22 Mart 2012 Perşembe

Çarşambaya dair

Dün kızım akşam kreşten geldi karnının ağrıdığını söyledi. Okulda bir arkadaşı onu bahçede düşürmüş. Hatta onun deyimiyle balkondaki parmaklıktan aşağıya atmış. Yarım metrelik bir yükseklik var kreş bahçesinde ve yarım metrelik bir korkuluk. Dolayısıyla çocukların bacağına kadar falan gelen bir korkuluk. Ece'nin dediğine göre İlter onu oradan aşağı atmış ve aşağı halıya(yapay çim), salıncakların arkasına düşmüş. Alnı da kızarmıştı. Günlük defterine de bir not yazılmamıştı.Sınıf öğretmenini aradım, bahçeye başka öğretmenin çıkardığını öğrendim. Yarın bu konuyu konuşmak üzere kapattım telefonu.

Bilindiği üzere dün Kuzey Güney günüydü. Dün akşam evde kimse yemek yemek istemedi ohh canıma minnet.Saate baktım 19:00 u gösteriyordu, dedim ki dizi başlayıncaya kadar ben bu saçımı boyarım. Geçen hafta aldığım köpük boya 10 dk da saçımdaki yerini almıştı.

Evdeki bücür faaliyet diye tutturdu, yarım saate de bunları sıkıştırdık.
Sizleri tanıştırayım, Ece, Çağla, Aslı, Naz ve ufaklık. Teşekkürler inciminci.com http://www.inciminci.com/?p=7874






Ece bunlarla oyalanırken banyoyu da çıkardık aradan?

Sonra taze bezelye faslı ( dün sabah almıştım ya, biliyorum çoğunuz gözlerinizi faltaşı gibi açık okudunuz), Ece'yi uyutma faslı derken ahanda dizi başladı. Eşim kanepedeki yatay pozisyonunu aldı ve kızımdan önce daldı uykuya. TV bana kaldı yaşasın. Hemen çekirdeğimi getirdim ve izleme pozisyonunu aldım. Allahım tabuttaki her sahne ruhumu sıkıştırdı, şu anda yazarken bile fena oluyorum. Ali aslansın sen. Neyse bulaşık makinesini çalıştırıp, yataktaki yerimi aldım.

Sabah bulaşık makinesini boşalttım, kızımı giydirdim ve doğruca dün bahçede hangi öğretmen vardıysa onunla konuşmaya gittim. Neymiş efendim öyle bişeyi kendisi görmemiş. Bahçede üç öğretmenlermiş, böyle birşeyin gözden kaçması imkansızmış. Ama dedim alnı kızarmıştı? "Ben Ece ye bunun sebebini sorduğumda bana sinek ısırdığını söyledi"Nasıl yani ya ??? İyi ama o sinek ısırığı değil ki. Çocuk bunlar elbet düşe kalka büyüyecekler, ben buraya çocuğu kulaklarından tavana asmaya gelmedim. Böyle birşey oldu mu olmadı mı onu öğrenmek derdindeyim. İleride allah korusun başına birşey gelir de bana anlatırsa kızıma inanmalı mıyım, yoksa inanmamalı mıyım?Öyle birşey olsaydı defterine not düşerdik dedi.

Ne yani benim kızım bütün bunları kafasında mı kurdu?

 Bu da bu sabahtan bir kare. Kuzusuyla gitti kreşe.

31 yorum:

  1. ben ortalığı ayağa kaldırırdım, sinek ısırığı ile düşme izini ayırt edemiyormu bunlar,

    YanıtlaSil
  2. eli yüzünün altında uyuyor :) Yağmur'da aynı böyle uyur.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel uyurken uyanıkken de güzel de pek severim uyur resimleri öp benim için.
    Haklısın endişelenmekte ama bir de canım sanırım tam da şuanki yaşlarında hayal güçleri tavan yapıyor:) Bir akşam uyuturken arkadaşımın üzerine basma dedi:)Neyyy dedim:) Yatağın altındaymış biri görmüyor muymuşum diğeri de kitaplığın oradaymış:) 2 yıl devam etti ve bazen tırsıyordum. Bir defasında da anneannem beni betonda uyurken bırakıyor karnım üşüyor dedi:) Bir defasında beni hep bakkala gönderiyorlar hahaha:) Eğer bakıcı bakıyor olsa inanırdım. Çünkü söylediği her şeye kendisi zaten inanmış haldeydi.
    Çapraz sorgu yöntemiyle çözebilirsin. Birbiriyle çelişen sorular sor o zaman çuvallıyorlar:))
    Çok tatlılar ya çokk

    YanıtlaSil
  4. nehirr ben senin çocuğundan korktum söyleyim :)))

    YanıtlaSil
  5. Dürr-i Yekta: kaldıramıyorsun işte yekta. kime inanacağımı şaşırdım.

