16 Nisan 2012 Pazartesi

Ondan Bundan Haftasonundan

13. Cumayı atlattık, bakalım haftasonu bizi neler bekliyor derken, geçti gitti yine işbaşı yaptık. Offf
Ben daha bugünden offlayama başlarsam bu hafta geçmek bilmez artık.

Cumartesi gittiler :( Ne çabuk geçti on gün. Doyamadık ki biz sizlere. Ece hiç bişeyini paylaşmadı kuzeniyle. İnanılmaz derecede kaçtı Ömer'den. Ömer de bir o kadar sıcakkanlı. Bir sonraki geliş Emrah dayımızın düğününe inşallah. Bakalım biz ne zaman gideceğiz İzmir'e?Geldiğinde saçları lüle lüleydi, gitmeden tıraş ettirdiler kuzumu. Birincide yapmacık bir gülücük bizim kızdaki, ikinci karede daha belli ne kadar mutlu olduğu.
 


Onlarla vedalaştıktan sonra avm ye kum ile boyama yapmaya gittik.Gitmeden önce anlaşma yapmıştık başka bişey istemek yok diye. Şükür ki ikiletmedi. Çok çabuk ikna oluyor seviyorum bu huyunu. Oradan çıkıp babaannelere yürüdük. Herkes oradaydı.

 Ece ye çok benziyor dediğim Sinem ablası, amcasının kızı. Çayımızı içip eve geçtik. Ece hanımın uyuması gerekiyordu çünkü pazar günü çok yorulacaktı.

Pazar günü bir garipti. Babamız yeğenine söz vermişti sahilden balık tutmaya gideceklerdi. Anneannesi de Ece ye söz vermişti onu Antakya'ya tura götürecekti. Erkenden uyandı, oysa haydi kreşe desem gözünü bile açmazdı. Velhasılı kelam, kuzu tura, sevgili balığa yollanıldı, ben de yatakla olan muhabbetime kaldığım yerden devam ettim. Ama bir yanım da dürtmüyor değildi. "Kalk Nilhan! Erken kalkmışsın, çamaşırı at, balkonu yıka, fırsat bu senin için..." derkene gözümü bir açtım saat 10:00 :( Nasıl vicdan azabı duyuyorum anlatamam. Yıllar sonra ilk defa. Eşim geldi haydi ciğer yemeye gidelim dedi. Evi olduğu gibi bıraktım, sonuçta başbaşa kaldığımız ender anlardandı.
 
Ciğerimizi yeyip , sahile çay içmeye gittik. Ordan eve muhteşem havada yürüdük. Evimiz sahile yakın. Zengin değiliz kayınpeder sağolsun :D Eşimin gözü teknelerdeydi.

-Sana doğumgününde hediye alayım dedim,
-Olur. Şunun fotoğrafını çek ki, alacağın zaman sıkıntı çekmeyesin, bunun gibi birşey arıyorum dersin dedi.( Umut fakirin ekmeği)

Eve geldik, iş bölümü yaptık. Sonra da Zeki abilerle buluştuk. Önce sahilde bir bira içtik, oradan yemeğe geçtik bir cila çektik :) İyi oldu ne de olsa son günleriydi. Bugün Almanya'ya dönüyorlar. Birden bir kalabalık ve birden bir boşluk. İnsan alışıyor. Kavuşmalar bayram havasındayken, vedalaşmalar gurbete lanet ettiriyor.

Kızım gece geldi turdan. 22:00 idi eve geldiğimizde. Hemen uyudu. Gelirken de uyuyordu zaten. Sabah okula gitmek istemedi yine. Nisan sonunda kreşle yollarımızı ayırıyoruz. Bakalım bizi ne bekliyor? Çünkü her sabah aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldım. Onu da sıktım. Seneye anasınıfına vermek istiyorum ama kararsızım.Çünkü kızım zor adapte olan biri. Zaman göstersin, yeter kastığım.

