6 Haziran 2012 Çarşamba

Benim Bedenim, Benim Kararım!

Konu son zamanlarda kadınlarla ilgili olan kürtaj meselesi.Yazacak çok şey var. Ama en çok sinirime dokunan şey tamamen kadınlarla ilgili olan bir olayın, erkekler tarafından dile getirilip, üzerine yorum yapılması.  Birçok blogda yazıldı, hepsine yorum yazmaya çalıştım, öyle ki kelimelerim tükendi.

Çek ellerini rahmimden.

Yine Ayşe Arman

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20700685.asp?yazarid=12&hid=20701264

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20645995.asp

Ve harika bir kampanya

bianet.org

bir tık

29 yorum:

  1. Kadınlar üzerinden yapılan çirkin bir siyaset oyunu ne yazık ki!
    Kelimeler gerçekten tükendi..

    YanıtlaSil
  2. Ne halledildi acaba bu arada??????

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok güzel bir kampanya!
    Ama pek umutlu değilim ben Nilhanım işe yarayacağından, bağırıp çağırıyoruz kendi aramızda ama herşey kalıyor o kadarıyla.
    Güzel güzel ilerliyor adamlar çizdikleri yolda!

    YanıtlaSil
  4. Gündem konusunu değiştirmek için yapılan çirkince bir şey, kadınlar üzerinden yapılan siyaset.
    Umarım işe yarar.

    YanıtlaSil
  5. benimde yorumlarım tıkandı artık biliyormusun, Azıcık erkekler desteklesin, onlarında sorunu bu mesele...

    YanıtlaSil
  6. Rica ediyorum kurtaji savunanlar olarak, kurtaj edilmis minicik bedenlerin resimlerine bakin internetten. bu durumda bile hala kurtaji masum goruyorsaniz yazik cok yazik...

    YanıtlaSil
  7. Bizim Ev: Kürtaj bir doğum kontrol yöntemidir ya da Kürtaj masum diye birşey yazdım mı ben?
    Kürtaj haktır. ve buna karar verecek olan kişi, kadın ve partneridir. sayın başbakan değildir.
    Beden benim,
    Karar benim,
    Rahim benim,
    Seçim benim...

    Benim , senin, onun bedenini kimse siyasetine alet edemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinayet nedir? Yasayan bir varligin yasamina bilerek ve isteyerek son vermektir. Sorun şu ki kurtaj da hic tartismasiz bir cinayettir ve bu cinayeti isleyen katili cezalandirmayan devlete ben devlet demem.

      Tabii beden sizin
      rahim de sizin

      ama secim o bebegin ve onu yaratanin!!!
      O kalbi atan ve ruh tasiyan bir varlik oldugu icin dunyaya gelmemesine annesi karar veremez.

      Bir yerlerde bir hayvan kolu bacagi kopartilarak oldurulse eminim ki bunu yapani katil diye adlandirirdiniz! Ama o kurtaj edilen masum yavrunun oldurulmesine karsi cikacak yasaya hayir diyorsunuz. ilginc...

      Sil
  8. Hey Allahım Hey Allahım, cevap verdiler bize izledin mi Nilhan'ım,feministiz ya biz,feminist dediğin bir nevi katildir zaten:(((

    Daralıyorum boğuluyorum...
    Yazık hakkikatten yazık....

    YanıtlaSil
  9. oytunla hayat: kadınlarla gündemi meşgul edip neyi hallediyorlar acaba?


    hypo: inşallah amacına ulaşır


    Duru Ecrin in annesi: aynı fikirdeymişiz

    YanıtlaSil
  10. Esra: tükürdüklerini ne zaman yaladılar ki değil mi?hepsi planlı programlı Esram.


    İlknur Akpınar: İnşallah. Umut ediyoruz.


    Kocaman ve karısı: haklısın. az önce yazdım ya buna karar verecek olan kişi kadın ve partneridi. başbakan değildir.

    YanıtlaSil
  11. nilim: izlemedim maalesef. feministiz ya haydi kürtaj olalım kampanyası yapıyoruz sanki. beyin kıvrımlarına....

