12 Nisan 2016 Salı

Mutfağa girince neden çıkamazsın?

Kızım okuldan çıkıp eve geçince illa arar beni.Ben de başlarım hemen emirlere.Yemeğinizi yeyin sonra da ödevlerini yaparsın dedim Elif'e. Sen ne getirecen bize dedi. Genelde ofiste yemek artınca eve de götürüyorum. Baya pratik oluyor. Annecim bugün yemek kalmadı dedim. Zaten öğlen yerken boğazımdan zor geçmişti. Kuzum çok sever çünkü taze fasulyeyi. Peki kalsaydı ne getirecektin diye sorunca taze fasulye dedim. Mmm bayılırım dedi. Bunu duyduktan sonra, eve giderken hangi anne almaz fasulye? Allahtan manavda taptaze fasulye buldum. Ece ye kalsa hemen akşam pişirip yemek istiyor. Ama bu sefer saat 8 i bulur akşam yemeği.

Çocuklar yemişti yemeklerini eve vardığımıda. Babamıza biraz yemek ısıttım. Ela hanım huy edindi, yemeğini yemiş karnı tok da olsa illa babasının yemeğine musallat olur adama bir türlü rahat yemek yedirmez.

Mutfağı topladıktan sonra  şu blogda gördüğüm muhteşem tatlıdan yaptım. Ama iki çocukla mutfağa girmek gerçekten zor arkadaşlar. Biri odadan ödev sorusu sorar. Diğeri tezgaha oturmak ister, kendi karıştırmak ister. Kazasız belasız bunlar çıktı ortaya. Kıvamı tutturamadım diye korkmuştum. Ama kremayı ekleyince tam kıvamında oldu. Üzerine beyaz çikolata rendeledim. Ama tatlının soğumasını beklemeliydim :) Eridiler. Önce tencereleri yaladılar. Yetmedi her biri bir cup pudingi mideye indirdi. Benden muhteşem görseller beklemeyin. Olmuyor bir türlü.

Sonra yatış pozisyonuna geçtik. Benim de içim geçmiş her zaman ki gibi. Eşim uyandırdı. Uyanınca elimde pudingle buldum kendimi, tadına baktım. Nefisti.

Sonra içime sinmedi mutfağa geçtim. Saat 22:00 ye geliyor. Ece ile ayıklamıştık fasulyeyi. Anne bu yaz çok fasulye yapalım olur mu dedi. Ama baban sevmiyor dedim. O ne anlar ki yemekten dedi :)  Fasulyeyi bugün bakıcı ablamız pişirsin diye hazırladık ama Ece benim pişirmemi istemişti. Dayanamadım girdim mutfağa. Yanına pilav da pişirip huzurla daldım uykuya. Gece yatağımıza gelip, yastığıma musallat olan ve beni yastıksız bırakan bücürü saymazsak :D

Sabah Ece naptı dersiniz? Kahvaltısını fasulye ve pilavla yaptı. :D

Çok şükür yemek sorunu yaşamadım kızlarımda. Hoş genlerinde var.

Sağlıcakla kalın.







8 yorum:

  1. afiyet olsuuun hepinizede :)

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun bence de ne güzel sebze sever çocuklar :) bu arada ben de çok severim taze fasulye pilav :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmez mi?
      Ufaklık etçil babası gibi.
      Elifim de benim gibi. koy bamyayı önüne bayıla bayıla yer.

      Sil
  3. Sabah kahvaltısında fasulye şahaneymiş :)
    Benimkinin sabah kahvaltısında lahmacun yediğini bilirim çünkü ahahaaa :))
    Mutfak işleri bende bu sene tıkırında şükür ilk defa. Bir gün öncesinde hazırlamaya başladım yemeklerimi sorun bitti...
    Biraz fazla pişirince hele değme tadına :)) 2 gün ye gitsin şeklinde ;)
    Öpüyroum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında meze türleri kızartma falan varsa ben de yiyebilirim kahvaltı niyetine :) Geçen sene ben de senin gibi bir akşam öncesinden yapıyordum. Bakıcımızı Ece beğenmiyor.
      Bende hiç günlük yemek pişmez ki.Hep kazanla :D haha
      mucks

      Sil
  4. kızımda hiç yemiyor babası da ben de çok severiz halbuki :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yazını okudum, yazamamıştım şimdi yazayım :) Yaşadıkların (fotoğraf çekememe, tarifi bitirememe) çok tanıdık :D Ah onların ağzından çıkanlar yok mu? Anneleri süper kahraman yapan sözler :) Benimki henüz konuşmuyorken neler yaptırıyor, düşünemiyorum ki konuştuğunda ne olacak :)
    Fasulye sevmek :D aman Allahımm:)
    Şifa olsun! Yarasın! Anneciğin de eline sağlık :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...