2 Şubat 2015 Pazartesi

Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi

Son geçen iki haftanın özeti.

Önce ön diş etimle, dudağım arasında çıkan muhteşem yara (aft) ile başladı herşey. Yediğin herşeyi zehire çeviren illet. Bir hafta boyunca yediğim herşey işkenceydi.

Daha geçti geçmedi derken, beni zınk diye olduğum yere çivileyen sırt ağrısı teşrif etti. Eee gece iki bebeyle yatarsan, onları örteyim derken sen sırtın açık yatarsan olacağı bu. Ama nasıl bir ağrı? İşe gelirken giyinmek, ağlatıyordu resmen. Ayakkabıyı giyinmek için ultra bir güç sarfediyordum. İnsanın neresi ağrırsa canı ordaymış gerçekten. Ağzımdaki yaraya, sırt ağrımın eşlik etmesi inanılmazdı. Elayı beşiğinden almak, emzirmek ciddi anlamda beni zorluyordu. Doktora gittim mi? Tabi ki hayır.Haa bir de caanım eşimle biz bir elmanın iki yarısı olduğumuz için :P onun sırtı midesi ağrımazsa olmazdı. Bir evde iki ağrılı ebeveyn fazlaydı. Yatmak için can atmak , ama uzun süre hareketsiz kaldığın için yataktan kalkamamaktan bahsetmiyorum bile.
İş yerinde neredeyse ayakta çalıştım bir hafta. Oturmak, nefes alamamak , hangi pozisyonda durursan dur belini dinlendirememek çok kötü. Sadece ağrı kesici aldım.

Bu arada 27 Ocakta Eloşumun ilk dişi çıktı. Su içirirken farkettim. Hülya ablamız bizden önce farketmiş aslında ama, nasıl olsa farketmişizdir diye söyleme gereği duymamış.

Cumartesi günü Nuno halamız Ece'yi sıkılmasın diye, karne hediyesi babında avm ye götürmek istedi. ( Karnemizi eklemeyi unuttum di mi :( aferin bana ) Bir kaç oyundan sonra bizimki başladı -boğazım da, boğazım. Halamız güzellik yapacakken, burnundan getirdik anlayacağınız. Eve geldik. Bir diğer arkadaşımız da akşam yemeğine davet etti. Gelemeyeceğimizi Ece nin hasta olduğunu falan söyledim ama itiraz kabul etmedi. Arkadaşını görürse açılır diye düşündük, düşünmez olaydık. Yemek burnumuzdan geldi. Ağlamalar, nazlanmalar derken soluğu acilde aldık. Giderken de iğne vurdurmayacağıma dair söz verince, şurup yazdırıp çıktık. Cumartesi gecesini de böyle atlatmış olduk.

Pazar günü güzel bir öğlen uykusu ve hasta olunca içtiği tek çorba olan yayla çorbasıyla biraz kendimize geldik.
Şimdi Ece de iyileşme sırası. İnşallah Eloşa bulaştırmadan atlatırız.

İşte böyle geçti bizim iki haftamız.
Sağlığınız daim olsun.
İyi haftalar

Not: Akşam eve gittiğimde sümüklü ve şimdiye kadar gördüğüm en huysuz Ela ile karşılaştım. Yanii onun hasta olmaması caiz değildi. Hasta olacak ki zincir kırılmasın di mi :(  Sanırım ikinci diş geliyor. Bütün gece koca adam gibi yatağın içinde debelendi durdu kuzum .

18 yorum:

  1. çok geçmiş olsun aft icin duydunmu bilmiyorum ama karadut surubu birebir iyi geliyor oglum yeni atlattı da bir arkadas onerisiyle denedim çok memnun kaldım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de denedim. Yerimde zıpladım resmen.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Cok gecmis olsun hepinize! Evet bu karadutsurubunu her daim evde bulundurmak gerekiyor,kullananlarda sonuc mükemmel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. geçti gitti çok şükür.

      Sil
  3. çok geçmiş olsun... bu dönem her hanede hastalık var... de son foto harika olmuş.. çok tatlılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ela da hasta oldu dört yapraklı yoncayı tamamladık.
      Ben de çok beğendim kuzuları teyzesi. Gözleri gülüyor ikisinin de :)

      Sil
  4. çok geçmiş olsun nilhanım :(
    O bel ağrısı nedir çok iyi bilirim. Hoş benimki genelde kilodan kaynaklanıyor ama çok feci bi durum :(
    Kızlar nasıl güzel çıkmışlar öyle :)) Bayıldım bu hallerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ben çok zayıfım ya zaten. Doktora niye gitmedim sanıyorsun Şebom? Ahh bu kilolar.

      BEn yaptım o kızları hehe :)
      öperim

      Sil
  5. çok çok geçmiş olsun nilhanım bir benzeri iki hafta önce bizim evdeydi sezar mert ve ben ağır geçirilen grip,sırt ağrısı vs rüya da hafif atlattı şükür.çok zor oluyor ama allah betrinden saklasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de geçmiş olsun Bigom.
      Bakalım bizim haneyi ne zaman terkedecek hastalık?
      Amin cnm Öpüyorum

      Sil
  6. Üstüste gelmiş yine. Çok geçmiş olsun Nilhan'cım. Aft genellikle bağışıklık sistemi zayıfladığı zaman gelir biliyorsun. Dikkat et kendine, sırt ağrısı da beterdir. Biliyorsun da nedenini ama :) Bu arada aft karbonat ile gargara yaparsan her gün daha hızlı iyileşiyor.
    Ece kızımın karnesi Ela kızımın ilk disi hayırlı olsun (minik fiskiye saçına bittim bu arada). Hülya ablamizı da takdir ettim yine.
    Ece nasıl da hastalanmis bir anda kiyamam. Tatiliniz de gezmeniz de zehir olmuş ama yine de Allah beterinden saklasın diyelim. Öpüyorum hepinizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ülkerim herkes aynı şeyi söyledi. Direncin düşmüş dedi.GEçti gitti şükür.
      Çok sağol teyzesi. İkinci diş yolda sanırım. O fiskiyeyi ablası çok istedi. ben de yaptım. Ona kalsa olan on tel saçını tokalarla doldurur. Hülya :)
      Amin Ülkerim. Bu kışı bunlarla atlatalım yeter.
      Kocaman öperim seni ve lokumumu.

      Sil
  7. :(( çok geçmiş olsun hepinize.. Bizde de durumlar aynı herşey üst üste geldi nedense. Kendinize iyi bakın.. Bu arada Hülya abla yapmış yine yapacağını nedense hiç şaşırmadım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya dır ne yapsa yeridir. İnş. bloğu birgün keşfetmez.
      Size de çok geçmiş olsun Ayla. Allah dermansız dert vermesin.

      Sil
  8. cokcok gecmıs olsun herkes hasta :( bu mevsım hıc hos degıl :( kuzucuklar hemen ıyılessın huysuzlularını sevdıgım

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun Nilhan'ım . Kış = Hastalık ne yazık ki . Ela 'nın dişleri ağrısız ateşsiz çıkar inşallah. Öpüyorum ufaklıkları :)

    YanıtlaSil
  10. allah kolaylık versin canım ya çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...