    Bahar: ece ya yan uyur ya da yüz üstü . Çok tatlı oluyorlar

    Nehir İda: Ebru sen ne yaptın be canım? Yekta nın dediği gibi ben bile korktum İda dan. Bu kadar da gelişmesin canım hayal güçleri. Bize de yazık :)
    Ebru ben hangi durumda kızıma inanacağımı bilmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun Nilhan öncelikle, sinek ısırığı da çok gerçekçi gelmedi bana, ben okuduklarım sonunda inanıyorum senin kızına :)
    Gerçi Ebru da haklı, hayal alemleri çok geniş oluyor bu yaşlarda.
    Kuzey'in tabut sahneleri bence de çok fenaydı, demişsin ya yazarken kötü oluyorum, işte ben de aynen öyle hissediyorum.

    YanıtlaSil
  7. bizimki bir sürü şey kurup, olmuş gibi anlatıyor bu aralar Nilhanım. seninki büyük ihtimalle doğru söylüyordur ama bazı bazı ben ayırt edemiyorum doğru mu hayal mi anlattıkları diye...

    YanıtlaSil
  8. Yok artık çok normal:))

    YanıtlaSil
  9. Canım allah onları esirgesin ama göz kulak olmak zorunda bakıcıları ya da öğretmenleri. ece yle faaliyetlar başarıyla devam ediyor görünen o ki senin yaptıkların çok işe yaramamış (dinozor ayağını çocuk ne yapsın ama dimi) tv de 80 ler ve yalan dünya dışında hiç bir dizi izlemiyoruz 8o lerde kendimizden çok şey bulduk ve düzeyli abartısız bir dizi.. onun dışında bende torunum can la oynamaya bayılıyorum . sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. yatıştaki tatlılığa bak, ama benim şirin küpeler dikkatimi çekti :) anlattıklarından kreşlerle ilgili soru işaretleri oluştu tekrar kafamda :( anlattıkları gerçek mi, kurgu mu anlayamıyor insan..zor bir dönem..

    YanıtlaSil
  11. siz anneler herşeye, herkese, herzaman yetişirsiniz...öyle bir gücünüz, öyle bir enerjiniz var...hiç bitmeyen...bitmesin de zaten

    kuzunun söyledikleri doğru olabilir...belki de oyun oynarken olmuş birşeydir...

    YanıtlaSil
  12. Öğretmeni görmemiştir, çarpmıştır hafif ama anlattığı gibi olmayabilir çünkü öyle bir hayal güçleri var ki, hatırlar mısın, eşofman altı delinmiş, şapkasının ipi kopmuş geldiydi eve arkadaşının onu ittiğini, şapkasını çektiğini, boğazına sarıldığını anlattı ve ağladı Berk bunları anlatırken tüm haftasonu yedim kendimi

    Olayın aslı sınıftaki sandalyedeki çıkıntı pantalonu delmiş, sandalyeyi atmışlar. İki arkadaş şapkayı güle oynaya çekiştirirken ipi kopmuş ve öğretmeni annen kızacak yeni aldıydı bu şapkayı dediği için bu hayali kurup beni can evimden vurmuştu Berk

    Öğretmeni, onlar sizi çok iyi tanıyorlar neye tepki verirsiniz biliyorlar dikkat edin hayaller de normal, hayal kurmasa sorun var demişti.

    Adaş, öldüm öldüm dirildim Kuzeyde,yazdım ben de dünü:)

    YanıtlaSil
  13. Esra: Az önce babasıyla konuştum da dün ona da sinek ısırdığını söylemiş. Şaştım kaldım vallahi. çok tşk ederim canım.

    O sahneleri izlerken sanki üstüme bir kaya koydular nefes al dediler. Ama Ali konusunda hemfikiriz.

