11 Temmuz 2012 Çarşamba

Mother and Child - Anneler ve Kızları

Dün blogları gezerken, baktım ki Şebo "Çok Sevdim" diye başlık atmış. Tıkladım, filmden bahsediyor. Ee patron da yok, daha ne olsun di mi ama? Uzun zaman oldu film izlemeyeli. Verdiğim aradan sonra böyle bir filmle başlamak güzel oldu.



Yıldız oyuncuların bir araya geldiği, üç kadının kesişen hayatlarını konu alan dokunaklı bir dram: Gabriel Garcia Marquez’in oglu Rodrigo Garcia’nin son filmi, kadınlık ve annelik kavramlarını mercek altına alıyor.

40 yıl kadar önce başlayan hikâyede 14 yaşındaki bir kız hamiledir ve bebeğini evlâtlık verir. Bugüne geldiğimizde üçü de hayatlarının kontrolünü ele almaya çalışan üç ayrı kadınla karşılaşırız.

Elizabeth (Naomi Watts), güzelliğinin farkında olan ve bunu yararına kullanan başarılı ve zeki bir avukattır. Ne zaman bir konuda galip gelemeyeceğini veya durumla başa çıkamayacağını anlasa, cazibesini kullanır; bu patronuyla (Samuel L. Jackson) romantik bir ilişkinin başlangıcına yol açacak olsa da ya da gereğinden fazla arkadaşça davranan komşusu ve kocasını (Carla Gallo ve Marc Blucas) kontrol etmek için de olsa cazibesini kullanmaktadır. 

Karen (Annette Bening) ise yürekli ama bunu asla göstermeyen bir sağlık uzmanıdır. 14 yaşındayken doğurduğu kızını evlâtlık vermiş ama bunu hiç atlatamamıştır - acısı onu etrafındaki herkese karşı acımasız ve sert bir hale getirmiştir, iş arkadaşı olan ve ona ilgisi açık olan Paco’ya bile (Jimmy Smits). 

Lucy (Kerry Washington) de kocasıyla çocuk sahibi olamamış ve hep hayal ettiği aileye sahip olmak için evlatlık almayı plânlayan bir 20 yaşında bir kadındır. 3 kadının hikâyesi annelik duygusu etrafında birleşir.



Karen, Elizabeth ve Lucy.Ve hatta anneleri.

Karen'ın yaptığı hata ve ömür boyu süren pişmanlığı. Annesiyle olan soğuk ilişkisi. Evlerine gelen yardımcı ve kızı ile olan ilişkisi. Karen etrafında duvarlarla yaşıyor ta ki onu çok güzel seven adamla karşılaşana kadar.

Elizabeth annesinin onu evlatlık vermesinden dolayı, erkeklere karşı acımasız.Ne istediğini bilen, ayakları üzerinde duran bir kadın. 17 yaşında tüplerini bağlatmış ama yine de hamile kalınca, rüzgar ters yönden esmeye başlıyor. Normal doğum yapması tehlikeli. Doğarken çocuğunu görmek istiyor.

Lucy ise ne yazık ki istese de anne olamıyor. Evlatlık edinmek istiyor, ama çocuğunu verecek olan kız doğumdan sonra vazgeçiyor. (Burada da bir anne - kız ilişkisi var.)  Lucy yıkılıyor ve şunu diyor: " Çocuğunu evlatlık vermek doğaya aykırı. Neden kimse bunu söylemiyor?" Lucy ve annesinin ilişkisi güzel. Haa bu arada dangalak eşi Lucy i terk ediyor.Lucy evlatlık edindikten sonra çıldırıyor ve annesini çağırıyor.Bebeği annesine şikayet ediyor. " Dünya onun etrafında dönüyor, her istediğini yapıyorum ama yine de ağlıyor." annesi ne diyor peki? " Sadece senin mi çocuğun olduğunu sanıyorsun? Sızlanmayı kes ve ANNE OL!!!"

Tekrar izlemek isterim. Ofiste kırkbin defa durdurarak izliyorum maalesef. Anneliği ve kadınlığı çok güzel işlemişler filmde. Ben çok beğendim. Özellikle annelere izlemelerini tavsiye ederim.

Teşekkürler Şebo.

11 yorum:

  1. Nilhanım okurken dahi çok fena hislendim, izleyince kimbilir nasıl olurum bilemedim. Çok hem de çok merak ettim, zaten Naomi Watts'ı da pek severim.
    Mutlaka ama mutlaka izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve dokunaklı bir hikayeymiş canım , izlemek isterim .

    YanıtlaSil
  3. Beğendiğine çok sevindim :) Çokda güzel anlatmışsın filmi üstelik. Hemen hemen aynı yerlere takılmışız galiba bunu hissettim ;)
    Öptüm seniii :)

    YanıtlaSil
  4. Kilit cümle bu galiba'Sızlanmayı kes ve ANNE OL!!!"İnsan bazı olumsuzluklar yaşadığında,yorulduğunda,çaresiz hissettiğinde tek kendi başına geldiğini zannediyor ama gerçek şu benzer hikayeler birçok evde yaşanıyor.En iyisi galiba'Sızlanmayı kesmeli ve ANNE OLmayı elinden geldiğince becermeli.

    YanıtlaSil
  5. Ha bu arada filmi o kadar çok merak ettim ki...İzlenecekler arasında ön sırayı aldı:))

    YanıtlaSil
  6. Esra: Çok hareketli bir film değil aslında. Bazı sahneler ağır olduğu gibi bazıları da müstehcen. Ama filme konu annelik olunca filmin havası tamamen değişiyor. Ben çok beğendim. Dilerim sen de beğenirsin.

    Zeynep: Evet film dram. Ve hepimizin hassas noktası annelik .


    Oytunla hayat: Şebo , ben çok beğendim. Sanırım anne olanlar filmdeki duyguyu daha yoğun alıyorlar.
    teşekkürler tekrar cnm muck


    Ayla: Bakalım izleyince yorumun ne olacak Aylam?Kesinlikle kilit cümle ANNE OLmak.

    YanıtlaSil
  7. Bende kafamı dağıtacak bir şeyler arıyordum dur bu akşam seyredeyim.

    YanıtlaSil
  8. izlemek istedim hemen. "Sızlanmayı kes ve ANNE OL!!!" bu kadar kısa ve öz işte süreç ,)

    teşekkürler tanıtım için :)

    YanıtlaSil
  9. Cok agladim ben bu film de :( Tavsiye edilecek kadar var .

    YanıtlaSil
  10. Ben de Lara doğmadan çok kısa bir süre önce izlemiştim ve doğal olarak ağlamaktan içim şişmişti, çok beğenmiştim yine de izlerim, güzel film Nilhan' ım.

    YanıtlaSil
  11. hmm merak ettim doğrusu,
    sevgiler.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...