26 Mart 2012 Pazartesi

Ne haftasonuydu ama...

Şanssızlığım tescillendi, önce onu belirteyim. Cumartesi akşama misafirim var ve gündüzden elektrik kesilir akşam saat 20:00 ye kadar bekle ki gelsin. Neyse ki misafirin içeri adım atmasıyla birlikte elektrik de hoş gelir sefalar getirir. Ev kalabalıktır hatta en kalabalık misafirini ağırlamaktadır. Neyse ki kızım ogün pamuk gibidir annesini üzmez. Kuzenleriyle tanışır, demiştim ya Almanya'dan Zeki amcamız gelecek diye. Sinem ablası, Atilla abisi ve Maykıl ile tanıştı. Sinem ile çok iyi anlaştılar ve ben çok benzettim Sinem ile Ece'yi. Bir ara bir foto çeker koyarım size belki hak verirsiniz bendenize :)

İkramlar acayip ilgi görür. Meleğim üç tarifle geceye damgasını vurur.Canım annemin limon tatlısı soru yağmuruna maruz kalır :) Bizim bahçenin limonları kalın kabukludur. Sarı tarafı rendelenir buzluğa kaldırılır, kek , kurabiyeler için. İçindeki etli beyaz kısım dilimlenir sarılarak ipe dizilir ve tatlısı yapılır. En içteki sulu kısım ise limonata olma şerefine erişir. Tek atılan çekirdeğidir :) Bu fotoğraf da lüks ışığında çekilmiştir :)
Görümcem söz verdiği üzere geceye yaşpasta ile katılır bana sadece fellah köftesini yapmak kalır çünkü bir gece öncesinde buzluğa attığım mozaik tatlım vardır. Muhteşem olmuştur yetur yine marifetini konuşturmuştur.
Gece geç saatte yatağın yolunu buldum ve ertesi gün yeni saate geçişin de azizliğiyle kendimi yataktan kazımak zorunda kaldım.Zira bugün piknik planımız vardı.Ama ne piknik, ne piknik. Keşkelerle dolu. Ne umduk, ne bulduk?Kalabalıktık yine. Neyse en güzel tarafı kızımın yeşillikle toprakla kuzenleriyle haşır neşir olması idi. Gerisi; hikaye , baş ağrısı ve mide bulantısı olan bir piknik organizasyonuydu. Çocukça kaprisler, dünyanın malına verilen değerler, kırılan kalpler, düşünülmeden edilen sözler.... Vel hasıl dedim ya keşkelerle doluydu. Hacom seni seviyorum.

Sabah maalesef geceden kalmaydım. Baş ağrısı beni leylaya çevirmişti. Alarmı kapatıp geri uyumuşum, gözümü açtığım saatte benim işime, kızımın kreşe yetişmesinin imkansız olduğu bir saatti ve kızım hala uyuyordu. Hemen hikmet dede aranır ve Ece nin alınması istenir. Ece hanım da anneannesine gidecek olmanın verdiği mutlulukla yataktan fırlar. ama haydi kızım geç kaldık kreşe gideceğiz desem tövbe billah bu fırlayışı göstermezdi. Neyse işe saatinde yetiştim. Öğleye doğru kreşten Elif öğretmen aradı, aslında benim aramam lazımdı. Ece'yi merak etmiş, neden okula gitmemiş diye. Ya şimdi son olaydan sonra bu da neyin nesi demeyin , çünkü Elif öğretmen bunu hep yapıyor, inkar edemem.

Haaa unutmadan söyleyeyim. Nilü teyzemiz doğurdu. Feriha Janset ve Sarper Korhan dünyaya merhaba dediler. 34+5 günlük doğdular , şimdilik yoğun bakımdalar ama bence kısa zamanda toparlanıp annelerinin kucağındaki yerlerini alacaklardır. Ömrünüz uzun bahtınız güzel olsun kuzucuklar.Türker Kağan'ımı ağabeylik makamına eriştirdiniz. Dilerim en kısa zamanda sizi koklayıp , kucaklarım.Türker eşimle, ikizler kardeşimle doğumgündaş oldular :)

Doğum günün kutlu olsun Emo Dayı. Seni çok seviyoruz. 

Bu arada dondurma sezonunu açmış bulunmaktayız. Herkese iyi haftalar.




27 yorum:

  1. Var ya ışık ne ışığı olursa olsun, birgün sana gelme ihtimalini sevip, o tatlıdan isterim.Anam o ne güzel görüntü öylee!!!

    Nilü'nün haberini senden almış oldum. Allah analı babalı,sağlıkla büyümeyi nasip etsin.Ne güzel yaa , ortak sevinçleriniz var doğumgünleri olayı hoşuma gitti.

    Piknik olayında verdiğin mesajı okudum, umarım çok üzmemişlerdir seni...

