28 Mart 2011 Pazartesi

Böyle geçti bir haftasonumuz daha

 Cuma akşamı annemler bize gelmişti. Cumartesi Ece onlara gideceği için giderken Ecoşu da alıp götürdüler. Öyle güle oynaya gitti ki görmeliydiniz. Ortalığı toplayıp attım kendimi yatağa. Gün boyunca üç ağrıkesici almama rağmen bana mısın demeyen başağrım için son bir tablet daha attım korka korka. Onun da etkisiyle deliksiz bir uyku çekmişim. C.tesi sabahı yine erkenden uyandım kızım olmamasına rağmen. Bir iki bişey yaptıktan sonra kerhen yine işyerinin yolunu tuttum. Saati zorla 13:00 edip önce manav, sonra markete uğradım. Eve geçer geçmez direkt mutfağa daldım. Bir saat içinde yenebilecek birşeyler yaptım.
Eski patronumun kızıyla görüşecektim bugün. Evlendikten sonra Mardin'e taşınmıştı. 3 yıl oldu görüşmeyeli. Ailesini ziyarete gelmişti. Koşa koşa buluşacağımız yere gittim. Avm annemlere yakın olduğundan Ecoş da orda bizi bekliyordu. Beni görene kadar gayet kuzu olan kızımın içine cadı kaçtı. Kucaktan inmez oldu. Oyuncaklara binmek istemedi, yürümek istemedi. Anlayacağınız yine elim belim koparaktan Duygu ile hem muhabbet edip , hem de kızımın gönlünü hoş tutmaya çalıştım. Duygu'nun bir oğlu var ki, aman allahım. O ne güzel bir varlık. Pamuk şekeri gibi maşallah. Bembeyaz bir ten, tombik yanaklar, sarı kıvırcık bir kafa. (Aceleden fotoğraf makinemi evde unutmuştum)Ama gelgelelim ki Ece hiç yanaşmadı. Ve beni de yanaştırmadı. Sanırım öğlen uykusundan erken uyanmanın etkisiyle kızımın içindeki canavar coştu ve eve gidelim diye naralar atmaya başladı. İki muhabbetten sonra maalesef ayrılmak zorunda kaldık. Saat 19:00 da çoktan rüya alemine dalmıştı kızım. Babişko da balığa gitmişti. Kaldım mı kendimle başbaşaa. (yaşasıııın)

Hemen yapacağım hediye için işe koyuldum. Sıkılana kadar birşeyler yaptım. Babamız erken döndü balıktan. Anlaşılan pek rast gitmemişti. Ben de aldım karpuz çekirdeğimi önüme başladım tv izlemeye. Gelin görün ki , uyku beni ziyarete geldiğinde kızım  uyanmış hatta çok zinde görünüyordu. Saat 02:00 ye kadar kağıt kesti. Bir yandan gözlerimin kapanmasına engel olamazken, diğer yandan makasla kendine zarar vermesin diye gözlerimi açık tutmak için cebelleşiyorum. Neyse uyumaya ikna olan kızımla yatağa geçtik. Sabah 06:00 da açtı gözlerini benim cadı.

Doğru babişkonun yanına. Ve ben uykuya devam. Saat 08:00 de uyanabildim. Aslında annesinin mimoşundan kıskandığım gibi dışarda yapmak istemiştim kahvaltıyı. Uykuya yenik düştüğümden maalesef gerçekleştiremedik.
Kahvaltıdan sonra ortalığı toplamaca falan derken , evde olan limonları değerlendirmek açısından ve belki de minik cadım içer ümidiyle limonata yapmaya karar verdim. Kabuklarıyla birlikte iki kocaman bardak limon sıktım katı meyve sıkacağında. Üzerine aynı ölçüyle dört bardak su ve tadaraktan şekerini ekledim. Nefis oldu. Ama içen bir minik göremedim maalesef. Sonra parka gittik. Giderken de çiçek topladık.
Park dönüşü anneannelerle bahçeye gittik. Nefis şeker gibi taze bezelyeler koparıp yedik. Bahçeden topladığımız yeşilliklerle annemin yaptığı nefis kısırı yedik. (bilerek foto çekmedim canınız çekmesin diye :) ) Ece hanım açık havanın da etkisiyle uykuya daldı. Biz de karı koca sahile doğru bir yürüyüş yaptık.

