3 Ekim 2016 Pazartesi

Evdeki Hesap

Bayramdı, sonra yıllık izindi, öğretmenden gelen mesajdı, yıllık izni ertelemekti derken, ahan da burdayım. Kısa kısa sıkmadan yazabilecek miyim acaba?

9 günlük bayram tatili nasıl geçti unuttum bile. İzmir'den kardeşim geldi. Beraber güzel vakit geçirdik. Hava çok değişkendi. Geceleri çok sağlam yağıyor, öğlenleri ise sıcaktan yanıyorduk. Bir hafta çok hızlı geçti.

Kendimizi tamamen okula motive ettiğimizde de sınıf annemizden gelen mesaj tüm planlarımızı alt üst etti, sinirlerimi zıplattı resmen. Neymiş öğretmenimiz seminer dolayısıyla yurtdışındaymış, okulumuz bir hafta gecikme ile başlayacakmış. Annemle vedalaşmışken bir hafta daha idare etmesini rica ettik. Bu arada dedemi hastaneye yatırdık. Annem onunla ilgilenmek zorunda kaldığı için izni ertelediğim o hafta, babam çocuklara baktı.

İşe döndüm. Aradaki o bir haftada 4 tane vize dosyası hazırladım. Resmi evraklarla uğraşmaktan, eksik listesini bitirmeye çalışmaktan gına geldi. Bakalım bir gün kendimiz için de vize hazırlamak nasip olacak mı? Bu arada ofisteki sevgi yumaklığından bahsetmeyeyim. İnsanlar kişisel duygularını işine karıştırmıyor mu, işte orda bende şiraze kayıyor.

Sonra bir teklif geldi, daha önce postların birinde bahsetmiştim, hangisinde bulamayacağım şimdi. Bu sefer teklif onlardan geldiği için değerlendirmeye karar verdik. İki sene beraber çalıştığımız Hülya ablamızla yollarımızı ayırdık. Bu sene yengemizle yola devam etmeye karar verdik. İnşallah pişman olmayız. Çok tedirginim ne yalan söyleyeyim. Oysa evdeki hesap hiç böyle değildi. Ela kreşe Ece de etüde başlayacaktı.

Geldi izin zamanı. Okul başladı. Saat 6 larda uyanmak başladı. Benim gibi uykucuya yapılacak şey mi bu? Bizim evin tek uykucusu benim. Toplantılar yapıldı, türkçesi kaç tl açıklandı. Kitaplar kaplandı gece 1 lere kadar. Okulun üçüncü günü şifa kapıldı ve evdeki herkese bir güzel yayıldı.

Bu arada anne kişisi hazır izin almışken neye kalkıştı dersiniz, evladı olsa da sevmeyeceği temizliğe. 10 yıllık evliliğimde üçüncü pencere silişim desem durumun vehametini sanırım anlamışsınızdır. Ben temizlikten, eşim de benden bezdi. Temizlik yaptıkça kendini iyi hissedenler, nasıl bir psikolojiniz var sizin? Ama her yer pırıl pırıl oldu.
Anne kişisi temizlik yaparken evin halleri :)

Almanya'dan amcamız geldi

Bu yazıyı hazırlayana kadar akşam oldu. Ne yazacağımı da unuttum. Araya 5 sayfalık bir sözleşme tercümesi sıkıştırdılar. Gugıl sağolsun. Ofisin dış ticaretçileri dururken benden isterlerse ben de bunu gugılıma sorarım tabi ki. Ayrıca bitirmeme rağmen yollamayacağım. Hemen yaptı bitirdi demesinler diye.

Bugün yengemizin ilk günü. Bakalım nasıl geçti? Nida'nın bu işin üstesinden kalkacağına eminim.

Üçüncü sınıf ödevleri nedir öyle arkadaşlar? Yeminle zorluyor. İnternet de olmasa hayatta yardımcı olamayacağım heralde.

Şimdilik bu kadar sevgiyle kalın.


14 yorum:

  1. Ben de altıya gelmeden kalkmak zorundayım, daha hava karanlık oluyor, kışın herhalde çocukları gönderdikten sonra hava hâlâ karanlık olduğundan yatıp uyuyacağım :)

    Yeni okul yılı hayırlı olsun. Yenge ile güzel olur herşey umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün akşam 21,30 da hepimiz uyumuştuk. Bu kadar erken uyanmalar bünyeye ters geldi. Ben okula götürdükten sonra uyuyamıyorum. Küçük cüce uyanmış oluyor.

      Hepimize hayırlı başarılı olsun inş.
      Umarım Handancığım. Teşekkürler.

      Sil
  2. Temizlikden evlat olur mu hiç delimisin ahahaaaa olsa olsa kabus olur :))
    Ama temizlik iyidir be cankuşum :) Pırıl pırıl olmaya bayılıyorum ben ahahahaaa
    Herşeyin hayırlısı, düzene girersin inşallah bir an evvel...
    Bana da dua et de kış sezonuna ayak uydurabiliyim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Şebom. İyidir iyidir de, nankör aynı zamanda yaw. sen yorul sıpalar içine etsin :)
      O kadar gezmeden tozmadan sonra kış sezonu durulman için şart. Çatladık hasetimizden şurda :) Kışı severim ben. Daha düzenli oluyor hayat sanki.
      Öperim cnm İnşallah.

      Sil
  3. Üçüncü sınıf ödevleri o kadar zorsa nasıl yapacak yavrucaklar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi hocam babamız ekonometri mezunu ama düzlemden, düzlem parçasından, ışından doğrudan... anlamak için yetmiyor. Öyle şıklar var ki hep ikilem.

      Sil
  4. izindeyken temizlik işine ben de bir kez girmiştim. halı silmek ne zormuş yardımcı kadınlara saygım artmıştı. kolaylıklar diliyorum, hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anıtlarını dikmek lazım o kadınların. Halı silmek mi? o da ne :) Hiç işim olmaz.
      Hoşbuldum arkadaşım.

      Sil
  5. Temizlikten nefret ederim. Uğraş sonucu bir odayı temizleyince karşısına geçip uzun uzun izlerim bilirim ki fazla değil az sonra yeniden ortalık birbirine girecek.

    YanıtlaSil
  6. Ben de temizlik yapınca zaman dursun istiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ev temizliği kadar nankör iş yoktur insan temizleyici anda başlar yine kirlenmeye yapacak bişey yok kısır döngü gibi temizle kirlensin:) Allah kolaylıklar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hepimize kolay gelsin. Koltukları söküp yıkadığımın ertesi günü kızıma çok temiz gelmiş olacak ki, sağolsun üşenip tuvalate gitmek yerine koltuğu suladı :)

      Sil
  8. baksanaaaa, şu muhtarın manuel dönme dolaplı ve revodor kolonyalı bayramlarını yazsanaaa nolur benim içiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım bak bakalım istediğin gibi olmuş mu?

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...