20 Haziran 2016 Pazartesi

Yaz sezonu başladı

Eveeet.

Artık okullar kapandı. Her çocuğun beklediği tatil geldi çattı. Biz anneler için çile bitti mi yeni mi başlıyor bilemiyorum. Karnemiz "Çok İyi" .

Bakıcı ablamızla eylüle kadar yollarımızı ayırdık. Öyle gerekti. Eğer işler planladığımız gibi giderse de eylülde Ela'yı kreşe, Ece'yi de etüde yazdırmayı düşünüyorum.











Her sabah babam gelip evden alacak , akşamları da ben gidip onları bahçeden alacağım. Annemlerin yazlığı çok uzak değil, arabayla 15 dk falan . Anneme göre her akşam gidip almama gerek yok. Ama Ela durmaz. Hele de şimdi diş çıkarırken. Annem tuvalet eğitimine de başlayacak. Evdeki bütün şortları yolladım. Alez yolladım. Bakalım yaz sonuna kadar bezden kurtulabilecek miyiz?

Sabah babam ilk pozumuzu yolladı. Nasılız? Benim için yere basmak kadar güzel birşey yoktur. ( Bu yüzden ayaklarım kürek gibidir) Kızlarıma da karışmıyorum. Çilekler hemen Ela'nın sağında, elmalar da kafasının üstünde , mısırlarda evin arkasında :) Keşke çocuk olsam.

Ece için deniz mevsimi başladı. İp atlama, yürüyüş, gezme de bonus. Ders olayına gireceğini hiç düşünmüyorum. Geçen yaz bütün tatil boyunca yapmamıştı da, tüm kurban bayramını evde ders yaparak geçirmiştik. H.sonu iki kitap aldım ona. Bakalım, okudukça yenilerini almayı düşünüyorum.

Evde yaz gelince yapılacak iş kalmadı sayılır. Kitaplığı düzeltemedim hala. Askı ve raf almam lazım, erteliyorum. Bir de yastıkları sökersem oh ne ala. Bizim evde büyükten küçüğe herkes pamuk yastık kullanıyor. Kızların hiç biri puffy yastık sevmiyor. Bu iş için de annemin yardımına ve yerine ihtiyacım var.

Ramazanı yarıladık. Bu sene rahat tutuyorum orucu. Uzun zaman aradan sonra bu sene oruç tutmak çok iyi geldi her manada.

Haftasonu doktor, avm, dede ziyaretleriyle geçti. Bir de cumartesi deniz mevsimini açtı bizim prensesler.

Sıcaklar fena. Dün ilk defa klimayı açıp yattık. Kızların keyfine diyecek yok. Hepimiz yatak odasına doluşuyoruz. Kızlar bizim yatağa benimle, babamız yer yatağına. Ela gece yine uyandı, zaten küçük olan yer yatağına babasının yanına yatınca sustu. Nedir bu aşk anlamıyorum. Bir de babasının başını okşuyor, onu uyutuyor serseri kızım.

İşte bizde böyle durumlar. Sıcaklara dikkat.

Herkese iyi haftalar, sevgiler.


27 yorum:

  1. Ece'ye tebrikler Ela'ya da kocaman öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ela öptürmüyor ama haberin olsun :)

      Sil
  2. Hımm. Demek çocuklar tatile girdi.
    Bi şu kısa videoya göz atar mısın:)

    https://www.youtube.com/watch?v=Vpk7Eje9ZlQ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar üzücü. Ece'nin teknolojiye ilgisi yok ama, ufaklık için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Neyseki annemlerin bahçesi var.

      Sil
  3. Oh tatil havası ;)

    Geçen yaz yaşıtları teog kurslarına giderken bizimkisi okul açılana kadar eline kalem almamıştı. Tatilin adı üstünde,tatil, keyfini sürsün bir güzel ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya biz de tatilde ders yapmazdık, ama bizim zamanla şimdi arasında hiç bir benzerlik yok ki. onlar adına üzülüyorum.

      Sil
  4. kutluyorum Ece'yi, iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Dün dedesi havuzlarını doldurmuştu bile. Ben olsam eve bile gelmem :)

      Sil
  5. Ece'yi tebrik ediyor ve iyi tatiller diliyorum canım.Benim Artun'da eline tatil kitabı almak istemiyor,ilk okula başlayınca ne yapacağım hiç bilmiyorum,çok zor ona ders yaptırmak çok.Aslında sıkıldığı için zorlamak istemesem de gelişimi de gayet iyi olsa da bu isteksiz hali beni gelecek açısından korkutuyor.Bütün yaz evde ne yapacağım bu ikisiyle hiç bilmiyorum.Ohhh hayat Ela hanıma güzel vallahi,maşallah tadını çıkarsın.İleri de bu kadar özgür olamayacak malesef.Çocuk olmak güzel şey.Ben asla gezemem öyle cıbış cıbış dışarı da börtü böcek takıntım vardır ama en güzeli gezmesi.Seni ve fıstıkları tebrik ediyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece okumayı öğrenene kadar kitaplara bayılıyordu. Benim ona okumama. Bir sürü kitabı var. Şimdi bırak test çözmeyi, eline okumak için bile kitabı zorla alıyor.
      Bizim buralar o kadar sıcak ki, hemen herkes yalınayak :)