    Tibetimin annesi: Sibel öğretmenle babaya aynı şeyi söylemiş. bana düştüğünü söylüyor. Ya ben müneccim miyim arkadaşım? offf

    Ebru: yahu normal de arkadaşım, ben nasıl tepki vereceğim konusuna hala çalışmadım ki.

    YanıtlaSil
  14. İşte bu konuda ben de ne yapacağımı bilemiyorum mesela eray ötetmen meni dövdü dedi. Öğretmeni ile sohbet ederken hesap sorar gibi değil de aaa Eray da böyle birşey dedi diye araya sıkıştırdım.Hayal ile bazen gerçeği karıştırabiliyorlar dedi.O gün hep kafama takıldı sonra benim annanem Eray'a kzıdı sonra Eray bana büyük annane meni dövdü dedi halbuki olay benim yanımda oldu,dövmemişti.Kızın alnı kızardıysa o zaman mutlaka birşey olmuştur sinek ısırığı gibi şeylerin altına saklanmak sinir bozucu.Açıkca söylemeleri gerekiyor ki soru işsaretleri kalmasın kafada:((Nilhan gerçekten çocuk yetiştirmek ne yapacağına karar vermek çok zor çok

    YanıtlaSil
  15. Şükran: İşte kimse o alnın nasıl şiştiğini çözemiyor. Paramızla rezil oluyoruz. Ama hiç kendilerinde kusur bulmuyor bu kreş sahipleri. hep çocuk suçlu.
    80 ler süper. tam bizim dönemimiz. biz çok gülüyoruz izlerken. sevgiler arkadaşım. darısı bize torun torba sahibi olmaya inşallah.

    Rüya'da: anneannemizin hediyesi. dünden beri hiçbir soruma cevap alamadım ben. hakikaten zor bir dönem. bazen benim yapmadığım şeyi yapmışım gibi de anlattığı oluyor. karar veremedim ben

    Aynur: ben kendimi bu kadar enerjik bilmezdim ama hepsini diziyi izleyebilmek için sıkıştırdım araya. yani eğer oyun oynarken olmuşsa öğretmenleri neredeydi o sırada?

    YanıtlaSil
  16. nil: Öğretmeni niye görmüyor ki Nilim. her sınıfta dört öğretmen var? zaten iki ay sonra ayıracam bu kreşle yolumuzu kesinleşti. memleketin en iyi kreşiyiz diye hava atıyorlar ama hiç dönüp kendilerini sorgulamıyorlar hep Ece suçlu. Ha kızım kendi sebep olmuş olabilir ama sebebi hala bilinmiyor alnındaki şişliğin. ya sabır. Güya psikoloğuyla görüştüm kreşin. Dünyadan haberi yok. hayal kurabilir dedi ama inanmayıp olayın gerçeğini anlatmaya teşvik edin dedi o kadar.
    bundan sonra çarşambaları ben de kapalıyım adaş :)

    YanıtlaSil
  17. Ayla: Bazen ben dövmediğim halde beni babasına şikayet ediyor " annem bana vurdu" diye. O yüzden bilemedim Ayla kimin doğru söylediğini. Dün babası sormuş alnındaki kızarıklığı ona da öğretmenine verdiği cevabı vermiş. Acaba okula gitmek istemediği için böyle şeyleri kafasında kuruyor olabilir mi? O kadar çalışmaya başladı mı yahu bu bücürlerin kafası?

    YanıtlaSil
  18. bazı öğretmenler bazı velileri aptal yerine koyuyor ya, ona hazmedemiyorum.
    faaliyetleriniz yine güzel:)
    bayılıyorum sizin faaliyetlere:)

    YanıtlaSil
  19. onları herşeyden korumak istiyoruz ama büyüdükçe daha az mümkün oluyor maalesef

    YanıtlaSil
  20. Bahçede 3 öğretmenlerse üçüyle de konuşup sağlamasını yapsaydınız keşke..
    Neyse, olan bir şeyin peşine düştüğünüzü anlamışlardır ve bundan sonra ister istemez dikkatli olacaklardır hiç değilse..

