8 Mart 2011 Salı

Bir Garip Ben

Kaç gündür bloga giresim bile yok. Garip bir ruh hali içerisindeyim. Haftasonu geldi geçti farketmedim bile. Hiçbişey anlamadım.


Cuma günü akşamdan birkaç ufak ev işi yaptım. C.tesi sabah erken kalktım ve biriken ütüleri yaptım işe gelmeden. Öğleden sonra ise araştırma hastanesinde yatan bir arkadaşımızı ziyarete gittik. Gittik de, gitmez olaydık diyemiyorum. Çok kötü çok. İnsan ne kadar nankör mü desem, bencil mi desem,... ne desem bilemedim. Arkadaşımız benim yaşlarımda. Bizden daha sonra evlendi. Eşi taa ortaokuldan arkadaşımız. Biz eşimle ortaokuldan beri tanışıyoruz, aynı sınıftaydık. Ne güzel ki eşim hala bir çok arkadaşıyla görüşüyor.Benim kızımdan birkaç ay küçük bir de kızı var. Ve maalesef bu arkadaşımız hamilelik sırasında kansere yakalandı. Aslında bilinmedi. Doğumda doktoru farketmedi ve tedavide geç kalındı. Yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyor. Doktorlar hiç ümitli konuşmuyor. Yazarken bile nefes alışverişimin hızlandığını hissediyorum.
" Hacer nolur kızın için bu illeti yeneceğine inan, Azra için.." tek diyebildiğim bu oldu :(

Sonra ne mi oldu hayat kaldığı yerden devam etti. Aklıma Deli anne geldi. Hani o da haber falan izlemezmiş ya, ahlanıp vahlanıp sonra rutine dönünce kendinden utanırmış ya ( Deli annem umarım yanlış hatırlamıyorum) işte böyle rezil ve adaletsiz bişey şu hayat. Kimileri canının peşindeyken , acı çekerken, kimileri de bir o kadar vurdum duymaz..

Sonra Pazar geldi. Sabahın köründe uyandım yine. Hatta kuzum uyanmadan öğle yemeğim bile hazırdı. Özel, kayda değer hiç bir şey yapmadık. Kuzumun Nuno ve Haco halaları geldi. Oturduk , yemek yedik, sohbet ettik ve gübü sızarak bitirdik. Geçti gitti kıymetini bilemediğimiz, sağlığımıza şükretmediğimiz bir gün daha .

Sonra P.tesi geldi ve başladı koşturmaca. Ece yine ağladı kreşe giderken :( İş yoğun değildi ben de kitabımı okudum.

Bugün Salı. Güzel başladım güne. Ece uyanana kadar geceden koyduğum çamaşırları serdim. Akşama çalıştırılmak üzere bir daha doldurdum. Buğday haşladım. Akşama kızımın çok sevdiği yoğurtlu buğdaydan yapacağım. Domatesli bulgur pilavı pişirdim. Duş aldım. Kuzum uyandı . Ve ve bugün kuzum ağlamadı kreşe giderken. Harika. Daha işe bile gelmeden eşimi aradım " Ece bugün ağlamadı , ben işe gidiyorum " dedim. Ama bu yarın ağlamayacağı anlamına gelmez. Olsun. Bugün ağlamadı ya .İşe vardım. Kitabımı bitirdim. Harikaydı. Kesinlikle tavsiye ederim. Blogcu Anne demişti, kitabın sol yanı ağır basar ve seni hüzün kaplar. Aynen öyle bir kitaptı.

Ve şimdi kaç gündür kapısını çalmadığım blogcu arkadaşlarımı ziyarete gidiyorum. Çok özledim sizleri. Görüşmek üzere ...

13 yorum:

  1. başka türlü nasıl yaşarız ama... hayat böyle birşey işte. maalesef böyle... keşke elimizden birşeyler gelse; ki imkanı olan zaten yapıyor. kendimizi suçlayarak yaşayamayız, dediğin gibi bol bol şükretmek en doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. O kadar hızla yabancılaşıyoruz ki birbirimize. Başkalarının acılarına göz kapatarak:( Ne desem bilemedim. İçime çöreklenmiş hüzün:(

    YanıtlaSil
  3. Çok zor Allah yardımcıları olsun::(( Bizde seni özledik kara bulutlar kalkamadı bir türlü üzerimizden yasak perişan etti bizi ama yılmak yokkkk:)))

