2 Nisan 2012 Pazartesi

Koştum, İzledim, Uyudum, Geldim.

Cumartesi = Koşturmaca. 

Eskiden en sevdiğim günken, şimdi nefret ettiğim güne dönüştü. Tek güzel yanı , yataktan fırlayarak kalkan cücenin mutlulukla anneannesine gitmesi :)

Öğleden sonra 14:30 da azad edildik. Koşarak annemlere gittim, misafirleri vardı ama benim gözüm sürekli saatte. Aklım 17:30 daki Açlık Oyunları seansındaydı. Çok istiyordum izlemeyi. Ama kızımdan ayrı geçirilecek üç saatin vicdan azabı hem de misafirlere karşı ayıp olur mu düşüncesi beni tedirgin ediyordu. Allahtan annemler avm ye yakın oturuyorlar çünkü 17:20 de verdim kararımı ve koşarak çıktım evden. Ucu ucuna yetiştim.


"Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır.Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır. On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır.Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır.Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur.Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır. Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Açlık Oyunları başlasın..!!  "
 Sanırım bu çekilen üçüncü Açlık Oyunları filmi. Çünkü arama yaptığımda Katniss i canlandıran başka oyuncular olduğunu da gördüm. Ben serinin üç kitabını da elimden bırakamamıştım. Okuyalı epey oldu bazı şeyler aklımda kalmadı. Ama filmi izlerken kitabın etkisini yeniden hissettim. Film kötü değildi asla, sadece kitaptaki lezzeti alamadım.Kitaptaki iç sesler, neyin nereden geldiği, haraçlar hep daha ayrıntılı bir şekilde anlatılıyordu doğal olarak. Görsel, kostüm, oyuncular,mekanlar, efekt ben hepsini çok beğendim. Şimdiye kadar romandan sinemaya uyarlanan belki de en güzel film diyebilirim. Katniss i merkeze yönlendirmek için başlatılan yangın ve atılan ateş toplarında çok heyecanlandım açıkçası. O derece dalmıştım ki, yerimden sıçrattı beni o toplar :)

 Oyun için seçilmeyi beklerken
 Rue'nun ölümünden sonra 11. Mıntıkaya selam yollayan Katniss. Rue nun mıntıkası çiftçilikle uğraşıyordu yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden Rue botanik ve kuşlar hakkında bilgisi olan bir haraç. Katniss onu kardeşine benzettiği (hiç benzemiyor o ayrı mesele)  için zarar vermiyor bilakis koruyor. Öldüğünde çok üzülüyor.
 Ve Açlık Oyunları ekibi :) Kesinlikle Gale daha yakışıklı Peeta'dan. :) Filmin devamına gidebilecek miyim bakalım? Kitabını okuyanlara kesinlikle tavsiye ederim. Kafanızda canlandırdığınız gibi bir filmle karşılacaksınız.

Eee vicdan azabı nolacak peki? Niye duyuyorsam onu da anlamış değilim.Ayda yılda bir kendin için birşey yapmışsın.  Daha önce İlknur teyzemizin bloğunda görmüştük hafıza kartlarını. Oyuncakçıya girip o kartlardan ve faaliyetlerimiz için de renkli pullardan aldım kızıma. Umarım telafi edebilmişimdir.

Pazar günü öğlen bir uyumuşuz ailece. Ohhh miss. Sonra kalktık hazırlandık yürüyerek çarşıya gittik, dışarıda yemek yedik, babaannelere gittik, Ece kuzenlerini gördü eve geldik ve böylelikle bir  haftasonunu daha geride bıraktık.
Herkese iyi haftalar.

17 yorum:

  1. ben hala gidemedim bu filme :(((

    YanıtlaSil
  2. Yazını görünce en son ne zaman öğlen uyudum düşündm düşündüm hatırlamayadım.Haftasonu nasıl bir maratonla geçiyor ben hiç anlayamıyorum.Gün yetmiyor sanki.