    YanıtlaSil
  21. görümcemin kızı okula gidip
    -annem beni dövüyo bütün gün temizlik yaptırıyor,bulaşık yıkatıyor
    eve gelip
    -öğretmenim beni tekme tokat dövüyor
    diyormuş:))
    kızın yalan söylüyor diyemem senden iyi kimse tanımaz onu ama abartabiliyorlar ve o zamn kime inanacağını şaşırıyorsun:)
    çok geçmiş olsun ne olursa olsun o kırmızılık iç açıtıyor.

    YanıtlaSil
  22. Guvenin sarsilmasi iyi olmamis, en azindan daha dikkatli olurlar bundan sonra insallah.

    YanıtlaSil
  23. nilhancım bizde de aynı durumlar mevcut,anlatıyor anlatıyor yarısı hayl gücü:)ebrunun dediği gibi çapraz sorular işe yarıyor hemen gerçeği anlatıyorlar.Yalnız ece daha küçük işe yarar mı bilemiyorum allah yardımcın olsun canım insanın aklı yüreği hep onlarda...

    YanıtlaSil
  24. Bebekleriniz çok güzel olmuş. Çocuk eli değince daha samimi oluyor faliyetler.. :) Güzel vakit geçirmenize vesile olduğum için mutluyum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Benim Toprak'ta böyle yatıyor :)Faliyet çok şeker olmuş bende oğluşlarım ile birlikte yaparım bu fıstıklardan.Ellerine sağlık prensesin.Hayırlı Cumalar canım.

    YanıtlaSil
  26. hypo: hah işye ondan hypo. hep mi ece suçlu? hiç mi kabul etmeyecekler hatalarını?
    vallahi hepsi fake. yoksa nerede bende bu yaratıcılık :)

    neval: elbette kimse çocuğunun tırnağına zarar gelsin istemez. tamam onların da heryerinde göz yok herşeyi görecekler diye bir kaide yok ama , bu kadar da kaçılmaz ki sorumluluktan. ben yapmadım o yaptı . en çok bu bozuyor sinirimizi.

    zeugma: hiç aklıma gelmedi açıkçası ama eminim hepsi ağız birliği edeceklerdir. inşallah dediğiniz gibi olur

    YanıtlaSil
  27. sezo: bigom kaç yaşında görümcenin kızı? bu da geçti gitti çok şükür canım. seneye kreşe falan yollamayacağım.

    new york'tan: inşallah ama hakikaten sarsıldı. seneye aynı kreşle çalışacağımızı sanmıyorum. kabul ederlerse anasınıfına yollamayı düşünüyorum.

    sevilay: yaramadı arkadaşım. ısrarla aynı şeyi söylüyor. offf

    nezihe ak inci: sayenizde. ben sizin sitenizi çok seviyorum. emeğinize sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  28. çok geçmiş olsun.. Ben yazıyı okurken açıkçası Ece ye inandım, siz bence temkinli olun.

    YanıtlaSil
  29. Nilhancığım bizimde eski kreşimizde buna benzer bir olay geldi. Okula defneyi almaya gittim. Çocuk kolunu kıpırdatmıyor. bileğini hiç oynatmıyor. Bana uykudan yeni uyandığını kolunun üzerine yattığını uyuşuk olduğunu söylediler. Neyse eve gittik bir iki saat geçti çocuk hala oynatmıyor. bir baktım orta parmak şişmiş. Defneye sordum elimi kapıya sıkıştırdım dedi. Kreşi aradım. Öğretmenin haberi yokmuş.Varsa bile söylemdei. Ya da umursamadı. Saçmalıktı tamamen. Ya parmakları kırılsaydı... Bence kızına inan. Çocuklar evet bazen uydruyor ama bu tarz yerlerde genelde paçayı sıyırmak için farklı yansıtıyorlar. Halbuki olanı söyleseler sanki birşey diyeceğiz. Çocuk bu tabiki düşe kalka büyüyecek.
    Bu aarada etkinliğinizi koya çekicem haberiniz olsun.

    YanıtlaSil
  30. allah allah nasıl görmezler ya.. birde 3 kişilermiş.. çocuk niye yalan söylesin.. çok sinir oldum bak şimdi..

    YanıtlaSil
  31. slmlar:)
    ben kizinizin bu senaryoyu yazdigina inanmiyorum! neden o zaman cocugun alni kizarik veya sis?? onuda kendi yapti yani? yok kesinlikle okulun-ogretmenin bastansavmisligi bu. hem bu mevsimde ne sinegi kardesim? siz kiziniza inanin:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...