11 Nisan 2016 Pazartesi

Klasik haftasonu

Ece hn yine cuma akşamından gitti anneannesine. Çocuk olmak vardı hem de anneannenin dedenin yanında :) Elim hiç bir işe varmıyor. Tembellik yapasım, uyuyasım, uyuyasım, uyuyasım var. Montları kabanları yıkadım kaldırdım ama. Bunu başarabildim.

Cuma akşamı neredeyse Ela yı uyuturken sızıp kalmışım. Sonra bir heves kalkıp eski ahşap boyama malzemelerimi çıkardım. Sağolsun Dikiş Sevda'sı beni acayip gaza getirdi. Eski bir tepsimi yenileyeceğim. Ayrıntılar sonra.

C.tesi güzel bir kahvaltıdan sonra evi darmadağın bırakıp attık kendimizi kuaföre Eloşla. Beni yormadı sağolsun. Çıkan ak saçları kamufle ettik.
Sonra gidecek yer bulamadığımızdan annemlerde aldık soluğu. Akşam çayımızı bahçede içtik.Dutlara saldırdık. Hava bozacak gibiydi. Mesaj gecikmedi pazar günkü sınıf kahvaltımız iptal edilmişti.







Pazar sabah kahvaltı yap, evde bir kaç dağınıklığı toplamaya çalış, çocuğu giydir derken, sabah kahvemizi babaannelerde içtik. Sonra onların planı vardı alıkoymayalım dedik ve yine anneannelere gittik. Çocukları kumsala indirdik. Yemek yedik, mis gibi anne limonatası içtik. Karnımızı doyurduk en beleşinden, eve geldik :)
Çamaşır topla , sıpaları yıka, çamaşır yıka, yıkan, toparlan derken dizi saatim geldi çattı. Sakin kafayla diziyi izleyim dedim ama dizi beni allak bullak etti.

Kafamın içinde sürekli bahar temizliğinde yapılacak işler dolanıyor. Ama erteledikçe erteliyorum. Yapılacaklardan bir kaçı:
-Yastıklar sökülüp dökülecek
-Yazlık kışlıklar değişecek.
-Mutfak dolabı komple indirilip düzenlenecek ( ıyyy)
-Çocuk odasındaki ranza sökülüp iki ayrı yatak yapılacak.
-Çocuk odasındaki kitaplık salona taşınacak.
-Çocuk odasına duvar rafları alınıp monte edilecek
-Kapı arkalarına askılık alınacak.
-Salondaki sehpayı boyamak istiyorum.
-Salona taşıyacağım kitaplığı da boyamak istiyorum
-Çamaşır makinesin bulunduğu ardiye gibi küçücük yeri düzeltmem lazım.

Offff yani. Ve hepsi sadece beni bekliyor. Gerisi temizlik. Ama evde iki zıpır ve temizlik yapılmasından hoşlanmayan bir koca var. Kim beni gaza getirecek? Bu arada işyerimin hemen yanında sosyal market var. Sabah uğradım herşeyi kabul ettiklerini öğrendim. Bu bahar temizliğinde baya bir şeyi gözden çıkardım. İnşallah birilerinin işine yarar.

Ha bu arada falcı güzel şeyler söyledi. Laf aramızda yılbaşından beri eşimin işi kötü bir dönemden geçiyor. Az kaldı atlatacaklar inşallah.

Hepinize musmutlu, rızkınızın daim olduğu günler.
Çatalla patlamış mısır yiyen sarı fırtına :)

Siz ne güzel şeysiniz öyle.


11 yorum:

  1. ayy o çatalla patlamış mısır yiyen sarı civcivi yerim ya maşallah :) ayy sen boyle listeleyince bile yoruldum ben boşver boşver yapma zorlamaya gerek yok :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlamış mısırla aşk yaşıyor resmen. Daha yeni yapmıştım, sıcaktı ama elle tutamayacağı kadar değil ama o kendini garantiye aldı :)
      Boşvere boşvere işin içinden çıkılmaz hale geldi zaten. Dolaplar hallaç pamuğu gibi.

      Sil
  2. Kafanın içinde dolandırdıkça daha beter olursun. Etme! :)
    Yavaş, yavaş hepsi biter tasalanma.
    2 renkten 2 kızın var maşallah. Az büyüsünler yardım ederler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Cidden saçmalıyorum ama engel olamıyorum.
      Kimse benim kızım olduğuna inanmıyor. Kuaförde gören bir bayan öyle bir sordu ki, sanki komşunun çocuğunu yanımda getirmişim gibi :)

      Sil
  3. İşlere başlayınca düşündüğümüzden kolay ilerliyor aslında. Ucunda tuttunmuydu tamamdır.

    Kızları yumur yumur ye, çok çabuk büyüyorlar.

    Eşinin işleri de yoluna girsin. Tez olsun kolay olsun. (Benim eşimin işleri belirsizken geç olsun da güç olmasın sözünden nefret edip buna çevirmiştim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sorun başlamakta. Montları hırkaları kaldırmıştım. Sabah eşimden azar işittim. Havalar bozdu :) Böylelikle işler de erteleniyor ne güzel .
      Eşimin işleri de yoluna girecek inşallah. Sadece beklemeye sabrımız kalmadı.

      Sil
  4. Liste yapmak rahatlatıyor beni de. Yaptıkça üzerini çizmesi hele daha keyifli :) Ne kadar tatlı maşallah çatalla patlamış mısır yiyen fıstık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben herşey için liste yapabilirim. Kayınvalidemin h.sonu misafiri var. Baktım ki elimde kağıt kalem menü hazırlarken buldum kendimi :)
      Çok tatlı çoook. Boşuna sarı fırtına demiyoruz kendisine emin ol :)

      Sil
  5. Ahahaha şimdi boşveeerrrr desem sen kızarsın bana :))
    Hergün akşam az az yap bari, gününü öldürme...
    Şu iş kısmı kendi kendine hallolsa ne olur sanki.. Mesela biz sadece düşünsek ve o olsa :)
    Çok şey istiyorum Nilhanım dimi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartıyorum biliyorum ama boşveremiyorum be Şebom. Duyan da evi tiril tiril kendi de titiz bir kadın sanar. Pehh. Alakam yok emin ol.
      Akşam da olmuyor evdeki ahalinin biri bile izin vermez.
      Yok kuzum bir yardımcıya bakar. Sen iste o yapsın :)

      Sil
  6. Şu mutfak temizleme işi yok mu?..dolaplar falan..ıııyyy ki ne ııy! ..Ben yarısını temizledim :)) yarısı ne zaman bilmem..olmuyor ki evde 3 öğün bidiğin yemek pişiriliyor..ne zamanne ara yapılsın?

    Yardımcı bir hanım bakıyorum..sırf mutfak dolaplarının içini temizletmek için..girsin iki mi üç saatte mi nasıl canı istiyorsa temizlesin..derman yok..o uzayan listeler hep oluyor olacak..

    Oğlum ilk çocuğumdu ardından kızım geldi..onbir yıl sonra geldi..bu yıllar içinde bir çok şeyi tam unutmuşken herşey başa döndü..demem o ki kızım doğmadan evvel nefes almıştım düzenimi oturtmuştum sonra bum!..

    Olacak yani,ümit var ..gözlemlediğim kadarıyla ilk 5 yıl zor hatta 4 yıl gerisi oturuyor bir şekilde..en azından bir dizi izleyecek kadar bir özgürlüğün olabiliriyor..

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...