17 Ocak 2018 Çarşamba

Şükür Kavuşturana

Artık hiç şaşırmadığım bir sorun, bilgisayarımın arıza vermesi, ya da herkeste bağlantının olup bende olmaması.

Geçen ayın 29 undan beridir ofisin santrali arızalı. Neymiş yanımızdaki bina yıkılacakmış, bizim de hatlar onlarla aynı kutudaymış. Onlar hatlarını iptal ettirince biz de nasibimizi aldık. İçerdeki kral dairelerinde herkesin var interneti falan ama biz tebaa kısmısında ne telefon, ne bağlantı. Telefon geldi, kasa arıza verdi. Kasa yapıldı usb ler tırt oldu. Amaaan işte böyle.

Yılsonuydu, yılbaşıydı derken ilk ayı yarıladık bile. Cuma günü karneler. İlk haftası izin almalar, İzmir'e gitmeler falan. Kreş bir hafta gitmesen bile ücreti tam alıyormuş, gıcıklar. Ece'nin karnesi çok iyi maşallah. 11 dersin 8 tanesi 100. Diğerlerinin en düşük ortalaması 95 ve hepsi sözel dersler.  Geçtiğimiz cumartesi bir kolejin bursluluk sınavına girdi. Gönderebileceğimden değil ama deneyim oldu en azından.

Bu aralar fazla sorunlu. Annemlerde bile duramıyor. Ki en sevdiği yerdir anneannesinin evi. Anne haydi gidelim diye tutturuyor. Çok sevdiğim çocuk modeli. Çarpacan ağzının ortasına o olacak. Zaten haftada bir görüyorum. Babasının laflarını bana satıyor: Niye bizim evimiz yok muymuş? Kendi evimizde vakit geçiremez miymişiz? Birdiler, iki oldular. Ya sabır. Geçen konser var gidecez, Ece ile Ela'yı anneanneye bırakacaz, Ela da sorun yok ama Ece yi ikna edene kadar kılı kırk yardım. Bu arada söylemesi ayıp Rubato'nun konserine gittik de. İnanılmaz keyifliydi.

Ela deseniz öksürüyor bu aralar, bu da altına kaçırmasına sebep oluyor geceleri. Dr a gittik mecburen, sonuç: faranjit. Bıkmıştım her gün alez , çarşaf, nevresim yıkamaktan. Yıkamak neyse kurumuyorlar da. Benim içiremediğim ilaçlarını kreşe yolladım, öğretmeni mis gibi içiriyor.  Ağlayarak her istediğini yaptırıyor sıpa. Çok güzel yalan söylüyor. Ece ile pek anlaşamıyorlar. Ece çok doğrucu Davut, Ela'nın hayal dümyasını hiç anlamıyor, anlamaya da çalışmıyor. Sürekli kedi köpek gibiler. Benle Ece de öyle. Tartışmasız bir günümüz geçmiyor.

Bu aralar Deniz Erten'in İşaret kitabını pek elime alamadım. Araya Kafka'nın Dönüşüm kitabını soktum. 2 saatlik kitabı bitirmem dört gün sürdü. Uyandığında kendini böcek olarak bulan Gregor Samsa'nın hikayesi. Hayatını ailesine adayan Gregor'un, böcek olduktan ve öldükten sonra ailesinin hayatındaki yeri ve önemi çok güzel anlatılmış. Kafka'ya babası maalesef gerçek hayatında da hep öyle davranırmış. 

Ela'dan bir kaç sözü de şuraya not alayım ve  bitireyim yazımı. Ofiste yabancı misafirler var. Ortam kalabalık.
Porkatal (portakal) - Fison (sifon) - Kaldırma (kaldırım) - sitengap (stand up)

İzmir sonrası görüşmek üzere.

Sevgiyle kalın.

15 yorum:

  1. Geçmiş olsun Nil'ciğim ben de nerede arkadaşım diyordum, ya sorma internetin mi var, bilgisayarın mı var derdin var zaten:((kıyamam ama sakın ağzına çarpma annesiiii kıyamam ben..zaten yapmazsın ya...:)Ela'nın sözlerine bayıldım, annelik zor zenaat kolay gelsin diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçemedi bir türlü Müjde abla.
      Çarpmadım tabi ama aynısını bu haftasonu da yaptı bana. Gerçekten artık üzülüyorum. Yani zaten bir yere gitmiyorum, gidince de sürekli sıkılan bir baba kız ile karşılaşmaktan bıktım.
      Sağol canım.

      Sil
  2. Çocuklar büyüdükçe laf anlatmak kolaylaşmalıydı oysa, nerdeeee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan Handan hergünümüz kavga dövüş. Büyümeseler sanki daha rahat yeminle.

      Sil
  3. İyi tatiller o zaman sana, bol bol dinlen, bol bol gez.
    Geldiğinde görüşürüz ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelebildim Şebom.
      İzmir'de yaşamak istediğime karar verdim :)

      Sil
  4. Okumak istediğim kitaplardan biri <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çabuk bitiyor. Garip bir psikoloji.

      Sil
  5. 'Siz benim olamadıklarım olun....bu dizelerle başlayıp giden şiiri yazacak kadar,iyi birini hayatta kızdıran şeyleri az olsun dileğim.
    Minik şirin ailesiyle.

    Kafka"Dönüşüm" içini acıtan kitapları seçmesen bu aralar...
    Sana bir Öğretmen edasında bir kitap önersem..."Leyla NAVARO'nun( Beni Gerçekten Duyuyor musun ? ) İstemezsen Biskiremde verebilirim...👻👻👻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın güzel yürekli arkadaşım benim. Bu aralar okuyamıyorum ama söz okuyacağım bu kitabı.
      Teşekkürler kıymetli tavsiyen için.

      Sil
  6. Kitabın adını yanlış yazmış olabilirim.Doğrusu
    "Gerçekten ; Beni duyuyor musun ?" Leyla NAVARO
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı araştırınca okuyanların hepsinin tavsiye ettiğini gördüm.
      Listeme ekledim Merihçiğim.

      Sil
  7. Nil'ciğim epeydir hatta 1 aydır yoksun, merak ettim seni canım, umarım her şey yolundadır, ben bu yazını okuduğumu hatırlıyorum, aradan bir ay geçtiği için yorum yaptım mı, yapmadım mı hatırlayamıyorum, blog arkadaşlarım sessizce bloglarını bırakmaya başlıyorlar çok üzülüyorum:( umarım sen bırakmazsın...hatta bu konuda bir yazı yazacağım yazdığım dizi bitsin onu bekliyorum...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bırakamam buraları Müjde abla. Hatta çok özlüyorum blogları. Ama bazen araya mesafe girdikçe girmek de zorlaşıyor.
      Tezgahın üstü ilaçlarla dolu olsa da iyiyiz Müjde ablacığım.
      Teşekkürler.

      Sil
  8. Merhaba blogunu takibe aldım.Kitabı da listeme ekliyorum .Teşekkürler ,sevgiler 😍

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...