9 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir daha tura gitmek mi? Tövbeler tövbesi.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, kıskançlık tavan yaptı ve bir tura katılmaya karar verildi. Hangi bloğa girsem, tatilden , gezmekten bahsediyor blog sahipleri. Ee bizim başımız kel mi? Onlar geziyorsa, biz de gezeriz dedik, hay demez olaydık. Ayaklarım zaten şalopa gibi (Babamdan öğrendim, gemicilikte kullanılan bir terim sanırım. Sandal gibi bişey olmalı)şimdi bileklerim de balon gibi oldu.

Hava sıcak, otobüs kalabalık, şoför artist, organizatör ise zavallı olunca sizce nasıl bir gezme çıkmıştır ortaya? Efenim cumartesi gece yarısı çıkılmıştır yola.Annem, kayınvalidem, görümcem, gelin, ben ve olmazsa olmaz Ece. Otobüs buz gibi, hemen geri dönüp Ece'ye ceket aldım. Üzerini şalla örttüm. O uyurken ben hareket edemediğim için, uyuştum, dondum. Müzik yüksek sesli, kahkahalar yüksek sesli, şoför yüksek sesli, otobüs tam bir curcuna.

Sabahın köründe vardık Cennet Cehennem'e. Daha önce inmiştim ama bu sefer görümcem ve gelinle tekrar ineyim dedim. Hatta kaçak indik, çünkü erken vardığımızdan gişe henüz açılmamıştı :D İniş güzeldi de, çıkarken gördük ebemizi. Yine unuttum basamakları saymayı. Denilene göre 400 basamak.

Sonra yakın mesafede olan Astım Mağarasına çevirdik rotayı.Terbiyesiz esnaflara rağmen, kahvaltımızı orada yaptık. Bu sefer annem indi görümcem ve gelinle. Ece önce inmek isteyip, sonra tırsınca 10. basamaktan geri tırmandık yukarıya. Babaannemizle oturup, bekledik inenlerin çıkmasını. Otobüse yolcuları toplamak işkence. Hele de yaşlar ileri olunca, bekle ki gelsinler.O yüzden dedim organizatör zavallı diye. Herkesi idare etmeye çalıştı garip.

Bana göre gezinin en güzel yeri Kız Kalesi'ne tekneyle gitmekti. Deniz berrak ve davet ediciydi. İşin ilginci kızım da gezide en çok burayı sevdi. Belki de ona yarım yamalak anlattığım kale hikayesini çok sevdiği içindir. Defalarca anlattırdı, temsili prenses oldu ve elmayı ısırıp bayıldı. Çünkü yıl sonu gösterisinde öyle yapılmıştı. Prensesi düşünüp kalede hangi oyunlar oynadığını falan bile konuştuk kızımla. Tekneyle geri karaya vardığımızda, tüm bu güzellik burnumuzdan geldi. İnatçı ve uyuz şoför yüzünden güneşin altında dakikalarca yürüdük otobüse ulaşmak için. Neymiş ceza yemiş yanlış yere parkettiği için dangalak herif.




Sıra geldi türbelere. Eshab Elkehf'e gidildi. Ben mağaraya çıkmadım yine. Diyeceksiniz ki niye gittin o zaman? Hem Ece den dolayı, hem yıllar önce gitmişliğimden dolayı, hem de kayınvalidem de çıkmayacağı için onu bahane edip, tembellik ettiğimden dolayı :D

Ordan, yıllar önce gördüğüm ve hiç böyle hatırlamadığım Tarsus Şelalelerine gittik. Su resmen çağlıyor. Serindi. Organizasyon bozukluğundan burada yemek yenmedi. Ama ben kızımın karnını doyurdum. İyi ki...


  
Nusret Mayın Gemisi
Daha sonra bir restauranta götürdü şapşal şoför, kimse beğenip inmedi. Efendi! gibi sürdü Çoban Dede'ye. Bu ne izdiham? Ece yine yatıyor kucağımda ve ben yine kalıyorum otobüste. Gelin kaynıyor ortalık.Adak mıdır? İnanış mıdır bilemem ama toz, toprak, trafik, izdiham, sıcak ... ve açlıkla birlikte sinirler gergin yolcularda.

Akşamın sekizinde varıyoruz yemek yiyeceğimiz yere. Şoföre çemkiriyorum, "bu saatte akşam yemeği mi olurmuş?" diye.İyi ki Ece ye yemeğini yedirmişim . Çünkü zaten doğru dürüst birşey yemedi tüm gün boyunca. Biz büyükler bile acıkmıştık.

Neyse şükür dönüş yolundayız. İğrenç şoför sesi eşliğinde. Öndeki yaşlı teyzeler de halinden gayet memnun. Gece yarısını buldu varmamız. Ece yaptı yapacağını, ortalığı birbirine kattı. Ne benden ne anneannesinden vazgeçebildi, en sonunda anneannesinde yatmaya karar verdi. Haklı dedim yavrucak, feleği şaştı, uykusu şaştı.

