27 Şubat 2017 Pazartesi

Haftasonundan

Neredeyse 20 gün olmuş yazmayalı. Hem ne yazacağımı bilemedim, hem de elimdeki kitabı bitirmek için bloglara girmedim. Çünkü bir girdim mi çıkamıyorum. Resmen kendimi kaybediyorum bloglar arasında.

Bir kitap ki, yılan hikayesine döndü.





Kitabı yarım bırakmamak için resmen cebelleştim kendimle. İki defa başa sardım. Okuduğum ilk Orhan Pamuk kitabı. Başka bir kitabını okur muyum bilemiyorum. Farklı bir son bekliyordum. Kitabı elimden bıraktığımda, tekrar elime almam için hiç bir sebep sunmuyordu kitap bana.
Doğu - batı sentezi demiş bana göre alakası yok. Tarihle ilgisi yok. ' Ben neden benim?' sorusuna yanıt aranan sayfalar gerçekten güzel kurgulanmıştı. Çoğu zaman kişileri karıştırdım. 
Değişik bir kitap. Tavsiye eder miyim? Hayır.


Aynaya bakarken nasıl görünüşünü seyrediyorsa insan, kendi düşüncesinin içine bakarak da özünü seyredebilirdi. (Sayfa 57 - YKY)
Sonraları, yaşamak için hikayeler uydurduğum yıllarda, hikayeler uydurmak için yaşamayı düşleyen bu adamı hatırladım. (Sayfa 17 - YKY)
 150 sayfalık kitabı bitirmem 1,5 ay sürdü. Rezalet bir durum anlayacağınız.

Bu aralar akşamları örgü örmeye çalışıyorum. 2013 yılında başlamış olduğum bu battaniyeyi tekrar elime aldım. Ozan için örmeye başlamıştım, şimdi kardeşi dünyaya gelecek inşallah ona yetiştirebilirim.  :) Tembelim biliyorum. Kenarını örüyordum 4. sırada beğenmediğimi farkettim ve tekrar söküp başladım. 

Cumartesi günü ise beni bir süpriz bekliyordu. Normalde bugün olan doğumgünümü bizimkiler organize olmuş cumartesi kutlamaya karar vermiş. Herkes bişeyler hazırlamış gelmiş. İmece usülü bir doğumgünü partisi harika oldu açıkçası. İkramlar on numaraydı. Eşimin benim için sipariş verdiği pasta da onu bir süpriz bekliyordu. Pastacı, arkadaşımız olunca içine kendi duygularını katmış.  :) Üzerindeki mesaj hiç eşime göre bir şey değildi. Hepimiz gülmekten yerlere yattık. Artık 38 olduğuma göre profilimi de düzelteyim bir ara :)



Misafirlerimiz gittikten sonra asıl süpriz geceymiş. Hemen aklınıza muzur şeyler geldi di mi :) Maalesef Ela rahatsızlandı. Gece istifra etti. Üşüttü galiba. Aksırmalar, tıksırmalar. Bütün gece babayı yatırmadı.

Pazar uyandığımda ben de kendimi iyi hissetmiyordum ama kendimizi dışarı atmazsak ev hali çekilecek durum değildi. Kahvaltımızı dışarda yaptık. Ela bir şey yemese de açık hava, güneş iyi geldi. Sonra sahile çıktık. Uçurtmamızı uçurduk. Ama Ela halsizdi biz de daha fazla yormadan eve geçtik. Güzel bir duş ile uykuya daldı kuzum.

Bugün de burun akıntısı hafif ateş devam ediyor. Kaderin cilvesi ben ofiste, o evde. :(

Çiçeklerim gibi güzel geçsin gününüz.
Herkese sağlıklı, mutlu haftalar.






26 yorum:

  1. Orhan Pamuk tek yarım bıraktığım kitabın yazarıdır... İlişkimiz çok seviyeli kaldı o sebeple... Bir daha da başka kitabını elime almaya yeltenemedim...

    Battaniye biter bence... Kesin biter yani ;) Bitir artık hatta :)))

    Nice mutlu, güzel, sağlıklı yaşlar diliyorum canım seni... He böyle güzel kal ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önyargılı davranmamak adına okumaya başladım ama 1,5 ayımı yedi yaw. Yani olumsuz pek yorum da okumadım kitap hakkında. Hep kendimde aradım sorunu. Ama yok gerçekten sarmadı.