Çabuk geçsin bu hafta nolur.
İyi haftalar

33 yorum:

  1. Sabah söylemeyi unuttum,hayırlı olsun sayfanın yeni yüzü çok beğendim:))Çok eskisini de beğenirdim lakin böylede çok güzel olmuş.

    Sakın vicdanın sızlamasın ohh iyi etmişsin geç kalkmakla o anlarda olmazsa insan nasıl deşarj olacak.Bu arada Allah en kısa zamanda tekrar kavuştursun

    Kreş konusunda hayırlısı ne ise o olsun ama adapte sorunu yaşıyorsa anasıfı için erken değil mi Nilhan...Ben 4+4+4 bilmem neyi çok sinirlerimi bozdu rüyalarıma girdi neyse...

    YanıtlaSil
  2. güzel bir haftasonu olmuş :)özledim sahilde yürümeyi..sıcacıktır bizim oralar şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. Allah kavuştursun Nilhanım, bilirim uzaklığın nasıl olduğunu, bayram havasındaki kavuşmaları ve ayrılık sonrasındaki boşluğu :(

    Ben de dün uzun zamandır ilk kez uyudum oğlanın öğlen uykusu sırasında ama pişman değilim asla, yeniden doğmuş gibi hissediyorum kendimi hatta :)

    Ben çok üzülüyorum sabahın köründe kreş için yollara düşen çocuklara, istedikleri saatte uyanıp, oyun vakitlerinde gitseler sadece oraya? Bizimki için hayalim bu ama bakalım kayınvalide razı gelecek mi buna :( Ece ve sizin için de hayırlısı olsun bundan sonra.

    Fotoğraflar harika, Ece'nin saçları ve yanakları bilhassa.
    Bir de Aşk-ı Memnu'daki Nihal Behlül'e almıştı tekne, ona mı özendi kocan aceba :) Olabilir tabi Ednan Bey gibi bir baban varsa :P

    YanıtlaSil
  4. nilhancım ne güzel yoğun bir okadar da güzel bir h.sonu geçirmişsiniz sokma kendini p.tesi sendromuna bak mis gibi hava dışarıda umarım tüm hafta böyle devam eder:) güzel haftalar diliyorum canım..

    YanıtlaSil
  5. Önce yürü be Adaş, kargo teslim üstelik kargo yine sana teslim, oh be diyoruz.

    Kuzen buluşması bizde de vardı haftasonu, Allah kavuştursun diyorum, evet İzmir'e ne zaman geliyorsunuz?

    Ayla+1 diyorum, 4+4+4 den şu 5 yaş muhabbeti ile soğudum, önyargısız bakamıyorum, 5 yaş erken diyorum Nilhanım ,hakkınızda hayırlısı olsun diye de ekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Dolu dolu geçmiş günleriniz:)

    YanıtlaSil
  7. Sana söylediğim gün kaç tane tema baktığımı saymadım bile. o gün kafaya koymuştum değişiklik yapmayı.tşk ettim Aylam. Yaz geldi ferah olsun dedim. Kuaföre gitmek yerine bloğu değiştireyim dedim :)

    İyi ama öğleden sonraki zamandan 3 saat çaldım. bir de evde bekleyen iş olunca dışarıda rahat edemiyorum. Sağol canım su gibi geçti 10 gün.

    tam da okul zamanında onu kreşten almak hata zaten. ama sevmiyor Ayla. bir sene kreşe gitmesin nolur acaba? yani evde ben de ona öğretemeyeceğim bişeyler, anneanne de . offf. 444 parça olsun bu sistemi düşünen beyincikler.


    rüyada: bir sahilimiz var zaten :D gelirsen haberim olsun.

    YanıtlaSil
  8. Sayfan çok güzel olmuş.Umarım birgün eşine öyle bir tekne alırsın.Kızın da çok tatlı çıkmış fotoğraflarda.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Esra: Sağol Esracım. Bugün de bir ayrılık bizi bekliyor offf.