    YanıtlaSil
  2. canımın içi ne oldu piknikte seni bunca üzen.Oysa ne güzel başlamış hafta sonunuz.Boşver takılma,bak sen keyfine.Öperim ikinizide...

    YanıtlaSil
  3. Nilhan Nilü teyze sağlıkla büyütür inşallah çocuklarını,tebrik ederim onu.

    Limon tatlısının nasıl bir tatlı olduğunu o kadar merak ettim ki...Piknik için de geçti gitti de,üzülmeyin bak sakın

    Erayda bu haftasonu cok istedi dondurma ne bilim vermedim aslında sezonu yok bizim kış da olsa veririm ama ne bilim bu sefer korktum işte

    YanıtlaSil
  4. nil: sen gel yapmayan ne olsun?Lüks ışığı diyorum ama foto acayip net çıktı benim kıytırık telefonla :)bundan sonra lüks yakıp çekeceğim fotoları :)

    Amin canım. hakikaten iyi denk getirdi. planlasan bu kadar olmaz.

    Piknikde beni değil çok sevdiğim görümcemi üzdüler. beni de sinir ettiler. sinir de baş ağrısı yaptı bütün gecemi mahvetti nilim. neyse geçti gitti. öperim.

    yaruze: sizin haftasonunuz ne kadar huzurlu geçtiyse (nazar değmesin) bizimki de bir o kadar gergindi Gönülüm. Muck

    Aylam: Nilü teyze kucağına alsa rahatlayacak da. henüz çok küçükler o da olacak inşallah.

    Limon kabuğundan yapılmış. gıda boyasıyla renklendirilmiş. sunumu çok şık bir tatlı. bir ara tarifini alırım annemden. Geçti gitti ama muhabbeti epey sürecek bir piknik oldu.

    Dondurma yaz kış yenir de , nedense yazı tercih ediyoruz biz tüketmek için. Aslında ece nin de öksürüğü tamamıyla geçmiş değil ama çivi çiviyi söker belki dedim :P

    YanıtlaSil
  5. Ne yoğun bir haftasonuymuş, ben okurken ters düştüm:))
    NE güzel şeyler hazırlamışsınız ama misafirlere, yakın olsaydık değiş tokuş yapardık birazcık:)

    Bu arada dondurma sezonunu açan şu güzelliği nasıl öpesim geldi anlatamam. Saçlar harika.. maşallah...

    YanıtlaSil
  6. Ayda: benim hafta sonlarım hep öyle be nohutum. hep koşturmaca. bir kere de yayıla yayıla bir iş yapmışlığım yoktur. kuaföre gitsem talaşla, alışverişe çıksam topuklarım ... değe değe :)

    vallahi annem sağolsun beni kurtardı nohutum. biberli ekmeği ve limon tatlısı geceye damgasını vurdu. yakın olsak neleri değiş tokuş yapardık bir bilsen :)
    sağçalrımızı öğretmeni toplamış. eceye tepede topuz çok yakışıyor :)

    YanıtlaSil
  7. Tatlıyı yapabilmek için kalın kabuklu limon bulmak gerekiyor anladığım. Harika görünüyorlar Nilhan, ellerine sağlık.

    İkizlerin tez zamanda annelerinin kucağına kavuşmalarını diliyorum, çok zordur muhakkak doğum yapıp da kucaklayamamak :( Sağlıklı, mutlu ömürleri olsun hepsinin.

    Pikniğin tatsız olmasına pek üzüldüm, umarım tamir edilemeyecek kırgınlıklar değildir yaşadıklarınız, öyleyse de hayırlısı olsun.

    Dondurma sezonunu biz açalı çok oldu, afiyet olsun senin bıdığa da..

    YanıtlaSil
  8. limon tatlısı çok ilginç reçel sanırsamde rengi pembe yada öyle çıkmış.bu haftasonu herkesin atraksiyonlu geçmiş belliki.

    YanıtlaSil
  9. Esra: Evet canım o şart zaten. Annem yaptı Esracım nerde bende o marifet ?

    Amiiin. çok şükür makineye bağlanmamışlar sadece oksijen alıyorlar

    Piknik benim için değil de çok sevdiğim biri için baya kötüydü. ben kendimi sadece başka bişey hissettim Esra. O da eşim ve görümcem için.

    Tatlıların en masumu. yarasın bıdıklara. biz geçen sene ananaslı fruttareye abone olmuştuk.

    YanıtlaSil
  10. Serpil: turunç tatlısını bilir misin? aynı o yöntemle yapılıyor. reçelini annem daha küçük yapıyor bunu tatlı olarak ikram ediyoruz. turuncun kendi rengi var ama bu limonun içi beyaz olduğundan annem gıda boyası ile renklendiriyor.

