10 Aralık 2012 Pazartesi

Buzunun da, pateninin de...

Cuma günü akşamından başlayayım anlatmaya kısa kısa.

Akşam kocişle yemek yemeyince zamandan kazandım, Ece'ye çok sevdiği yayla çorbasından koydum bir tabak, bulaşık falan derdinden kurtuldum.Zaten bu aralar iştahsız kuzum. Öksürük bizi mahvetti.
Ben de dizimi kırıp oturmak yerine, ayıla bayıla yediğimiz Aslı'nın ıslak kekini yaptım yine. Bizde pişti, komşuya da düştü.

Biz Ece'yi bir yıldan fazladır dr a götürmüyoruz sanırım. Ama artık öksürük yakamızı bırakmayınca, ve balgam çıkarmamız kusmalara dönüşünce, cumartesi sabah soluğu dr.da aldık. Ece nin dr lara karşı bir önyargısı var. Ne kadar konuşsam da, kitap okusam da, sevemedi gitti dr unu. Bu sefer farklı bir dr a gittik. Ağlayarak girdi kliniğe, dr un hiç bir sorusuna cevap vermedi. Ta ki burnuna taktığı kırmızı palyaço burnunu görene kadar. Ama yine de sustu diyemem. Geniz etimiz büyük problemimiz şu anda. Bademciklerimiz de kocaman olmuşlar. On günlük bir ilaç tedavisinden sonra tekrar görüneceğiz.

Cafeteryada otururken dr dan bahsederken, dr unun çok komik olduğunu söyledi durdu sadece. Ama şimdi sorsak yine de gitmek istemez dr. a, ki şimdiden on gün sonra ki kontrol için bile gitmek istemediğini dile getirmeye başladı.

Sonra ben iki saatliğine işe gittim, onlar da kırtasiye, hala ziyaretine. Akşama da muhteşem ıslak kekimizi alıp Said amcalara gittik çay içmeye.

Ertesi gün kızıma süpriz yapmak niyetim. Baba yine balıkta bu arada, araba da onda. Sıpa ile önce bir tartışmamız oldu evde, süprizi iptal edecek kadar. Sonra ağladı ,özür diledi de, ikna oldum onu götürmeye. Hem dolmuşa binecekti, hem de ne zamandır gitmek istediği yere gidecekti. Neyse aylar sonra saati denk getirdik ama bu sefer yaşı tutturamadık.Zaten 5 yaşında diye yalan söyleyecektik ama 6 yaş dersek cidden burnumuz uzardı. Neymiş yeni kanun çıkmış, yaş sınırı 6'ya yükseltilmiş. Hay sizin de, buzunuzun da, pateninizin de....Ece çok üzüldü. Dolmuştan indiğinde geldiğimiz yeri görünce gözlerinin içi parlayan çocuğun, 6 yaşı duyunca, dudakları büzülüverdi. Kursağımızda bıraktılar yine. Daha da gelmem patene falan. Dolmuşta eve dönerken " anne bence panik yapıyorlar, ne bu ya? Bir 5 yaş, bir 6 yaş" diye bir cümle kurdu. Panik kelimesini yanlış yerde kullandı ama yine de hoşuma gitti.

Eve geldik, ödev yaptık,faaliyet yaptık. Akşama doğru İzmir'den gelen anneannemizi görmeye gittik.

Telefonuma baktım da en son aşağıdaki fotoğrafları çekmişim.


Forumdan canım arkadaşım Selda'nın bana ve kızıma yolladığı hediye.

Kızımın uğurböcüklü küpeleri. Hsstane sonrası güzel süpriz oldu kendisine.

Bu da evimizin kızımdan ve benden sonra ki çiçeği. Beyaz naslı kasımpatımız. Kızımla ektik.

Ben size o yapraklar affedilmez demiştim değil mi?
Bu hafta sonu fazla yorulmadık.Erkenden de yattık.

Güpgüzel haftalar.

31 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun canım,yaş sınırı koymaları hevesini söndürmesin kuzucuğun.hediyeleriniz ve en çok kasımpatılarınız çok güzel,güle güle kullanın sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antakya'da avm de var buz pisti. Orada yaş sınırı olduğunu sanmıyorum. yani inşallah. bir de orada deneyeceğiz şansımızı.
      Teşekkürler

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun Ececiğe... Ama o ne yaaa bu ülkede de çocukla bişey yaptırmıyolar adama haa. Bacak kadar bebekler yürümeleriyle kaymaya başlıyolar Kanada'da falan. Kaymaya gitsen dert, resim sergisine gitsen dert. Neysee...Kasım patınız harika Yapraklar da güzel olmuş ;) Yeni tasarım da güpgüzel olmuş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş yaşında okula almayı biliyorlar sadece. Doğurun demeyi biliyorlar.
      Senden fotoğraf nasıl çekilir öğrenmem lazım :D
      Teşekkürler

      Sil
  3. geçmiş olsun azıcık tereyağını fındık kadar diyelim tavada azıcık yakıver üzerine bi rkaşık kadar pekmez koy fokurdat.sonra sıcakken (ağzını yakmayacak kadar)kaşıkla içir.koca karı usulleri işe yarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu neye iyi geliyor Serpil? az önce biri de ılık zeytinyağına şeker koy ver dedi?