İmreniyorum yavrularıyla gezip, duran ailelere. Ece beni yordu mu? Hayır. Ama hakikaten çocukla gezmek zor. Neyse, herşeye rağmen güzeldi. Bir sonra ki ne zaman bilemem ama, bu gezi beni baya bir idare eder.

Herkese iyi haftalar.

26 yorum:

  1. Çocukla gezmek hem anneye hem çocuğa işkence :)) kırıp dizini oturmalı en iyisi :) yarım gün olacak ya da gezi denirse...

    YanıtlaSil
  2. hahahahhhhaaaa :)))
    sebeplerinden biri olduğum bu travmatik durum için hakikaten özür diliyorum :)) Ama sen bahtsız bedeviysen ben ne yapabilirim :))
    Ay ben çok gülüyorum şu an :)) Turların altın kurallarının hiç birine uymamışsın ama cancağızım sen :))
    İlk altın kural turla uzun yol gideceksen ilk tura katılacakların yaş ortalamasına bakacaksın :)) yaş ortalaması ileriyse tuvalet işkencesi yaşayabilirsin en basitinden. Giren çıkmak bilmez :))
    İkinci altın kural ya şoför yada turu düzenleyenle sıkı muhabbete mutlaka gireceksin ve istediğin şeyleri yapma özgürlüğüne sahip olacaksın :))
    Diğer altın kuralları bilahare veririm ;)
    Zira şu anda yorum adı altında destan yazdığımın farkındayım ;)
    Öpüldün güzellik ;)

    YanıtlaSil
  3. Olsun tedbil-i mekanda ferahlık vardır derler değişiklik olmuş işte:)En çok fotolardan hangini beğendim biliyor musun parmak arası terlikle poz veren güzelliği:)o nasıl bir poz vermektir öyle...

    YanıtlaSil
  4. Balayımızı yapmıştık mersinde. Ayrıdır benim için yeri.
    Bu mevsimde mersin kaynar zaten en güzeli eylülde orada olmak bana göre.
    Ama turla çocuk her mevsimde eziyet.

    YanıtlaSil
  5. Ah memleketim ah...Özlemim depreşti..Tarsus'um Mersin'im güzeldir de bu mevsim çok sıcak bunaltır..Bir de turdaki eziyetler :)) Ece çocuk olacak o kadar..Başka zaman tekrar bekleriz :))

    YanıtlaSil
  6. Nilhanım siz geceden mi çıktınız bir de yola? Ben o kısmı kaçırmışım, pestilinin çıkması çok normal bu durumda.
    Böyle turlar aynı dediğin gibi ileri yaşlı teyzelere hitap ediyor aslında. Çocukla geziceksen ya başka çocuklu ailelerle ya da çekirdek aile olarak gideceksin, nerde ne kadar kalacağına sen karar vereceksin, yine de iyi cesaret etmişsin, canım Ece'm de pek tatlı ve süslü yine.
    Öyle bir anneanne var ki bu arada onda, ben olsam ben de vazgeçemezdim herhalde :)

    YanıtlaSil
  7. senin için kötü bir gezi olmuş ama ben güldüm anlatımına:)

    YanıtlaSil
  8. Canım önce tura katılmaya karar verdik kısmını gördüm , ne güzel dedim . Devamını okuyunca hem üzüldüm , hem güldüm . Yorucu olmuş sizin için , annenlerde var tabi . Bir taraftan da çok komik anlatmışsın , gülmeden edemedim canım kusura bakma .Ece 'nin gözlüklü resmine bayıldım , çok yorulmuştur yavrum .
    Öpüyorum tatlım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. hahahah ay cok guldum ya alemsın vallahı...soforun hallerı yolcular buz otobus donan sen kıyamam ne sınır ya bıde maaaaaıle gezmesı olunca... kuzun ve sen mutlu olunda gerısı bos...

    YanıtlaSil
  10. kötü olmuş sizin için... ben bu sene iki çocuklu tatil maceramı yazamamıştım henüz bir ara yazayım bari:)

    YanıtlaSil
  11. Selcen: Kızım beni yormadı ama sığamadı otobüslere. kırıp dizini oturmayı hep yapıyoruz ama biz :D

    oytunla Hayat: evet. itiraf ediyorum suçlulardan biri sensin :P Bir ara gezi altın kuralları diye bir post yazarsın artık biz bahtsız bedeviler için :D
    Öperim Şebo

    Ayla: Baya bir değişiklik oldu:)Ayla inanmazsın ama ben de en çok o pozunu sevdim. Kendiliğinden verdi. Sonra halası kıskandı o da Ece gibi poz verdi :D

    YanıtlaSil
  12. Duru Ecrin in annesi: İnsanlar karınca gibi. Çişi gelir, uykusu gelir, düşer... neyse ki tek sıkıntılarımız bunlar oldu :)


    Süreyya: Bayrama ordayız sanırım. Annemler abonesi oldu MErsin in her bayramda. Belki biz de takılırız peşlerine.