    YanıtlaSil
  12. 10 yıldır günah değilmiydi peki 10 yılı geçkindir adamlar hükümetteler,şimdi mi geldi akılları başlarına kanun çıkartıyorlar ....Diri diri yanan insanları cezalandırmayan,13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edenleri kahraman ilan eden devlete nasıl devlet diyorsunuz peki siz.....
    sanırsınız ki hobi olsun diye sürekli kürtaj oluyoruz bizde,bunu yasaklayana kadar istemeden hamile kalınmaması için önlemler anlatılsın ,72 gün hapları yayılsın bilgi verilsin vs...sanki siz gündem değiştirmek için yapıldığını bilmiyorsunuz bunun,çokta devletin umrundaydı sanki milletin doğamamış çocukları...

    YanıtlaSil
  13. Bizim Ev: Şimdi siz diyorsunuz ki, kürtaj yasaklansın, yaptıran da cezalandırılsın. Toplayın pılınızı pırtınızı gidin İran'a , Arabistan'a. Hem içiniz rahatlar canilerle beraber aynı toprak üzerinde yaşamak zorunda kalmazsınız.

    Allah allah nidaları ile canlı canlı yakılan bedenlerin dosyasını zaman aşımına uğratana devlet diyorsunuz ama, tecavüze uğrayan zavallı kıza kendi isteğinle yaptın diyene devlet diyorsunuz ama...
    Siz doğurun size engel olan var mı? benim kürtajımdan siz hesap vermeyeceksiniz. beni düşünmeyin müsterih olun.

    Allah korusun tecavüze uğrasanız, hamile kalsanız doğurur musunuz?, diyelim ki doğurdunuz , onu devlete teslim eder miydiniz?

    YanıtlaSil
  14. Elifim, ağzına yüreğine ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Bu konuya günah-cinayet-vahşet diye bakan kadınları hiç anlamıyorum hem de. Konu tamamen kadınları ilgilendiren bir konu. Kimse demiyor ki ben sevişirim de korunmam da hamile kalırsam da aldırırım kime ne... Neden bu kadar çarpıtılıyor konu anlıyorum aslında.
    Hükümetin duyarlılık göstermesini beklediğimiz bunca başka durum varken şimdi bu konuyu gündeme getirmesi yine ana-bacı düzleminde bir sorun haline getirmesi, cenin veya embriyo üzerinden siyaset yapması ve hepimizi türbandan sonra bir de bununla kutuplaştırma çabası hakikaten takdire şayan. Bu kadar planlı ve örgütlü beyanatlar da öyle...

    YanıtlaSil
  16. Nilhan bu konuları son dönemde şaşkınlıkla izliyorum.Ben kendi adıma kürtaja karşıyım ama kürtajın yasaklanmasına da karşıyım.Bu kadının kişisel tercihi olmalı.Yasaklarla artık bir yerlere varılamayacağını öğrenmediler ne eski hükümetler ne de yeni hükümet.Bir kadın kafasında vazgeçmişse zaten her türlü vazgeçer bebeğinden ne olacak mahalle aralarına,ebe kılıklı kadınlara düşecek bu iş.Bu sebepten ötürü bir çok kadın gerçekten ziyan olacak.Sadece geleceğimden kendim ve çocuğum için endişeliyim

    YanıtlaSil
  17. Cebimdeki renkler: Ülkerim zaten olaya destek veren kadınlar beni çileden çıkarıyor. Bir erkeğin bu yorumuna, bu kanununa şak şakçı olmaları hakikaten anlaşılır gibi değil. Yakında kanunlar camilerde vaaz verilecek ve istenen tarih ve saatlerde ilişkiye girilecek, hamile kalmayana kuma getirilmesi helal ilan edilecek. devletin buna hakkı var. hatta kadınlar ikiye ayrılacak yakında, döl tutan, soy kurutan . hasbinallah.

    Biz burada tepinelim, ihaleler, yasalar ışık hızıyla imzalansın. Biz sen kimin kürtajısın şarkısına tempo tutalım.