Eve geldik Akşama misafirimiz geleceğinden Ece ile hemen mutfağa daldık ve nefis poğaçalar yaptık. 

Bayıldı hamur yoğurmaya. Banyodan yeni çıkmıştı. Üşümesin diye başına yazma da bağlayınca tam bir küçük hanım oldu kızım. Banyodan sonra iki defa daha değişti üstümüz :)


Yarım paket margarin
Bir çay bardağı yoğurt
Bir çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
1 kabartma tozu
Yumurtanın akı içine sarısı üstüne
alabildiğince un.
İçine peynir maydonoz
 İşte sonuç.
Bugün sadece 5 tane kalmıştı bu poğaçalardan. Ve Ecişko bir tane bile yemedi maalesef :(


Yuyduruk bir de tatlı yaptım. Cuma günü yaptığım kekin hemen hemen yarısı duruyordu. Zencefilli tarçınlı. Ben de o kekleri dilimledim. Tepsinin tababına dizdim. Üzerine Ece hanıma doğradığım ama yemediği armut ve muzu küçük küçük doğrayıp ekledim ve onun üstüne de ;
1 lt süt - 1 bardak un - 1 bardak şeker-1 limon kabuğu rendesi-ve 1 vanilya ile pişirdiğim kremayı döküp en üstüne de yine Ece hanıma doğradığım ama yemediği kivi ile kalan keki ufalayarak serptim. Sonuç herkes çok beğendi.


Bu da perşembe günü siparişini verdiğim ve cuma günü elime geçen kızımın yeni oyuncağı . Düne kadar vermemiştim kızıma.Ben çok beğendim. Ece de ilk başta baya ilgilendi sonra da son zamanlarda favori etkinliği olan suyu boya yapmak istedi.



Bugün güne kötü başladı kızım. Çok öksürüyordu. Gece boyunca üzerini örtmeye yetişemiyorum ki. Yanımda yatmasına rağmen :( Doktora götür diyeceksiniz ama ben doktorun verdiği ilaçları içiremiyorum ki kızıma. Sabah zorla içirmeye çalıştığım şurup sonrası halı, ecenin saçları, badysi benim eşofmanım gazi oldu. Ve sonuç bir çay kaşığı kadarını ya yuttu ya yutmadı. Offf

Uzun bir post oldu . Sıktıysak affola

22 yorum:

  1. çok geçmiş olsun :( havalar ısınıyor yavaş yavaş, bu hastalıklardan da kurtulacağız inşallah... ben yazmalı fotolarına bayıldım kuzunun. benim için öpsene ensesinden bir kere, bi de kokla :)

    YanıtlaSil
  2. Canım benim nede yakışmış örtüsü, maşallah beceriklide:)))

    ben iyiyim canım sağol geçiyor işte her ne kadar delip geçsede:((

    YanıtlaSil
  3. canım nasılsın neler yapıyorsun.uğrayamadım pek.ama aklımdasınız.öper koklarım ben bu kuzuyu.nasıl da hamarat maşallah.fotolara bayıldım tatlım.çok öptüm sizi.

    YanıtlaSil
  4. Çok yakışmış yazması, o minik ellerin yuğurduğunu yemek isterim.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsuunn:( Kaan'da ilaç içmezdi..son 5-6 aydır içirebiliyorum...HEr şurup mücadelemiz kusma ile sonuçlanırdı..Kaşık havalarda..şurup evin heryerine..Şırıngaya çekip içiriyodum...kolay oluyodu bi nebze..en azından kaşıktan dökülmesi gibi bi risk yok:)

    YanıtlaSil
  6. tibetin annesi: öpmem mi koklamam mı sibel teyzesi. seve seve. yazmayı takınca naime nene gibi oldum diyor (anneannem )

    ballı lokmam: hiç sorma her yerimiz hamur oldu :)

    ah bu gel-gitler del - geçler. seni çok iyi anlıyorum manolyam :(

    mintinin mutfağı: özlettin kendini mintim. gördüğün gibi koşturmaca be arkadaşım. herkeste olduğu gibi. dikkat edin kendinize. öptüm

    annelili: çok çok güzel oldu . herkes 2 şer 3 er hüpletti :)oysa ben çok oynadı diye kabarmasından ümidimi bile kesmiştim :)

    dilek: ben ağzına isabet ettirsem bile püskürtme ile karşılaşıyorum. dün misler gibi yıkadığım kızımın saçları sabah şurup olduğundan kazık gibi oldu.

