12 Kasım 2014 Çarşamba

5. AY ELA

Ela'm, boncuğum, sarı şekerim. Sağ kulağı kepçem, ağzı mağaza kızım. Kocaman olsa da ağzın, çok güzel gülüyorsun meleğim. Rabbim yüzünü soldurmasın.

Bugün 5. ayını bitirdin. Hala uyuyacağın zaman  yaygarayı basıyorsun, gözlerin kıpkırmızı olana kadar ağlayıp, zırlayıp sonra uykuya dalıyorsun. Bütün apartman hatta sokak seni ağlamalarından tanıyor. Hülya ablanın eli ayağına dolaşıyor sen ağladığın zaman. Asansör bozuk olmasa, bu güzel havaların tadını çıkartırdınız ama maalesef eve tıkılıp kaldınız :(

Havuç suyuna bayılıyorsun. Yoğurtun tadına baktın ama surat ifadenle hiç sevmediğini anlattın. Artık yavaş yavaş ek gıda dönemine giriyoruz. Umarım alnımızın akıyla geliriz üstesinden. Ablanla anneannen ilgilenmişti. Belki o yüzdendir bamyayı severek yemesi. Hülya ablan bamyayı sevmiyormuş, bakalım sen de sorunsuz yemek yiyen ablan gibi mi olacaksın, yoksa alnımızın damarını mı çatlatacaksın? Ben deniz anası olduğum için ablanın ek gıdaya geçişinde hiç zorlanmamıştık, annem sağolsun. Oysa şimdi bir aydır ek gıda ile ne varsa okumaya çalışıyorum.

İlk olarak, havuç, elma, kabak, patates, bal kabağı, tatlı patates, irmik, pirinç unu, pekmez,yulaf, yoğurt ile baya bir haşır neşir olacağız.

Bu ay rota nın 2. dozu var.
Kakan çok kıymetliydi ta ki bu aya kadar. Üç günde bir yaptığın kaka şimdilerde seni banyoya sokmadan tahliye olmuyor. Her seferinde üstün başın batıyor. Bütün bezler mi taşırır?  Ek gıdaya geçince bakalım bir değişiklik olacak mı?

Sağdığım sütler yetmiyor artık sana. Ben eve gelinceye kadar çok acıkmış oluyorsun. Biz de günde bir kere mama vermeye başladık sana.

İlk gribini oldun. Ablan okuldan eve daha çok virüs , mikrop taşıyacak. Sen de erkenden tanışacaksın hepsiyle. Ablan arasıra cadı gibi davransa da, çaktırma ama seni çok seviyor.

Emziğinle oynuyorsun. Kendin çıkarıp kendin koyuyorsun ağzına. Soyunmak seni ne kadar rahatlatıyorsa, giyinmekten bir o kadar nefret ediyorsun.

Ha bir de lütfen her gördüğüne mavi boncuk dağıtma! İnsanların seni kucaklarına almalarına engel olamıyorum.

Şimdilik senin hakkında bildiklerim bu kadar. Umarım aksatmadan yazmaya devam edebilirim.

Seni seviyoruz MELEĞİM.


15 yorum:

  1. Çok hoşuma gidiyor bunları okumak:))
    Bana yabancı olan duyguları anlamaya çalışmak, neler yaşandığını görmek harika.
    (Birazcık acıtasyon yapayım dedim:)) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin çocuklar gibi sevdiğin kuşları, kelebekleri, süsleri seyretmeye bayılıyorum.
      ben de senin gibi vakit bulsam keşke.

      Sil
  2. Ya Nilhan iki kardeş nasıl bu kadar farklı olur :) Biri kara kuzu, diğeri beyaz kuzu. Yoğurdu ilk yediğinde Eray da sevmemişti. Şimdi hastası Allah'a şükür:))

    YanıtlaSil
  3. Ben bir tane sorunsuz uyuyan Ela kuzusu görmedim :) bizimki 1,5 yasında hala uyurken bagrınıyor :) telefondan yazına foto eklerken kameraya bastıgında iki secenek çıkıyor kamerayı başlat diğeride fotograf kitaplıgını kullan- fotoğraf kitaplıgını kullan deyince daha once cektigin fotolara ulasabiliyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma ya! Ben Ardaları yaramaz bilirdim :)
      Deneyeceğim. Çok teşekkürler. Dün en son evdeki pc nin başına oturunca başardım foto eklemeyi.

      Sil
  4. Ne güzel anlatmışsın Nilhan'cım. Tadı damagimda kaldı resmen. Lara'nın o zamanlarını da andım sayende :) Ne çok sorardim size hatırladın mı?
    Kolay gelsin her aşaması ayrı ayrı zor ama bir o kadar da keyifli yolculuğunuz. Inşallah yeme sorunu olmaz ablası gibi herşeyi yer bu Melek kuzu da. Daha daha anlat sık sık hem de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlamam mı? Lokum un büyümesine şahit olmak çok güzel.

      Elimden geldiğince yazmaya çalışacağım Ülkerim. Öperim.

      Sil
  5. çok güzel zamanlar ve çabuk geçiyor, tadını çıkar bu günlerin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bunu kendime sürekli hatırlatmak zorunda kalmasam. Maalesef hayatın hengamesinde hep erteleniyor bu güzel anlar. :(

      Sil
  6. elaaaaa o yanaklar ne yaaa... ısırmalıksın valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isıramazsssııııııııııııııın :)

      Sil
  7. Aaaa hayırlı olsun ,sağlıkla büyüsün Ela, maşallahhh.
    Nilhancım kaçırmışım hamile olduğunu, baya uzak kalmıştım netten. İkinci bebekler doğmuş o arada. Önümüzde yeni bir sayfa açıldı, alnımızın akıyla çıkarız inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen , ben, Gül, Birgül ikiledik iyi de ettik di mi. Hepimizin de prensesi oldu.
      Ben ikinci hamileliğimde çok uzak kaldım bloglardan maalesef.
      Allah yardımcımız olur , büyürler evelallah

      Sil
  8. Oy maşallah sana ablası gibi çok güzel.Allah nazarlardan kem gözlerden korusun ikinizi de.Hayırlı evlatlar olun,ömrünüz boyunca hep sağlıklı olun hep gülün maşallah 41 kere

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...