    YanıtlaSil
  18. Ayla: kürtaja ben de karşıyım, lakin kürtaj hakkımın elimden alınmasına da karşıyım. Olan yine kadına olacak , kürtaj olsa da, olmasa da. fatura hep kadına kesilecek. neden bunu anlamak istemiyor bazı zihniyetler?

    YanıtlaSil
  19. Keske insanlara dogum kontrolun ne oldugunu ogreten dersler verilse.Turk toplumu olarak hep hep #ayipla# kosullanilmisiz .

    Kurtaj bir hak olmamali bence.Kac gunluk olursa olsun , bir bebek ve canli.Tecavuze ugrayanlar icin yorum yapacak pozisyonda degilim zaten.Insan basina gelmeyince konusmakta cok rahat bu tur konularda.Keske her sey baska turlu olsa..

    YanıtlaSil
  20. her gün umutsuzlukla uyanmaya başladım gazeteler haberler midemi bulandırıyor. ama kampanya çok güzelmiş umarım ses getirir ne diyeyim. dün gazetede bir haber vardı, sokakta doğum yapan bir kız. kürtaj yasak değilken böyle yasaklansa nolacak bilmiyorum...

    YanıtlaSil
  21. Kürtajı "masum bir yavrunun öldürülmesi" caniliği ile bir tutan zihniyetlere sesleniyorum: Operasyonun yasal sınırlar içinde uygulanması şartıyla, ölen bir bebek değil, bir embriyodur. Tabii sonuçta embriyo da bir canlıdır, vicdanı olan kimse, yok edilmesini tasvip etmez ama zaten azıcık aklı olan kimse de güle oynaya bu operasyonu olmaz. Ya, Allah aşkına kadınlar orada burada doğurup çocuklarını paket gibi atıveriyorlar. Siz bir de kürtaj yasaklansın diyorsunuz? O zavallı bebeklerin, hayatta tek başına, sevgiden mahrum büyümeleri asıl cinayet bence!!!

    YanıtlaSil
  22. ah nilhanım ah biz ne desek bu gerizekalılar yine kendi bildiğini okuyacak.. kendilerine yancı toplamak için ellerinden geleni yapıyorlar.. allah sonumuzu hayır etsin..

    YanıtlaSil
  23. söylenecek çok söz var ama sözler bile kifayetsiz kalıyor bazen. Bütün dertler bitti sadece bu derdimiz kaldı memleket olarak.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar, Kürtaj konusunda taraf değilim. İsteyen istediğini yapsın benim şaşırdığım konu şu;
    kürtaj kadının kararımıdır? Hakkımıdır? Yahu içindeki cocugun kararı yada hakkı nedir? O bir bireydir kabul edilsin edilmesin yaşama hakkı hiçbir zaman elden alınmaz birisi buna yanlış desin göreyim ama vicdanıyla!
    Kendinizi o cocugun yerine koyun sizden yasama hakkınız alınıyor ve benim vucudumdasın o zaman ben istedigimi yaparım diyor sizi iptal ediyor ilginç değil mi yaşamasaydınız bunlarıda düşünmezdiniz ama bazıları yaşadığı halde düşünemiyor.

    YanıtlaSil
  26. bu arada zavallı cocukların oraya buraya atılacagı hep vardır kürtaj olsada olmasada maalesef olacaktır. Fakat sunu düşünüyorum kürtajın yasaklanması ile insanlar daha dikkatli olacaklardır hiç bunu düşündünüz mü? Arkadaşlar sizlere hak veriyorum ama karsı tarafta haklı görün artık. Zaten bahsedilende kürtajın tamamen kalkması degil, insanlar sanki tüm sartlarda kalkacak istisnai durumlar olmayacak gibi yaygara ediyorlar. birilerinin taraf toplamak için bunu baslattıgını söylerken birilerininde taraf tutmak için tersi yaygara cıkardıgını düşünmüyorlar. İnternet filtresi geldiginde de bir sürü yaygara cıktı ama hiçte abartıldıgı gibi olmadıgı sadece bazı yaygaracıların gazına gelen bir toplulugun kuru gürültüsü oldugu belli oldu.

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...