    Esra: Evet canım 24 saat sürdü tur. Yaşlı teyzeler ama bişeyden de geri kalmıyorlar maşallah.Anneanne olmasaydı eminim ki cesaret edemezdim. Kaç tişört değiştirdik. HArbiden pestilimiz çıktı ama yine de güzeldi.

    YanıtlaSil
  13. hypo: Şoföre haddini bildiremedim ya içimde kaldı. gezinin kötü olmasında payı büyük.

    Zeynep: Gülebilirsin canım. o alışkın anneannesinden gezmelere. iyi birer eküri oldular birbirlerine. Bakma sen böyle anlattığıma sıcaklar beni olumsuz etkiledi. Öperim cnm.

    YanıtlaSil
  14. Kokoss: Ya şimdi annem sürekli turlara katılınca pek fazla çemkiremedim. Ayıp olmasın diye anneme. Sağol canım. beraber zaman geçirdik ya gerisi boş. doğru diyorsun


    Dilek: İki çocuklu tatil ha. O zaman benim bu postu silmem gerekir galiba :D

    YanıtlaSil
  15. İnşallah canım,bayramda biz de Mersin'deyiz gibi görünüyor..Görüşelim :))

    YanıtlaSil
  16. Ben tura katıldım demezsin artık mesela ben hiç tur gezisine katılmadım ve katılmayı düşünüyordum doğrusu şimdi iyice bir tekrar düşünmem gerek senin yaşadıklarından sonra.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. O bölgeler ne kadar da nemlidir şimdi, ama şelaleye ben de gitmiştim, serin serin...

    YanıtlaSil
  18. çocukla gezmek zor, iki çocukla imkansız. bu tarz bir geziye çıkmaya asla cesaret edemezdim, iyi üstesinden gelmişsin bence :))) 3 yıl kadar önce ben de gezmiştim bahsettiğin yerleri :)) herşeye rağmen gezmek güzel. hani bir laf var ya; doğru yolda beklemektense, yanlış yolda yürümek daha iyidir diye annelerinki de o hesap :)))

    YanıtlaSil
  19. Gezsen olmuyor,gezmesen olmuyor...Gerçi prensesinin sana zararı olmamış dediğin gibi.Tamamen turdaki sorundan gezmenin sevkini alamamışsın.Bende bu ay sonu deli cesaretımı toplayıp tatıle gıdıcem bakalım nasıl geçecek çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Süreyya: inşallah neden olmasın?


    Fadiş: Aslında zevklidir turlar. hele de kafa dengi bir grupla katılırsan. Şebnem in dediği gibi önce yaş ortalamasını sormak lazım. Sevgiler cnm


    Bir içmimarın mabedi: Şelale dışında serin hiç bir yer yoktu zaten. yalnız şelalenin suyu nasıl da çoğalmış. şaşırdım

    YanıtlaSil
  21. anne kaleminden:Turda iki çocuklu anneler de vardı.ama benim kızımdan büyüklerdi. bir bebek vardı ama öyle ki annesi iki aylıkken bile turlara gidermiş. Kızı görseniz çıtı çıkmadı maşallah. öyle ki alışkın. Bu lafı da ilk defa duydum. güzelmiş durumu gayet güzel özetlemiş:)

    Sevtap: Aynen Sevtap. kızım bana hiç eziyet etmedi. Git gel ve yaz. merak ettim :D Şimdiden iyi tatiller canım.

    YanıtlaSil
  22. Nilhan' cım gezmenin adı yorgunluk zaten (gezemeyen tesellisi) ama sizinki hepten zor olmuş organizasyon yüzünden. Beceriksizlikler diz boyu. Ama sen tedbirli davranmışsın Ece'm darlanmış biraz ama aç kalmamış en azından. Aslında Esra' nın da söylediği gibi bu geziler daha çok emeklilere hitap ediyor galiba. Öptüm sizi...

    YanıtlaSil
  23. ben de çocuklu gezilerden tırsıyorum... neden ki acep? :)))

    YanıtlaSil
  24. Cebimdeki renkler: gezemeyen tesellisi benim için hep vardı Ülkerim. taa ki bu tura çıkıncaya kadar tescillendi. Vallahi içimiz geçmiş bizim Ülker. Teyzeler hepimizi ceplerinden çıkarırlar :) Muck


    Tibetimin annesi: Tibetimi otobüs gezisi sarmaz Sibelim. Balon turu ancak hitap eder Tibetime :D

    YanıtlaSil
  25. Kıyamam Ece'cik yorgun düşmüş ama olsun o büyüyünce bu günleri güzel hatırlayacaktır bence:)

    YanıtlaSil
  26. Cok gecmis olsun diyim, sans isi galiba turla tatil.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...