4 Mart 2013 Pazartesi

Çiş Sorunsalı

Artık gerçekten gına geldi, " anne çişim geldi" cümlesinden. Kesinlikle anormal giden bişeyler var.
Bu durum hemen hemen üç haftadan fazla bir süredir var. "Anne çişim geldi" tuvalete koş, bekle bekle - oturur oturmaz da yapamıyor ki, konsantre oluyoruz, çişimizi yapacağımızı rahatlayacağımızı düşünüyoruz - sonra bir - iki damla yapsın , kalksın, altını temizle, üzerini düzelt, yaptığın işe geri dön.

On dk geçmesin tekrar. Yaptığın işe geri dönüp, bitiremeden tekrar. El yıkamaktan eller haşat, havlu sırılsıklam. Tekrar , tekrar. Değiştirdiğimiz çamaşırın haddi hesabı yok.

Ece hanımın doktorlarla yıldızı hiç barışmadı. Allahtan Nuno halamız laborant. Geçen hafta idrar tahlilimizi yaptı; sonuç temiz. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Çok şükür.

Ama bu sabah öğretmeni de sordu bu durumu. Çünkü kreşte de sürekli altına kaçırdığını ve çamaşırını değiştirmesini söylüyormuş öğretmenine. Hatta bağırıyormuş, arkadaşlarının yanında. Hoppalaaaa!

Ya sabır. Cumartesi akşamı benim hatırladığım 5 kere falan değiştirdi çamaşırını. bir damla bile değiştirmesi için yeterliydi. Ürolog yolları göründü. Şimdi bir de bildiği halde sürekli erkeklerin neden ayakta çiş yaptığını sorup duruyor, pis pis sırıtarak. Ben nette -sürekli tuvalet ihtiyacı- diye araştırırken, yanıma gelip "erkekler neden ayakta çiş yapar? onu da araştırır mısın anne?" diyor. Dün banyoda ayakta çiş yapma girişiminde bulundu. Kardeşi olursa erkek kardeş istiyormuş. Hatta çişini kendi yaptıracakmış, altını kendi değiştirecekmiş. Pipisi olduğu için bu çok kolay olacakmış.
Kreş müdiremizi arayıp psikoloğun gözlemlemesini ve sınıf öğretmeniyle istişarede bulunmasını rica ettim. Tabi öncelikle benim dr a götürüp herhangi bir sağlık problemi olup olmadığını öğrenmem gerek. Bu davranışlar psikolojik mi, yoksa bir sorun mu var netleştirmem lazım.

 Aşağıdaki kelebekten çıkan notum

Kızımın benim için kreşte hazırladığı doğumgünü kartım
Hayatımda oldukları için şanslı olduğum insanlara sahibim ben. Bu sene doğumgünümü çekirdek aile kutlama kararı almıştık. Ama eşimin ailesinin içine sinmedi ve bizi yemeğe davet ettiler. Nuno halamız benim için pasta da yapmıştı. Herkes benim için toplanmıştı. Ece şaşırdı; " ama senin doğumgünün geçti anne" dese de mumları söndürmekten kendini alıkoyamadı. Beni çok duygulandırdılar, sayelerinde 34 yaşımı mutlu bir şekilde karşıladım. Kendileri gibi ince bir hediye almışlar, az kalsın beni ağlatacaklardı. İyi ki varsınız. Hep birlikte nice senelerimiz olsun inşallah.



Doğumgünümden sebeplenen bir cüce var karşınızda. Forumda süpriz yapıp,hediye yollamayı seven bir arkadaşım var benim. Başkasını mutlu edince, mutlu olan kendi güzel, yüreği güzel Neslihanım var. Unutmamış Ece me de hediye yollamış ve Ece hanımın gönlünü kazanmıştır kendisi. İşte kelebekli saatimiz. Seni çok seviyorum Nessim.





Ve sırada benden pek geçerli not almayan, ama kesin yapım hatası olan elma cipslerine. Calliou efendide duydum ben elma cipsini. Deneyelim bakalım neye benziyormuş dedim. Dün burada toz fırtınası vardı, çakıldık kaldık evde. Hiç şikayetim yoktu. Çünkü evde olmayı seviyorduk biz ailecek. Elma cipslerini denemek için güzel fırsattı. En azından kızımın ne yediğini bilecektim. Bizim evde cipse karşı zaafı olan bir baba - kız var da.

Üç küçük yeşil elmayı bıçakla ince ince dilimlemeye çalıştım. Üzerine göz kararı şeker serptim ve de tarçın. Yağlı kağıt konmış tepsiye dizdim. 100 derecede bir saatten fazla kaldılar fırında. Ara sıra çevirdim elmaları. Ne kadar ince dilimlersen, o kadar çabuk kavuşuyorsun ciplesirine. Pişerken evi harika bir koku kapladı.