    Öğlen uykusu benim zaafımdır. bayılırım. yazın işyerinde çok uyuklamışımdır masaüstünde :D

    Ahh keşke hiç okula gitmese özel öğretmen gelse eve :D Benimki zaten anti sosyal sen düşün ne hale gelir?

    benim babam fırıncı . eşime ancak fırından hisse verebilirim :D


    Güzelduru günler: hava burada dansöz gibi bugün :D bir güneş bir yağmur. ii haftalar canım

    YanıtlaSil
  10. nil: bu kargolar yüzünden ruhumu teslim edecem Nilim :) sekreter tutsun kendisine. Bizim kuzen buluşması hiç bir işe yaramadı. sabah da yalandan üzülüyor güya " hiç kuzenim kalmayacak ama benim" duyan da inanır palavrasına. Ece uzaktan seviyor.

    Anaokul dediysem şu okul öncesi eğitim veren devlete bağlı anaokulları var ya, orasını düşünüyorum. ama sadece düşünebiliyorum.


    Fadiş: hakikaten dolu dolu geçti bu haftasonumuz

    pembe kekik: teşekkür ederim. inşallah. birgün o kadar zengin olurum ve bu süprizi yapabilirim.
    yengesi bir gün Ece nin söylediği bir şey üzerine:
    -sen nasıl bişeysin böyle ya dedi
    -çok tatlıyım değil mi diye cevap aldı :D
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. oooo ayranmıydı o ta buradan yutkundum :) kreş konusunda Allah yardımcınız olsun şükür biz atlattık o dönemleri :)

    YanıtlaSil
  12. Güzellik ya o yanakları öperim.

    YanıtlaSil
  13. aa vallaha da çok benziyorlar :)

    YanıtlaSil
  14. kreş konusunda da dua lazım arkadaşım. ben öyle buldum :)inşallah siz de severek sevilkerek gideceği ve kolayca adapte olacağı hayırlı bir okul bulursunuz:)

    YanıtlaSil
  15. nilerk: hem de ne ayran. nefisti. ama ciğeri beğenmedim.
    kreş bizi mahvetti off. sağol canım

    nehir ida: :) öptüm say Ebru teyzesi


    Deli Anne: gerçekten benziyorlar. hele Tinoşun bir küçüklük fotosu var aynı. İşimiz duaya kaldı zaten deli annem. inşallah. yoksa halimiz pek zor. belki yanlış yapıyorum kreşten almakla. ama soğudu kızcağız resmen. yarın birgün ilkokula da gitmek istemeyecektir eminim.

    YanıtlaSil
  16. ah bu postta herşey çok güzel, resimler cicili bicili ama canım şimdi ciğer çekti:(

    YanıtlaSil
  17. baya hareketlı bır hafta sonu olmus ayran da nefıs gorunuyor bol kopuklu .)

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten çok benziyorlar sanki abla kardeş gibiler. Oh ne güzel dolu dolu bir hafta sonu geçirmişsiniz.

    YanıtlaSil
  19. Keyifle okudum yazini :) ozellikle bas basa kalinan zamanlar , bende istiyorum ama olmuyor :)

    YanıtlaSil
  20. hypo: canımciğerim e gitmiştik ama beğenmedik. boşuna çekmesin canın.


    zeymuran: ciğeri sollayacak kadar güzeldi ayran.


    defne naz: amca çocukları. ilginç olan sinem ne anneye ne babaya benzemiyor :)benim kızım da benim kopyam diyorlar.


    new york'tan: annem olmasa biz bir hiçtik Şeyma :)

    YanıtlaSil
  21. Bir dahakine bir bira da benim için iç! ;)

    seneye benim kuzum da anaokuluna başlayacak. bakalım neler olacak?

