23 Aralık 2010 Perşembe

Emzirme Reformu Sobesi

Sorular şöyle:
(1)  Türkiye’de ilk altı ay sadece anne sütü alan bebeklerin oranı sizce yüzde kaç? (*)

Çok düşük bir oran olduğunu tahmin edebiliyorum.

(2) Siz bebeğinizi ne kadar süre anne sütü ile beslediniz?

14 ay

(3) Kaç ay doğum izni kullandınız?

2 ay

(4) Yasal süt izninizi kullanabildiniz mi?

Hayır

(5) Emzirdiğiniz ya da süt iznini kullandığınız için iş yerinde mobbing (tepki, işi bırakmanız için baskı) ile karşılaştınız mı?

Tam tepki denmese de, her öğlen yemek iznimde kızımı emzirmeye gitmek için zorlandığım zamanlar maalesef oldu. Ve yine maalesef bu öğle izinlerimi sadece ilk 6 ay kullanabildim, o da evim işyerime yakın olduğundan dolayı.Yoksa yine gidemezdim.

(6) Bebeğinizi toplum içinde, dışarıda emzirmeniz gerektiğinde sıkıntı yaşadınız mı?

Hayır.

(7) Emzirme konusunda desteğe ihtiyacınız oldu mu? Gerek emzirme danışmanlığı, gerekse psikolojik olarak yeterince destek bulabildiniz mi?

İlk günler maalesef sütüm gelmediği için mama kullandık ve kuzum ileri derecede sarılığa yakalandı. Daha sonra çok şükür atlattık.Annem en büyük desteğimdi.

(8) Emzirdiğiniz süre boyunca etraftan “sütün yetmiyor, mama ver, bu çocuk meme emmek için çok büyük” şeklinde baskı gördünüz mü?

Sütün yetmiyor , mama ver şeklinde değil de ( çünkü kuzum tombik, ve kilosu gayet iyiydi maşallah) meme vermek için yeterince büyüdü şeklinde tepkiler aldım.

(9) Emzirme Reformu’nu biliyor musunuz? Sizce Emzirme Reformu neden gerekli?

Emzirme Reformu gerçekten gerekli. Özellikle özel sektörde çalışan anneler (benim gibi) eminim çok zorluk çekiyorlardır.

(10) Emzirme Reformu’nu web sitesinde desteklediniz mi? Destek olmak için www.emzirmereformu.com adresindeki formu doldurmanız yeterli.

Evet destekledim.

Yukarıdaki soruları yanıtladıktan sonra, veri takibi yapabilmek açısından yazınızın linkini bilgi@emzirmereformu.com adresine gönderiniz.
(*) Türkiye’de ilk altı ay sadece anne sütü alan bebeklerin oranı yüzde 1,3. (Kaynak UNICEF Türkiye). Annelerin yüzde 98′i doğumdan sonra emzirmeye başlıyor, fakat ilk iki aydan sonra genel emzirme sorunları veya işe başladıklarında yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle emzirmeyi ve anne sütüyle beslemeyi sonlandırabiliyorlar.

İsteyen herkes blogunda paylaşabilir.

4 yorum:

  1. nefi bir konu 14 ayda çok iyi ben 1 yıl bile emziremedim:(

    YanıtlaSil
  2. Şimdi bile öyle özlüyorum ki emzirmeyi...

    YanıtlaSil
  3. Desteğin için çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...