      Sil
    2. Öksürük için sanırım...

      Sil
  4. Hey Allah'ım ya o ne öğle okul yaşını 5 indiriyorlar gidebilir kaymaya yok efendim bekle. Eceye çok geçmiş olsun, hevesinin kursağında kalmasına daha çok üzüldüm. Ben bu karları çok sevdim buarada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yani çocuğu yönlendirmek istiyorsun bişeylere ama herşey kanunlara takılıyor.keşke adil , hak hukuka uygun bir ülkede yaşıyor olsaydık gam yemezdim.
      teşekkürler

      Sil
  5. canım benim ya... bi turlayabilseymiş keşke :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyledim. orada bir kadın vardı, ya çocuğunuza uygun değilse, ya bişey olursa demez mi? kıl oldum. ki pist bomboştu ve gerçek buz falan değil.

      Sil
  6. allah allah geçen kış eren 3,5 yaşındaydı kursa aldılar ikisini de, yeni çıkmış sanırım dediğin gibi, hevesi kursağında kalmış kuzunun yaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orda tenis öğrenen çocukları izledik bir süre. ama gerçekten çok zorumuza gitti. dolmuştan inince puz pateni diyip zıplamaya başlamıştı.Kuzum ya.

      Sil
  7. Hakikaten büyük hayal kırıklığı olmuş, ama belki kızgınlığınız 6 yaşına kadar geçer, yine gidersiniz :)

    Bir de kasımpatıyı sormak istiyorum. Evin içinde, saksıda mı yetiştiriyorsun kasımpatıyı. Bahçe istemiyor mu? Ben çok severim o çiçeği de eğer evde yaşıyorlarsa hemen alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin geçecek. Ama şimdilik alsınlar başlarına çalsınlar pistlerini :D

      Kasımpatıyı balkona koydum. yağmur da geliyor hafiften üzerine. Yerini sevdi sanırım.diğer iki tomurcuk da açtı.

      Sil
  8. Nilhan tekrar tekrar çok geçmiş olsun tez zamanda atlatır inşallah hastalığını...Yavrumun kursağında kalmasına çok üzüldüm:( Bencede çok panik yapıyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pis panikçiler.
      Çok sağol Ayla. Geçecek inşallah. iki gündür ilaçlarımız iyi geldi. En azından kusmuyoruz artık.

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun. Blogunun yeni yüzü çok güzel olmuş. Küpelerle kasımpatıları çok sevdim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. kasımpatılar sevilmeyecek gibi değil ki. bembeyaz ve çok güzeller görseniz.
      çok teşekkürler. sevgiler

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun Nilhan, çok zordur şu an Ece'nin durumu ve de haliyle senin, tahmin edebiliyorum. Bir an önce toparlar inşallah, onlar iyiyse biz de iyiyiz, değilse hiçbir şey keyif vermez. Ben geçen kış şunu yaptım faydalı oldu;
    Turpu tencere şeklinde oyuyorsun, tepesini kesip kapak yapacaksın, sonra dibini birkaç yerinden kürdnla del, içine bir miktar bal koyup, ağzını kapatıp bir gece dışarıda beklet, sonra oradan süzülen balı kaşıkla ver Ece'ye, iyi geliyor.
    Tez vakitte iyileşip, buz pistlerinde patinajlar, çizikler atarsınız umarım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedom iki gündür ilaç kullanınca daha iyi gibiyiz çok şükür. öğretmeni de öksürüğünün daha iyi olduğunu ve kusmadığını not etmiş.
      canım zencefilinden, ıhlamurundan, karakovanbalından nelerden vermedim ki? turpu geçen sene denemiştim. bu sene henüz yapmadım. denerim muhakkak.
      anne kız tarih yazacağız o pistlerde. demişti dersin :P

      Sil
  11. ÇOk geçmiş olsun Nilhan.Buz pateni benim hayalimdi.Küçükken Trt de izleyip hep kendimi hayal ederdim.Umarım Ece de bir gün hayallerine kavuşur.Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.İskenderun faaliyet açısından maalesef çok fakir. Elimizden geldiğince yönlendirmeye çalışıyoruz, sonra da saçma sapan kurallara takılıyoruz.

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun canım...patende çok şaşırdım burada özellikle küçük yaşlarda başlatıyorlar yaş sınırlamasıda neymiş...:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayten, niye şaşırıyorsun ki? burası Türkiye. Burada insanı köreltmek için ellerinden geleni yaparlar.

      Sil
  13. çok geçmiş olsun kuzuya, ilaçlarını bir güzel kullansın da çabucak geçsin inşallah...kasımpatını çok severim, evde yetiştirebileceğimi hiç düşünmemiştim, ilham aldım canım ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçlarımız iyi gelmeye başladı şükür . Öksürüğümüz azaldı . Kasımpatı balkonumuzu süslüyor adaş.

      Sil
  14. Nilhan'cım, tekerlekli paten alsanız, hevesini tatmin eder mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında güzel fikir. Yapabilir mi acaba?Denemekte fayda var. Bizimki biraz tırsak da.

      Sil
  15. yaprakları görünce bastım kahkahayı....
    kolay gelsin,
    kolay:)))

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...