    YanıtlaSil
  22. pek güzel geçmiş zamanınız..ben okurken yoruldum ama..minik prensese de suratsız deyip durma ya.. çok ayıp..
    şu bira ve üstüne cila olayı varya.. benimde pek yapasım var.. ama önce dilayı bırakcak birilerini bulmam lazım :))

    YanıtlaSil
  23. Tibetimin annesi: Birdahakine beraber içeriz belli mi olur :D
    Sibel keşke biz hiç başlamasaydık kreşe. ve direkt anasınıfıyla başlasaydık. Çünkü Ece değişikliğe kolay alışan bir çocuk değil. tanımadığı kişilerle kolay iletişim kuramıyor. Tibetim kolay adapte olacaktır emin ol .


    Sevgi: bugün röportajını okudum çok güzeldi :) ya aslında çocuğun mizacını kabul edemiyorum. yoksa asık suratlı değildir. ama istemediği bişeyi zorla yaptırınca böyle bir suratla karşılaşıyorum :)
    arada iyi geliyor nefes almak :) inşallah en kısa zamanda gerçekleştirirsin. Olmadı kızını uyutur evde içersiniz :)

    YanıtlaSil
  24. cok tatlılar allah bagıslasınn
    bu arada blogunu yenı kesfettım, takıpteyım. benımkıne de beklerım.Sevgıler...:)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. Bir sahil kentinde yaşamak ne güzel bir şeydir. Sahile çay içmeye gittik cümlesi bitirdi beni, rutinde kurulabilen bir cümle olması daha da bitirdi:)Çok güzel bir haftasonuymuş.

    Bu kreşe mızır mızır gitme olayı bizde de hiç bitmiyor ya, çocuğun yapısıyla ilgili,artık ben ona karar verdim, zor adaptasyon olayının zirvesindeyiz biz, baharlık kıyafetleri bile reddediyoruz, her sabah ekstra kaos var bizim kapıda. Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  26. çok çabuk büyüyorlar nilhan üç ay öncesi ile üç ay sonrası birbirini tutmuyor.Okula başladığı zamandn bugüne çok değişti zehra eminim ece de seneye daha farkllı olacaktır.İkinizde dinlenin biraz:)

    YanıtlaSil
  27. Ece kuzeniyle oyle boyle degil, bayagi benziyor. O zaman baba tarafindaki bir aile buyugunden almislar guzelliklerini:) Bu arada ben seni hic gormedim yahu(( malum yeni takipcinim:)) hic foton yok mu? ben mi kacirdim?

    YanıtlaSil
  28. sen yine de tekne yaz bi boşluk bırak, evrene at mesajını... bellimi olur:) sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  29. zeys: uğradım bile :)


    elif: deniz olmayan bir şehirde yaşayamayız sanırım. memleketimi çok seviyorum. evim küçük , arada yenisini almak istesek de bu evin konumunu seviyorum. sahile çok yakınız.
    kreş olayına çözüm bulmam lazım. belki seneye değişir umudunu yeşertiyorum içimde :)



    sevilay: Allah razı olsun canım .içime su serptin.

    YanıtlaSil
  30. our twins: http://birmucizemvarr.blogspot.com/2012/02/on-on-on-bir-bir-bir.html
    bak burada ucundan azıcık görünüyorum. eski postlarda illa ki vardır fotom.hoş ben de seni göremedim bloğunda :)


    Aysun: süpersin. doğru diyorsun secret yapayım belli mi olur :Dsevgiler :)

    YanıtlaSil
  31. ah tüm aile aynı şehirlerde yaşasa çocuklar hep birlikte büyüseler mesela ... ama sıklıkla gidip gelmeleri de güzel
    Allah kavuştursun
    güzel bir cuma ve haftasonu dileklerimle

    YanıtlaSil
  32. :) Bu cici kızın mutlaka renkli bir çantası olmalı ;)

    Nazar değmesin kızına, çok şeker, maşallah...

    YanıtlaSil
  33. mimledim seni
    ama daha fenası, o taslardaki yayık ayran mı ya?.. nasıl güzel bir görüntü o. afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...