      Sil
  6. Aferin Eceye 💕 tatilde ders calismalari hele ki sicaklarda olabilemeez:) iyi tatiller.
    Ela Ramazan Davulcumuz olsun :D cok tatli yaaa;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babam da bu fotoyu ramazan davulcusu başlığıyla yolladı bana :)

      Sil
  7. Ela'nın yaptığı hiç yabancı gelmedi :D Ela'lar babaya düşkün oluyor sanırım.
    Ece maşallah çok büyümüş genç kız olmuş ya. Zayıflamış sanki kuzum.
    İyi tatiller Ece'ye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerime bildiğin gibi değil. Gece uyanıyor ve baba diye ağlıyor. Adamı kaldırıyor ve başını omzuna dayayıp evi dolaşıyorlar. Adama üzülüyorum sabahın 5 inde kalkıyor.
      Ece yi anneannesi kampa soktu bakalım işe yarayacak mı. Zayıflamak mı? Keşkee.

      Sil
  8. Ece'yi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim:) Ela'nın bababasına sokulması çok hoşuma gitti. He, hehe:) Babasının kızı, benimkisi gibi:) Şansları bol olsun. Çok sıcaaak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece adına teşekkür ederim. Ece nin hiç olmadığı kadar Ela tam bir babacı. Babanın da acayip hoşuna gidiyor bu durum. Hem de ne sıcak. Teşekkürler.

      Sil
  9. Okul bitti biz de evde takılıyoruz. Tuvalet eğitimine başladık kaanla çok iç açıcı değil durumumuz, beze dönmeyi bile düşündüm. Annesi yakın olanlara çok özeniyorum içten içe kıskanıyorum hatta;))) iyi tatiller size, çocuklar çok mutlu görünüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem gerçekten büyük şans benim için.Wc konusunda Bahçe de olmaları da. Evde gerçekten zor. Dün hiç bağlamamış iki defa altına çiş yapmış. Gece ben eve geldiğimizde sardım ama. Anneanne dede ile kim mutlu olmaz ki.
      teşekkürler

      Sil
  10. Miniklere iyi tatiller, Eylül' de yeni bir düzen kurulacak demek, bence daha güzel olacak her şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Nihan. Ben de öyle düşünüyorum.

      Sil
  11. Ben de hafta sonu anneliğine başladım nilhan. Pek bi düzensiz, pek bi sevimsizim o sebeple :/
    Oytun olunca hayatımın düzeni oluyor, hep diyorum bunu...

    Eluşkanın o çıplak ayaklarını yerim ben :) Tombik tombik tam ısırmalık vallahi.
    Ececiğimi tebrik ediyorum, bir seneyi daha başarıyla bitirdi.
    Darısı diğer senelerin başına, tatilin tadını çıkartsın şimdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta arası Oytun nerde? Olan çocuklara oluyor diyoruz ama, bizim de dengelerimiz alt üst oluyor. Benim en çok sabahları mışıl mışıl uyuyan Eluşkayı kaldırmak zoruma gidiyor.
      Hepsinin başarısı daim olsun. Büyüyünce zıbıtmazlar inşallah.
      Öperim canım

      Sil
  12. yenilesi fotolar bunlaaaar :) yatak uyku kısmı da çok tatlıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Eğer uyumuşsa çok tatlı gerçekten. Ama geceleri evin içinde isyan çıkarıyor cüce.

      Sil
  13. Merhaba,

    Çocuklar böyle bir ortamda yaşayabildikleri için çok şanslılar :)

    Ayrıca belirtmek isterim ki bloglarda pek çok kişisel yazı okuyorum ama bunda hissettiğim şeyi birçoğunda yaşamadım: Bu yazıyı okurken sanki bir mektup okuyormuşum gibi geldi :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
  14. Kız çocuklarının babaya erkek çocukların anneye düşkünlüğü bu olsa gerek. İyi tatiller o zaman size. Eylüle kadar zaman var her şey yoluna girer.Zamanın tadını çıkarın... Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Yatağa doluşmak ne mutlu ediyordur kim bilir minikleri. Küçükken biz de yer yatağında yatardık, soğuk olduğu için bazen hep beraber uyurduk. Yatak için özel oyunlar bile keşfetmiştik.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...