    YanıtlaSil
  7. yazma ne kadar yakismis ya.Kücük köylü güzeli..

    YanıtlaSil
  8. Önce şalvar sonra eşarp bayılıyorum bu kıza yahu:) Benim için öp. Kızları olan arkadaşları kıskanıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Ne güsel bi hafta sonu oılmuş, çiçekler falan. ben senin yazılarını çok seviyorum yahu sıkılmadım kendi adıma. İyi ki blogger olmuşsun hehehe :)))))

    YanıtlaSil
  10. geçmişler olsun..emin ol canım yalnız değilsin..bizde ilaç içiremiyoruz afra ya ne zor öyle iyi anlıyorum ki seni..ve çok can sıkıcı..onlar hasta olmasınlarda tek..birde bizim ilham kaynağımız ece..bizde sizden görüp sulu boya aldık..kızım da çok sevdi..hatta sıradaki postta onunla ilgili olacak..başörtüsüde nasıl yakışmış cimcimeye..maşallah...

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda geçer. Ama annesi ben o yazma bağlayan başa ve hamur yoğuran o ellere bittimm:)Bu kadar mı yakışır bir küçüçük insan evladına:) Maşallah maşallah maşallah

    YanıtlaSil
  12. 41 kere maşallah yerim ben onu yazma ne kadar da yakışmış:)

    Havalar bir iyi bir kötü olunca hastalıkta kaçınılmaz oluyor inşallah biran önce atlatırsınız.Çook geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  13. MAŞALLAH SANADA ECOŞADA NİL BAYILIYORUM BU SİZİN ETKİNLİKLERE AYRICADA HİÇ ÜŞENİLMEDEN ÇEKİLEN RESİMLERE. HARİKASINIZ YİNE ANNE KIZ.

    YanıtlaSil
  14. maşallah şu yazmalı halini çok şirin ne kadr şeker olmuş maşallah maşallah.oooh herkes hafta sonu yatmış ne güzel memleket oh be .sen ballı lokmmam.ben ben ne zaman uyucam:(

    YanıtlaSil
  15. Yazan anne: :)

    Nehir İda: öperim ebru teyzesi. doğur bir tane daha dermişim :)

    Nilüfer: sağol bi tanem. sayende

    gutguruna: suluboyamız hep elimizin altında. uzun bir süre vazgeçeceğe benzemiyor. Bekliyoruz Afra nın yeni postunu. Öptüm güzel prensesi

    Ayla: bir de koparıp bana verdi Ayla teyzesi. bir nefis oldu kii tatmalıydınız :)

    ikiz annem: sağol canım. üstünü de çok açıyor maalesef. yaz gelse de rahat nefes alsak.

    YanıtlaSil
  16. Nilay : fotoları çekmem de blogun da etkisi var. ayrıca ben ece yi bulaştırmadan yapmaya kalkınca 15 dk lık iş 40 dk oluyor .sürekli ayaklarımın dibinde istekleri bitmiyor ama ona izin verince ben de diğer taraftan işimi hallediyorum. hem o da amacına ulaşmış oluyor:)

    sezobigom: analarımız sağolsun şekerim :) nazar etme nolur, yolla annene senin de olur :)

    YanıtlaSil
  17. Geçmiş olsun miniğe..Benim çocuklar da şurup içerken aynılarını yaşatıyor bana..

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun :( Oy ben kurban olurum sana ne guzelde yakışmış çember maşallah,çok ta hamaratız.

    YanıtlaSil
  19. reyhane: dün babasıyla bile başaramadık. parmak kadar velede gücümüz yetmiyor :(

    Sevtap: bıraksam bütün gün mıncıklar o hamuru :)

    Moda uhabirim. Sibelim sen gel hergün çatlatana kadar kısır ve biberli ekmek kürü uygulayacam sana :)

    YanıtlaSil
  20. Amanın yazması ne kadar çok yakışmış.Mutfağın dili olsa da o günkü keyfini anlatsa keşke, Ece hanım zerafetiyle renklendirmiş adeta

    YanıtlaSil
  21. İlknur teyzesi çok teşekkür ederiz. sanırım yeni aktivitemiz hamur işleri. çok rahatlıyor yoğururken :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...