırken bazen de hiç oralı olmuyor.


Size bir soru kızınızın park gibi yerlerde tuvaleti gelince n'apıyorsunuz? Küçük hanımın çişi geldi de ...


Parktan eve geldik. Bu sefer de babamız bizi deniz kenarında çay bahçesine götürmeyi teklif etti. Geldiğimiz yolu tekrar gittik. Ece baya yoruldu çünkü hiç bu kadar yürümemişti. Babasının omuzlarına bindi hatta baya bir mayıştı ama balıkları görünce keyfi yerine geldi.


Eve gelir gelmez süt istedi ve biberonunu daha bitiremeden uykuya daldı . Ben de daha önce kayınvalidemde yediğim ve bayıldığım bir kek yapayım dedim.
Sonuç hüsran. Kayınvalidemin yaptığının yanında bile geçmedi .

Kayınvalidemde yediğim acayip enfes bişeydi. Normal kek hamurunu hazırlıyorsunuz. Çok azını ayırıp tepsiye döküyorsunuz.Daha önceden pişirip soğuttuğunuz pudingi döküyorsunuz. Ve kalan kek hamurunu biraz daha unla yoğurup üzerine ufalıyorsunuz. İşte ben bu ufalama işinde başarılı olamadım. Ve turtamsı bir görünüm vermek için çubuk çubuk yaptım. Tadı fena değildi aslında ama bence olmadı.
Vee dün sonunda yeni elti adayımla tanıştım. Beraber yemeğe gittik. Ece de çok sevdi Canan'ı. Canancık deyip durdu - ki kolay kolay kimseyle konuşmaz Ece- bize gel, bizde yat diye de diretti.
Eve gelip banyo fasıllarıyla son buldu haftasonumuz. Sonuç belimi fena üşütmüşüm. Bu sabah zor kalktım yataktan. Ama hareket edince daha iyiyim.

Bir soru daha: Bir kaç resmi tek karede nasıl birleştiriyorsunuz? Hala beceremiyorum foto ile sayfa düzenini bozmadan post yazmayı .
Bu postu yazana kadar kırk defa tel. çaldı ve ortaya ne çıktığını ben de sizinle birlikte göreceğim.



20 yorum:

  1. ne güzel dolu dolu bir haftasonu olmuş.O nankörlük de beni de işten soğutuyor ama neylersin iş başa düşünce. Balıklarınız da çok tatlı.Çok geçmiş olsun tekrar (annen için)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir hafta sonu olmuş. Sizinle beraber yürüdüğüm, Eceyle Türkerin koşturduğu parkı fotodan görmek özlemi artırdı :(

    YanıtlaSil
  3. Dolu dolu geçmiş desene hafta sonu.Balıklarınız hayırlı olsun.Çok tatlılar.Hele o güvercin yavruşları..Kıyamam bu havada inşallah başlarına bir şey gelmez..

    YanıtlaSil
  4. Maşallah kara gözlere çok güzel çıkmış. Ev işlerinden sıkıldım ben de daha 1 kez yardımcı birine yaptırmadım ama galiba yaşlanıyorum ciddi ciddi düşündüm dün şuan her yanım tutulmuş durumda:)

    YanıtlaSil
  5. Güzel dolu dolu bir haftasonu olmuş. Balık beslemek iyi fikir. Kuşların yuvası ne güzel olmuş bence. Mucizevi birşey...

    YanıtlaSil
  6. ayla: çok teşekkür ederim . daha iyi çok şükür.

    Nilüm: biz de sizi çok çok özledik

    Sihirli günce: evin aydınlatmasında yuvaları. havalar ısındı artık. uçsunlar diye bekliyorum.

    Ebru: sevmiyom da sevmiyom napim. içime sinmiyor ki yaptığım işler.hep üstünkörü. ya vaktimden çalıyor, ya enerjimden, ya uykumdan..

    Annelili: ya ben yuvayı bozacam diyorum sen mucizevi diyorsun. oldu mu şimdi :) nasıl kıyacam şimdi ben o yuvaya :)

    YanıtlaSil
  7. :( ne vardı aynı şehirde olsak.ece o tombik parmaklarını peçeteyle silerken ben çaktırmadan o parmakları ısırsam!! denizle oynasalar.biz sohbet etsek.kocaları çekiştirip çekirdek çitlesek :))) nil bugün forumda görünce blogunu takip etmeyi unuttuğumu farkettim ve bu blogun güzel bir hatıra olabileceğini.sanırım ben de gireceğim bu işlere en kısa zamanda.
    (meltem)

    YanıtlaSil
  8. Meltemim: Ahh desem, keşke desem. Ama az kaldı İzmir e gelecem ve bol bol hasret gidereceğiz. Ve lütfen hemen icraate geç bizi Deniz paşadan mahrum bırakma. çok öptüm sizi canım.