      Battaniye bitecek inşallah. Akşam cüceler rahat verse.

      Sağol Şebom. Bakalım 38 yaşta neler bekliyor beni. Öperim.

      Sil
  2. Doğum günün kutlu olsun, mucizelerin ve eşinle nice mutlu yılların olsun Nilhan'ım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Kerimeciğim. Çok teşekkür ederim güzelim.

      Sil
  3. Gönül bahçemin biricik papatyası zaten bir bayan fikri kokuyor buram buram :)))) İyi ki doğmuşsun canım. Mutlu yaşların olsun.
    Yalnız battaniyeye çok güldüm, en kötü Ozan' ın çeyizine hazır olur bence :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Nihan mesaj hepimizi kopardı. Siparişi eşim vermiş ve bu ondan beklenmeyecek bişey :) Çok teşekkür ederim canım.
      Battaniye de kitap gibi yılan hikayesine dönenlerden. Ama o da bitecek kitap gibi.

      Sil
  4. Nice güzel yıllaraa :)

    Elâ'ya geçmiş olsun.

    Pastanın yazısı unutulmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Handancığım.
      Ela daha iyi şükür de ben kışın son şifasını kapmış bulunmaktayım.
      Pastanın yazısı 38 yaşıma damgasını vurdu :)

      Sil
  5. Pasta üzerinde ki yazıya bayıldım :)) tekrar mutlu yıllar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülşahçığım. Yazı efsaneydi benim için :)

      Sil
  6. Aslında çok güzel geçmiş arkadaşım haftasonu özellikle yani hastalık sizi yenememiş hemencecik iyileşirsiniz inşallah çiçekler güzel uçurtma uçurtmam güzel eh bir de deniz var işin içinde oldukça güzel şeyler olmuş maşallah💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzeldi. Ece ye kalsa daha da eve girmezdi. Çocuklardaki enerjiye yetişilmiyor. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Geçmiş olsun,nice senelere.Orhan Pamuk hiç beğenmediğim bir yazar,pek çok kitabını da okudum üstelik ama zorla,sırf fikir sahibi olmak için.Ne kadar karışık yazarsa o kadar iyi yazdığını düşünen,çakma Rus yazar kıvamında bir tarzı var.İstediği kadar Nobel alsın asla tavsiye edeceğim bir yazar değil,okuyamamakta haklısın 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hocam.
      Yazar hakkında düşüncelerine katılmak istesem de yeteri kadar okumadığım için haksızlık edeceğimi düşünüyorum yine de. Ama gerçekten karmakarışık bir üslubu var.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Sağolun Hocam. Bahar geldi geçer inşallah.

      Sil
  9. Doğumgünün kutlu olsun sevdiklerinle, çocuklarınla mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum sana. Orhan Pamuk'un kitaplarının yazım dilini ben de sevmiyorum ve çok sıkılıyorum o yüzden seni çok iyi anladığımı söyleyebilirim 😀. Teşekkürler paylaşım için sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Orhan Pamuk okuyucuyu ikiye bölen bir yazar sanırım. Çünkü çok seveni olduğu gibi hiç sevmeyeni de fazla. Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  10. Uzun oldu bu ara. Senden haber almak güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf kitaba odaklanabilmek için girmek istemedim.
      Teşekkürler , sevgiler.

      Sil
  11. Orhan Pamuk okuyamadığım bir yazar.Zevk ve renk meselesi gibi.Aynı kitabı ve diğer kitaplarını sırf okumuş olmak ve fikir sahibi olmak için okudum,bir şey de anlamadım :( Bende tavsiye edemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın ben de bir gariplik olduğunu düşünmüştüm. Yani tarzı beni çekmedi. Yalnız olmayınca rahatlıyor insan.

      Sil
  12. Geçmiş doğum günün kutlu olsun, ne mutlu sana ☺ Ela'ya da geçmiş olsun 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Geçti diyoruz ama havalar yine yanıltıyor bizi.

      Sil
  13. Bloglara girme konusunda sana katılıyorum.Günlük girersem zaten hiç bir iş yapamıyorum.İş yapamayacağım zamanlarda takip ettiğim bloglara girip tüm postları geziyorum hem o kişiye odaklanmış hemde işim kalmamış oluyor güzel oluyo.Ayrıca geçmiş doğum günün kutlu olsun canım.Prenseslerin ile sağlıklı,mutlu nice yaşlara...

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...