21 Aralık 2010 Salı

Bir haftada neler yaptık?

Cumartesi dayımızı, pazar günü anneannemizi yolcu edince kızımla başbaşa kaldık. P. tesi öncelikle üstten bir temizlik girişimi. Sevmiyorum şu temizlik işlerini ya neyseee..Buna rağmen ellerimin görüntüsü içler acısı. Çok fena tahriş oldular. Ee bi de sevsem ne olurdu acep halim :)

Salı günü hava kapalı zaten, ee kuzuyu da üşütmemek lazım ne yapsak ne yapsak aklıma daha önce annelili nin fıstık kabuklarıyla yaptığı etkinlik geldi . Biz de yapalım dedik.



Ama benim miniğim çabuk sıkıldı. Tamamlamak istemedi. Başka ne yapabiliriz diye düşündüm. Ve hala salonumuzun ortasında duran oyun hamurlarını yaptık.

İnanmayacaksınız ama evin aksesuvarı gibi oldular. Hep sehpanın üstündeler :)

Başka neler yaptık . Eee tatlısız olmaz di miii :) Hemen Balböcükleri Serpil'in muhteşem gül tatlısının tarifini çaldık

Arada böyle fotoğraflar da çektik

Cuma günü kuzumun kreşine uğradık orda çocuklarla birlikte kurabiye etkinliği yaptık. Çok zevkliydi. Ama ben sıpalar kurabiyeleri mundar etmesin diye fotoğraf çekemedim tabi :) öğretmenleri çekti onlar bana yollar yollamaz ben de paylaşırım. Sınıfın halini görmeliydiniz :D

C.tesi ömrü hayatımda ilk defa turşu kurdum. Sanırım yavaş yavaş anneliğe terfi ediyorum. Kayınvalidemden özendim. Eşime hemen lahana siparişi verdim. Güzelce doğradım yıkadım. kavanoza doldurdum. bolca sarmısak, aralara mor lahana , bir avuç tuz büyük kavanoza, daha azı küçük kavanoza, 500 ml lik elma sirkesinin 1/3 i küçüğe , 2/3 si büyüğe su doldurup bolca taze nane ve oldu da bitti maşallah. Nefis olur inşallah. Acayip heyecanlıyım. Duyan da bişey sanacak :)
Pazar günü kahvaltı sonrası kızımı bu halde buldum :)




Böyle geçti gitti bir hafta. Şimdi yine masamda bilgisayar başındayım. Haa bu arada en güzel gelişme kızım artık kreşe giderken ağlamıyor ve öğretmenine koşuyor. Bugünleri de gördüm ya ohh beeee :)
















3 yorum:

  1. Anne kız bayağı eğlenmişsiniz ne güzel..Tatlı çok güzel görünüyor bu arada:)))

    YanıtlaSil
  2. Fıstıktan fıstık kabuğu faaliyeti...
    Dolu dolu geçmiş vakit. Bu aralar blog anneleri okullarda anlaşılan...

    YanıtlaSil
  3. Ballı lokmam: hepsi gördüğünüz üzere çalıntı ;)Ama gerçekten dolu dolu bir haftaydı

    Annelili: Sen olmasan hayatta aklıma gelmezdi. Okuldaki fotoları çok merak ediyorum aslında

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...