    Vicdanın sızlamasın arkadaşım herkesin kendine ayıracağı bir zamana ihtiyacı var .Böyle yani kendine ayırdığı zamanla deşarj olmuş anneler çocuklara daha faydalı olabiliyorlar bence.Suçluluk yok sakın ha:))

    Filmi merak ediyorum hemde çok Her cuma akşamı bir aksilik çıkıyor geçen hafta şirket yemeği vardı,bu hafta misafir gelecek:))Off ki offf

    YanıtlaSil
  3. dur bende gideyim bu filme hemen :)
    Kitaptan uyarlama filmler pek lezzet vermiyor bana nedense.Sanırım okurken canlandırdığım karelerle örtüşmediği için olsa gerek..
    Hiiiiççç cicdan azabı duyma Nil'im,hayat sadece evlatlarımız üzerine kurulu olmamalı dimi ama?Hem 10 yıla kalmaz O'nlar hiiiiççç üzülmeden,sıkılmadan,vicdan micdan yapmadan bizi ekip gitmeyecekler mi sinemalara
    Salla gitsin...
    Öperim çooooooooooooookkkk :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatmışsınız,kitabı okumadan gitsem de,izlemesi hoş olabilir diye düşündüm birden...Vicdan azabına gerek yok,şanslısınız Anneniz var bitanenizi emanet edicek,ben Denizimi kime bırakayım ki:(

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel anlatmışsınız,kitabı okumadan gitsem de,izlemesi hoş olabilir diye düşündüm birden...Vicdan azabına gerek yok,şanslısınız Anneniz var bitanenizi emanet edicek,ben Denizimi kime bırakayım ki:(

    YanıtlaSil
  6. Şimdi bir yandan sen, bir yandan Ayla...

    bloglarda kitap, film tanıtımına bakmiciiim artık, zaten bir dönem geldi yine bana, okuyamama,neyse yaz geliyor not alıp duruyorum şunu okumuş, al oku, şunu izlemiş al izle...

    gün gelecek yorumumu bildiriciiim:))

    Hiç de vicdan azabı duyma valla, bence yani:)

    YanıtlaSil
  7. iyi yapmışsın. hiç sızlamasın vicdanın... ben de gitsem bir filme benim için de iyi olacak sanırım ;)

    YanıtlaSil
  8. Ben de bırakamıyorum hiç Nilhanım, neredeyse iki yaşına geldi, daha bir kere bir akşam ya da hafta sonu bırakıp birine gitmedik bir yere. Ama bizimkinden daha küçük çocukları olan arkadaşlarım değil sinemaya, tiyatroya bırakıp gittiler 3-4 günlük yurt dışı turlarına! ben onu yapamam ama isterdim gerçekten haftada iki saat spora gitmeyi mesela. Hani o sırada babamız bakabilecek olsa mesela!

    Kitabı bilmiyordum, filmi de keza ama yüzüklerin efendisidir benim favorim kitaptan uyarlanan filmler arasında.
    Güzel bir hafta olsun canım sana da..

    YanıtlaSil
  9. yaa utanarak yazdığımı , kitabı hiç okumadığımı söyleyesem bu kadar heyecan yaptırdığın için meraktan öldüğümü söylesem:(
    uyuz oldum şimdi ya:(öfff öööffffff

    YanıtlaSil
  10. Bu filme gitmeyi ben de çok istiyorum , bir fırsat yaratmak lazım .
    mutlu haftalar canım .

    YanıtlaSil
  11. filmi yerden yere vurmana rağmen seyredeceğim:)

    YanıtlaSil
  12. kitap bambaşka evet. sadece bu film/kitap için demiyorum bana kitap mı filmmi derseniz kitap derim:) ama okuduğum kitapların en güzel filme uyarlanmış haliydi. ve ilk film bu. 2 film daha çekilecek. ve bende vicdan azabı çekiyorum Kaan'dan ayrı. deliyim evet:)sevgiyle

    YanıtlaSil
  13. bence kitaptan alinan lezzeti, sinemaya ayni eser uyarlaninca alamiyoruz.
    Ara sira bizlerin de nefes almaya ihtiyaci var. vicdanina da off ver arada:)

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel Nİlhan kızını bırakıp kendine,eşine birazcık vakit ayırabiliyorsun.Hİç dert etme bunu.Bak bizim kimseler olmadığı için buralarda hiç böyle bir şansımız yok.Yeni yeni Kurabiye okula başlayınca ben birşeyler yapabiliyorum :) Güzel haftalar diliyorum.....

    YanıtlaSil
  15. bende gitmek istiyordum bu hafta ama olmadıkiii.en kısa sürede gideceğim inş.

    YanıtlaSil
  16. Ah bu hafta sonları hiç bitmese:((

    YanıtlaSil
  17. Aynı vicdanazabı veaynı tesellilerle izledim bende :) ama değdi, güzeldi

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...