25 Ekim 2014 Cumartesi

Hani benim gençliğim nerde?

Şaka maka 2015 te liseden mezun olalı 20 yıl olacak. Püüfffff. Harbiden geçip gitmiş yıllar. Eşim olsaydı farklı bir tabirle anlatırdı yaşlandığımızı :) lakin bloğa yakışmaz.

Ben çocukken çok kitap okuyan biri değildim ( hatta gençliğimde bile okumazdım) ama çocukluğumdan kalan, unutamadığım kitaplar vardır hafızamda ve her hatırladığımda yüzümü gülümseten.

Aynı D&R sitesinde şunu görüp de yüzüme yayılan kocaman gülümsemeyi farkettiğim ve " vay beee" deyişim gibi. Bu kitapları tekrardan göreceğimi hiç tahmin etmezdim.

Eminim bir çoğumuz okumuşuzdur bu kitapları. Yoksa tevellüdünüz mü yetmiyor :)

Dün gibi hatırlıyorum her bir kitabını defalarca okuduğumu. En çok da serinin son kitabı olan "Cin Ali Kır Gezisinde". Sanırım en çok bu kitabın kapağını beğendiğim için.



Linki eşim yolladı ve ben de hemen Ece ve Ozan için sipariş verdim. Bununla birlikte "Çocuk Kalbi" ve yine çocukluğumdan bende kalan ve resimleri beni benden alan diğer kitaplarla birlikte. Ama onları bir sonraki yazıda yayınlayacağım.

Ofiste tüm bilgisayar arızaları beni bulur. İzne ayrılmadan önce internet sıkıntısı yaşıyordum sürekli. Ben izindeyken halledilmiş. İşe başladığım gün öğlen Ela yı emzirmeye gittim geldim ve klavye tırt. Hoparlör sen sağol. Printer ı görmüyor. Has......

Şimdi bilgisayar kasasının ön usb leri iptal. Kısa devre varmış. Ben gelene kadar bişeyi yoktu. Bloğa nasıl foto ekleyecem bilmiyorum.

Bu fotoyu da kaynımdan çaldım.

Herkese iyi hafta sonları.

17 yorum:

  1. gayet ciddi okuyordum, ta kiiii o sondan bir önceki cümleye kadar: "bu fotoyu da kaynımdan çaldım." ahahahaahha kahkaha attım valla. fıkrayı getirdi aklıma. çok yaşa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fıkrayı merak ettim :)

      Sil
    2. "Bir vakitler Erzurum'da, bir teyzemiz, kırmızı ışığa ve trafiği yönlendirmeye çalışan trafik polisine aldırmadan, karşıdan karşıya geçmek için araçların arasına dalar.
      Kendisine ve ışığa aldırmadan, trafiği de tehlikeye düşürecek şekilde karşıya geçmeye çalışan teyzemize, trafik polisi, kızgınlıkla bağırır: "Teyze, teyze, nereye gidiyorsun?"
      Teyze durur, geri dönüp trafik polisine bakar ve kemali ciddiyetle cevap verir: "Kaynımgile gidiyom, sana ne?" (alıntı: http://www.milligazete.com.tr/haber/Yaman_celiski/97918#.VFgiRPmsVqU)

      Sil
    3. :D allah iyiliğini versin e mi :)

      Sil
  2. ☺ Komik misin nesin kardeşim☺ Beterin beteri var bi kere üniversiteden mezun olalı 20 yıl oldu benim. Ama seviyorum bu yaşlarımı. Sadece daha sık ve beter hasta olma hallerim var bu ara ona gıcık oluyorum.
    Cin Ali benim de ilkokul zamanının favorileri idi bu arada.
    Ne olacak senin bu teknolojik engeller Nilhan'cim yaw. Bilgisayarın değişme zamanı gelmiş bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerim bırak değiştirmeyi her arızayı bana bağlayacaklar diye tırsar oldum. Ben izindeyken tık yokmuş bilgisayarda.
      Haklısın güzel yaşlar ama ben kendime vakit ayıramıyorum ki. hastalığı bırak, tavuk gibi oldum erkenden yatıyorum. boşa gidiyor zaman :(

      Sil
  3. geçen ki alışverişte bende gördüm bunları nilhan.. hatta sepette almamı bekliyorlar.. bu ay fazla abarttığım için bunları bir sonra ki aya sarkıttım.. insan geçmişine ait bir iz bulunca nasılda mutlu oluyor değil mi? hele de bunları çocuklarla paylaşmak daha da keyifli.. umarım severler kitapları..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç sorma Sevgi. Sırf kargo ücreti ödemeyeyim diye kaç liralık kitap aldım bir bilsen. Hepsi strateji. ve ben bu oyuna her seferinde geliyorum :)

      Sil
  4. benim tevellüt gayet yeterli maalesef... yıllar çok zalıım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zalım:) Eşim gibi söyledin :)
      Yine de güzel be bizim tevellüdler :D

      Sil
  5. Bende ısrarla 29 yaşında olduğumu savunmaktayım :) Gün almış olmam 30 yaşında oldugum anlamına gelmez değil mi? Kitapları bende anımsar gibiyim ya okumamışım galiba içeriğini iç hatırlamıyorum :) Ama geçen Ayşegül masal kitabını buldum ve sık sık cocuklara okuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez tabi. Ne yazık kı 30dan sonra daha hızlı geçiyor seneler :)

      Ayşegül bir sonraki postta. ama artık foto ekleyemiyorum. offff

      Sil
  6. zaman acımasız çabuk geçiyor..
    cin ali ah çocukluk günleri bir de ayşegül vardı çok severdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül, resimlerine bakıp kendimi kaybettiğim hikayelerdi benim için. Onlardan da aldım.

      Sil
  7. ahh ahh yaşlandık valla yıllar çok zalim ve çok çabuk geçiyor.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...