    YanıtlaSil
  11. ah o elektrik varya bizede aynısını yaptı..gelecekler yabancı olmadığından artık son anda bütün hazırladıklarımızı alıp biz gitmiştik;)

    YanıtlaSil
  12. aman dikkat.
    hastalık zamanları.
    erken değil mi dondurma için?

    YanıtlaSil
  13. vay ılk kez gordum ve bayıldım o tatlıya o ne guzle renktır..ayrıca nıce mutlu saglıklı huzurlu senelere dılıyoruöm..ayrıcaaaaaa dondurma sezonumuz hayrlı olsun:)

    YanıtlaSil
  14. Limonlu, portakallı tatlılara bayılırım ama maalesef kocam ağzına koymaz!
    O elektriklerin de alacağı olsun yani:)))

    YanıtlaSil
  15. Limon tatlısının şekli turunç reçeline benziyor. Tadını merak ettim tabii :).

    Ankara'daki haftasonlarımızı hatırladım. Uff hiçbirşey anlamazdık, bir koşuşturmaca ile geçerdi. Burada haftasonu Perşembe-Cuma :) olduğundan hala alışamadığım bir yana yapacak fazla birşey de yok açıkçası. Duru'ya çalışıyoruz bol bol, sıkılmasın diye.

    Dondurma denince akan sular durur bende. Her zaman yiyebildiğim ve hep çok sevdiğim. Kızıma da yanında su içirmek kaydıyla veriyorum.

    YanıtlaSil
  16. ANNECİĞİN ELLERİNE SAĞĞLIK..
    İKİZLERE UZUN ÖMÜRLER DİLERİM CANIM..
    HUZUR DOLU HAFTALAR..
    :)

    YanıtlaSil
  17. limon tatlısını ilk defa duydum tadını da çok merak ettim:))annenin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. vay vay,ne hafta sonuymuş! başımı döndürdü taa buralardan

    YanıtlaSil
  19. Tatlı enfes görünüyor anneciğinin ellerine sağlı.
    Hafta sonunuz ne güzel geçmiş diyecekken piknik detayını okudum üzüldüm :(Üzülmemeye çalış diyeceğim ama takmadan da olmuyor kendimden biliyorum yine de çok sıkma canını.

    Dondurma sezonunu biz de açtık:) İkizler hoş gelmişler dünyaya :)

    Yürekten sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  20. burcu: gelenler arasında evimize ilk defa gelecek olanlar da vardı. o yüzden biz sizin yaptığınız gibi yapamadık :)


    hypo: erken ama napim daha fazla kıramadım. arada ılık su takviyeleri yaptım. Öksürük hala yakamızda.


    Kokoss: :) Turunç tatlısına benzetmek için biraz gıda boyası kullandı annem. yoksa limonun içi beyaz. güzel dileğin için tşk ederim. YAzın gelmesine en çok sevinen minikler galiba :)

    YanıtlaSil
  21. Görkem: benim kocam da ağzına koymadı canım. hepsi bana kaldı :)

    Defne: aynen dediğin gibi. tadının da pek bir farkı yok.hangi ülkedesin?haftasonları babamız genelde balıkta olur. biz de kızımla free takılırız.
    bizim buraların limon dondurması vardır. tatmanı isterdim :)

    birtutamkekik:çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  22. sevilay: ya annemin uydurmasyonu yoksa herkesin yaptığı birşey değil. o güzelim kalın kabuklar zayi olmasın diye :)

    neval: inan bendeki etkisi hala devam etmekte.

    İkiz annesi: Aylinim kısmet her şerde vardır bir hayır. böyle kötü olaylarda insan daha iyi tanıyor karşısındakini. sıkmıyorum çok şükür ki anlayışlı bir eşim var.
    zaten sizden kıskandık biz de. cimcimeleri dondurma yerken gördükten sonra:)

    öperim sizi.

    YanıtlaSil
  23. Nasıl yoğun bir hafta sonu olmuş öyle.Okurken yoruldum ben:)
    Tatlıyı ilk kez duydum eminim çok güzeldir.Anne eli değmiş bir kere...
    Ve öyle insanlardan çevremizde o kadar çok var ki..Allah ıslah etsin onları.

    YanıtlaSil
  24. cicim, o tatlıdan bizde isteriz ama :))) piknikte yaşananları da boşver, sevdiklerine seni mutlu edenlere çevir yüzünü sen ;)

    öpüyorum çoookkk!

    YanıtlaSil
  25. Biz devlet görevi nedeniyle Suudi Arabistan-Cidde'deyiz. 3 senemiz daha var :(.

    YanıtlaSil
  26. merhaba,
    sizi izlemeye aldım...
    banada beklerim...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. tatlının detaylı tarifini alsaydık iyi olurdu:)değişik bir tatlı..

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...