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşın için çok üzüldüm canım benim. İnşallah sağlığına kavuşurda kuzucuğuna kavuşturur bir an evvel.
    Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  5. aynı düşünceler gecen hafta bendeydi uzaktanda olsa tanıdığım daha çok genç birini kaybettim hemde küçüçük bir bebği vardı daha.oturdum ağladım ağladım 1- bilemedin 2 saat sonra kaldığım yerden devam ettim ama utanarak eşime dedim utanıyorum ama başka da olmuyor düşündükçe(şimdi ki gibi)kendimi sorguluyoorum ,hayatı sorguluyorum cansızlaşıyor herşey gözümde ama gözümün önünde ilgilenilmesi gerekn oğlumu görünce hayat böyle birşey diyebiliyorum bir yanım acırken bir yanımın devam etmesi:(
    allah arkadaşınıza şifa versin bloğun adı gibi bir mucize olsun inlallah burdan güzel haberlerini duymak nasip olsun inşallah inanaın tüm kalbim içtenliğimle istiyorum

    YanıtlaSil
  6. aynen nilim içim buruk bloğa elim varmıyor bile beni bloğumdan takipedenler blogcular olmadığından giremiyorlar ve onlara dns ayarlarını değiştirmeleri konusundada bişi yapamıyorum.
    arkadaşın için üzüldüm canım ama dediğin gibi biz yaşantımıza kaldığpımız yerden devam çünkü hayatın kanunu bu. ben yaşantıma dönecem die başkalarının acılarını görmezdende gelemem olabildiğimce melhem olmak isterim ama elimeden gelen kadar...ondan gayrısı bize ah vahh sadece...

    YanıtlaSil
  7. ve ancak kötü birsey karsisinda hatirlayiveriyoruz hayatin ne kadar bos oldugunu bir sonraki gün tekrar yeniden unutmak icin..Acil sifalar diliyorum arkadasina.Rabbim onu evladina bagislasin.

    YanıtlaSil
  8. Tibetin annesi: adaletin bu mu dünya? haklısın. şikayette bonkör şükürde nankörüz maalesef.

    Nehir ida: hüzün hiç bir yere gitmiyor ki ebru. hep bir yerlere pusmuş bekliyor :(

    ballı lokmam: yılmadım manolyam geldim. bak burdayım. bu yasak kitabımı bitirmeme yaradı :)

    oytunla hayat: inşallah arkadaşım. kuzusuna kavuşsun, sarılsın koklasın. ben de öptüm sizi canım

    sezobigo: off sezobigom off. eşim götürmeyi bile reddetti en başta. biliyorum darmadağın olacaksın dedi. ama gitmeliydim. yani empati kurunca onun yerinde ben olsam ben isterdim beni görmeye gelmelerini.
    inşallah inşallah güzel yürekli arkadaşım.

    nilayın sihirli elleri:hala umudumuz var nilay dns ayarlarının değiştirilmesine gerek kalmadan yasak kalkacak. hayat çok acımasız be nilay

    aslı: işte bu acıtıyor ya canını insanın. mezarlıkta, hastanede sadece sağlığımızı, hayatımızı zikrediyoruz. sonra da kaldığın yerden devam. sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi, hastalanmayacakmışız gibi :(amiin. çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Maalesef hayat böyle bir şey.Aslında bir taraftan düşününce evet güzel olmasa da böyle olmak zorunda sanırım yoksa nasıl devam ederdik hayatımıza.Hiç birimiz devam edemezdik tekrar söylüyorum çok kötü böyle olması ama yapılacak bir şeyde yok maalesef.Acılarımızı sararak devam etmeyi öğretiyor hayat bize:(
    Arkadaşın adına inanılmaz üzüldüm çok küçük bir bebeği olması ayrı bir üzüntü konusu inşallah şifasına kavuşur..

    YanıtlaSil
  10. ahh nimetleri kaybetmeden şükrünü eda edebilsek,hele de sağlığın.
    nankörleştiğimizde hastanelere gidip ibret almak lazım,ciddiyim.

    YanıtlaSil
  11. Cok uzucu bir durum. Umarim yener. Deli annem gercekten yazisinda hakli. Aynen dedigi gibi oluyor.

    YanıtlaSil
  12. Cok uzucu bir durum. Umarim yener. Deli annem gercekten yazisinda hakli. Aynen dedigi gibi oluyor.

    YanıtlaSil
  13. İkiz annem: Aylin doğru diyorsun başka türlü idame ettiremezdik hayatımızı. Amin . Küçük Azra annesiz kalmasın inşallah. çünkü eşinin ailesi bu evliliğe karşıydı. ve şimdi sanırım anneannede. off rabbim sen yardım et.teşekkürler Aylincim

    Neval: kayınpederim de bunu der. İnsanın arasıra , mezarlık, hastane ya da akıl hastanelerine arada ziyarette bulunması gerekir der.

    Taze anne: Gül allahım bizi sevdiklemizle sınamasın, onlardan mahrum etmesin.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...