Cipslerimiz çıtır çıtır oldu ama tadında bir gariplik vardı. Bence elma seçimim yanlıştı. Çünkü hiç şekerli olmamıştı ve ekşimtırak elma pişince pek nahoş olmuştu. Bence sarı ya da amasya elmasıyla denenirse daha güzel sonuç elde edilir. Ve belki de şeker miktarı biraz arttırılırsa.




Üç küçük elmadan bir fırın tepsisi doldu ama sonuç olarak küçük bir tabak elma cipsimiz oldu. Ve hepsi de yendi bitti. Tekrar deneyeceğim kesinlikle.







Sağlıklı haftalar.

16 yorum:

  1. Canım çok geçmiş olsun
    idrar yollarını üşütmüş olabilir
    doğum gününü kutluyorum en içten dileklerimle..
    elma cipsi de ilk defa senden duydum bir gün deneyebilirim
    kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün kreşte de evde de gayet normaldi. Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.

      Mimini cevaplayabildim sonunda cnm.
      sevgiler cnm.teşekkür ederim

      Sil
  2. nilhanım çiş mevzusu ciddi.. dediğin gibi bir doktora göstermekte fayda var.. 34.yaş gününü tüm içten dileklerimi kutlarım,kucak dolusu sevgilerimi gönderirim.. elma cipsine gelince dila bu yaşına kadar hiç cips yemedi desem yeri.. yılbaşı şerefine bir iki tane leys yemesine izin vermiştim.. bizim evde ki cips canavarı benim :) doritos aşermişliğim çok olur.. elma cipsini ben de birkaç blogta gördüm.. ama daha denemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevgiciğim. Dün öğretmeni konuşmuş Ece ile. Sanırım işe yaramış görünüyor çünkü az önce de aradım gayet normal dedi. akşam evde de normaldi. Sence cipse kim sayesinde başlamış olabilir? Ahh. Ama neyse ki öyle bağımlısı falan değil. Zararlı deyince tutturmuyor.
      Elma cipsini başka bir elma cinsiyle tekrar deneyeceğim.
      Aslında patatesi yapabilirsem çok az tuzla en azından hazırlardan daha masum olur.

      Sil
  3. yeni yaşın kutlu olsun,nice güzel yaşlara...merak ettim ne çıkacak bu çiş sorununun altından?çok geçmiş olsun..evde bolca elma varken deneyeyim ben de ,kokusu ne güzel olur ...sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah atlatacağız.
      teşekkür ederim arkadaşım.
      Elma cipsini ben çok beğenmedim ama sanırım bir yerlerde yanlış yaptım. tekrar deneyip ona göre karar vereceğim tamam mı devam mı diye?
      Sevgiler

      Sil
  4. 34 yaşını kutluyorum Nilhan...

    çiş mevzusuna üzüldüm inan..
    bencede doktora görünün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.

      Geçecek inşallah. Dün öğretmeni baya bir konuşmuş kendisiyle.

      Sil
  5. doğum günün kutlu olsuuun :)
    mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  6. Doğumgününü atlayan biri olarak kendimi çok kötü hissederken, hayatımda var olmana sevinip, iyi ki doğmuşsun diyorum Kardom...

    Ece'me doktor yolları gözüktü bir kere, geçmiş olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni hayatıma dahil ettiği için Nilüye çok şey borçluyum. Sağol Kardom. kendini kötü hissedecek bişey yok.

      Doktorun adını duyması bile ece nin içine cadı kaçmasına sebep oluyor. Offf

      Sil
  7. Ece'ye geçmiş olsun Nilhan.Umarım önemli birşey değildir.Doğum günün de kutlu olsun.Nice güzel yıllara

    Cips bizde hiç tüketilmez.Kurabiye geçenlerde ilk kez parkta tattı ve tükürdü.Tuza da alışkın değil.Senin de eline sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.

      Hiç tüketmemeyi başardığınız için de takdir ettim. Ben bile karşı koyamıyorum ki.
      Sevgiler Jaleciğim.

      Sil
  8. Çiş konusunu ihmal etmedin dimi Nilhan... Psikolojik olabilir dediğin gibi ama yinede ihmal etme...

    Doğum günün kutlu olsun benim güzel arkadaşım :) Nice nice mutlu bir 34 sene daha sevdiklerinle inşallah :)
    Kocaman öptüm seni...

    Elma cipsini bende merak ettim :) Deniyim bende ;)

    YanıtlaSil
  9. nilhanım mucizem nice yaşlara mulu sağlıklı bir ömür dilerim canım benim.
    kıznının neden öyle yapıyo merak ettim bende.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...