    YanıtlaSil
  9. kuş biti de mi oluyormuş? sizin gibi bize de gelmişti davetsiz misafir; kedi ailesi,biz de bitlenmiştik .aman ne zor olmuştu paklanmak .

    YanıtlaSil
  10. Keyifli eğlenceli bir hafta sonu olmuş.Bahar güzel yüzünü gösterdi çok şükür.
    Bir kaç fotoğrafı bir araya getirmek içinse ücretsiz indirilen kolaj programları var ben onları kullanıyorum canım:)

    YanıtlaSil
  11. Süper bir haftasonu olmuş...Okurken keyiflendim.Prensesin saçları cidden çok güzelmiş..Çok da yakışıyor.Maşallah

    YanıtlaSil
  12. Güzelce eğlenilmiş. Şu keki çok merak ettim ve bu arada seni özledim Nil. Bloglar serbest sanırım duymadın daha Şebnem'i arayıp müjdeyi verdim ama senin tel yok. Yarın öğreneceksin artık napalım:)))

    YanıtlaSil
  13. güzel vakitler gecirdiginiz resimlerden belli.. allah nesenizi daim etsin insallah...sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Neval: ah o kuş bitinden neler çektik bir ben bir annem bir kızım bir de allah bilir. kaşınmaktan her yerimiz kabarmıştı. görsen . ama nedense eşim hiç etkilenmedi. ee kösele gibi derisi olunca :) neyse ilaçlattık da kurtulduk. ama kuşlar bizim evi terketmemekte kararlı :(

    İkiz annesi: Teşekkürler Aylin. Hele pazar sabahı babasıyla pc başında " haykıracak nefesim kalmasa bilee.." şarkısını söylerken çok tatlıydı. ama kaydetmeye yetişemedim maalesef

    İçimizdeki karnaval: Sağol İlknur. saçları konusunda acayip takıntılı. hatta tüm saçlar. hala asılıyor saçlarıma bir rahat vermiyor cadı :)

    Ballı lokmam: Güzel haber için sağol Manolya. Kek çok yuyduruk oldu ya boşver :) ama az kaldı bitmek üzere. Biz de özledik sizleri. Artık burdayız :)

    Hasretli lezzetler: hepimizin neşesi daim olsun arkadaşım. sevgiler

    YanıtlaSil
  15. allah ağzınızın tadını bozmasın sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar güzel bir hafta sonu geçirmişiniz ne güzel :) Prenseste çok güzel Maşallah.Allah nazarlardan saklasın.Ben resimler için picasa kullanıyorum internetten indirdim.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  17. Ece cok tatli olmus duvakla. Baliklariniz hayirli olsun isimlerini cok begndim, cok yaratici! :)
    Sahili gorunce bisevindim. Ne guzel birsehirdir Iskenderun, orada yasamak da ayricaliktir herkes bilir bunu.
    Dolu, dolu haftasonlarinin devamini dileriz efenim.

    YanıtlaSil
  18. Hilal hanım: rabbim kimsenin huzurunu bozmasın. hoşgeldiniz

    Özinin güncesi: teşekkürler arkadaşım. bundan sonra dediğin programı kullanırım. çok işime yarayacak tavsiyen.

    moda muhabirim: duvağı halası takmış. sana mms atmaya çalıştım ama beceremedim. teknoloji özürlüyüm maalesef:(siz de gelin beraber gezelim sahilde eskisi gibi olmaz mı :)anılarımızı tazeleyelim. bu sefer biz değil çocuklarımız koştursun parkta :)

    YanıtlaSil
  19. ÇOK GÜZEL BİR GÜN OLMUŞ, KEKİN ORJİNALİNİ DE ÇOK MERAK ETTİM DOĞRUSU :)

    YanıtlaSil
  20. isoon: bugün kalanları ofise getirdim. hala tırtıklıyorum. tadı fena değil aslında : orjinal tarifi kayınvalidemden alır yazarım :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...